Anna_33 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Malawaszko, chyba nie myslisz, ze dusilybysmy taka informacje przy sobie)))) Od dzis wiemy. Wcale nas taki wynik sprawy jako taki nie zachwyca, ale fakt, ze Dingo wolny jest bezcenny i czepiac sie nie bedziemy :-) Opiekunowie chyba nie wiedza.Nie wiem. Wyslalam na gg wiadomosc do CoolCaty, ale bez odzewu. Moze jak odebrala, to ich poinformowala. Nie mam pojecia.Moze faktycznie lepiej do Nich jutro zadzwon.. Leni, z Dingo byla przykra sprawa. Dziewczyny znalazly mu dom.Pies zostal ogolony, zadbany i wtedy p. Wahl stwierdzila, ze jest to jej najwieksza psia milosc, 17 letni staruszek i ze go nam nie odda. Zamknela go u siebie na gorze i zaczely sie problemy. Policja dwa razy probowala go odebrac, cyrk na kolkach, nerwy, zal, za trzecim razem go zabrali i sprawa trafila do sadu. Teraz sprawa sie zakonczyla. Moim zdaniem umorzenie, to pojscie po najmniejszej linii oporu, zrzucenie problemu itd itp, ale nieistotne. Wazne, ze Dingo moze oficjalnie pojsc do nowego domu. Tu watek, zdjecia, cala historia: http://www.dogomania.pl/threads/143007-SZNAUCER-NIUF-duA-y-czarny-kudA-acz-z-Ostatniej-Szansy-JEST-WOLNY-MA-DOM/page3 Quote
leni356 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Niezły dym, ale to chyba tylko czysta złośliwość :( Jeszcze podam wątek Frytki/Neli, bo chyba nie wklejałam tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/176421-Nela-cud-natury-DT Quote
Anna_33 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Coz, pozniej sie nauczylysmy nie piac na forum, ze jakiemus psiakowi sie dom szykuje..tak na wszelki wypadek. Nel sliczna, nie chcialam Was cisnac za bardzo o watek, ale juz sie nerwowo wiercilam;-) Quote
leni356 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Anna_33 napisał(a):Coz, pozniej sie nauczylysmy nie piac na forum, ze jakiemus psiakowi sie dom szykuje..tak na wszelki wypadek. Nel sliczna, nie chcialam Was cisnac za bardzo o watek, ale juz sie nerwowo wiercilam;-) Moja wina, nie mogłam długo odnaleźć wątku, a jak odnalazłam to zapomniałam :( Mantis wklejała na wątek kudłaczy Quote
Anna_33 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Wazne, ze szczesliwa i w super dobrych rekach :-)a ja przegapilam link na watku kudlaczy. Quote
Anna_33 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 A teraz na dobranoc zdjecia Pieknej, suni, ktora jakis czas temu znalazla dom w Niemczech.Dawno mialam je wkleic, za co przepraszam :-) Quote
Anna_33 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Mamy jeszcze wiesci z domu kaukaza Hery ( pod Sokolowem ). Dostaje systematycznie mmsy i wiadomosci. Sunia zadomowiona, szczesliwa, przepieknie jej futro odroslo, ma podobno baaardzo dlugie. Kot ktorego do kompletu dalysmy tam z Miau rownie szczesliwy i piekny :-) Sa jeszcze swinki morskie, utyte i zadowolone z zycia, tez adoptowane :-) Quote
jola_li Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Anna_33 napisał(a):A teraz na dobranoc zdjecia Pieknej, suni, ktora jakis czas temu znalazla dom w Niemczech.Dawno mialam je wkleic, za co przepraszam :-) Sie doczekałam ;-)! Wszystko pięknie się Pięknej ułożyło :-)!!! A jak pomyślę jeszcze skąd tam trafiła :-(..... Quote
malawaszka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Anna_33 napisał(a):Malawaszko, chyba nie myslisz, ze dusilybysmy taka informacje przy sobie)))) Od dzis wiemy. Wcale nas taki wynik sprawy jako taki nie zachwyca, ale fakt, ze Dingo wolny jest bezcenny i czepiac sie nie bedziemy :-) Opiekunowie chyba nie wiedza.Nie wiem. Wyslalam na gg wiadomosc do CoolCaty, ale bez odzewu. Moze jak odebrala, to ich poinformowala. Nie mam pojecia.Moze faktycznie lepiej do Nich jutro zadzwon.. dzwoniłam, nie wiedzieli jeszcze - odniosłam wrażenie, że moje pierwsze słowa, że dzwonię w sprawie Dinga przyprawiły Pańcie Dinusiową o stan przed zawałowy bo zamilkła, dopiero się ożywiła jak powiedziałam ,ze Dinguś jest wolny i już całkiem ich :laola: Psiak jest szczęśliwy, już zdrowy całkiem i jak dostanę fotki niebawem to wkleję :) Quote
Anna_33 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 To na zdjecia czekamy w takim razie.) A co do Pieknej, juz chyba nie bede tych Panstwa dreczyc o zdjecia. Mielismy ostatnio kontakt telefoniczny, oczywiscie posredni, bo ja z niemieckiego, to tylko zwroty grzecznosciowe znam ;-)poprosilam znajoma zeby spytala o wszystko, pozdrowila itd. Obawialam sie jak mloda zgra sie z psim domownikiem, ale bez problemu. Stanowia zgrana pare. Zreszta to widac na zdjeciach :-) No i pojawila sie druga buda z kokardka ;-) Czas dac im teraz spokojnie zyc. Chociaz pewnie za jakies pol roku nie wytrzymam i poprosze o jakies wiesci :-) Quote
agnest Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Przepraszam że psuję euforię, również się cieszę Dinusiem, ale mam pytanie: Aniu33 czy wy nie macie zdjęc psów z wybiegu o którym wcześniej pisałam? Quote
