Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justa i zwierzaki napisał(a):
Az sie wiezyc nie chce ze taka fajna sunia jeszze nie ma domu :(

i uwierz ...poszły setki ogłoszeń :( ...ja odnawiam stale te stare a co chwilke są nowe robione :(

Posted

Az sie wiezyc nie chce ze taka fajna sunia jeszze nie ma domu :(

no trudno w to uwierzyc ...ale wiesz ...nie ma raka , nie ma guzów , ma 4 łapki tożadne nią zainteresowanie ... nie można zrobić zadymy wokół ....np ...bezdomny piesek z urwaną łapką błaga o ciepły kącik ....nie ...ona jest w hoteliku i ma opiekę i ciepło , więc na dogo wogóle nie zauważona ...a w ogłoszeniach , nie wiem .... dlaczego , widac taka jej karma

Posted

Jest to bardzo przykre :(:(:( Bo takie psy jak ona tez chcą żyć i mieć kochający dom ... Tak jak Lara , ja juz sie poddałam i wiem że nie znajdzie domu i raczej zostanie u mnie bo mimo iz ma problemy behawioralne, to jeszcze ta paskudna alergia :( a że jest zwykłym i to dość dużym mieszańcem to jakie ma szanse na dom , zadne :(
http://www.dogomania.pl/forum/threads/226177-Przera%C5%BCona-Lara-wyrzucona-przed-marketem-prosi-o-dom!

Posted

[quote name='Justa i zwierzaki']Tak jak do Lary :( za dużo psów szuka domu , za dużo jest rozmnażania bezmyślnego :(
Najgorsze ze rozmnazaja ludzie ktorzy nazywaja siebie milosnikami zwierzat, obronczynie zycia poczetego :angryy: ktore nie poddadza suk/kotek sterylce aborcyjnej bo za kilka dni bedzie sie szczenic, o usypianiu slepych miotow nawet nie wspomne. :shake: zbieraja pieniazki na prywatne konta, dopuszczaja sie przestepstw skarbowych, bo musza sprowadzic na swiat nastepne zwierzaki ktore pozniej laduja w schroniskach, lesie, kontenerach itd. Nigdy nie zrozumiem jak mozna byc tak tepym i tak glupim.
Ja juz tez powoli sie poddaje, mam dola i wpadam w depreche czytajac watki na dogo.

Posted

Alicja napisał(a):
ano są tacy ....i biorą sukę z pseudohodowli i cieszą się ze rodzią się kolejne suczki i są śliczne bo w typie rasy ....nóż się otwiera :diabloti:

Z zimna krwia potrafilabym zafundowac tym rozmnazaczkom, przynajmniej jeden miesiac zycia w warunkach jakie musimy ogladc na dogo.
Jesli takich wypatrzysz to napisz prosze PW, bo chyba zaczne to zglaszac organom scigania. Od kogos dla przykladu trzeba zaczac. :angryy:

Posted

Wiem coś o "obrońcach życia poczętego " , kilka lat temu jak zaczynałam przygodę z miau.pl ( a od ponad 20 lat zajmuje sie ratowaniem i szukaniem zwierzakom domów ) pozwoliłam sobie na poinformowanie iż piękna Tryni , kotka 3 kolorowa jest w zaawansowanej ciąży i że jesteśmy już umówienie za sterylke aborcyjna , to sie posypały na mnie gromy ( na szczęście tylko na PW ) ale i tak to było przykre , bo przecież takie ładne kociaki by mogła mieć a ja zła je zamordowałam :angryy::angryy::angryy: A jak miałam na DT czarnego czow-czow samca to pewien "miłośnik rasy" nachodził mnie aby kryć nim :angryy: a że pies był chory , że miał dysplazje i alergie to był szczegół , powiedział przecież u szczeniaków tego nie będzie widac a oferował mi wtedy 400 zł , ale ja oczywiście odmówiłam :angryy:

Posted

Wiem coś o "obrońcach życia poczętego " , kilka lat temu jak zaczynałam przygodę z miau.pl ( a od ponad 20 lat zajmuje sie ratowaniem i szukaniem zwierzakom domów ) pozwoliłam sobie na poinformowanie iż piękna Tryni , kotka 3 kolorowa jest w zaawansowanej ciąży i że jesteśmy już umówienie za sterylke aborcyjna , to sie posypały na mnie gromy ( na szczęście tylko na PW ) ale i tak to było przykre , bo przecież takie ładne kociaki by mogła mieć a ja zła je zamordowałam :angryy::angryy::angryy: A jak miałam na DT czarnego czow-czow samca to pewien "miłośnik rasy" nachodził mnie aby kryć nim :angryy: a że pies był chory , że miał dysplazje i alergie to był szczegół , powiedział przecież u szczeniaków tego nie będzie widac a oferował mi wtedy 400 zł , ale ja oczywiście odmówiłam :angryy:

