Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Juz zglosila sie dziewczyna do wizyty przedadopcyjnej :-) Podalam Jej namiary Chandler, na pewno wszystko dograja.
Zaraz zadzwonie do p. Jozefa, moze dowiemy sie czegos o rodzenstwie, wydaje mi sie, ze powinien byc brat, ale glowy nie dam.

Posted

Zaczelo sie...pani Wahl dlugo nie wytrzymala. W Boguszycach sa dzis Agnieszka z Rady i CC - Agnieszka przyjechala po Dinga (dredzik) i dwa szczeniaki. Dingus mial jechac do hoteliku, specjalnie po niego mial przyjechac transport do W-wy i go zawiezc. Ale...pani Wahl stwiedzila, ze to jej ULUBIONY pies i go nie wyda! W rozmowie tel z Ewa grozila jej, ze za miesiac straci Fundacje oraz ze straci prace i inne takie kwiatki. :shake: Obecnie na miejscu jest policja, Wicestarosta Rawy rowniez sie w to wlaczyl, mamy nadzieje, ze uda sie zabrac tego biednego, "holubionego" psa ze schroniska. Nas nie ma na miejscu i nie jestesmy w stanie tam teraz dojechac - nasz slynny poldek padl:placz: Jestesmy w kontakcie z policja, Wicestarosta. Tak oto bedzie za moment wygladalo wydawanie psow przez pania Wahl i jej nowa Fundacje:angryy:. Trzymajcie kciuki za Dinga.../Ewa i Agnieszka

Posted

Nie widze opcji zeby sie nie udalo.
Ale gul i tak mi siedzi od rana w gardle..
Ktos od Meggi ma byc o 13.00 w Warszawie po psa, trzeba ich uprzedzic, ze bedzie opoznienie.
Ma ktos tel do Meggi?

Posted

Coz, jedno jest teraz pewne i widac, to czarno na bialym.
Jesli do tej pory ktos mial watpliwosci, to teraz jest dowod na to, jak P. Wahl utrudnia adopcje.
Zdecydowanie ma zlych doradcow.
Jedynie czego zal, to biednego Dingo, ktory juz dzis moglby zaczac nowe zycie.
Duzo osob zaangazowalo sie w zabranie tego psa ze schroniska.

Drogie Panie Przyjaciolki P. Wahl, byle tak dalej, a udowodnicie wszystkim, nawet tym watpiacym, jak bardzo lezy Wam na sercu los zwierzat.

Posted

Pani Wahl bedzie miala sprawe o przywlaszczenie psa. To jedyne co w tej chwili mozey zrobic. Przykro nam bardzo, ze na tym wszystkim ucierpial Dingo - biedny psiak, ktory mial szanse na wyjscie z Boguszyc, ale nie wyszedl, bo jest "ulubionym psem pani Wahl":angryy: Nie skomentuje, wszyscy mogli przeczytac w jakim stanie byl ten pies, godzine 4 osoby go strzygly, bo mial dredy do ziemi... Pani Wahl juz za dlugo udawala, ze podoba jej sie akcja wolontariuszy z Miau i Dogo, teraz juz chyba wszyscy widza jak to wygladalo do konca zeszlego roku, kiedy wydobycie psa ze schroniska graniczylo z cudem:angryy:/ Agnieszka

Posted

Czy sytuacja może się powtarzać przy kolejnych psach?
Mnie żaden naciągany artykuł ani wywiad nie przekona do dobrych intencji pani W. Na razie powstrzymam się od komentarzy.
Ile psów jest jeszcze w OS? Wszystkie ulubione?:p

Posted

co teraz? siedzę i ryczę z bezsilności bo to nie tak miało być!!!!! mnóstwo ludzi zaangażowało się w to, żeby ten pies dostał swoją Ostatnią Szansę na NORMALNE szczęśliwe życie!!!!! i co ja mam im teraz powiedzieć? :placz::angryy::angryy::angryy:

Powiedzcie co dalej z Dingiem? czy wyjdzie z tego piekła? czy ma szansę uwolnić sie od tej chorej "miłości" :angryy:

Posted

Tych "ulubieńców " tam jest około 600 :-(
Wśród nich pani Wahl z kijaszkiem :angryy:
Przynajmniej połowa psów boi się bardziej ludzi jak swoich pobratymców - oto jakie jest rozmiłowanie Dziedziczki w tych żywych gadżetach :shake:
Kompletny brak znajomości psiej psychiki no i emaptii przede wszystkim...
A Poldka żal, tydzień temu go widziałam, podszedł się przywitać i szybko schował za samochód, bo tam cień miał.

