Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='weronika1']W jakiej miejscowości jest ten Walenty.
Biedne psisko , może dać ogłoszenie do prasy , może on sie komuś zgubił.[/quote]

Psiak znajduję się dokładnie w Małczu, jest to mała wioska oddalona 10 km od Tomaszowa Maz. Jest to centralna Polska, województwo łódzkie, 100 km od Wa-wy, 50 km od Łodzi.

Weronika, hmm... wątpie. :roll: Jest to mała wioska, każdy każdego zna. Wszyscy znają również swoje psy. Psy na wieś są często wyworzone i myslę, że tak też jest i w tym przypadku. Po prostu... komuś się znudził i go wyrzucił. :roll:

Posted

[quote name='__Lara']Biedaczek :( jak tu pomóc...:([/quote]

Ludzie z suczka, na ktorych posesji bywa, co oni na to ? Czy jest mozliwosc, ze zmachal suczce szczeniaki ? A jakby wykastrowac suczke i Valentego to wlasciciele suczki przygarneliby go ?

Posted

Pytałam, oni mają 2 psy. Tą sunkę i jeszcze jednego małego psiaka. Niestety, to wyjście odpada. :roll:

Wczoraj byłam u psiaka, dzisiaj również. Psiak je z ręki, ale nie da sie pogłaskać. Gdy chce go pokiziać po szyjce odchodzi. Soja miłość okazuje po przez lizanie reki. Dzisiaj gdy odchodziłam, poszedł za mną aż do samego domu, nawet zaprzyjaźnił się z moimi psami. Niestety, moi rodzice nie pozwolili mi go przetrzymać. :placz: Nawet na chwilę...

Ten pies mi zaufał, przywiazał się do mnie, a ja... nie moge zupełnie nic. :placz: Podbiega na cmokanie, na mój widok podskakuje, macha ogonkiem.

A tu... ZEROWE ZAINTERESOWANIE!!! :-(

Posted

Na pewno duzo osob sie interesuje, ale my juz pmyslow nie mamy. Nie wystarczy pisac, o jak mi go szkoda,jaki piekny, mysle, ze kazdy chce pomoc. Tylko jak, oto jest pytanie.

Posted

Do schroniska? U nas nie ma schroniska, ani żadnej umowy.

Podczas karmienia moich psów psiak przybiegł do mojej bramy i zaczął piszczeć. Ta moja niemoc jest najgorsza... :placz: Nie moge nic, a on... wierzy mi, że mu pomoge, ze napewno mu pomogę. :-(

Posted

No wlasnie, to tak jak wybierac miedzy dzuma a cholera, czyli schroniskiem albo ew. smiercia pod kolami samochodu czy od bandyty, ktoremu pies przeszkadza. I to zle i to niedobre.

Posted

Dziekuję, że chociaż wy jestescie. Proszę, podnoście wętek, bo inaczej o psiaku nikt się nie dowie. Powysyłałam PW, porozsyłałam po wątach i nic... :-(

W małym ciałku tego pieska jest tyle miłosci. Psiak co kilka godzin przybiega pod mój dom, gdy wychodzę, skacze, piszczy, cieszy się. Przypominam, ze tam gdzie psiak koczował jest sunia z cieczka, i Walus mimo to przybiega pod mój dom. To pokazuje jak silna jest chęć bycia przy człowieku. Silniejsza od instynktu...