beka Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Zbójni karma Boniego jest na niewydolność trzustki a sunia potrzebuje na niewydolność wątroby, o ile wiem nie powinno się ich zamieniać.. Quote
magda z. Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 [quote name='Lidan']Banerek dla Emmy ale ładny, zaraz sobie ja wrzucę:) Quote
Zbójini Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 beka napisał(a):Zbójni karma Boniego jest na niewydolność trzustki a sunia potrzebuje na niewydolność wątroby, o ile wiem nie powinno się ich zamieniać.. No właśnie obawiałem się że takie moga byc zalecenia producenta ale z drugiej strony to się zastanawiam czym realnie jedna od drugiej może się różnić:roll: Większość rodzajów karm to uważam chwyty marketingowe. Royal ma np karmę dla szczeniaka ONka i ona rózni sie od karmy dla szczeniaka ras duzych tylko tym że ma mniej tłuszczu i białka o 2% a droższa jest z tego tytułu zadaje się o przynajmniej 10%...:roll: P.S. zostało mi też trochę enzymów, kreonu i Renni jakby było potrzeba dla innej trzustkowej biedy... Quote
lolka Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 nasz wet to tak plusuje, że sama nie mogę wyjść z podziwu.....załatwił karmę za maksymalnie 200 zł, czyli prawie 50 zł oszczędności:multi: , dla nas to majątek......... dodatkowow dostał jakąś próbkę kilku kilową i zanim przyjdzie przesyłka to sunia ma co jeść tzn może już rozpocząć kurację, zobaczymy czy koopka jej sie unormuje po tej karmie bo cały czas ma nieładną i to bardzo nieładną:shake: Quote
magda z. Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 wet przechodzi na naszą stronę-nie dałas mu wyboru kochana:evil_lol: Quote
magda z. Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/ciuchy-w-roznych-rozmiarach-na-pomoc-dlugowlosej-once-emmie-dluzyna-1-03-22-00-a-132130/#post11842519 Quote
Zbójini Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Wstępnie mam zainteresowanego adopcją Emmy. Jaki jest jej status w schronisku? Czy została już gruntownie rpzebadana i zdiagnozowana? Czy mogę organizować wizytę p.adopcyjną? Quote
lolka Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Zbójini napisał(a):Wstępnie mam zainteresowanego adopcją Emmy. Jaki jest jej status w schronisku? Czy została już gruntownie rpzebadana i zdiagnozowana? Czy mogę organizować wizytę p.adopcyjną? niesamowite:crazyeye:, widział ten ktoś jej fotki, spodobała się??? z jej dolegliwościami jest niejasność.....przede wszystkim badania krwi miała robione w momencie kiedy organizm walczył z toksynami martwego płodu, więc mogą byc przekłamane....w tej chwili sunia dochodzi do siebie i zaczęła kurację tzn. dietę ..... dopiero po jakims czasie myslę że ok misiącu można powtórzyc badanie i sprawdzić czy watroba normalnie funkcjonuje i wtedy dopiero będzie wiadomo tak narawdę co jej dolega i czy trzeba dalej leczyć ..... bo może byc tak i wiele osób się ku temu skłania że ta niewydolnośc wątrobowa to tylko i wyłacznie skutek uboczny martwej ciązy sunia w tej chwili nie przejawia zadnych niepokojących objawów, jej koopka też już nie jest tak drastyczna a głowna przyczyna jej złego samopoczucia usunieta i ona może być już zdrowa tylko my tego nie wiemy i czekamy niepotrzebnie Emma nie jest pokazywana zadnemu potencjalnemu chetnemu na adopcje w schroo...... ale jesli tarfi się ktoś w 100% pewny swojej decyzji i konsekwencji z nią związanych oraz wykaże chęci dalszego leczenia, diagnozowania to kierownik ją odda . wiele osób szuka jej domu i wszyscy czekaja na właściwą diagnozę aby móc sensowniej działać:roll: ach zapomniałam dodac dośc istotna informację, że sunia nie toleruje innych suczek .....do psów róznie ale ogólnie mówiąc nie jest zbyt przyjazna do innych psiaków .......nigdy co prawda nie dopuscilismy jej bezposrednio do innych ale jej reakcja mówi sama za siebie ...... powarkuje i próbuje się stawiać Quote