Posted

Po pierwsze sugeruje [B][U]nie pisac, ktorego psa planujemy zabrac.[/U][/B]
Wlasciwie, to nawet nie sugeruje, a prosze o to.
Dziwnym trafem ULUBIONE sa te, ktore maja szanse na wyjscie.
Ulubiona byla pekinka, ktora w ciagu 2 tyg w schronie zaszla w ciaze, ulubiony byl chart z odlezynami i skroconymi miesniami.
Te psy nie maja czasu czekac, az sie sprawa w sadzie rozstrzygnie.
Przyjaciolki p.Wahl czytaja non stop forum i sluza jako przekaznik.
Nie ulatwiajmy im szykanowania naszych poczynan.
Priorytetem kazdego schroniska, przytuliska itd jest znalezienie psom dobrych domow.
Nasza Matka Boska od psow czarno na bialym pokazala, ze woli zeby te psy gnily w Boguszycach, nawet jesli wyjscie mialoby uratowac im zycie.
Psy naleza do OS, ale blokowanie przez P. Wahl adopcji zdecydowanie wydluzy czas wychodzenia psow do domow.

Posted

Jezz, gdybym to ja psa wyciágala, to stara dostalaby lekko w morde (ile takiej babinie potrzeba) i pies siedzialby w samochodzie... Z zaskoczenia dzialac a nie gadac ze stará wariatká jak z równym :angryy:

Posted

Naprawde tam trzeba dzialac z zaskoczenia.
Ostatnia szansa, na jak dlugo macie umowe o uzytkowanie terenu i czy moze ona byc zerwana bez konsekwencji prawnych?
Nie wiem jak pomoc, ale czy nie daloby sie prawnie zmusic wladz gminy do pomocy, w koncu to chyba ich obowiazek.

Posted

[quote name='Kaja i Aza']Naprawde tam trzeba dzialac z zaskoczenia.
Ostatnia szansa, na jak dlugo macie umowe o uzytkowanie terenu i czy moze ona byc zerwana bez konsekwencji prawnych?
Nie wiem jak pomoc, ale czy nie daloby sie prawnie zmusic wladz gminy do pomocy, w koncu to chyba ich obowiazek.[/quote]

Pisała ostatniaszansa przecież, że Wicestarosta Rawy też się włączył dziś w akcję i nic - pani artystka zrobiła przedstawienie i koniec... :angryy:

Zrobiła na złość sama sobie - sprawą interesują sie ludzie z wielu grup internetowych - to nie są dzieci, to są dorośli ludzie, którzy możliwe, że do tej pory wierzyli w to co było zawarte w kłamliwych artykułach pożal sie boże dziennikarek "przyjaciółek", wierzyli w odrobinę, resztkę dobrej woli Wahlowej, ale dziś przestali...

Posted

Bosz, a ja tu zajrzałam po dobre wieści.. Biedny Dingo, to przecież znęcanie się nad psem i to juz tyle lat... A policja? Co na to policja?

Może na przyszłosć należy zabierać na odbieranie psów media - z pewnością parę brukowców zamieściloby odpowiednie zdjęcia..

Malawaszka, nie martw się, damy radę, jesteśmy w kontakcie :-)

Posted

A ja tak sobie myślę, że pani BW potrzebny jest bardzo rozgłos.... Wtedy jej obrazy są więcej warte.... Każda forma rozgłosu u tzw " wielkich" ludzi jest dobrą drogą do celu! Niewazne jakim kosztem....
Pomyślałyscie o tym?

Posted

Chyba nie chodzi jej o rozglos, ktory swiadczy przeciwko niej?
Bo dzisiejsze postepowanie jest wlasnie takie.

