majuska Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Powtórzę za Becią...tego mi było trzeba po tym całym strasznym dzisiejszym dniu, mózg mi paruje...a komentarze to już mistrzostwo świata. Asiu, a Gjalpo jak mówi, to tak flegmatycznie i rozwlekle czy zdecydowanie i ostro? Quote
Dzika_Figa Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 dziewczyny, a co się dzisiaj działo przybijającego? Quote
karolciasz28 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Właśnie o to samo chciałam zapytać, co się stało? Quote
majuska Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Ja miałam sajgon w robocie, wstałam o piątej, i praktycznie dopiero wróciłam, odebrałam milion telefonów, miałam auto w serwisie...no i mózg paruje :) ( a jeszcze pół nocy nie spałam, bo kotki - oba:shake:- zajmowały Poldziowi kocyk i on miał z nerwów chodzone, musiałam je zganiać...normalnie szok:mad::mad:) Quote
Dzika_Figa Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 ech... czyli proza życia dała Ci w d..pę w dniu dzisiejszym bardzo dosadnie... moje kondolencje Quote
Florentynka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 [quote name='majuska'] Asiu, a Gjalpo jak mówi, to tak flegmatycznie i rozwlekle czy zdecydowanie i ostro?[/QUOTE] Hmm, normalnie pomrukuje, wydając odgłos przypominający przetykanie gigantycznego zlewu - takie bulgoty i chlupanie. I to jest część flegmatyczna. Zdenerwowany naprawdę ryczy jak lew. A jak stróżuje, to wcale nie jest flegmatyczny - szczeka bardzo zdecydowanie, ostro i potwornie głośno. I jeszcze umie najpiękniej na świecie wyć - jak strażacy wyją swoją wyjką to on pomaga i jest tak sugestywny, że mam ochotę siąść sobie obok i wyyyyyć. Quote
Becia66 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 [quote name='Dzika_Figa']dziewczyny, a co się dzisiaj działo przybijającego?[/QUOTE] u nas ciemno i ponuro cały dzień - jakby wieczór od rana i do tego siąpi i mży deszczem....no, dołujące to i żyć się nie chce. Quote
Florentynka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 No tu też tak, ale ja się wystraszyłam, że jak obie z Majuską jesteście takie przybite to może ktoś wrócił z adopcji albo co... Quote
Becia66 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 [quote name='Florentynka']No tu też tak, ale ja się wystraszyłam, że jak obie z Majuską jesteście takie przybite to może ktoś wrócił z adopcji albo co...[/QUOTE] na razie o żadnych powrotach nic nam nie wiadomo, tfffu, tfffu.... Quote
Dzika_Figa Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 [quote name='Florentynka']No tu też tak, ale ja się wystraszyłam, że jak obie z Majuską jesteście takie przybite to może ktoś wrócił z adopcji albo co...[/QUOTE] Dokładnie takie same myśli mnie opadły. Beciu - czekolada, herbata i okład z ciepłego kota - i będziesz jak nowo narodzona ;-) Quote
majuska Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Nie daj Boże ten okład z takiej Śruby...bo przy okazji będziesz cała poharatana jak się kotek będzie nudził tak leżąc obok i grzejąc Quote
Becia66 Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 [quote name='Dzika_Figa'] Beciu - czekolada, herbata i okład z ciepłego kota - ;-)[/QUOTE] chyba z ciepłego [B]chłopa [/B]bo kota nie mam... Quote
majuska Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Kota Ci mogę w pięc minut załatwić :) Wybierz sobie na boguchwalskim wątku którego chcesz :) Quote
Florentynka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Łucja chwilowo ma nowego kolegę: [url]http://www.dogomania.pl/threads/195632-Skutek-uboczny[/url] Quote
UBOCZE Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='Florentynka']Łucja chwilowo ma nowego kolegę: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/195632-Skutek-uboczny[/URL][/QUOTE] Zajrzałem! Fajnie, że go teraz przygarnęłaś - to pozytywny skutek poszukiwań Chanel. Biorąc pod uwagę imię, zastanawiam się, czy to nie jakaś moja rodzina...:evil_lol: Quote