Anna_33 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Pytanie o ktory wybieg konkretnie chodzi? O ten po prawej stronie domu p.BW, czy o wybieg u Marzeny? Po prawej jak sie stoi przodem do domu. Generalnie to wiekszosc zdjec mamy. U siebie nie mam ( tak sadze) psow Agaty, mam tez braki z budynku BW. A z tylu budynku i z prawej powinnam miec jak nie wszystkie, to wiekszosc. Quote
Anna_33 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Na cito potrzebuje zdjecie Diabolka i Hasko sredniaka. Agnieszka jednak jedzie jutro do OS. Quote
malawaszka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Diabołek przed i po strzyżeniu: i Haśko: najbardziej zalezy mi na info jaki jest Hasko bo o nim nic nie wiem zupełnie :( on tam oślepł najprawdopodobniej bo ja mam jego zdjecia stamtad jeszcze z 2005 roku albo i wcześniej Quote
Anna_33 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Super, dziekuje. Diabolka juz wygrzebalam, ale Hasko mi umknal :-) Quote
Anna_33 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Te psiaki sprawiaja wrazenie adopcyjnych: 264. Rudzik. Pies ok 4 lata. Niekastrowany, chip. szczepiony. Mily, lagodny, grzeczny psiak. Boi sie innych psow. 251. Żółty - Wykastrowany samiec. Przesympatyczna gębula. Utuczony. To jeden z psów z Białki, gdzie psy były przerabiane na smalec. Pcha się na kolana, wpycha gębę pod pachę człowieka, macha ogonem, a jak się go przestanie głaskać, to łapie delikatnie ząbkami z dłoń i się domaga głaskania. Ma około 5 lat. Sredniej wielkości, około 13 kilo na krótszych łapkach - utuczony. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 252. Cyganka - Wysterylizowana sunia w wieku około 7 lat, zaszczepiona, zaczipowana. W schronisku od 5 lat Bardzo kontaktowa, przyjazna i otwarta. Spokojna i delikatna. Wspaniale dogaduje sie nie tylko z człowiekiem, ale też z innymi psami. 240. Lolita. Suka ok 2 lat. Sterylka, chip. szczepiona. Bardzo mila,lagodna, delikatna i sliczna sunia. 235. Kochas. Pies ok 5 lat. Niekastrowany. Chip,szczepiony. Bardzo przyjazny, aktywny, maly piesek. Imie oddaje charakter. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Quote
Anna_33 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Zreszta zapraszam tutaj: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94084 Fakt, juz widze, ze troche psiakow z listy wyszlo, postaram sie uzupelnic w weekend. Quote
Anna_33 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Agnieszka z OS pojechala dzis do Boguszyc z Eliza i Pawlem. Jakos dotarli, porobili zdjecia. Sa wielcy:-) Zrobili wszystkie, ktore zamowilam ( w sumie 10 psow) plus nasze nowe nabytki... Wlasnie, tak, mamy nowe nabytki :-( Sa sytuacje kiedy nie mozna psa nie przyjac. Wszyscy o tym wiemy. Juz mi Agnieszka powiedziala, ze sa 4 nowy psy. Dosc mlode, ladne. Skad sie wziely. Tak mniej wiecej, jeden gdzies przywiazany z jakims kijem - nie bardzo zrozumialam. Dwa podrzutki. A czwarty nie wiem. Wiem za to jedno, te psy w pierwszej kolejnosci, bezwglednie musza opuscic Boguszyce. Zanim przesiakna schroniskowa atmosfera, zanim cos zlapia, zanim...itd. Bernardynka, ktora jest u nas od poltora miesiaca juz sie wycofuje, pobyt w tak duzym skupisku psow zadnemu na dobre nie wychodzi ( a byla tak przylepna i slodka... Zdjecia Agnieszka mi wysle wieczorem. Od razu wrzuce tutaj. Quote
mgie Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 wrzucił ktoś bernardynkę na wątek ogólny bernardynów? http://www.dogomania.pl/threads/133903-Bernardyny-do-adopcji-CaA-a-Polska Quote
Anna_33 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Nie. Zaraz tam zajrze, tylko Plonski watek ogarne. Quote
donacja Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Fifi dojechała do nowego domu, a ja wróciłam do starego ;) Quote
mgie Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Anna_33 napisał(a):J A poki co chcialam przedstawic psa o wdziecznym imieniu Dupelek.. Jest to kandydat o pilnej adopcji, nie wiemy oczywiscie jak z zachowaniem czystosci, ale tego sie prawie nigdy nie wie w schronisku. Czy Dupelka można już ogłaszać? Jeżeli tak proszę o podanie namiarów. :) Quote
Anna_33 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Mgie, zaraz podam Dupelka i nowe zdjecia. Telefon kontaktowy do Agnieszki z OS.Nastepne zdjecia beda Chestera vel Kurczaka, pozniej powolutku reszta ) Quote
mgie Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Anna_33 napisał(a):Mgie, zaraz podam Dupelka i nowe zdjecia. Telefon kontaktowy do Agnieszki z OS.Nastepne zdjecia beda Chestera vel Kurczaka, pozniej powolutku reszta ) No to jak możesz mi podać numer do Agnieszki(bo nie mam) to będę wdzięczna. Drugi Kurczak jest w Boguszycach ;o myślałam,że jedyny zamieszkał w Krakowie. Quote
Recommended Posts