Zbójini Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Pan odpowiedział na ogloszenie o innym ONKu który już znalazł dom i podsunąłem 5 innych propozycji i padło na Emmę;) Pan mieszka w mieszkaniu 50 km pod Gdańskiem. Czyli mam robic wizytę przedadopcyjną dla zdrowego psa z terminem wydania ewentualnie w ciągu 2 do 4 tygodni czy się jeszcze wstrzymać ?Ale zaznaczam że nie chciałbym stracić tego domku i będę upychal innego psa jak coś:cool3:. Quote
lolka Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Zbójini napisał(a):Pan odpowiedział na ogloszenie o innym ONKu który już znalazł dom i podsunąłem 5 innych propozycji i padło na Emmę;) Pan mieszka w mieszkaniu 50 km pod Gdańskiem. Czyli mam robic wizytę przedadopcyjną dla zdrowego psa z terminem wydania ewentualnie w ciągu 2 do 4 tygodni czy się jeszcze wstrzymać ?Ale zaznaczam że nie chciałbym stracić tego domku i będę upychal innego psa jak coś:cool3:. cholercia jesli facet chce zdrowego psa to musimy się wstrzymać....... nikt nawet wet nie ręczy że z nia będzie wszystko ok..... po prostu za wczesnie na taki werdykt no sama nie wiem ...... możesz mu powiedziec ewentualnie z jakim problemem sie borykamy tzn sunia Mariola kupiła jej dodatkowo leki na anemie, i na regenerację watroby ale na efekty trzeba czekać jeszcze chwilę ...... Quote
Zbójini Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Nie powiedziałem że chce zdrowego. Dostał link do wątku i mial okazję się z sytuacją zapoznać. Napisał że wstepnie się decyduje. Natomiast ja muszę wiedziec jak z nim rozmawiac i na co zwrócic uwagę. Czy wyadoptowujemy psa zdrowego czy niekoniecznie. Quote
lolka Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Zbójini napisał(a):Nie powiedziałem że chce zdrowego. Dostał link do wątku i mial okazję się z sytuacją zapoznać. Napisał że wstepnie się decyduje. Natomiast ja muszę wiedziec jak z nim rozmawiac i na co zwrócic uwagę. Czy wyadoptowujemy psa zdrowego czy niekoniecznie. to w takim razie skaczę pod niebiosa z wielką nadzieja na odmianę losu naszej Emuni :multi: Quote
magda z. Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 ale wieści, a na moim bazarku sa juz oferty, trochę grosza dla panny będzie:) Quote
lolka Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Zbójini napisał(a):czyli mam robić wizytę? tak tak tak:lol: Quote
Dyzia Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Psinka pikna:cool3: I moze będzie to ten jej jeden wymażony domek! Zbójini i lolka dajcie znać co i jak z tym domkiem! Quote
*Gajowa* Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Cieszę się, że Emma ma szansę na domek - oby to był ten wymarzony ! Quote
lolka Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 kochana Emma ....... są takie psy które się kocha od pierwszego wejrzenia i już na zabój, Emunia do takich należy .......... jej spojrzenie jest takie błagalne i takie ludzkie .............eh :-( Quote
Zbójini Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 No niestety , pierwsze koty za płoty. Pan odbił. To byl zdjae sie jakis mlody człowiek mieszkacy z rodzicami a rodzice nie byli za skorzy na psa. Zadzwonił i przeprosil za zamieszanie. Cóż szukamy domku rozumiem? Jakies ogloszenia może? Kto napisze tekst? Quote
lolka Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Zbójini napisał(a):No niestety , pierwsze koty za płoty. Pan odbił. To byl zdjae sie jakis mlody człowiek mieszkacy z rodzicami a rodzice nie byli za skorzy na psa. Zadzwonił i przeprosil za zamieszanie. Cóż szukamy domku rozumiem? Jakies ogloszenia może? Kto napisze tekst? jest jedna taka osoba co pisze teksty dosłownie rozbrajające, poprosze Majgę:cool3: ja nawet się za to nie zabieram.......w tej chwili jedynie nekrologi spod mojego pióra byłyby wiarygodne .........jestem opanowana przez paskudne choróbsko i mój mózg nie pracuje:roll: szukamy jej domku szukamy ................ :lol: Quote
Recommended Posts