Ewa Marta Posted November 12, 2015 Author Posted November 12, 2015 Jak to dobrze! czyli został jeszcze Misiek O Miśka nikt nie pyta, ale nie tracimy nadziei. Nie każdy szuka młodegopsiaka. Misiek jest spokojny i bardzo docenia to, co mu nagle los dał. Powodzenia Malutka :) Nie dziękujemy:) Quote
Ellig Posted November 12, 2015 Posted November 12, 2015 Bardzo dziękujemy za kciuki. Łatka od wczoraj jest mieszkanką Warszawy:) Ludzie zakochali się w niej od razu i wrócili do domu już z nią :) Wiadomosci z domku Łatki: "Łatka dobrze się zaklimatyzowała i rano merdała ogonkiem" 2 Quote
Ewa Marta Posted November 13, 2015 Author Posted November 13, 2015 Wiadomości z domu Łatki uzyskane przez Ewę:) Niestety narazie Ewa i psiaki tęsknią za Łatką: Wszystko w porządku,Łatka pięknie spaceruje,zostaje w domu i je. Dominik mòwi,że dużo śpi,ale ja wiem,że to pogoda. Śpi w posłanku,ale w dzień może leżeć na łóżku Emotikon smile Są bardzo zadowoleni i zdziwieni,jaka ona mądra. Mają mi przesłać zdjęcia,to można na ich wątku pokazać. Dali zgodę. Jestem spokojniejsza trochę, ale przyznam że Łatki mi brak bardzo Emotikon frown martwię się o Clarę też. One były nierozłączne. Mam nadzieję,że szybko się otrząśniemy. Quote
Ellig Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 Wiadomości z domu Łatki uzyskane przez Ewę :) Niestety narazie Ewa i psiaki tęsknią za Łatką: Wszystko w porządku,Łatka pięknie spaceruje,zostaje w domu i je. Dominik mòwi,że dużo śpi,ale ja wiem,że to pogoda. Śpi w posłanku,ale w dzień może leżeć na łóżku :) Są bardzo zadowoleni i zdziwieni,jaka ona mądra. Mają mi przesłać zdjęcia,to można na ich wątku pokazać. Dali zgodę. Jestem spokojniejsza trochę, ale przyznam że Łatki mi brak bardzo martwię się o Clarę też. One były nierozłączne. Mam nadzieję,że szybko się otrząśniemy. Bardzo się cieszę, że Łatka tak cudownie zaklimatyzowała się w Domku. Ewa K., to nic dziwnego ,że teraz tęsknicie za Łatką. Wszystko się ułoży, dzięki Tobie sunia żyje i ma się dobrze :) Quote
Ellig Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 Dostałyśmy cudowne zdjęcia Łatki z Domku. Quote
Gusiaczek Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 Słodzizna <3 Wszystkim Wam jest ciężko, ale, jak pisze Ela, najważniejsze że Łatka jest wśród nas dzięki Dobrej Duszy, którą serdecznie pozdrawiam :) Quote
Ewa Marta Posted November 13, 2015 Author Posted November 13, 2015 Takie zdjęcia, to miód na serce:) Quote
Ellig Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 Słodzizna <3 Wszystkim Wam jest ciężko, ale, jak pisze Ela, najważniejsze że Łatka jest wśród nas dzięki Dobrej Duszy, którą serdecznie pozdrawiam :) Takie zdjęcia, to miód na serce:) Myślę,że Ewa K. jest teraz spokojniejsza o los Łatki :) To jest cudowna, czuła osoba. Quote
Ewa Marta Posted November 14, 2015 Author Posted November 14, 2015 Ledwie Łatka poszła do domu, a tu pochorował się Misiek. Ewa tak o tym napisała: Dziadeczek się pochorował. Teraz wracamy od lekarza i ma zapalenie gruczołów kołoodbytowych. Możesz sobie wyobrazić tyloi zapach jaki roznosił, nie saneczkował ani nic typowego. Dzisiaj było nie do wytrzymania, przy opróżnianiu gruczołów prawie zeszłam. Dostał dwa zastrzyki w tym antybiotyk i w tabletkach do poniedziałku, mamy się pokazać w poniedziałek po południu. Zważyłam go przy okazji. Waży 12,7. Ale wcale nie wygląda na tyle! Martwię się, bo takie rzeczy w tym wieku są niebezpieczne. Wydzielina z krwią i ropą. Czekamy na informację o wydanej kwocie na weta. Mamy nadzieję, że antybiotyk szybko pomoże. Dobrze, że Ewa zauważyła, że coś się dzieje,. Gdyby mieszkał tam, gdzie mieszkał, cierpiałby teraz bardzo:( Ewa kupiła mu cieplejsze posłanko, co nas bardzo rozczuliło. Dziadeczek spal zanim trafił do Ewy na ziemi, a teraz wygrzewa się na mięciutkich posłankach:) Quote
