Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 773
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj rozmawiałam z P.Markiem już mi opowiedział jaki szamponik ma dla Hektorka i jaką karmę i wogóle jest bardzo przejęty i szykuje miejsce dla niego

a tak swoją drogą to sobie pomyślałam ze jak się chłopaka podleczy i będzie się z Kaśką dogadywał to może zamieszkają we dwoje ... będzie im raźniej no i może ciut taniej ;)

Posted

GoniaP napisał(a):
A czy ja mogę zaadoptować wirtualnie jego jedno oczko na ten przykład, albo nochal za 10zł miesięcznie???

GoniaP :loveu::loveu::loveu: nochal jest Twój

chyba że mnie zaraz cioteczki zabiją że nochal oddałam :evil_lol:

Gosiu mam pytanko ... przepraszam cioteczki że tutaj ale wątek Pixi/Taxi zamknięty
są jakies wieści o małej ???

Posted

GoniaP napisał(a):
A czy ja mogę zaadoptować wirtualnie jego jedno oczko na ten przykład, albo nochal za 10zł miesięcznie???

oczywiście będzie trzeba spisać umowę adopcyjną na nochala:diabloti::diabloti:

Posted

JAK DZIECKO :placz:
WIDZE ZE W SCHRONISKU MAJA LEPSZE BOKSY NIZ W ŁODZI ALE PODEJSCIE DO ADOPCJI ASTÓW TAKIE SAMO CHYBA, BYLE BY SIE POZBYĆ KŁOPOTU, NIESTETY KŁOPOTY MAJA TO DO SIEBIE ZE WRACAJĄ
TRZYMAM KCIUKI ZA DOBRY DOMEK DLA TEGO BIEDAKA

Posted

Cioteczki deklaracje sa w poscie 85. czekam az Szamanka przeniesie ten post na pierwsza strone ale musimy jeszcze troszeczke poczekac. Na moje konto wpynelo 51,5 i 20zl
Pelne rozliczenie zrobie jak bedzie post na pierwszej stronie.

Posted

Magda779, czy Ty jesteś może z Krotoszyna?

W drugiej połowie stycznia miały podobno trafić do schroniska w Krotoszynie cocker spanielki z pseudohodowli. Taką informację dostała znajoma z forum spanielowego prowadząca stronę adopcyjną spanieli.

Czy wiesz coś może o tym? Czy jakieś spanielki są w tamtym schronie?

Sorki, że tak na wątku Hektorka, ale wątek przy okazji podniesiony. :oops: ;)

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Magda779, czy Ty jesteś może z Krotoszyna?

W drugiej połowie stycznia miały podobno trafić do schroniska w Krotoszynie cocker spanielki z pseudohodowli. Taką informację dostała znajoma z forum spanielowego prowadząca stronę adopcyjną spanieli.

Czy wiesz coś może o tym? Czy jakieś spanielki są w tamtym schronie?

Sorki, że tak na wątku Hektorka, ale wątek przy okazji podniesiony. :oops: ;)
Nic nie wiem o spanielach w schronisku. Takowych prawdopodobnie nie było... chyba, że pracownik przehandlował i dlatego nic nie wiem.

Posted

fioneczka napisał(a):
cholera ... Agnieszka usunęli aukcję dla Hektorka z allegro :angryy::angryy::angryy:

Dziwne wczoraj pokazal sie jeden obserwator przeciez nie napisalam ze to aukcja charytatywna:angryy::angryy::angryy:

Posted

Usunięte aukcje/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują na Allegro.
Uprzejmie informujemy, że na Allegro zabronione są aukcje charytatywne, na których sprzedaje się tzw. "cegiełki" lub przedmioty przesyłane drogą elektroniczną. Jeśli są Państwo zainteresowani naszym wsparciem, np. przekazaniem prowizji na cel akcji oraz ewentualnymi formami promocji z naszej strony, prosimy o kontakt poprzez formularz i wybór tematów Usługi specjalne > Aukcje charytatywne.

Odpisalam ze to nie zadne cegielki tylko prawdziwe zdjecia wysylane poczta.

Posted

Kopiuje z niebieskiego forum wypowiedź arjuny nt stanu skóry Hektora.:

cieszę się, że kubrak się sprawuje :mrgreen:

co do alergii-my mieliśmy dokładnie taka sytuacje z naszą suką(ma atopowe zapalenie skóry, specyficzne alergie pokarmowe -jak do nas trafiła wydrapywała sobie podobne rany, wygryzała łapy, była łysa na grzbiecie, ogonie, klatce i brzuchu..itp.). Jest na kuracji sterydowej. Poproście weta o receptę na encorton 20mg, wykupcie lek i dawkujcie w następujący sposób:

1 mg na 1 kg ciała

czyli jeśli pies wazy 20 kilo-to dostaje tabletke encortonu 20 mg raz dziennie-rano w trakcie posiłku.jeśli waży 30 kilo-1,5 tabletki etc.

jeśli np. waży 20 kilo, taka dawkę(1 tabletka 20 mg) utrzymujecie przez 7 dni, po 7 dniach zaczynacie podawać mu encorton 20 mg co drugi dzień i obserwujecie czy znów nie zaczyna sie drapać. Jesli zacznie sie drapać-znów wracacie do dawki 1 tabletka dziennie-znów na okres tygodnia, jeśli nie zacznie sie drapać, utrzymujecie dawkę 1 tabletka co drugi dzień-przez ok. 7 dni. Nastepnie zmniejszacie dawke do pół tabletki co drugi dzień-jeśli pies zaczyna sie wtedy drapać-powracacie do poprzedniej dawki, jeśli nie zaczyna-po kolejnym tygodniu podajecie pół tabletki co 3 dzień...etc. w ten sposób sprawdzicie sami, jaką miniamlną dawkę leku musi przyjać pies, by przyniosła mu ulgę.

My, dzieki tej kuracji, zeszliśmy do dawki(pies 20 kilo) pół tabletki co 2 dzień. Taka dawka nie powoduje szkód w organiźmie, sama kurację zalecił dr popiel z ar we wrocławiu, który ma specjalizacje alergologiczną.

Innym wyjsciem byłoby na dzień dzisiejszy-testy alergiczne i (jesli sie da) odczulanie. Jednak sa to ogromne koszty-zaś encorton przynosi ulgę już po kilku dniach stosowania, zaś jego fiolka to koszt ok.10 zl.