ostatniaszansa Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Rok ja reklamowalam zanim ktos wreszcie zauwazyl blask plynacy z wewnatrz.... ;) /Agnieszka Quote
Scooby_Doo Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Witam - przesyłam link do galerii gdzie umieściłam zdjęcia adoptowanego od PAństwa Homera/Valentino - aby pochwalić się jak cudowną przeszedł metamorfozę (do roku po adopcji bał się aparatu i trudno było mu zrobić zdjęcia-P.Kasia świadkiem)a teraz w galerii do zaprezentowania cała sesja zdjęciowa -zdjęcia ze spacerku dodam pozniej-kto bedzie ciekaw -zapraszam do galerii -jesli chodzi o zachowanie -nadal boi się obcych ale przestrzenie na spacerze pokonuje dzielnie:) i z podniesioną kitą -zajęło to trzy lata intensywnej pracy -ale sa efekty - i nie ma osoby ktora nie zakochalaby sie w nim od pierwszego wejrzenia-pozdrawiam:) [URL]http://www.dogomania.pl/galeria/d/8542/[/URL] Quote
ostatniaszansa Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Boski jest :):):) Piekny aniolek!!! Dziekujemy /Agnieszka Quote
sleepingbyday Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 o matko, valentino, pamiętam, były z nim jazdy w nowym domu, prowadziłyśmy z chandler długie dyskusje... 3 lata, ale proszę - opłacało się! za takie metamorfozy psychiczne należą się najwyższe słowa uznania! Quote
Scooby_Doo Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 dzięki i zapraszam na wątek Deniska -przepięknego pieska bardzo podobnego do Homera -tez białego kudłacza który od 5 lat czeka w schronie... [INDENT][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/203701-Kudłaty-*DENIS*-czeka-już-5-LAT!!-za-kratami.-Szukamy-DT-lub-DS!/image.php?u=119910&type=sigpic&dateline=1311020052[/IMG][URL="http://www.dogomania.pl/threads/203701-Kud%C5%82aty-*DENIS*-czeka-ju%C5%BC-5-LAT!!-za-kratami.-Szukamy-DT-lub-DS"]http://www.dogomania.pl/threads/2037...kamy-DT-lub-DS[/URL]! [/INDENT] Quote
ostatniaszansa Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Scooby_Doo nam pozostaje :multi::multi::multi: i :Rose: za niezwykłą cierpliwość, wytrwałość. Homer-Valentino jak z wystawy :lol: Jeno nie 3 a 2 lata :cool3: Rewolucja BOGUSZYCE nastąpiła w marcu 2009 roku :evil_lol: Fibi, Kropa, Valentino i inne w tym typie okazują się być większymi wrazliwcami, a za tym i trudniejszymi do socjalizacji. SBD prosimy po koleżeńsku, choć luknij na wątek naszych nowych szczylków. Mini i Maksi mają ogłoszenia i.. ZERO telefonów :shake: Ach ci ludzie nie znają się . Ewa Quote
Scooby_Doo Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 a juz widzialam na str.192?śliczne:) ps.to jest właśnie minus czasu urlopowego...że ludzie niestety tylko myśla komu podrzucic psa... Quote
ostatniaszansa Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [URL="http://www.dogomania.pl/threads/211367-Niepotrzebne-niechciane-8-9-tygodniowe-psie-dzieci"][COLOR=#4444ff]Niepotrzebne, niechciane 8-9 tygodniowe psie dzieci[/COLOR][/URL] to link bardzo prosimy o zaglądanie. Szczylki oglaszane. Wcześniejsza piątka poszła do adopcji szybko, ale to były bardzo, bardzo w typie ONków 4 m-czne srajdy. Ewa Quote
Scooby_Doo Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 własnie zajrzałam:) oby znalazły miłe domki -moge podbijać jak będę w dogo -bo aktualnie to jedyne bo rozpieniężyłam się:) Quote
Scooby_Doo Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 a w Boguszycach rozumiem że juz wszsytko ok??? Quote
