ostatniaszansa Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Dobre wiesci: w sobote 8 z naszych psiaczkow ze spakowanymi walizkami, pojechalo do lepszego zycia. Sa to: ogromny, [B]piekny RUDY [/B]od p. Jozefa, [B]sliczny WILLY[/B], [B]malutki KRECIK [/B]i [B]niesmiala SMERFETKA[/B] od Marty, nowiutkie [B]malenstwo ARNI[/B] od p.Halinki, [B]nieufny FIFUS[/B] po Marzenie oraz [B]BLACKY[/B] (brat naszego chorego EBONEGO). Ta grupa pojechala do Szwajcarii, a goscinnie do samochodu zabral sie [B]uroczy PLUTO[/B], ktorego adopcje w Niemcdzech organizowala nasza znajoma Gisela - PLUTO pojechal do domu tymczasowego jej kolezanki, skad bedzie oglaszany... zdjecia przesle za chwilke do Mgie z duzym wyszczerzem..... :) /Agnieszka Quote
jola_li Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Dobre wiesci: w sobote 8 z naszych psiaczkow ze spakowanymi walizkami, pojechalo do lepszego zycia. Sa to: ogromny, [B]piekny RUDY [/B]od p. Jozefa, [B]sliczny WILLY[/B], [B]malutki KRECIK [/B]i [B]niesmiala SMERFETKA[/B] od Marty, nowiutkie [B]malenstwo ARNI[/B] od p.Halinki, [B]nieufny FIFUS[/B] po Marzenie oraz [B]BLACKY[/B] (brat naszego chorego EBONEGO). Ta grupa pojechala do Szwajcarii, a goscinnie do samochodu zabral sie [B]uroczy PLUTO[/B], ktorego adopcje w Niemcdzech organizowala nasza znajoma Gisela - PLUTO pojechal do domu tymczasowego jej kolezanki, skad bedzie oglaszany... zdjecia przesle za chwilke do Mgie z duzym wyszczerzem..... :) /Agnieszka[/QUOTE] [CENTER]:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: [LEFT]I Plutkowi się udało! Rozpędziłyście się z tymi adopcjami - na szczęście dla tylu biedaków! [/LEFT] [/CENTER] Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 eeee tam, rozpedzilismy :( /Agnieszka Quote
jola_li Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 [quote name='ostatniaszansa']eeee tam, rozpedzilismy :( /Agnieszka[/QUOTE] Wiem - chciałoby się więcej, ale zmniejszenie o połowę liczby psów w takim czasie, to przecież wielki sukces. Quote
sleepingbyday Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 zmiany w boguszycach są przeogromne. a ile jeszcz epracy. więc z jednej storny człowiek jest zadowolony, że tyle się dało,a z drugiej - załamuje sie, ile jeszcze trzeba. Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 eee tam :( ja mam dola, bo mozna tyyyle zrobic, tylko kurcze czasu brak... :(/Agnieszka Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Gdyby nie te adopcje szwajcarskie, to byłoby krucho...wspaniale , ze tyle psiaków znalazło domy. U nas nie miałyby pewnie szans.... Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Dokladnie, jak Brigitte przyjedzie, to rozwine czerwony dywa.... mamy ogromne szczescie, ze nam pomaga :):):) /Agnieszka Quote
mgie Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Arni [img]http://img16.imageshack.us/img16/8571/arniz.jpg[/img] Blacky [img]http://img199.imageshack.us/img199/5800/blackya.jpg[/img] Rudy duży [img]http://img836.imageshack.us/img836/3001/duzyrudy.jpg[/img] Fifuś [img]http://img844.imageshack.us/img844/6190/fifus.jpg[/img] Krecik [img]http://img24.imageshack.us/img24/5529/krecikf.jpg[/img] Quote
mgie Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Pluto [img]http://img707.imageshack.us/img707/1561/plutoa.jpg[/img] Smerfetka [img]http://img577.imageshack.us/img577/6940/smerfetka.jpg[/img] Willy [img]http://img717.imageshack.us/img717/3322/willyo.jpg[/img] Quote
zerduszko Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Ale ładne psy tam macie :) A raczej mieliście ;) Ile psów zostało? Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 387 :) i dalej MAMY ladne psy - to nie jest tak, ze same cuda ida, a pasztety siedza, hi hi hi /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Cud,że i troszeńke drgnęły w Polsce adopcje, jakby nie bylo w ostatnim czasie domki znalazły ; 5-ka szczeniaków Onków (Shantila, Koria, Diana, sonia i bond ) kolejna trójka w typie Onków; Fix , Max no i nietypowy Czoko, Okruszek, Pszczółka, Mini, Podrzutek i po wielu perypetiach Kropa ( to dzięki Soemie i Ani Milva oraz Paji ) mamy też juz domek dla nowegp boguszka Hery (bokserka), ale musi zostać wysterylizowana, no i Omega i Nero a wcześniej Kacperek kumpel Zezika - Dambo a i ten ma domek u Agnieszki :) w kolejce czekają Misia, Rex, Lilu i Maksi , Osa, Maja, Oskarek . Gdyby tylko choc ciut więcej bylo kasy juz bysmy cokolwiek utwardzały wybieg P. Jóżefa - jest tam tragicznie jak pada . Jesteśmy tez w trakcie rozmów , być moze zasponsoruja nam materiały na ogrodzenia i jeden boks , troszke zmniejszymy grupy psiaków i może udac się zrobic coś w rodzaju szpitalika. bo nasza salka pooperacyjna malutka a wybieg dla 3 ratlerków. Ewa Quote