Florentynka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='UBOCZE']Zajrzałem! Fajnie, że go teraz przygarnęłaś - to pozytywny skutek poszukiwań Chanel. Biorąc pod uwagę imię, zastanawiam się, czy to nie jakaś moja rodzina...:evil_lol:[/QUOTE] Może przygarniesz kuzyna, w takim razie? Jest bardzo sympatyczny, więc może rzeczywiście jesteście spokrewnieni ;) ? Quote
UBOCZE Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Miło mi...:lol: Często o tym myślimy i zestawiamy marzenia z możliwościami.:shake: Gdybyśmy czuli się na siłach, to kolejną bidę już przygarnęlibyśmy... Ale może za jakiś czas...:roll: Na razie pozostaje kibicowanie naszemu Skutkowi...;) Quote
Andzike Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='UBOCZE']Miło mi...:lol: Często o tym myślimy i zestawiamy marzenia z możliwościami.:shake: Gdybyśmy czuli się na siłach, to kolejną bidę już przygarnęlibyśmy... Ale może za jakiś czas...:roll: Na razie pozostaje kibicowanie naszemu Skutkowi...;)[/QUOTE] Ubocze, a ja pojadę prywatą ... ;) może tak na próbę? ;) przygarnelibyście na kilka dni mojego tymczasowicza? ;) Quote
UBOCZE Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Oj chyba, Andzike, nie da rady! Ale może w przyszłości Ty Nelciopodobne, ja Misiopodobne?:lol::lol::lol: Najbardziej nas powstrzymuje nasza kochana kociarnia. Na pięć - cztery już wiekowe i coraz bardziej wymagające uwagi, czy aby na pewno nic im nie dolega... A jeszcze chcemy złapać na klatkę-łapkę kocura dzikuska, który dochodzi podjadać na balkon - już chyba ósmą zimę byłby na dworze i mamy obawy, czy ją przetrwa. I nasze stadko musiałoby go też zaakceptować... Quote
Andzike Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Jasne, Ubocze rozumiem :) Szukam awaryjnie DT na dlugi weekend, bo mam wcześniej zaplanowany wyjazd do rodziny, która nigdy nie zrozumie spania psa w lózku:roll: Tymczasowicz mógłby przyjechać dopiero po długim weekendzie, ale akurat wcześniej jest transport... No nic szukam dalej :D :D :D PS. Wyobrażasz sobie spacerek z dwoma Misiami? Ludzie na pewno by się oglądali :D :D :D Quote
UBOCZE Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 A póki co przed zimą Misia zaczyna dbać o to, żeby zrekompensować brak drugiej Misi odpowiednią wagą...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Florentynka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='UBOCZE']A póki co przed zimą Misia zaczyna dbać o to, żeby zrekompensować brak drugiej Misi odpowiednią wagą...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Zupełnie jak Łucja. I nasza kotka, Amelia. W zimie tyje tak, że przypomina globus, a na wiosnę potrafi to zrzucić w mgnieniu oka i znów jest piękną, smukłą damą. Quote
majuska Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 No to mogą sobie ze Śrubą "przybić piątkę" też się z niej kula zrobiła i martwi mnie to bo przecież łapa po kontuzji i jak ma taki ciężar dźwigać, liczę że zrzuci to na wiosnę :) Quote
Florentynka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Muszę się poskarżyć! te francowate suki podłe, Kangur i Łucja pogryzły wczoraj Florence! Paskudnie - biedna Flo ma krwiaki na grzbiecie i powydzieraną sierść. Na szczęście żadna z ran nie jest głęboka i nie trzeba szyć, ale sunia jest obolała fizycznie, a przede wszystkim psychicznie. Biedna kruszynka, przestała nawet gryźć po łydkach jak się z nimi do ogrodu wychodzi. Wlecze się gdzieś w ogonie i z obawą obserwuje te zołzy. Łucji jest chyba teraz trochę głupio, ale wczoraj zołza pomagała Kangurowi - Kangur poniewierał Florynką, a Łucja wpiła się jej dodatkowo w tyłek. Moja biedna maleńka sunia maltretowana przez dwa potwory - całe szczęście, że nic więcej się jej nie stało. Quote
Andzike Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Biedna zmaltretowana Florence !!!! Zła Łucja, zła!!! Quote
Recommended Posts