ostatniaszansa Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Zofia.Sasza napisał(a):Tak! Dokładnie tak. Zaraz tam wziela - on sie przykleil. Przyssal. Przyrosl... nie da sie go oczepic ;)/Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Jak tylko wet wystawi książeczkę ze szczepieniami i nr czipa ,osobiście z Agą podpiszę umowę adopcyjną, nie ma przeproś czy to prezes czy wiceprezes czy inszy członek Fundacji umowa musi być :evil_lol: wizyty przedadopcyjne były ja i Aga u Agnieszki Wasińskiej- Dzidziuś, Aga, Eliza i Paweł oraz Zofia u mnie - Tośka no i ja, Eliza i Paweł u Agi - Zezik vel Dambo . Nie ma od nas psa Kasia, bowiem ma dwie inne bidy przytulone jedno ze schroniska drugie z działek, Ania Kosiniak bo ma swojego kota i psa . Eliza i Paweł mają swoje koty i psa rodziców. Rodzinie też nic wkleić nie mogę. Mama, córka i moje siostry mają od 1 do 6 zwierzaków . W przewadze liczebnej- koty . Ewa Quote
sleepingbyday Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 macie kilkunasto kilowego kudłacza? http://www.dogomania.pl/threads/212119-Poszukujemy-m%C5%82odego-kud%C5%82acza-do-domu-z-ogrodem Quote
Zofia.Sasza Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 https://picasaweb.google.com/115057277319008431656/1Sierpnia2011?authuser=0&feat=directlink Zdjęcia scuniaków ;) Quote
ostatniaszansa Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 A mi mowi, ze "tu nie ma nic do ogladania" :(/Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Śledzik ? Lilka po MK , bardzo łagodna, ale i dosyć nieśmiała w grupie psów, nie spasiona :) tylko ,że one maja średnio 3-4 i 5 lat. Niewiele u nas młodzieży takiej 1-2 letniej albo szczeniaki albo psy powyżej 3,5 roku . Wyjątek stanowi Sony ale to nie kudłacz i Tobiaszek również nie jest kudłaczem. Mamy przepiekna młodą ok 1,5 roczna Misię -Cypiskę, piekna okrywa wlosowa nie szorściak, gładki dłuższy włos . Niezwykłej łagodności w stosunku i do dorosłych i do dzieci i do innych psów, ale ma wadę - goni i to bardzo kury, ba ona je dusiła. To był powód oddania jej do nas, a wlaściciele nie mogli czy nie chcieli oddzielić kurek od suni np. kojec. Jedyne to dali 150 zl na sterylke i wór karmy, cóż lepiej tak jak wywiezienie do lasu czy porzucenie przy drodze. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 i nie ma zdjęć albo nam ich pokazać nie chcą buuuuuuuuuu :( Ewa Quote
mgie Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 [quote name='ostatniaszansa']i nie ma zdjęć albo nam ich pokazać nie chcą buuuuuuuuuu :( Ewa Już są :) Czoko Lili Max genialne zdjęcie :evil_lol::crazyeye: Quote
zuzel Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 one już tak urosły??? :O jestem w szoku :D świetne są - wszystkie :) Quote
ostatniaszansa Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Zuzel, ktorego Ci podwiezc do domu w sobote ;)/ Agnieszka Quote
zerduszko Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Zakochałam się w maluszkach :lol: Czoko piękna, ale Lili ma boskie uszy! Quote
mgie Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 zerduszko napisał(a):Zakochałam się w maluszkach :lol: Czoko piękna, ale Lili ma boskie uszy! Pomerdało Ci się ;) Czoko to pies a Lili to suczka. Wiem, wiem beznadziejne imiona na potrzeby cafeanimal. :roll: Quote
zerduszko Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Lili to się domyśliłam, a imię Czoko jest unisex :D Mi na sunię wyglądał :) Quote
Zofia.Sasza Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Nie uważacie, że one maja takie jakieś nieprzyjemne, ponure pyszczki? Brzydkie jak nie wiem co :cool3: Quote
zuzel Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Agnieszka - gdyby tylko było mnie stać wzięłabym... nie szczeniaka, wzięłabym Smerfetkę dłużoszo-włosą na socjalizację :P Jakoś tak nienormalna jestem i mnie szczeniaki nie ruszają bardziej od dorosłych ;) Quote
ostatniaszansa Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 A ja bym wziela boskiego Nalesniczka, ale Ewa mi nie pozwala :( /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Mamy do sprawdzenia domek k.Urli pod Warszawa, są i to b.chętni do adopcji Czoko i Maxa :) Zosi , oj Zofijo :mad: jak nic poszczuję ... Lilu :evil_lol: 4 koty już raczej wiekowe od 12 do 17 lat, 13 a może i więcej nieco niedowidząca, głuchawa , bezzębna sunia Cypel-Tosia i Zezik -Dambo jak na mieszkanie na X p - WYSTARCZY ! W razie co Naleśnik -Bobik pójdzie do Pana Sisi. Ten sam jest w duzym pokoju na górze i od czasu jak mu zabrali towarzystwo Fargo -smutny. Dwaj starsi Panowie się dogadaja i będą mieli święty harcerski spokój od reszty czeredy no i specjalne żarełko. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Mieszkanie jest duze, a koty, Zezik i Tosia malutkie... tytulem wyjasnienia, zeby nie bylo, ze Nalesniczek by zajmowal jakies tony miejsca... /Agnieszka Quote
