*Magda* Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 8 godzin temu, jolkablaszczyk napisał: zazdraszczam cudnej wiosennej pogody. u mnie wczoraj tez było ładnie, dużo słońca i ciepło. dziś od rana wieje i leje wiec mam wrażenie, że wczorajsza pogoda to był chyba sen..... bo dzis szaruga na całego.... U mnie sobota była piękna, 16-17'C :) A od wczoraj deszcz :( A dziś, jakby deszcz, to było za mało, to jeszcze grad padał :/ Quote
mar....ka Posted March 31, 2016 Author Posted March 31, 2016 hej, dokładnie wzięło wszystkich oprócz Łukasza). Jeszcze rano brałam tabletkę, poza tym mam kaszel (tak jakby coś zalegało i nie mogło się oderwać. ) Quote
*Magda* Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 To może lepiej do lekarza, a nie leczyć się samemu?! Bo takie niedoleczone, może ciągle powracać :/ Quote
Alicja Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 Polecam postawić bańki , próżniowe są całkowicie bezpieczne , nie oparzą Quote
mar....ka Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 10 godzin temu, *Magda* napisał: To może lepiej do lekarza, a nie leczyć się samemu?! Bo takie niedoleczone, może ciągle powracać :/ 9 godzin temu, Alicja napisał: Polecam postawić bańki , próżniowe są całkowicie bezpieczne , nie oparzą Na razie spróbuję z Acc, zawsze mi pomagało w takich przypadkach (z bańkami nigdy nie próbowałam), lekarzy nie znoszę wrrr A w ogóle wieczorem , zaraz jak tutaj pisałam przyszła burza- porządna wiosenna. A dzisiaj pada choooooolerny śnieg!!!!!!! Quote
*Magda* Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Moja mama, za dziecka zawsze leczyła mnie bańkami ;) I chyba mam coś z sado maso, bo lubiłam stawianie baniek :D A to nie próżniowe, tylko te ogniowe ;) Za to jesienią, będąc już w ciąży, lekarz mi postawił właśnie te próżniowe i efektu nie było żadnego :( Bańki leżą u taty i bym je chętnie przygarnęła, gdybym umiała je stawiać ;) Ale mamy już nie mam i nie ma mnie kto nauczyć :( Quote
Erykowa Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Hej Ja znów z przerwą ;) Piękne zdjęcia.My w świeta mielismy raz słonko raz deszcz.Pies się wyszalał. Zdrówka życzę ! 1 Quote
mar....ka Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 5 godzin temu, *Magda* napisał: Moja mama, za dziecka zawsze leczyła mnie bańkami ;) I chyba mam coś z sado maso, bo lubiłam stawianie baniek :D A to nie próżniowe, tylko te ogniowe ;) Za to jesienią, będąc już w ciąży, lekarz mi postawił właśnie te próżniowe i efektu nie było żadnego :( Bańki leżą u taty i bym je chętnie przygarnęła, gdybym umiała je stawiać ;) Ale mamy już nie mam i nie ma mnie kto nauczyć :( może jakaś pielęgniarka by Cię nauczyła, te stare pokoleń pigułek było w tym wprawione 3 godziny temu, Erykowa napisał: Hej Ja znów z przerwą ;) Piękne zdjęcia.My w świeta mielismy raz słonko raz deszcz.Pies się wyszalał. Zdrówka życzę ! dziękuję Quote
Aleksa. Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 5 godzin temu, *Magda* napisał: Moja mama, za dziecka zawsze leczyła mnie bańkami ;) I chyba mam coś z sado maso, bo lubiłam stawianie baniek :D A to nie próżniowe, tylko te ogniowe ;) Za to jesienią, będąc już w ciąży, lekarz mi postawił właśnie te próżniowe i efektu nie było żadnego :( Bańki leżą u taty i bym je chętnie przygarnęła, gdybym umiała je stawiać ;) Ale mamy już nie mam i nie ma mnie kto nauczyć :( Moja babcia używa w swojej pracy jeszcze takich baniek. Ostatnio jak byłam u niej z tym kręgosłupem, to i bańki miałam..mnie większe bolą. :P może przez ogólny ból pleców :D Quote