Ewa Marta Posted November 16, 2015 Author Posted November 16, 2015 Wiadomości z domu Dziadeczka:) Misio czuje się lepiej, posypia dużo po antybiotyku. Czekamy na posłanko, bo dzisiaj ma kurier doręczyć, z kupiłam też dla Clary, bo przez tą sprawę z gruczołami wszystko zabrudzone. Nie zamówiłam dla Emi, bo Pani Prezes nie sypia w takowych. No pięknie:) nasza Emi - Pani Prezes sypia tylko w łóżku z Panią :) A kiedyś mieszkała w małej klatce w schronisku. Nie zapomnę jak ją odbierałam z samochodu od ludzi. Postawiłam ją na trawie, a ona chodziła cały czas wkoło siebie:( W za małej klatce tylko taki ruch był wykonalny:( Quote
Mattilu Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 Misu zdrowiej! Pani Prezes - cudne :) Quote
Ewa Marta Posted November 17, 2015 Author Posted November 17, 2015 Mamy kolejne wieści o Miśku:) Misiek dostał znowy zastrzyki, antybiotyk do końca tygodnia. Znowu była brzydka wydzielina i jeden gruczoł przepełniony. Do tego szefowa kliniki zapytała mnie o pomoc dla trzech psòw, ktòre mieszkają na opuszczonej posesji,bo Straż Zwierząt umywa ręce...a mi ręce i nie tylko opadają. Dobrej nocy i pozdrowienia dla psiaczków (w specjalności Semika :-)) Nie wiem, co robić z tymi psiakami na opuszczonej posesji. Poprosilam Ewę, żeby dowiedziała się czegoś o nich:( Dostałyśmy też paragony za leczenie Dziadeczka. Zaraz uzupełnię w rozliczeniach i prześle pieniądze Ewie. Quote
Ewa Marta Posted November 17, 2015 Author Posted November 17, 2015 A tak Dziadulek odpoczywa w nowym posłanku:) Quote
Ewa Marta Posted November 17, 2015 Author Posted November 17, 2015 Dziadulek uwielbia leżeć na podusi w kształcie serduszka:) Quote
Gusiaczek Posted November 20, 2015 Posted November 20, 2015 Jak samopoczucie Pana Misiaka? Serdeczności zostawiam :) Quote
Ewa Marta Posted November 20, 2015 Author Posted November 20, 2015 Misiek nadal chorutki, ale takie przewlekłe stany zapalne leczą się dość długo:( Najważniejsze, że jest pod kontrolą i ma wszystko, co jest mu potrzebne:) Quote
Gusiaczek Posted November 20, 2015 Posted November 20, 2015 No tak .... poza tym młodzieniaszkiem nie jest od jakiegoś czasu .... będzie dobrze, musi być 1 Quote
Ewa Marta Posted November 20, 2015 Author Posted November 20, 2015 Klara jest super pozytywną sunią:) Przyjmuje każdego nowego domownika fantastycznie! Naszą Emi też przyjęła bez problemu, z Łatką bardzo się kochaly, a teraz przytuliła Miśka:) Quote
Ewa Marta Posted November 20, 2015 Author Posted November 20, 2015 Niestety z Dziadulkiem nadal nie za dobrze: Niestety infekcja nie ustępuje, wręcz nasila się :-( Doktor zmieniła mu antybiotyk na silniejszy i mam podawać osłonowe przed. Dostał dwa zastrzyki i czopek, jeżeli do wtorku się nie polepszy to konieczny będzie zabieg płukania, tak powiedziała doktor.. To co z niego leci...brak słów. Weterynarz mówi,że tak brzydkiej wydzieliny jeszcze nie widziała i w takich ilościach :-( Myślimy nad zabraniem go do innego weta, jeśli nadal ten stan będzie się utrzymywał. Może macie jakieś doświadczenia z takim schorzeniem i coś możecie podpowiedzieć? Quote
Recommended Posts