Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aniu, ja nie potrafię się wypowiedzieć na temat przebywania w budzie, bo mam obsesję, że psom w budach jest zimno. Piesek na pewno miałby tam dobrze, bo tak wynika z ciepłego opisu. Przebywając na dworze, na pewno miałby grubszą i bardziej gęstą sierść, więc nie powinien marznąć. Jak się dogada z drugim psem, to się będzie mógł do niego przytulić i nie powinno być mu zimno.
No ale ja mam naprawdę szajbę na tym punkcie, więc niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony. Psiak ma sierść krótką, lekko szczeciniastą na boczkach i grzbiecie.

Posted

ok, moge napisac więcej ale ja biorę sunię od szczeniaków a nie tego psiaka ze zdjęcia ;)

Więc. chcemy ją wziąć do siebie. Mieszkamy na wilanowie blisko łąk więc jest gdzie pobiegać :) I jako że jest to mix border collie zobaczymy jaki ma charakterek - jeśli nie będziemy w stanie zapewnić jej odpowiedniej ilości ruchu, to będzieby siebie traktować jako DT, natomiast jeśli będziemy w stanie zapewnić jej wybieganie na jej potrzeby to zostanie u nas na DS.
Oczywiście jak do nas trafi zostanie wyleczona (jeśli jest jakiś problem) zaszczepiona i jak dojdzie do siebie wysterylizowana. Coś jeszcze? :cool3:

Posted

Czy ktoś porobił dla Gucia odłoszenia i allegro ?[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images43.fotosik.pl/135/3b9320c81ff26dbbmed.jpg[/IMG][/URL]

Posted

no i gdzie ten film :oops:
ja tu czekam czekam.. doczekać się nie moge :oops:
a może powinnam gdzie indziej szukać? Bo ja już tą sunie baardzo polubiłam (mimo że widziałam jej 3 zdjęcia)

Posted

Zuzel ))) przepraszam.Myslalam "Ninka",napisalam "Zuzel".:oops:
To "wiecej" bylo do Ninki :-)

CoolCaty, no to sie trafily dwie z allergia na budy.
Wiem, ze wszedzie lepiej temu psu bedzie niz u p. M.
Siersci faktycznie nie ma ten maly jakos specjalnie wybujalej.
Mamy czas na decyzje i myslenie do soboty./
A moze jest inny mlody psiak, kilkumiesieczny o grubszej siersci, ktoremu buda bedzie niestraszna? Kojarzy ktos z Boguszyc takiego?

Posted

[quote name='mgie'][B]zuzka[/B] jutro zabieram się za ogłoszenia Gucia [SIZE=1](pisałam już na jego wątku:eviltong:)[/SIZE][/quote]
OK dziękuje.

Posted

[quote name='CoolCaty']Aniu, ja nie potrafię się wypowiedzieć na temat przebywania w budzie, bo mam obsesję, że psom w budach jest zimno. Piesek na pewno miałby tam dobrze, bo tak wynika z ciepłego opisu. Przebywając na dworze, na pewno miałby grubszą i bardziej gęstą sierść, więc nie powinien marznąć. Jak się dogada z drugim psem, to się będzie mógł do niego przytulić i nie powinno być mu zimno.
No ale ja mam naprawdę szajbę na tym punkcie, więc niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony. Psiak ma sierść krótką, lekko szczeciniastą na boczkach i grzbiecie.[/quote]

Doskonale Cie rozumiem, ale myśle że lepsza własna ciepła buda i własny człowiek niż schronisko.
I trzeba się spieszyć bo psów szukających domów coraz wiecej.
Tylko prosba do Ninki:
Czy państwo mają porządne ogrodzenie z podmurówka i czy zamykaja bramę.
Pytam bo to nie dla wszystkich jest oczywiste.

Posted

[quote name='li1']Borderka jest przesliczna. Na filmiku wyglada na spokojna. A jaka cierpliwosc ma do maluchow...[/quote]
Rzeczywiście urocza :) dla niej by się hotel/DT przydał, ma duże szanse na dom.

Pomału zaczynam wierzyć, że pomysł z hotelem się uda i pojadą za 2-3 tygodnie dwie psiny ...(:multi:) mamy już kilka deklaracji, pewne będą jak wpłyną na konto.

Posted

ojejuuuu :loveu: jaka kochana sunia:loveu:

[quote] Rzeczywiście urocza :smile: dla niej by się hotel/DT przydał, ma duże szanse na dom. [/quote]
Ona już jest nasza... zarezerwowana :mad: będę się bic :D

Posted

zuzel, nic się nie martw, będę walczyć z Tobą o naszą gwiazdę.
To co, przywozić Ci ja w sobotę?
Niunia jest zaszczepiona na zakaźne i wściekliznę. Miała dostać na robaki w tym tygodniu - zostawiłam leki.

Posted

[quote name='Anna_33']Opole chce dwa maluchy)
Tylko pozotaje kwestia transportu..[/quote]
To jak Opole chce dwa maluchy to może niech jedzie Gucio z braciszkiem a ja wezme na DT innego biedulke ?