Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']ja też jej odświeżam te co ja robiłam, z nadzieją, że to pomoże[/QUOTE]
Nic tylko plakac nad jej losem, :placz: od okolo dwoch miesiecy nikt o dziewczynke nie dzwoni.
Ale nadzieja trzeba miec, ona umiera ostatnia.:-(

Posted

[quote name='Alicja']Ada ja cały czas odświeżam te które Pumcia miała robione , a teraz chciałam z nowym tekstem Pumce zrobić , cioteczka od ładnych tekstów Pumci napisze :) . Na jaki rejon ogłoszonka tym razem ??[/QUOTE]
nie robić ogłoszeń ??

Posted

[quote name='Alicja']nie robić ogłoszeń ??[/QUOTE]
Robic, robic Alicjo, ogloszen nigdy nie za duzo, tym bardziej ze w tej chwili ma ogloszenia w woj. malopolskim, mozna rozszerzyc na inne woj.
Wiadomosci z hotelu z dnia 10 wrzesnia:

U Pumci niestety nic nowego, miewa sie dobrze ale nikt się nie odzywa - z wyjątkiem Pana który zadzwonił chyba w lipcu jak dobrze pamiętam i bardzo fajnie brzmiał przez telefon ( rozmawiałam chyba z godzinę z nim o Pumie ) ma już mixa asta z adopcji i szukał mu do towarzystwa drugiego, zobaczył gdzieś w internecie Pumę i mu się bardzo spodobała. Wszystko fajnie, mieszka we Wrocławiu, wypytał o wszystko, miał się z żoną zastanowić i już się więcej nie odezwał. Chyba odległość i możliwość nie akceptacji jego psa go zraziła ?? nie wiem bo miał jeszcze zadzwonić i więcej się nie odezwał. Po za tym nic, z racji mistrzostw, olimpiad i wakacji w gazecie potworne opóźnienia i zastoje ale to może i dobrze bo teraz coś adopcje ruszyły to może akurat się Pumcia pojawi w gazecie i się ktoś wreszcie objawi normalny ?? Jak tylko coś się pojawi to dam znać oczywiście.

Posted

[quote name='Alicja']Zastanawiam się nad śląskim bądź mazowieckim lub wielkopolskim , zasugeruj może ... być może masz większe rozeznanie dokąd psiaki najczęściej wędrują[/QUOTE]
Probowala bym woj. slaskie, opolskie i wroclawskie. Wybierz ktore chcesz, moze na zmiane co jakis czas zmieniac wojewodztwa.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Probowala bym woj. slaskie, opolskie i wroclawskie. Wybierz ktore chcesz, moze na zmiane co jakis czas zmieniac wojewodztwa.[/QUOTE]

oki ,póki co muszę podesłać cioteczce wątek , aby tekścik ładniutki ułożyła

Posted

Zapisuję.
Przepraszam za urwanie się z kosmosu, ale ile ona ma lat, czy jest wysterylizowana i jak reaguje na inne psy i koty. Nie mam siły brnąć przez wątek...

Posted

[quote name='stzw']Zapisuję.
Przepraszam za urwanie się z kosmosu, ale ile ona ma lat, czy jest wysterylizowana i jak reaguje na inne psy i koty. Nie mam siły brnąć przez wątek...[/QUOTE]
Ma juz okolo 4 lat, jest wysterylizowana, w miare dobrze dogaduje sie z psami ale koty to wrog.
Wrocila juz z drugiej adopcji, ani w jednym domu ani w drugim nikt nie poswiecal jej czasu, tylko na poczatku, wiec zaczela sobie sama szukac zajecia i uciekala. Ostatnio mieszkala przez rok z trojka malych dzieci. Najstarsze mialo 9 lat. Skoro sama biegala to znaczy ze toleruje psy, gdyz nie dotarlo do nas ze ktoregos zagryzla. Jest bardzo spokojna i zachowuje czystosc, potrzeba jej jednak wlasciciela ktory choc troche porzuca jej opatykow, pilki lub zafunduje jej w miare dlugi spacer raz na dzien.

• 2 weeks later...
Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
dostałam zapytanie z tablicy.pl gdzie można odebrać Pumę, Pani z Krakowa. Odpisałam że w hoteliku pod Krakowem i żeby kontaktować się z opiekunka telefonicznie

z zacisnietymi kciukami czekamy na rezultat.
Justyna czy wiesz z jakiej miejscowosci/wojewodztwa odezwala sie Pani?

