Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale dobrosci .....

ech .... :(

Ciociu zachary 

dziekuje juz jest lepiej 

juz jest duzo lepiej 

w porownianiu z tym co bylo  kilka lat temu 

i przyrzeklam sobie 

ze jesli mi ktos zaufa i da szanse na prace 

to bede sie dzielic zawsze i gdzie tylko moge 

z biedakami 

dzien i noc 

i jako ze los sie odmienil 

tak tez czynie ciociu 

i nie moge przestac bo bardzo bardzo sa w sercu te wszystkie biedy 

i jestem tam gdzie moge 

i tam gdzie mnie nie chca tez 

jestem 

chocby malunki bazarus 

z radoscia zawsze czynie 

i jest wtedy taka wiara i sila magiczna w czleku i 

dodaje to wszystko sil

choc po nocach snia ,te ktorym nigdy nikt nie zdola pomoc ..

ale jest i ta wiara ,ze bedzie lepiej 

ze warto i trzeba grac razem

zawsze i o kazdenkiej porze,aby zrobic uczynic chocby maluczki cudzik

malenka iskiereczke 

dla naszych lapeczek naszych braciszkow

Ciociu zachary -lata temu przyslals mi wielka ogromna przecudna pake z wieloma cudnymi rzeczami

serce , ja wtedy beczalam z radosci w calunki swiat 

dziekuje za te cudowne dary 

pamietam i bede pamietac zawsze Twoje ogromne wielkie 

serce 

dziekujebrokatowe_serce_fioletowe.gif

• Upvote 2
Posted

Dreag, bardzo dziękuję za wstawienie zdjęcia Rufiego w wersji "luksusowej", która spędzała mi sen z oczu.... 

ewa gonzales cieszę się bardzo, że pozytywnie zmieniła się Twoja sytuacja i że kierujesz się teraz piękną zasadą " czynienia małych uczynków" na co dzień wobec zależnych od nas naszych braci mniejszych. 

Posted

mar.gajko, bardzo, bardzo dziękuję ale muszę zaczekać, aż prowadząca hotelik kuna poda mi koszty szczepień, kastracji i innych niezbędnych świadczeń Rufiemu i wtedy się przypomnę, okey?.

Posted

Ja śpię już spokojniej, bo wiem,że on nie marznie na gołej ziemi pomiędzy deskami, zalewany wodą deszczową albo zasypywany śniegiem, bo i tak było,ze wieczorem podjęłam alarm, gdy między sztachetami płotu zobaczyłam końcówkę jednej łapki której udało się odkopać ze sniegu...a reszta była zasypana śniegiem....

• Upvote 1
Posted

zachary, a jak duży ten psiak jest?

Posted

AgaG, Rufi waży około 15kg i mnie sięga do kolan a mam 162cm wzrostu.

Czyli tak zwany średniaczek :) Dobrze, że nie olbrzym, bo takim chyba najtrudniej dom znaleźć

Posted

Czyli tak zwany średniaczek :) Dobrze, że nie olbrzym, bo takim chyba najtrudniej dom znaleźć

To zależy, są i amatorzy olbrzymów. Na każdego psa ktoś, gdzieś  czeka.....tylko musimy im pomóc się odnaleźć na świecie.

Posted

Wspólnie z koleżanką, z którą prowadziłam bazarek uzgodniłyśmy, że 200zł przeznaczamy z niego dla Rufiego na hotelik. Mogę przelać od razu dla Grety, a zachary dołożysz resztę za październik, co Ty na to ? ;) . Może być również na Twoje konto, jak wolisz. 

Posted

Wow!!! Wielkie dzięki Tobie dreag i Twojej koleżance. Jeśli możesz, to na moje konto z dopiskiem na hotelik Rufiego. Wyślę Ci pw.Greta właśnie zawiozła Rufiego na kastrację, już się wybudził i od razu zainteresował szwem....Za kastrację, obróżkę p/kleszczową i szczepienia p/wirusówkom zapłacę na konto lecznicy weterynaryjne, gdy ta wystawi mi rachunek za to wszystko Sama kastracja to koszt 120 zł.

Posted

Rufi już wczoraj biegał po wybiegu a dzisiaj dołączyła do niego Rita, którą od razu polubił i był podwójnie zadowolony, bo biega i z ulubioną koleżanką. Na konto Rufisia wpłynęło: 25 zł od ewy gonzales (za fanty od niej sprzedane pozabazarkowo i 5 zł w gotówce) i 50zł od koleżanki doris66 - Ani C. Bardzo, bardzo dziękuję!

Posted

Ja się cieszę,że Rufi ma schronienie przed zimnem, deszczem, mrozem, śniegiem i chętnie z niego korzysta. I codziennie ma możliwość biegania, co sprawia mu nieopisaną radość. Po malutku, a pozna więcej radości z normalnego psiego życia.Obiecałam mu to....

Posted

ewa gonzales, to i nowość na pewno po 3 latach, bo wcześniej nie wiem jaki był jego los ale i w końcu normalność!  Bo i prawo dopuszcza,niestety, trzymanie psa na uwięzi ale tylko przez połowę doby.Resztę, pies ma biegać wolno, na mniejszej czy większej powierzchni ale wolny od uwięzi!

• Upvote 1
Posted

Pewnie jeszcze na antybiotyku, kuna mówiła,że po kastracji przez dwa tygodnie będzie dostawał. Jest w kojcu i w budzie więc to jak najbardziej zasadne. Moli@, ja spokojnie wstaję rano ,gdy tak jak dzisiaj leje non-stop i wiem,że jego jama w której żył, jest zalana błotem....a on ma sucho....