zuzel Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 :multi: czekam z niecierpliwością anna_33 - o czym ja napiszę więcej? bo się zagubiłam :oops: Quote
Anna_33 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Sama juz nie wiem, o docelowym miejscu dla psa? :-) Quote
CoolCaty Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Aniu, ja nie potrafię się wypowiedzieć na temat przebywania w budzie, bo mam obsesję, że psom w budach jest zimno. Piesek na pewno miałby tam dobrze, bo tak wynika z ciepłego opisu. Przebywając na dworze, na pewno miałby grubszą i bardziej gęstą sierść, więc nie powinien marznąć. Jak się dogada z drugim psem, to się będzie mógł do niego przytulić i nie powinno być mu zimno. No ale ja mam naprawdę szajbę na tym punkcie, więc niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony. Psiak ma sierść krótką, lekko szczeciniastą na boczkach i grzbiecie. Quote
zuzel Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 ok, moge napisac więcej ale ja biorę sunię od szczeniaków a nie tego psiaka ze zdjęcia ;) Więc. chcemy ją wziąć do siebie. Mieszkamy na wilanowie blisko łąk więc jest gdzie pobiegać :) I jako że jest to mix border collie zobaczymy jaki ma charakterek - jeśli nie będziemy w stanie zapewnić jej odpowiedniej ilości ruchu, to będzieby siebie traktować jako DT, natomiast jeśli będziemy w stanie zapewnić jej wybieganie na jej potrzeby to zostanie u nas na DS. Oczywiście jak do nas trafi zostanie wyleczona (jeśli jest jakiś problem) zaszczepiona i jak dojdzie do siebie wysterylizowana. Coś jeszcze? :cool3: Quote
zuzka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Czy ktoś porobił dla Gucia odłoszenia i allegro ?[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images43.fotosik.pl/135/3b9320c81ff26dbbmed.jpg[/IMG][/URL] Quote
mgie Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [B]zuzka[/B] jutro zabieram się za ogłoszenia Gucia [SIZE=1](pisałam już na jego wątku:eviltong:)[/SIZE] Quote
zuzel Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 no i gdzie ten film :oops: ja tu czekam czekam.. doczekać się nie moge :oops: a może powinnam gdzie indziej szukać? Bo ja już tą sunie baardzo polubiłam (mimo że widziałam jej 3 zdjęcia) Quote
Anna_33 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Zuzel ))) przepraszam.Myslalam "Ninka",napisalam "Zuzel".:oops: To "wiecej" bylo do Ninki :-) CoolCaty, no to sie trafily dwie z allergia na budy. Wiem, ze wszedzie lepiej temu psu bedzie niz u p. M. Siersci faktycznie nie ma ten maly jakos specjalnie wybujalej. Mamy czas na decyzje i myslenie do soboty./ A moze jest inny mlody psiak, kilkumiesieczny o grubszej siersci, ktoremu buda bedzie niestraszna? Kojarzy ktos z Boguszyc takiego? Quote
zuzka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [quote name='mgie'][B]zuzka[/B] jutro zabieram się za ogłoszenia Gucia [SIZE=1](pisałam już na jego wątku:eviltong:)[/SIZE][/quote] OK dziękuje. Quote
CoolCaty Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 dla zuzel: [url=http://www.youtube.com/watch?v=kXjfG68fN6Q]YouTube - borderka[/url] Quote
beka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [quote name='CoolCaty']Aniu, ja nie potrafię się wypowiedzieć na temat przebywania w budzie, bo mam obsesję, że psom w budach jest zimno. Piesek na pewno miałby tam dobrze, bo tak wynika z ciepłego opisu. Przebywając na dworze, na pewno miałby grubszą i bardziej gęstą sierść, więc nie powinien marznąć. Jak się dogada z drugim psem, to się będzie mógł do niego przytulić i nie powinno być mu zimno. No ale ja mam naprawdę szajbę na tym punkcie, więc niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony. Psiak ma sierść krótką, lekko szczeciniastą na boczkach i grzbiecie.[/quote] Doskonale Cie rozumiem, ale myśle że lepsza własna ciepła buda i własny człowiek niż schronisko. I trzeba się spieszyć bo psów szukających domów coraz wiecej. Tylko prosba do Ninki: Czy państwo mają porządne ogrodzenie z podmurówka i czy zamykaja bramę. Pytam bo to nie dla wszystkich jest oczywiste. Quote
Soema Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [quote name='li1']Borderka jest przesliczna. Na filmiku wyglada na spokojna. A jaka cierpliwosc ma do maluchow...[/quote] Rzeczywiście urocza :) dla niej by się hotel/DT przydał, ma duże szanse na dom. Pomału zaczynam wierzyć, że pomysł z hotelem się uda i pojadą za 2-3 tygodnie dwie psiny ...(:multi:) mamy już kilka deklaracji, pewne będą jak wpłyną na konto. Quote
li1 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Borderka jest przesliczna. Na filmiku wyglada na spokojna. A jaka cierpliwosc ma do maluchow... Quote
zuzel Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 ojejuuuu :loveu: jaka kochana sunia:loveu: [quote] Rzeczywiście urocza :smile: dla niej by się hotel/DT przydał, ma duże szanse na dom. [/quote] Ona już jest nasza... zarezerwowana :mad: będę się bic :D Quote
CoolCaty Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 zuzel, nic się nie martw, będę walczyć z Tobą o naszą gwiazdę. To co, przywozić Ci ja w sobotę? Niunia jest zaszczepiona na zakaźne i wściekliznę. Miała dostać na robaki w tym tygodniu - zostawiłam leki. Quote
CoolCaty Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Maluch ma jechać do Opola z tego co się orientuję. Anna_33 to potwierdzi. Na pewno nie zostawimy go samego w Boguszycach - nie ma takiej opcji. Quote
Ewa i flatki Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 A co z maluchem? Jak sam zostanie to ma przes... Quote
Anna_33 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Opole chce dwa maluchy) Tylko pozotaje kwestia transportu.. Quote
donacja Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='Anna_33']Opole chce dwa maluchy) Tylko pozotaje kwestia transportu..[/quote] 11 czerwca jadę do Polanicy. Będę przejeżdżała przez Opole. Quote
Anna_33 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Zuzko, jestes pewna? Jesli potwierdzasz, to pozostaje mi tylko Opole dociagnac do komputera i pokazac oba szczeniaki. Quote
zuzka Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='Anna_33']Opole chce dwa maluchy) Tylko pozotaje kwestia transportu..[/quote] To jak Opole chce dwa maluchy to może niech jedzie Gucio z braciszkiem a ja wezme na DT innego biedulke ? Quote
beka Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Ile jest tych mniejszych szczeniaków? Czy są z matką czy bez? są juz jakieś dt? Quote
Recommended Posts