Jestem na dogo prawie 6 lat, mam gruba skore, bez tego wysiada tu kazdy kto nie kieruje sie rozumem, epatia do zwierzat, nie miloscia do nich.
Jak mozna kogos kochac i bez przerwy skazywac go na niewyorazalne cierpienia, jak mozna sie cieszyc nowo narodzonymi szczeniakami nie widzac tych w schroniskach mordowniach ktore sa w wiekszosci w Polsce i nie widziec tam tych umierajacych w okrutnych mekach na parvo i nosowke? Jakim okrutnym egosta, hipokryta jest taka osoba udajaca falszywa milosc do zwierzat. :-(

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Z zimna krwia potrafilabym zafundowac tym rozmnazaczkom, przynajmniej jeden miesiac zycia w warunkach jakie musimy ogladc na dogo.
Jesli takich wypatrzysz to napisz prosze PW, bo chyba zaczne to zglaszac organom scigania. Od kogos dla przykladu trzeba zaczac. :angryy:

nie czytałaś o niedawnej akcji Adopcji Buldożków ??

Ja też jestem egoistką , ucięłam jajka rodowodowemu psu ... a mógł płodzić dzieci

Poza tym nie rozumie męczarni psa np z nowotworem głowy , ciągania go po klinikach , i temu podobnych sytuacji ... czasem trzeba pomóc odejść

Ale teraz PUMKA w góre

w tygodniu wyślę nowe foty , tekst i pieniażki do tatankas

Posted

Alicja napisał(a):
nie czytałaś o niedawnej akcji Adopcji Buldożków ??

Ja też jestem egoistką , ucięłam jajka rodowodowemu psu ... a mógł płodzić dzieci

Poza tym nie rozumie męczarni psa np z nowotworem głowy , ciągania go po klinikach , i temu podobnych sytuacji ... czasem trzeba pomóc odejść

Ale teraz PUMKA w góre

w tygodniu wyślę nowe foty , tekst i pieniażki do tatankas

Czow-czow też miał rodowód ...

Nawet nie chce wiedzieć , buldożki to moja miłość od wielu , wielu lat , ale i tak raczej nigdy nie bede mieć :(

Dobra, koniec zasmiecania watku Pumy :)

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Nie zasmiecamy watku Pumki, ona tez kiedys byla kochana kuleczka, a dzis nikomu nie potrzebna:-(

mam nadzieję , ze tez stanie sie tą najukochańszą w czyimś domu

Posted

wreszcie się doczekałam i mam ładne fotki Pumci - profesjonalne wiec przesyłam Pumcie w zimowej odsłonie.
u Pumci niestety cisza, zadzwonił tylko jakiś debil czy aktualne i oznajmił mi że woli młodszego asta.
Alicjo przesylam Ci nowe fotki Pumki, prosze wstaw na watek w wolnej chwili.

Posted

[CENTER][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images10.fotosik.pl/3014/e4def3cfa7eac293.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images10.fotosik.pl/3014/861e0fb327390637.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images10.fotosik.pl/3014/40c1e7ccce16204c.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images10.fotosik.pl/3014/15a8557ec02915cf.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images10.fotosik.pl/3014/b4811abe81a0cc80.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images10.fotosik.pl/3014/bcbf18e19947cf61.jpg[/IMG][/URL]
[/CENTER]

Posted

Alicjo, dziekuje za wstawienie zdjec i prosze napisz mi na PW u kogo moge wykupic ogloszenia dla Pumki, zeby byly regularne i wskaz mi prosze link gdzie znajde tekst do ogloszen.

Posted (edited)

[quote name='Ada-jeje']Alicjo, dziekuje za wstawienie zdjec i prosze napisz mi na PW u kogo moge wykupic ogloszenia dla Pumki, zeby byly regularne i wskaz mi prosze link gdzie znajde tekst do ogloszen.[/QUOTE]

ja zamawiam u Tatankas , nie wiem wprawdzie czy teraz ma bazarek

Dopiero weszłam do domu jak wyszłam 5.45 , potem poszukam bazarku jakiegos

Puma ma stale na małopolskę ogłoszenia na 4 portalach ale zastrzelcie teraz nie powiem gdzie , chyba na słoniu , tablicy ...ogłaszamy 24.pl

Edited by Alicja
  • 2 weeks later...