Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, korzystamy z ciepła (plewiłam truskawki hehe). Wczoraj byliśmy w Jeleniej (jak zwykle Łukasz sobie kino wymyślił, więc trzeba go było dostarczyć). Kiedyś wysyłałam filmik Madzi Torowej z lekką kulawizną Shadusia. Pewnego dnia chciał wyciągnąć łapą łosia spod stołu i nagle zapiszczał. Potem parę dni tak niepewnie stawał na przednią prawa łapę- w końcu przeszło. Dzisiaj powtórka z rozrywki. Jutro będziemy dzwonić do weta i chyba dla spokoju prześwietlę. Jak nie urok to  sra....

Wczorajszy Shaduś

111.thumb.JPG.918d1dc2fba32bd4bf88c57928

010.thumb.JPG.b9e8918ab73f17dd5ade5d4a36

Posted

Nic już nie pisałaś o tej kulawiźnie, to myślałam, że jest ok ;) A jednak nie :/

Ja chyba Torę też w maju prześwietlę ;) Półtora roku minęło od ostatniego rtg i muszę zobaczyć, co z tym jej zwyrodnieniem stawów :/

Posted
14 minut temu, *Magda* napisał:

Nic już nie pisałaś o tej kulawiźnie, to myślałam, że jest ok ;) A jednak nie :/

Ja chyba Torę też w maju prześwietlę ;) Półtora roku minęło od ostatniego rtg i muszę zobaczyć, co z tym jej zwyrodnieniem stawów :/

no bo nie było problemu, nawet wczoraj było ok a dzisiaj znowu wrrrr

Posted
6 minut temu, majoka napisał:

no bo nie było problemu, nawet wczoraj było ok a dzisiaj znowu wrrrr

Moja sucz dla odmiany, 3 dni pod rząd, z rana kulała na tylną łapę :/ A po 2-3h już pies biegał jakby nigdy nic ;) Dlatego właśnie muszę ją znowu zabrać na rtg i sprawdzić czy się nie pogarsza :(

Posted
O 5.04.2016o11:37, *Magda* napisał:

Aniu, to nie fatum ;) To tylko my dogomaniaczki, chuchamy i dmuchamy na te nasze psiury :D

ja bym to "pierdolcem" nazwała

a więc Damian był u weta z Shadowem, łapa obstukana, poprzeglądana i wyglądało na to, że ma jakiś dyskomfort między paluchami. Mieliśmy wykupić octenisept i pryskać. Przy okazji poprosiłam Damiana, by wet pobrał krew aby sprawdzić Shadika, bo ja wiecznie widzę już na czarno jego choroby (po zapaleniu pęcherza już miałam wizję chorych nerek). Mój mąż u weta stwierdził, że jak badać to na całego i pobrali krew do 3 próbówek!!!! Przy okazji Damian pękał z dumy, bo wet stwierdził, że dawno nie widział tak cierpliwego psa :)

Dzisiaj po południu odebraliśmy część wyników i teraz patrzcie jak to chłopa wysłać, by zbadał morfologie i kreatyninę :) :P

A więc Shadow ma zbadane:

1. morfologia

2. aspat

3. alat

4fosf (????) nie mogę doczytać

5. mocznik

6. kreatynina

7. amylaza

8.glukoza

9.bilirubina

10. białko całkowite

11. cholesterol

12. magnez

13 wapno

na pewno jescze będzie dokładny wynik z tarczycy a co jeszcze dowiem się w przyszłym tygodniu

NAJLEPSZĄ WIADOMOŚCIĄ JEST- ŻE WYMIENIONE WYNIKI SĄ DOBRE!!!!! Mam nie szukać choroby heh A z łapą też już lepiej- przynajmniej tak myślę!

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, dOgLoV napisał:

Suuuuuuuuuuper wieści <3

też się cieszę i wreszcie może przestanę sią martwić (po Kanie mam schizy, ale to co przeszliśmy na koniec- to po prostu masakra)

Posted
O 5/4/2016o11:37, *Magda* napisał:

Aniu, to nie fatum ;) To tylko my dogomaniaczki, chuchamy i dmuchamy na te nasze psiury :D

Ja Nie chucham i dmucham, chodze jak na prawde musze ;)

Posted
O 7.04.2016o21:11, majoka napisał:

też się cieszę i wreszcie może przestanę sią martwić (po Kanie mam schizy, ale to co przeszliśmy na koniec- to po prostu masakra)

Ja niestety nie w temacie ;( jak zawsze zresztą :(