Emilia, wszystkimi targaja tutaj emocje, jednak OS nigdy nie zachowala sie agresywnie wobec P. Wahl, mimo, ze zauwaz chociazby w slawetnym artykule w Polityce sa oskarzani o maltretowanie wrecz starszej, schorowanej kobiety.
OS nie bedzie siegac po dzialania niezgodne z litera prawa.
Dingo jest psem Fundacji Ostatnia Szansa i odebrany, wczesniej, czy pozniej zostanie.

Faktem jest, ze ten pies nie ma zbyt wiele czasu, duzo osob zaangazowalo sie w pomoc dla niego, na roznych forach zbierano pieniadze.
P.Wahl najwyrazniej poczula, ze ma za soba znowu swoich "przyjaciol" i moze z powrotem wprowadzic "stare porzadki".

Guest Elżbieta481
Posted

Uderzenie niczego nie rozwiąże,a myślę nwet,że dałoby argument przeciwko tym,którzy chcą pomóc:shake:
Elżbieta

Posted

[quote name='Anna_33']Chyba nie chodzi jej o rozglos, ktory swiadczy przeciwko niej?
Bo dzisiejsze postepowanie jest wlasnie takie.

[/quote]
Każdy rozgłos jest dobry. A najlepszy i najgłośniejszy w przypadku szokującego zachowania- a takie tu występuje. Wystarczy przeanalizować postępowanie najbardziej znanych aktorów....
Każdy szuka rozgłosu jak potrafi.... Widać TA pani akurat taki ma na to pomysł...

Posted

Bardzo wazne jest, abysmy nie pisali na forum, ktorego psa planujemy zabrac, bo za chwile kazdy z tych 600 bedzie ulubionym. Jutro zostana poczynione pewne kroki, dzieki ktorym takie sytuacje nie beda mogly wiecej miec miejsca. Mamy nadzieje, ze wszyscy zobaczyli jak wspaniale pani Wahl opiekuje sie psami i dba o ich dobro. :shake: Szlag nas tylko trafia, jak pomyslimy, ze przez ta pokazowke nastrojow pani Wahl:angryy:, Dingo dalej musi siedziec w schronisku. Wicestarosta, na urlopie biedaczek, tez za bardzo nie mogl pomoc, niestety nie potrafil sie teleportowac. Umowe mamy z 12 miesiecznym okresem wypowiedzenia, chociaz pani BW usilnie probuje ja zerwac, niezgodnie z prawem, o czym zostala juz kilkakrotnie poinfromowana przez prawnika. Nie przyjmuje tego jedna do wiadomosci i jak nam dzis powiedziano, zlozyla na policji pismo, ze ziemie juz nam wymowila w trybie natychmiastowym. Policja i wladze Rawy dostana jutro odpowiednie papiery, zeby byli pewnie co do tego, jaka jest prawda. A na razie.... pozostaje nam pw w sprawach adopcji i w sprawie Dinga./Agnieszka

Posted

Czyli w najlepszym razie macie 12 miesiecy (czy nawet mniej), po tym terminie trzeba sie bedzie pewnie wyprowadzic. Sa jakies szanse, ze wladze gminne dadza fundacji jakas ziemie? Bo jak gmina zacznie prowadzic schronisko to tez czarno to widze.
Czyli na teraz trzeba sie skupic na znalezieniu domow stalych i tymczasowych dla jak najwiekszej ilosci psow i nie pisac, ktore i kiedy maja wyjechac z Boguszyc.

Posted

[quote name='malawaszka']a najgorsze jest to, że ona będzie znowu zbierać i krzywdzić psy...[/quote]

no wlasnie, ona powinna dostac sadowy zakaz "opieki" nad jakimkolwiek zywym stworzenie; szkoda, ze jej "przyjaciolki" zamiast firmowac kolejna fundacje nie namowia jej na leczenie, bo tego jej potrzeba.

Posted

Poza nieudaną akcją z Dingo:angryy:, udało się dziś wywieźć do adopcji 2 psiaki - kompaktową Perełkę vel Adelkę i czarnego szczeniaka od malutkiej matki (ten czarny podpalany).

W obydwu domkach Państwo przyjęli malizny z wielką ekscytacją, więc chociaż to podratowało dzień.

A państwo od szczeniora to nawet furę karmy dorzucili - za co ogromne dzięki:)