Posted

Dzisiejsza wiadomosc z hotelu,

witam,

ostatnio nikt jak na razie nie dzwonił w sprawie Pumci :-(

jakiś czas temu ( ok miesiąc temu moze ) dzwonił facet z pod Krakowa ale chciał ją do budy do pilnowania wiec mu tłumaczyłam że się nie nadaje do pilnowania i tyle.
Z dziennikiem to juz nie mam siły do nich podobno są straszne zatory i nie puszczają teraz ogłoszeń tak jak dawniej tylko 1-2 w tygodniu, sprawdzałam ostatnio i jeszcze jej nie puścili. Sprawdze jeszcze raz i ustale jak sprawa wygląda w chwili obecnej.

Moje psy wszystkie stoją i czekają na końcu kolejki.
Porobię jakieś fajne fotki i podeślę.
U nas psów jak zawsze sporo, mam niestety mojego tymczasa - wypisz wymaluj jak Wasz Cezar - duży, rudy, zespół końskiego ogona...... serce mi się kraje, do tego starszy, głuchy - no po prostu ręce opadają ( ktoś wywalił na drodze oczywiście - po co komu stary nie podnoszący się pies to lepiej wywalić .... )

jak tylko coś ustalę to dam znać, a jak zadzwoni ten co miał dzwonić to tez dam znać że się odezwał

ściskam Marta

• 3 weeks later...
Posted

wiadomosc z hotelu
witam,
P.Jolu ogłoszeniu Pumci ukazało się Dzienniku w zeszłym tygodniu i niestety co rzadko się zdarza żadnego telefonu na razie - ale nie tracę nadziei - może ktoś jeszcze zadzwoni. Tak mi zależy żeby wreszcie do tego psa się uśmiechnął się los bo ma niestety cholernego pecha jak dotąd.

Poprosiłam znajoma żeby ją puścić jeszcze w Wyborczej i na dniach powinno być ogłoszenie w wyborczej.
|Co do zdjęć to ma przyjechać do mnie dziewczyna która robi profesjonalne zdjęcia wiec cyknie coś Pumci żeby były super fotki, ale łudzę się że nie będą potrzebne bo pójdzie do adopcji z ogłoszeń w prasie.... przecież w końcu musi się los odwrócić i znajdzie wreszcie normalnych ludzi, przecież to jest normalny, kontaktowy, bez problemowy pies, nie takie znajdują dobre domu a ona czeka i czeka!

będę na bieżąco informować i mam nadzieją że kolejny email będzie z lepszymi wiadomościami

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

hotel 15 listopad

Puma to juz mi tak leży na wątrobie jak żaden pies - szlak mnie trafia że taka fajna suńka tak wraca z adopcji, ona strasznie to przeżyła i dopiero teraz zaczyna powoli odzyskiwać radość ale to juz nie ten sam pies co kiedyś na początku do mnie trafił. Niby jest juz od jakiegoś czasu wszystko ok ale długo była jakaś taka przygaszona, co do tuszy to bardzo pomału zbija nadmiar ale po sterylce i takim wieku to nie takie łatwe bez uszczerbku na zdrowiu psa odchudzić - wymaga to czasu. Nie wiem czy na zdjęciach to widać ale już lepiej wygląda.

Tak jak pisałam wczoraj Pumcia jest praktycznie większość czasu w domu z nami bo szkoda mi jej, wiec Pumcia korzysta z ogrzewania podłogowego i wykłada się na ciepłych płytkach ile tylko chce, jest też dużo bardziej radosnym psem przez kontakt z dzieckiem. Mam nadzieję że wreszcie za to długie czekanie trafi jej się naprawdę cudny dom, bo juz nie wiem co robic....

Ponownie czeka na swoja kolej w gazetach.
Komu przeslac nowe zdjecia do wymiany w ogloszeniach, czy ktos pamieta jeszcze o Pumci i ja oglasza?

Posted

Wyślij do mnie , będzie do nowych ogłoszeń o które poproszę tatankas , wstrzymałam się bo liczyłam że ostatnie posunięcia coś poskutkują . Stare ogłoszenia stale odnawiam .