mar....ka Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 2 godziny temu, Aleksa. napisał: Moja babcia używa w swojej pracy jeszcze takich baniek. Ostatnio jak byłam u niej z tym kręgosłupem, to i bańki miałam..mnie większe bolą. :P może przez ogólny ból pleców :D Ola naucz się ich obsługi, a potem Madzię przeszkol (jak Magda będzie w maju, to niech zabierze z domu) Quote
Aleksa. Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 5 minut temu, majoka napisał: Ola naucz się ich obsługi, a potem Madzię przeszkol (jak Magda będzie w maju, to niech zabierze z domu) Mogłabym poprosić babcię, ale myślę, że trzeba też mieć dobrze anatomię w głowie (u mnie ona leży ahahha) żeby wiedzieć gdzie stawiac banki. Na pewno są konkretne miejsce dostosowane do przyczyny, jakiej chce się stawiać :P myślę, że z tymi na ogień łatwiej krzywdę zrobić :P Wole jej nikomu nie zrobić :P Quote
*Magda* Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 7 minut temu, majoka napisał: Ola naucz się ich obsługi, a potem Madzię przeszkol (jak Magda będzie w maju, to niech zabierze z domu) Dobra myśl :) 1 Quote
Aleksa. Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 3 minuty temu, majoka napisał: już ja Wam czas zorganizuje hehehe Na razie Magda cierpi na brak czasu :P Jak tak dalej pójdzie, to wcale na głowe jej nie będę się zwalać :P Quote
*Magda* Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 2 minuty temu, Aleksa. napisał: Na razie Magda cierpi na brak czasu :P Jak tak dalej pójdzie, to wcale na głowe jej nie będę się zwalać :P A w łeb chcesz dostać? Quote
Aleksa. Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 7 minut temu, *Magda* napisał: A w łeb chcesz dostać? Wole nie, ale na odległość nic mi nie grozi :P Quote
mar....ka Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 6 minut temu, Aleksa. napisał: Wole nie, ale na odległość nic mi nie grozi :P ucz się tych baniek i nie marudź Quote
Alicja Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 9 godzin temu, *Magda* napisał: Moja mama, za dziecka zawsze leczyła mnie bańkami ;) I chyba mam coś z sado maso, bo lubiłam stawianie baniek :D A to nie próżniowe, tylko te ogniowe ;) Za to jesienią, będąc już w ciąży, lekarz mi postawił właśnie te próżniowe i efektu nie było żadnego :( Bańki leżą u taty i bym je chętnie przygarnęła, gdybym umiała je stawiać ;) Ale mamy już nie mam i nie ma mnie kto nauczyć :( ogniowych używała moja teściowa , ale ona w takim stanie , ze wolałabym się podpalić niż pozwolić by mi ogniowe postawiła :P próżniowymi bańkami wyleczyłam 2x syna i Magdę Clockworkową z dogo z zapalenia płuc , oboje mieli mieć zastzryki i tylko bań ki uratowały ich przez tym , zresztą dobrodziejstwo baniek potwierdzili lekarze , u Magdy lekarz się dziwił , że tak szybko organizm zareagował na stymulację , a Kuba ilekroć idzie do lekarza już po pierwszym położeniu baniek , dostaje wskazówkę od niego kiedy następną sesję zrobić . Dobrze postawiona bańka próżniowa daje TAKI SAM efekt jak ogniowa , tylko ze jest bezpieczna . Dobrze też działają gumowe -chińskie , tylko to trzeba mieć mocne ręce , bo ta guma twarda jest i ciężko mi się nimi operowało , a ja mam problemy z dłońmi 1 Quote
BlackDream Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 Dzień dobry :) Co słychać w tę piękną sobotę? Quote
jolkablaszczyk Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 Piekną pogodę powiadasz... dobrze wam.. ja mam deszcz i wiatr więc wychodzenie z domu gdziekolwiek to jak za karę.... dopiero około środy ma się wypogodzić..... psy oszaleją a ja razem z nimi... Quote
BlackDream Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 Oj to współczuje... u nas jest cudownie, słoneczko, cieplutko, ptaszki ćwierkają :) Wreszcie, bo już w czarną rozpacz popadał od tej szarugi, wilgoci i błota. Quote
Recommended Posts