Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kejla od wczoraj biega bez smyczy. Długo zwlekłam z wypuszczeniem jej luzem, bo malutka jest i w każdą dziurę wejdzie, bałam się też czy zechce do mnie podejść. Ale okazało się, że suńka jest bezproblemowa pod tym względem, trzyma się człowieka, wspaniałe sprinty robi (lubi sobie pobiegać), żadnych dziurek w płocie nie szuka i sama wraca do boksu (bo jest już przeniesiona do boksu wewnętrznego).  

Na początku bardzo, bardzo szczekała w boksie, ale odkąd jej koleżanka pojechała do domu i dostała kolegę (który też lubi sobie poszczekać, żeby zwrócić na siebie uwagę), to stała się dużo cichsza.

• Upvote 2
Posted

Już po.

Pani i 14.letnia córka faktycznie kochają zwierzaki. Ich 2.letnia sunia , mała , bardzo ładna i pieszczocha do nich. w stosunku do obcych nieufna ,ale nie pokazuje zębów tylko warczy.

W domu królisia i 2 chyba szczurki.

Nie potrafię jednoznacznie się wypowiedzieć, bo nie wszystko wypada mi pisać na wątku. Czekam na kontakt z Tolą.

Odległość też nie jest korzystna z pewnych względów  chociaż pani się deklarowała ,że poszuka transportu.

O ... czyżby coś nie halo???

No, faktycznie, brzmi to tajemniczo ...

Coś czuję, ze to jeszcze nie ten dom dla Kejli. Co 24 godziny, ogłoszenie suni będzie "wskakiwać" na początek ogłoszeń, na OLX. Tym razem na Warszawę.

Bardzo dziękuję Poker za wizytę i  rozmowę, nie ma to jak profesjonalistka :)

Nie o wszystkim możemy tu napisać, zainteresowanym odpiszę na PW.

Rozmawiałam z anecik, Havanką i Jo37 no i postanowiłyśmy, ze Kejla nie pojedzie do tego domu.

A pani sama potwierdziła obawy Poker i słuszność naszej decyzji - jak zadzwoniłam, żeby porozmawiać to rozłączyła się nim cokolwiek powiedziałam - albo sama zrezygnowała z suczki i nie potrafiła o tym powiedzieć, albo stało się jeszcze co innego  - jestem pewna, ze opinia o pani i nasza decyzja były jak najbardziej uzasadnione.

Kejla nadal szuka domu!

Posted

Kejla od wczoraj biega bez smyczy. Długo zwlekłam z wypuszczeniem jej luzem, bo malutka jest i w każdą dziurę wejdzie, bałam się też czy zechce do mnie podejść. Ale okazało się, że suńka jest bezproblemowa pod tym względem, trzyma się człowieka, wspaniałe sprinty robi (lubi sobie pobiegać), żadnych dziurek w płocie nie szuka i sama wraca do boksu (bo jest już przeniesiona do boksu wewnętrznego).  

Na początku bardzo, bardzo szczekała w boksie, ale odkąd jej koleżanka pojechała do domu i dostała kolegę (który też lubi sobie poszczekać, żeby zwrócić na siebie uwagę), to stała się dużo cichsza.

Dziękujemy za informacje, słodka mądralka :)

Szukamy domku!

Posted

Czyli nie pomyliłyśmy się. Niech sobie Kejla czeka na ten właściwy domek. Dzięki Poker.
Finansowo na razie jakoś ogarniemy a jak się zasiedli Kejla u Murki będziemy prosić gorąco o deklarację.

Posted

To czekamy :)
Podobno jest jakiś nowy bazarek ogłoszeniowy, muszę poszukać, to wykupie suni pakiecik

Tolu, poproś o pakiet bez OLX, Gratki i Gumtree. Te portale mam pod szczególnym nadzorem.
Posted

Tolu, poproś o pakiet bez OLX, Gratki i Gumtree. Te portale mam pod szczególnym nadzorem.

Na razie nie widzę nowego bazarku :(

Havanka - jak możesz zmień Kejlę na Warszawę, tam mialam bardzo dużo chętnych osób na mojego Homerka...

Posted

Na razie nie widzę nowego bazarku :(
Havanka - jak możesz zmień Kejlę na Warszawę, tam mialam bardzo dużo chętnych osób na mojego Homerka...

Kejla jest już od kilku dni na Warszawę. Jest sporo odkryć telefonów, ale chyba nikt nie zadzwonił.
Posted

Dzisiaj miałam tel. z Warszawy w sprawie Kejli - bardzo sympatyczna pani, tylko znowu ta odległość...

Pani ma jeszcze rozmawiać z mężem, zobaczymy czy cośz tego będzie.

Posted

Dzisiaj miałam tel. z Warszawy w sprawie Kejli - bardzo sympatyczna pani, tylko znowu ta odległość...
Pani ma jeszcze rozmawiać z mężem, zobaczymy czy cośz tego będzie.

Znając życie, jak zwykle nic...
Posted

Nie bądź taką pesymistką. W końcu wiele psów znajduje domki.

U mnie pesymizm ma zawsze działanie odwrotne; jeżeli w coś szczerze nie wierzę, to się spełni. Natomiast zawsze jestem rozczarowana, kiedy mam do czegoś przekonanie. Tak już mam od dawna. Widocznie mam jakiś feler...
  • Upvote 1