mar....ka Posted April 4, 2016 Author Posted April 4, 2016 Hej, korzystamy z ciepła (plewiłam truskawki hehe). Wczoraj byliśmy w Jeleniej (jak zwykle Łukasz sobie kino wymyślił, więc trzeba go było dostarczyć). Kiedyś wysyłałam filmik Madzi Torowej z lekką kulawizną Shadusia. Pewnego dnia chciał wyciągnąć łapą łosia spod stołu i nagle zapiszczał. Potem parę dni tak niepewnie stawał na przednią prawa łapę- w końcu przeszło. Dzisiaj powtórka z rozrywki. Jutro będziemy dzwonić do weta i chyba dla spokoju prześwietlę. Jak nie urok to sra.... Wczorajszy Shaduś Quote
*Magda* Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Nic już nie pisałaś o tej kulawiźnie, to myślałam, że jest ok ;) A jednak nie :/ Ja chyba Torę też w maju prześwietlę ;) Półtora roku minęło od ostatniego rtg i muszę zobaczyć, co z tym jej zwyrodnieniem stawów :/ Quote
mar....ka Posted April 4, 2016 Author Posted April 4, 2016 14 minut temu, *Magda* napisał: Nic już nie pisałaś o tej kulawiźnie, to myślałam, że jest ok ;) A jednak nie :/ Ja chyba Torę też w maju prześwietlę ;) Półtora roku minęło od ostatniego rtg i muszę zobaczyć, co z tym jej zwyrodnieniem stawów :/ no bo nie było problemu, nawet wczoraj było ok a dzisiaj znowu wrrrr Quote
*Magda* Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 6 minut temu, majoka napisał: no bo nie było problemu, nawet wczoraj było ok a dzisiaj znowu wrrrr Moja sucz dla odmiany, 3 dni pod rząd, z rana kulała na tylną łapę :/ A po 2-3h już pies biegał jakby nigdy nic ;) Dlatego właśnie muszę ją znowu zabrać na rtg i sprawdzić czy się nie pogarsza :( Quote
mar....ka Posted April 4, 2016 Author Posted April 4, 2016 W domu rodzinnym były zawsze kundelki i oprócz szczepień weta nie widziały....... Quote
jolkablaszczyk Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 moje dotychczasowe psy weta widziały raz w roku... teraz Hirek trochę bardziej chorowity, ale też tragedii nie ma... Quote
Ania :) Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 Jakies fatum czy co ? Mnie tez czeka wizyta u weta... Quote
*Magda* Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 Aniu, to nie fatum ;) To tylko my dogomaniaczki, chuchamy i dmuchamy na te nasze psiury :D 1 Quote
Tyśka) Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 A ja na koty :p Pies zaniedbany od choroby :D Daj znać, co powie Ci wet w sprawie kulenia Shadusia. Quote
BlackDream Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 O matko, ale łopata :D http://www.dogomania.com/forum/uploads/monthly_2016_04/111.thumb.JPG.918d1dc2fba32bd4bf88c5792886cf99.JPG Oby to nie było nic poważnego z tą łapą, uściski dla Shadusia :) Quote
mar....ka Posted April 7, 2016 Author Posted April 7, 2016 O 5.04.2016o11:37, *Magda* napisał: Aniu, to nie fatum ;) To tylko my dogomaniaczki, chuchamy i dmuchamy na te nasze psiury :D ja bym to "pierdolcem" nazwała a więc Damian był u weta z Shadowem, łapa obstukana, poprzeglądana i wyglądało na to, że ma jakiś dyskomfort między paluchami. Mieliśmy wykupić octenisept i pryskać. Przy okazji poprosiłam Damiana, by wet pobrał krew aby sprawdzić Shadika, bo ja wiecznie widzę już na czarno jego choroby (po zapaleniu pęcherza już miałam wizję chorych nerek). Mój mąż u weta stwierdził, że jak badać to na całego i pobrali krew do 3 próbówek!!!! Przy okazji Damian pękał z dumy, bo wet stwierdził, że dawno nie widział tak cierpliwego psa :) Dzisiaj po południu odebraliśmy część wyników i teraz patrzcie jak to chłopa wysłać, by zbadał morfologie i kreatyninę :) :P A więc Shadow ma zbadane: 1. morfologia 2. aspat 3. alat 4fosf (????) nie mogę doczytać 5. mocznik 6. kreatynina 7. amylaza 8.glukoza 9.bilirubina 10. białko całkowite 11. cholesterol 12. magnez 13 wapno na pewno jescze będzie dokładny wynik z tarczycy a co jeszcze dowiem się w przyszłym tygodniu NAJLEPSZĄ WIADOMOŚCIĄ JEST- ŻE WYMIENIONE WYNIKI SĄ DOBRE!!!!! Mam nie szukać choroby heh A z łapą też już lepiej- przynajmniej tak myślę! 1 Quote
mar....ka Posted April 7, 2016 Author Posted April 7, 2016 1 minutę temu, dOgLoV napisał: Suuuuuuuuuuper wieści <3 też się cieszę i wreszcie może przestanę sią martwić (po Kanie mam schizy, ale to co przeszliśmy na koniec- to po prostu masakra) Quote
angineuuka Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 O 5/4/2016o11:37, *Magda* napisał: Aniu, to nie fatum ;) To tylko my dogomaniaczki, chuchamy i dmuchamy na te nasze psiury :D Ja Nie chucham i dmucham, chodze jak na prawde musze ;) Quote
łamAga Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 O 7.04.2016o21:11, majoka napisał: też się cieszę i wreszcie może przestanę sią martwić (po Kanie mam schizy, ale to co przeszliśmy na koniec- to po prostu masakra) Ja niestety nie w temacie ;( jak zawsze zresztą :( Quote
Recommended Posts