mgie Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Specjalnie dla sleepingbyday wątek szczeniaków http://www.dogomania.pl/threads/211367-Niepotrzebne-niechciane-8-9-tygodniowe-psie-dzieci?p=17372819#post17372819 Quote
ostatniaszansa Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 :calus: dla Ciebie Mgie. tumanek jednak jestem :oops: No to sobie dzisiaj Agnieszka z Ewa do Boguszyc pojechały co,by ; dopilnować weta, zerknąć na nasze "dzieciaki " zrobić porządek w magazynku ( NIECH DIABLI PORWĄ MYSZY !!!) no i zabrać do W-wy do kliniki ; Naleśniczka-Bobiego podejrzenie I weta; serce i sruuu furosemid po pies spuchnięty, II weta ( specjalnie pojechałyśmy w minioną sobote 25 km od Boguszyc ); mocznica i sruu karsivan i vetmedin. W W-wie ; rtg, usg i ... omal nie umarłysmy ze wstydu , Naleśnik jest ZAPASIONY koszmarnie a jego żołądke jest do granic mozliwości wypelniony karmą. Oczywiście pobrano krew , wyniki wieczorem. Poza tym żadne serce, żadna mocznica i żaden nowotwór . Owszem stary jak Troja, brak jednego oka na drugie widzi tylko światlo i cień i i mocno niedosłyszy i śmierdzi jak stary cap. Bardzo go wymęczyła podróż, niestety nie mamy klimy i teraz od 1,5 godziny śpi jak suseł. Ani drgnie. Quote
ostatniaszansa Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 kolejny delikwent EBONY, pierwsza diagnoza ; chore nerki . Psiak wychudł , jakoś tak po kastracji, dużo pije, je nie najgorzej a chudy , same kosteczki . Nasz wet pobral krew, mocz a my w lodóweczce do kliniki. Badają psiaka rtg, usg, macanie na wszelkie strony i byc może to tzw. moczówka podłoże hormonalne. Poza tym zupelnie zdrowy pies. Po badaniach będa zalecenia. A my wcześniej panika młodziak nam schodzi. Włazł do mojego domu, łazi za kotymi , czasem obszczeka, wtarabanił sie do łóżka Agnieszki na podusię, a Zezik tylko łypie okiem ; co to za intruz w moim łóżku:angryy: jak nikt nie widzi bezgłośnie spycha młodego z łóżka . Apetyt dopisuje. Czekamy na wyniki badań. Bo młody Ebony ma jechać do Szwajcarii . Ewa Quote
ostatniaszansa Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 no i trzecia bida Sonia , bidulka , starsza pani, urokliwa cichutka sunieczka. Ostatnio dziwnie sie zaczeła zachowywac , chwiała sie na nózka albo sie jej płątały. Dr Siekarakowski sunie dokładnie zbadał, zrobił rtg i... niestety ma znaczne zmiany zwyrodnieniowe w kręgosłupie , ucisk na nerw prawie wogółe czucia w tylnej części ciałka. dostała witaminy w zastrzyku i tak ma dostawać co drugi dzień przez 10 dni no i Karsivan. Nic więcej zrobić n ie można . Owszem gdyby znalazl się domek starsi ludzie albo domeczek z ogródkiem albo mieszkanie na parterze ...Jest bardzo posłuszną ,grzeczną. cichutka nie wymagającą sunia i... umie chodzić na smyczy :crazyeye: no i i ma początki zaćmy. Trudno ocenić wiek nie wiemy z jakich warunków trafiła , Ona i Jej córka ( ma ds), ząbki b, zniszczone do połowy starte. W domu u mnie tak juz była zmęczona podróżą , badaniami,że w kącie próbowała chwiejąc sie na łapkach spać. Bez protestu dała zanieśc się na legowisko. Mamy problem Nalesnik i Sonia cuchna jak...kapać je skoro wracają do Boguszyc ? Ebony też wraca ale one nie cuchnie, no może nie pachnie light blue dolce7&gabbana :lol: Ewa Quote
ostatniaszansa Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 wiadomość z ostatniej chwili są wynik badań krwii i moczu Ebonego DRAMAT, nic usg nie wykazywalo a tu okazuje sie ciężkie przewlekłe zapalenie nerek, od jutra kroplówki . Żadnej gwarancjii wyzdrowienia, jeżeli nie będzie poprawy już sugeruja ...:-( Do licha niespełna roczny psiak,g.... jak dotąd życie , cudo nie tylko z urody i już ma nowy domek w Szwajcarii :shake: Podejmujemy walkę, mamy sprzęt do kroplówek w Boguszycach , umie je robić jedna z naszych pracownic ale na razie jest u nas. Po po tygodniu trzeba powtórzyc badania. A Nalesnik Bobik ma lekkie zapalenie wątroby to wynika z badań. Do luftu :-( Ewa Quote
Soema Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 O matko... Ebony.. idę szukać foty taki młody? Wiadomo skąd takie uszkodzenie? Trutka? Co to za cholerstwo... matko. Quote
Recommended Posts