Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, jolkablaszczyk napisał:

zazdraszczam cudnej wiosennej pogody. u mnie wczoraj tez było ładnie, dużo słońca i ciepło. dziś od rana wieje i leje wiec mam wrażenie, że wczorajsza pogoda to był chyba sen..... bo dzis szaruga na całego....

U mnie sobota była piękna, 16-17'C :) A od wczoraj deszcz :( A dziś, jakby deszcz, to było za mało, to jeszcze grad padał :/

Posted
10 godzin temu, *Magda* napisał:

To może lepiej do lekarza, a nie leczyć się samemu?! Bo takie niedoleczone, może ciągle powracać :/

9 godzin temu, Alicja napisał:

Polecam postawić bańki , próżniowe są całkowicie bezpieczne , nie oparzą

Na razie spróbuję z Acc, zawsze mi pomagało w takich przypadkach (z bańkami nigdy nie próbowałam), lekarzy nie znoszę wrrr

A w ogóle wieczorem , zaraz jak tutaj pisałam przyszła burza- porządna wiosenna. A dzisiaj pada choooooolerny śnieg!!!!!!!

Posted

Moja mama, za dziecka zawsze leczyła mnie bańkami ;) I chyba mam coś z sado maso, bo lubiłam stawianie baniek :D A to nie próżniowe, tylko te ogniowe ;) Za to jesienią, będąc już w ciąży, lekarz mi postawił właśnie te próżniowe i efektu nie było żadnego :(

Bańki leżą u taty i bym je chętnie przygarnęła, gdybym umiała je stawiać ;) Ale mamy już nie mam i nie ma mnie kto nauczyć :(

Posted
5 godzin temu, *Magda* napisał:

Moja mama, za dziecka zawsze leczyła mnie bańkami ;) I chyba mam coś z sado maso, bo lubiłam stawianie baniek :D A to nie próżniowe, tylko te ogniowe ;) Za to jesienią, będąc już w ciąży, lekarz mi postawił właśnie te próżniowe i efektu nie było żadnego :(

Bańki leżą u taty i bym je chętnie przygarnęła, gdybym umiała je stawiać ;) Ale mamy już nie mam i nie ma mnie kto nauczyć :(

może jakaś pielęgniarka by Cię nauczyła, te stare pokoleń pigułek było w tym wprawione

3 godziny temu, Erykowa napisał:

Hej

Ja znów z przerwą ;)

Piękne zdjęcia.My w świeta mielismy raz słonko raz deszcz.Pies się  wyszalał.

Zdrówka życzę !

dziękuję

Posted
5 godzin temu, *Magda* napisał:

Moja babcia używa w swojej pracy jeszcze takich baniek. Ostatnio jak byłam u niej z tym kręgosłupem, to i bańki miałam..mnie większe bolą. :P może przez ogólny ból pleców :D

Posted
2 godziny temu, Aleksa. napisał:

Moja babcia używa w swojej pracy jeszcze takich baniek. Ostatnio jak byłam u niej z tym kręgosłupem, to i bańki miałam..mnie większe bolą. :P może przez ogólny ból pleców :D

Ola naucz się ich obsługi, a potem Madzię przeszkol (jak Magda będzie w maju, to niech zabierze z domu)

Posted
5 minut temu, majoka napisał:

Ola naucz się ich obsługi, a potem Madzię przeszkol (jak Magda będzie w maju, to niech zabierze z domu)

Mogłabym poprosić babcię, ale myślę, że trzeba też mieć dobrze anatomię w głowie (u mnie ona leży ahahha) żeby wiedzieć gdzie stawiac banki. Na pewno są konkretne miejsce dostosowane do przyczyny, jakiej chce się stawiać :P myślę, że z tymi na ogień łatwiej krzywdę zrobić :P Wole jej nikomu nie zrobić :P

Posted
3 minuty temu, majoka napisał:

już ja Wam czas zorganizuje hehehe

Na razie Magda cierpi na brak czasu :P Jak tak dalej pójdzie, to wcale na głowe jej nie będę się zwalać :P

Posted
2 minuty temu, Aleksa. napisał:

Na razie Magda cierpi na brak czasu :P Jak tak dalej pójdzie, to wcale na głowe jej nie będę się zwalać :P

A w łeb chcesz dostać?

Posted
9 godzin temu, *Magda* napisał:

ogniowych używała moja teściowa , ale ona w takim stanie , ze wolałabym się podpalić niż pozwolić by mi ogniowe postawiła :P próżniowymi bańkami wyleczyłam 2x syna i Magdę Clockworkową z dogo z zapalenia płuc , oboje mieli mieć zastzryki i tylko bań ki uratowały ich przez tym , zresztą dobrodziejstwo baniek potwierdzili lekarze , u Magdy lekarz się dziwił , że tak szybko organizm zareagował na stymulację , a Kuba ilekroć idzie do lekarza już po pierwszym położeniu baniek , dostaje wskazówkę od niego kiedy następną sesję zrobić . Dobrze postawiona bańka próżniowa daje TAKI SAM efekt jak ogniowa , tylko ze jest bezpieczna . Dobrze też działają gumowe -chińskie , tylko to trzeba mieć mocne ręce , bo ta guma twarda jest i ciężko mi się nimi operowało , a ja mam problemy z dłońmi

• Upvote 1
Posted

Piekną pogodę powiadasz... dobrze wam.. ja mam deszcz i wiatr więc wychodzenie z domu gdziekolwiek to jak za karę.... dopiero około środy ma się wypogodzić..... psy oszaleją a ja razem z nimi...