mgie Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Wspaniała metamorfoza Homera. Ukłony dla Właścicieli. Ciąg dalszy zdjęć Darmy uśmiechnięta nawet przez sen [img]http://img688.imageshack.us/img688/948/20110719205635.jpg[/img] ciasne ale własne :razz: [img]http://img717.imageshack.us/img717/1329/darma.jpg[/img] Quote
ostatniaszansa Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 jak na nia patrze, to mi sie plakac chce ze szczescia.... bidulka kochana, tyle sie naczekala na ten domek ... /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Uwaga ! Czy ktoś coś wie na temat adopcji psów do Norwegii, czy tam obowiązuje kwarantanna itp. Będę wdzięczna za informacje . Ewa Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 chyba tak jak do szwecji- 3 miesiące + badanie z puław na przeciwciała...ale pewna nie jestem oni mają dość ostre przepisy Quote
ostatniaszansa Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 pytam bo pewien Pan chce adoptować jednego z naszych szczeniorków ,taki w typie onka, Twierdzi,że sobie poradzi z przewozem psa cos tam bąkal o Szwecji. Panu wizyty przedadopcyjnej w Norwegii nie zrobimy, choć nas zapraszał - dowcipniś . Jest teraz w Łodzi u rodziców a w Norwegii mieszka z rodziną ( dzieci, żona ). Stwierdził, że moze sobie kupic byle gdzie psa za 150-200 zł, ale on chciałby takiego ze schroniska i na pewno nie na karmę dla węży. A nie był to młodzieniaszek. Mamy bardzo mieszane uczucia. Ewa P.S cisza u Tofika ... czyżby wreszcie trafił na swojego ludzia i się ogarnął ? Quote
Kaja i Aza Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [URL]http://www.mattilsynet.no/english/import_export/import_of_dogs__cats_and_ferrets_from_eu_countries__except_sweden__16400[/URL] informacje na temat wwozu psow do Norwegii. Quote
daisy Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Te same wymogi co do Szwecji, oprocz tego ponowne odrobaczenie psa na tasiemca w ciagu 7 dni po wjezdzie do Norvegi. Czyli: czip i szczepienie na wscieklizne po minimum 120 dniach po szczepieniu na wscieklizne proba na przeciwciala na wscieklizne 1-10 dni przed wjazdem odrobaczenie na tasiemca najpozniej do siodmego dnia po wjezdzie do Norvegi ponowne odrobaczenie na tasiemca Ze wzgledu na to, ze w Szwecji trzykrotnie znaleziono lisy u ktorych stwierdzono tasiemca Norvegia zaostrzyla rowniez wymogi dla psow wjezdzajacych do Norvegi ze Szwecji, wczesniej Szwecja byla jedynym krajem z ktorego nie obowiazywaly zadne wymogi wjazdu, w tej chwili kazdy pies rowniez ze Szwecji, wjezdzajacy do Norvegi MUSI byc odrobaczony na tasiemca. Ewo, doradz temu "panu" ze jezeli zalezy mu na psie i dba o dobro zwierzat MUSI dostosowac sie do obowiazujacych wymogow, konsekwencje niedostosowania beda bardzo "szkodliwe" dla psa :shake: Quote
ostatniaszansa Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Pan z rodziną mieszka w Norwegii o miasto jeszcze nie pytałam. [B]Kaja i Aza , Daisy[/B] pięknie dziękuje za informacje, dla nas niezwykle cenne . Nasze psy przed adopcją są odrobaczane i szczepione nie tylko przeciw wściekliźnie np. do Szwajcarii również na leptospirozę. A ten tasiemiec jakby spadl worek pieniędzy to należałoby potraktować wszystkie boguszki specjalnym preparatem. Ewa Quote
