Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pewnie, że cięzko.

aha, są tu diwe osoby - pani, która daje pdt i sponsor - fairy04.
nie wiem, może lepiej taka, która jest total przerazona, ale za to ma szanse na adopcje, jak się ogarnie?

pani jest całkiem ogarnięta, ale wiadomo, ze nie wiadomo.

niestety-wybrać trzeba. jeśli byście wiozły psiaka w tym tygodniu, to dajcie znać.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
jeśli byście wiozły psiaka w tym tygodniu, to dajcie znać.

Z wozeniem moze byc problem. Fundacja nie ma samochodu. Do tej pory dobijala moj prywatny (12 letni slynny poldek) i niestety dobila - nie stac mnie juz na jego naprawy. Tak wiec samochodu nie mamy i na razie nie zanosi sie na nastepny. /Agnieszka

Posted

SDB do tej pory jezdzilismy Poldkiem, ale padl. Teraz korzystamy z uprzejmosci Elizy i Pawla z Rady, ale oni nie moga co tydzien. Ostatnio jechalam do Boguszyc autobusem, a tydzien temu wypozyczylismy auto odplatnie, zeby zawiezc rzeczy, ktore sie uzbieraly, bo juz zaczelo brakowac miejsca. To nie jest tak, ze pstrykniemy i fruuu w tym tygodniu pies pojedzie z nami do hoteliku. /Agnieszka

Posted

nie, no jasna sprawa. dlatego tzreba będzie zaorganizowac rzecz - bo jesli będziecie jechac do boguszyc i będziecie mogli wziąć psiaka, to będzie tzreba zorganizowac też transport z wawy do halinowa.

dlatego, jak wam się plany skonkretyzuja, to daj znać, będziemy kombinowac.

ps - to nie hotelik, tylko płatny tymczas ;-)

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Olu, super! 20zl ja dokladam do tego hoteliku. Naradzimy sie dzisiaj z Ewa ktorego bidaka dac na "wakacje" - mam kilka typow m.in. ktoras z uroczych, malutkich suczek, ktore ostatnio do nas zawitaly, ale poszukamy dokladnie, zeby poszla naprawde potrzebujaca bida. Wspaniale, dziekujemy Ci :) na facebooku wrzucilam tez nasz apel o szukanie domkow tymczasowych dla psiakow. Karme zalatwimy, a tam to moze chociaz kilka naszych psiakow przezyloby zime w lepszych warunkach/Agnieszka

... czy te malutkie suczki mają swoje wątki, albo chociaż jakieś fotki?

Posted

Watku nie maja, zdjecia moge wstawic wieczorem - nie daje rady wszystkiego na raz. Obie sa urocze :) Jedna bardzo towarzyska, druga niesmiala. /Agnieszka

Mogę pomóc ze wstawieniem zdjęć.

Posted

Mini

Ma niecałe 2 lata, wybite oczko, nie ma ogonka, ale jest kochana,
niewielka, śliczna, bardzo się lais, podskakuje, przytula...
Została wyrzucona wraz z koleżanka z samochodu przy drodze. Zauważyła
je jedna Pani i trochę się nimi zajęła, jednak ma już dwa psy i jest w
trudnej sytuacji materialnej, wiec nie mogla się nimi zająć,
zawiadomiła Józefa i zabrał biedaki. Niedługo będzie sterylizowana

Mini mnie zachwyciła :) zobaczcie sami

Posted

to sie nazywa ekspress :):):) nieustajace podziekowania - sprobowalam u siebie i niestety Image Shack dalej mi nie wzgrywa zdjec, ten komputer wyda za chwile ostatnie tchnienie i wtedy sie zastrzele ;) A Mini jest urocza, to w zasadzie sam urok owiniety kawaleczkiem psa:) /Agnieszka

Posted

to sie nazywa ekspress :):):) nieustajace podziekowania - sprobowalam u siebie i niestety Image Shack dalej mi nie wzgrywa zdjec, ten komputer wyda za chwile ostatnie tchnienie i wtedy sie zastrzele ;) A Mini jest urocza, to w zasadzie sam urok owiniety kawaleczkiem psa:) /Agnieszka

Bez problemu mogę wstawiać zdjęcia. Na razie internet mam sprawny, gorzej pod koniec miesiąca gdy wyczerpie limit danych czy cuś...

Midi wydaje się odpowiednią kandydatką do DT, o którym pisze SBD.

Ma niecałe 2 lata, jest nieśmiała, ale ciekawa ludzi, chciałaby
podejść, ale zerka z pewnej odległości. Była już wysterylizowana. To
będzie wspaniała, wierna sunia, jak tylko komuś zaufa.

Posted

widziałam dzis maxi :-).
ściagalismy w mińsku sunię z siedmioma szczeniakami (będa średnie i duż,e jakby ktoś miał dom dla szczeniaka, to mamy), potem pojechalismy do halinowa na wizyte przeaddopcyjną dla mieszka (sukces, świetny dom), i potem z nowa opiekunką mieszka do p. ewy, rzut beretem, zapoznac się z mieszkiem i obejrzeć rurka od marlenki, który tam zawitał wczoraj, i co, wchodzimy i widzimy boguszycki trzon fundacyjny z maxi :-)!

tzn maxi niezbyt widziellismy, bo sie skitrała pod stołem.

dostałam potem smsa, że maxi wyszła spod stołu i zaanektowała posłanie blekiego :-). więc niby przerażona, ale raczej da rade dziewczyna.

Posted

SBD - wielkie dzięki :)
Skąd Wy wzięłyście takie cudo jak Mieszko ? On jest niezwykle oryginalny i piękny i ile w nim jest ras.... Ja też dostałam smsy od P. Ewy i się zastanawiam , jak tam mała spryciula ( Maxi ) wylazła z dosyć ciasnawych szelek ? Mini wczoraj została wysterylizowana. Wszystko jest ok. Te dwie malutkie sunie były pod specjalnym nadzorem naszych dwóch pracownic, chołubiły je bardzo ,aż nadto ( żarcie ). Spróbujemy zważyć Mini, wezmiemy wagę łazienkową. Kliknęłam do Szpiculi. Ja u niej nigdy takiego uradowanego pychola nie widziałam. Ewa

Posted

A i rzecz niebywała, wczoraj przyjechał młody facet z psem z ogromna prośbą o przetrzymanie do wtorku , musi dla niego zbudować kojec .
Tam gdzie pracuje jako ochroniarz, pies się przybłąkał. Baaaardzo sobie przypadli do gustu :)
Facet zapłacił za komplet szczepień , odrobaczenie i zaczipowanie i... zostawił swój dowód osobisty oraz nr telefonu :crazyeye: to tak dla pewności. Pies bardzo wychudzony , nasz wet stwierdzil, że musiał dłuuuugo wędrować bo ma mocno starte pazury. Piękny, łagodny w typie onka. Z kompletem szczepień, czipem i książeczką czeka na swojego Pana. Ja poproszę o więcej takich ludzi. Ewa