Zofia.Sasza Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Cud,że i troszeńke drgnęły w Polsce adopcje, jakby nie bylo w ostatnim czasie domki znalazły ; 5-ka szczeniaków Onków (Shantila, Koria, Diana, sonia i bond ) kolejna trójka w typie Onków; Fix , Max no i nietypowy Czoko, Okruszek, Pszczółka, Mini, Podrzutek i po wielu perypetiach Kropa ( to dzięki Soemie i Ani Milva oraz Paji ) mamy też juz domek dla nowegp boguszka Hery (bokserka), ale musi zostać wysterylizowana, no i Omega i Nero a wcześniej Kacperek kumpel Zezika - Dambo a i ten ma domek u Agnieszki :) w kolejce czekają [B]Misia, Rex, Lilu i Maksi , Osa, Maja, Oskarek .[/B] Gdyby tylko choc ciut więcej bylo kasy juz bysmy cokolwiek utwardzały wybieg P. Jóżefa - jest tam tragicznie jak pada . Jesteśmy tez w trakcie rozmów , być moze zasponsoruja nam materiały na ogrodzenia i jeden boks , troszke zmniejszymy grupy psiaków i może udac się zrobic coś w rodzaju szpitalika. bo nasza salka pooperacyjna malutka a wybieg dla 3 ratlerków. Ewa[/QUOTE] A Zuza? A Haśki? A Moja? A Czoko? A Murzynek? Też czekają - najfajniejsze psy to są! Quote
jola_li Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 [quote name='ostatniaszansa']387 :) i dalej MAMY ladne psy - to nie jest tak, ze same cuda ida, a pasztety siedza, hi hi hi /Agnieszka[/QUOTE] Orany!!! Pamiętam niedawno - tuż przed adopcją Nero - liczbę 427 (czy mi się pokręciło???)! To naprawdę sukces!!! Quote
mgie Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Jeszcze Malinka adoptowana :) Jakiś Pan przesłał mi adres do wizyty przedadopcyjnej. W sprawie Reksa...kojarzycie ? Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 już mam w głowie mętlik czy Pan jest z Katowic ? agneska... ? tak się zaczyna mail ? daleko , napisałam maila czy Państwo będa partycypowali w kosztach transportu . sorry , ale dosyc szarpania sie czy ktoś sie znajdzie za darmo albo za kase czy to wolontariuszy czy fundacji . bo te pieniążki są potrzebne na wszelkie bidy co gnija w schroniskach . Zosi wstyd mi ale jak nawałas tą malenka sunie ,która stale Ci siedzi na kolanach ? Moja to ta genialna sunia od Hasków ? Uwaga , mamy tez matamorfozę w Boguszycach byl sobie pies , wszsytko na to wskazuje,że się u nas urodził, piępny, dumny i niedostępny, Żył na polu , opiekunka P. Halinka go ściągnęła do pomieszczeń z matka , staruszka chora na serduszko. Kiedy się do Niego zbliżało wycofywal się bokiem , nie warczał , nie szczekał. W typie kaukaza. Ma niesamowite oczy. Teraz p. Halinka postawiła iśc dalej , prosze mi psa wykastrować, a po kastracji trafił do innego pomieszczenia przy kuchni. Byliśmy pelni obaw czy to dobry pomysl. I ... daje się złapac i zrobic sobie zastrzyk po kastracji ( antybiotyk ) ba daje się posmyrać tak delikatnie i P. Halince i P.Józefowi . Ten piękny i dumny , milczący pies to Fiono, teraz śpi w budzie albo na fotelu :) nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do psów i do ludzi . Juz nie wierzyłysmy,ze to będzie możliwe a jednak ... :) Ewa Quote
mgie Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 [B]już mam w głowie mętlik czy Pan jest z Katowic ? agneska... ? tak się zaczyna mail ?[/B] Tak, to ten sam mail. Macie go na poczcie. Z Katowic są... Quote
Soema Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 A ta sunia z płaską mordką? Była przy szpitaliku jak tam byłam.. z tą sunią bez oczka co jechała. Ta sunia była nowa, ze smyczą, bo chodziła po siatkach. Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Malinka? W nowym domku w W-wie :) /Agnieszka Quote
zerduszko Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 [quote name='ostatniaszansa']387 :) i dalej MAMY ladne psy - to nie jest tak, ze same cuda ida, a pasztety siedza, hi hi hi /Agnieszka[/QUOTE] To mam nadzieję, że dalej psiaki będą znajdować domy :) Quote
jola_li Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Pamiętam, niedawno mówiłam: "Żeby tak zejść do 400..." ;-). Quote
sleepingbyday Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 żeby tak zejść do 200..... :-) Quote
ostatniaszansa Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 [quote name='sleepingbyday']żeby tak zejść do 200..... :-)[/QUOTE] Jak bedzie ponizej 200, to sie uchlam ze szczescia i bede lezec na drodze do Boguszyc :):):) /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Mamy problem z Ebonym :( Z powodu nawału pracy , miał przerwę 3 dniową w kroplówkach i biedakowi zrobiły się nadżerki w pyszczku. Teraz biegamy codziennie kroplówka plus wit . Weterynarka bardzo zaleca epo tylko skąd na to kasę ? I tak tylko na same kroplówki m-cznie wydajemy ponad 374 zł plus karma mokra(puszki) to raczej kupujemy za własne, suchą mamy od darczyńcy. Nie damy rady, ale co mamy mu powiedzieć ? On jest tak żywy, radosny ... Biedak od wczoraj ma problemy z jedzeniem , musimy gotować mu delikatny rosołek i ciuteniek polewać karmę. Cholera co się polepszyło to teraz... :( A już nam przytył 1kg i poprawiały się wyniki minimalnie, ale zawsze. E Quote
Recommended Posts