Osiolek Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='ostatniaszansa']pytam bo pewien Pan chce adoptować jednego z naszych szczeniorków ,taki w typie onka, Twierdzi,że sobie poradzi z przewozem psa cos tam bąkal o Szwecji. Panu wizyty przedadopcyjnej w Norwegii nie zrobimy, choć nas zapraszał - dowcipniś . Jest teraz w Łodzi u rodziców a w Norwegii mieszka z rodziną ( dzieci, żona ). Stwierdził, że moze sobie kupic byle gdzie psa za 150-200 zł, ale on chciałby takiego ze schroniska i na pewno nie na karmę dla węży. A nie był to młodzieniaszek. Mamy bardzo mieszane uczucia. Ewa P.S cisza u Tofika ... czyżby wreszcie trafił na swojego ludzia i się ogarnął ?[/QUOTE] Wg mnie jesli pan pisze ze moze sobie kupic psa byle gdzie za 150-200zl to niech kupi. Ja swojego psa w ciemno bym nie dala, bo jest to danie w ciemno - w Norwegii nie ma zadnej mozliwosci sprawdzenia jak psu jest. To ze Polak i ze pewnie mily - o niczym nie swiadczy. Wiem ze w Polsce tez jest trudno wypowiedziec sie o nowy domu - ale zna sie tzw "kod jezykowy", z rozmowy przedadopcyjnej mozna sie wiele dowiedziec, bo zna sie realia zycia. A pan z Norwegii moze wcisnac dowolny kit - i musicie w to uwoerzyc, bo nie macie podstaw zeby nie. Zreszta juz samo stwierdzenie ze sobie "poradzi" swiadczy o dozie cwaniactwa (sorry, ale to jest moje skojarzenie) - to znaczy ze zupelnie nie zalapal skandynawskiej, uczciwej mentalnosci. I ze bedzie z psem "lawirowal", w razie czego sie go po prostu pozbedzie. Moj nos mowi ze bym absolutnie nie wydala psa w taka "czelusc", bez nikogo na miejscu kto ewentualnie moglby wziac psa, jesli adopcja nie wypali. Quote
ostatniaszansa Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Osiolku, pelna zgoda. Dopytujemy sie, bo warto wiedziec co i jak, a Norwegia, to nie Szwajcaria, gdzie mamy jak poprosic o wizyte przeadopcyjna i po adopcyjna. Jak na razie wysyp szczeniakow - w Boguszycach od poczatku czerwca przewinelo sie juz 12 :( 6 w nowych domkach, 6 czeka... /Agnieszka Quote
Osiolek Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Ja wiem, to koszmar :-( Znajac realia danego kraju mozna jako tako odczytac miedzy wierszami co to za osoba, jak jej plany odpowiadaja realnym warunkom - po pewnym czasie czlowiek "ma nosa". Ten "nos" nie jest gwarancja ze sie uda, ale jednak pokazuje jakis kierunek. W Polsce Wy to macie opanowane. Daisy, ja i pewnie jeszcze pare osob "ma czuja" w Szwecji, Wy macie kogos w Szwajcarii... Ale w Norwegii - nie ma nikogo z tego co ja wiem. Rownie dobrze mozna by psa oglosic w internecie i oddac pierwszej osobie ktora sie zglosi. Jeszcze jedno mnie uderzylo - pan mowi ze nie na pokarm dla wezy..... Skad on na to wpadl? Bo ze myszki i czasem kroliki tak sie uzywa - to wiadomo. Ale szczeniaki? Pierwsze slysze... Czyli musi miec lepsze "znajomosci" w tych kregach.... Uczciwie mowiac - wybralabym polskie schronisko z szansa na dom lub nawet uspienie przed puszczeniem psa w takie nieznane... Quote
ostatniaszansa Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 dzieki za wszystkie informacje :) szczeniaczki sa u nas, czekaja na adopcje, ktore bedziemy mogli sprawdzic - my lub ktos z kim wspolpracujemy :)... ale w tym roku faktycznie wysyp szczeniakow spory - takie w typie ONKOW szybciutko znalazly domy, ale przecietne maluchy siedza.... :( pozdrawiam /Agnieszka Quote
zerduszko Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='Osiolek']Czyli musi miec lepsze "znajomosci" w tych kregach.... [/QUOTE] Niekoniecznie. Wątpię czy ktokolwiek karmi węże szczeniakami, a na pewno nie takimi dużymi rozmiarowo i wiekowo (może zrobić krzywdę wężowi). Karmi się oseskami, ale to najczęściej kocimi. Mi to raczej wygląda na "żart". Quote
Recommended Posts