orsini Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 King masz absolutna racje!!!!!!!!!!!! Nitencja: TAK, nawet nie wiesz jak czuje sie zdolowana po wizytach w takich miejscach, jak czuje sie zdolowana wiedzac, ze potrafie wywalic na 1 wystawke 1000zl!a widze otaczajaca mnie biede!jak widze starych ludzi co cale zycie tyrali a teraz nie maja na leki, bo emerytura za mala!a ja wywalam wiecej na glupie kosmetyki dla psow! To chyba normalne, ze mam wyrzuty sumienia z tego powodu??? Quote
orsini Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 [quote name='King']osobiście widziałam jak w Gdańsku akita kilkaktotnie próbowała dziabnąć sędzinę i jakoś z ringu nie wyleciała :o[/quote] hihihihi zeby to sie raz stalo:)))) znam takich co mieli rany na rekach a psa nie wywalili :o :o :lol: :lol: :lol: tylko dalej sedziowali:)))))))) wiec do psa jakos mozna byc cierpliwym :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
arima Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 [quote name='orsini'] To chyba normalne, ze mam wyrzuty sumienia z tego powodu???[/quote] Nie to nie jest normalne,ja nie mam wyrzutów.Ta młoda panna której tatuś jej dziecka odszedł w siną dal sama decydowala o swoim życiu i tak kombinowała,że teraz ma co ma.Ty też sama decydujesz Ja do bogatych nie należe,i oplaty za wystawy to dla mnie duże pieniądze,ale wyrzutów nie mam,bo na solarium nie chodze,bótów co miesiąc nie zmieniam i wogóle strasznie mało na siebie wydaje w porównaniu z psami. Dlaczego mam mieć wyrzuty???Czy to moja wina,że ktoś sobie nie radzi?? Współczuje ,ale wyrzutów sumienia nie mam.Mam biedną bardzo sąsiadke,która już kilka razy dogryzła mi ,że wydaje więcej na te psy niż ona na 3 dzieci,ale przecież nie ja jej kazałam te dzieci robić :-? Quote
pszym Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 [quote name='arima'][quote name='orsini'] To chyba normalne, ze mam wyrzuty sumienia z tego powodu???[/quote] Nie to nie jest normalne,ja nie mam wyrzutów.Ta młoda panna której tatuś jej dziecka odszedł w siną dal sama decydowala o swoim życiu i tak kombinowała,że teraz ma co ma.Ty też sama decydujesz Ja do bogatych nie należe,i oplaty za wystawy to dla mnie duże pieniądze,ale wyrzutów nie mam,bo na solarium nie chodze,bótów co miesiąc nie zmieniam i wogóle strasznie mało na siebie wydaje w porównaniu z psami. Dlaczego mam mieć wyrzuty???Czy to moja wina,że ktoś sobie nie radzi?? Współczuje ,ale wyrzutów sumienia nie mam.Mam biedną bardzo sąsiadke,która już kilka razy dogryzła mi ,że wydaje więcej na te psy niż ona na 3 dzieci,ale przecież nie ja jej kazałam te dzieci robić :-?[/quote] Ja to dokładnie tak samo rozumiem... Wracając do tematu sędziego - 86 PLN na rekę za wystawę...No bez przesady... Quote
Flaire Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 [quote name='orsini'][quotetez bym chciala miec dniowke 130zl!!!Widocznie Wy macie taka dniowke albo i lepiej!ZAZDROSZCZE :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]orsini, ale ja ciągle nie rozumiem, gdzie przeszkoda. Jak "byś chciała", jak "zazdrościsz", to siup - rób te uprawnienia i Ty tez będziesz dostawała tę dniówkę, od której będziesz w "siódmym niebie". Rzadko zdarzało mi się słyszeć prostszy przepis na czyjeś szczęście. :wink: Ja bym nie chciała i nie zazdroszczę. Dla mnie taka kasa za cały dzień stania w upale czy w ulewie to żart. I jeszcze do tego potem obsmarowują mnie po internecie. Thanks, but no thanks. Quote
Genia Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 [quote name='Nitencja'][quote name='orsini'][i nie zmienie zdania, bo zyje w takim a nie innym rejonie, gdzie ludzie pracuja...na wysypiskach wygrzebujac co sie da, zeby PRZEZYC tylko tyle, wegetacja, bo inaczej tego sie nazwac nie da.[/quote] No to nie czujesz sie winna ze masz psy i na wystawy jezdzisz....... ?? :roll:[/quote] Orsini - a gdzie ty mieszkasz ,ze jest tam taka skrajna bieda ? Ze ludzie po wysypiskach musza chodzic i zbierac odpadki? :o Quote
pszym Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 Ja taką biedę widzę na mazurach. Idziesz do gościa i mówisz, że trzeba przewieźć coś traktorem, albo skosić trawę...Gość się na Ciebie patrzy i pyta ile? Ja mówię 100 PLN i liczę, że nawet kosą to zajmie mu może 8 godz. Na to gość: Eee tam, mało i idzie na alpagę do sklepu ponarzekać jaka to bieda...Inny się zgadza, ale nie przychodzi bo zachlał poprzedniego dnia...Taka to bieda u nas. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich, ale smię zaryzykować że tak na oko 85%. Quote
arima Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 U nas to samo :lol: Mieszkam w parku,w większości domów biedniejsi ludzie piece mają.W czasie letnich porządków parkowych drzewa można tu mieć pod dostatkiem,bo zieleni miejskiej zależy żeby to ktoś uprzątnął.Są operatywni ,którzy to drzewo całe lato sobie znoszą i to wcale nie Ci najbiedniejsi,a jest tu taka rodzinka,która cale życie jęczy i tylko na opieke spoleczną liczy,ale głowa rodziny latem tylko piwko popija i narzeka jak to ciężko o prace,a zimą nie ma czym palić :wink: Quote
Lara Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 wracajac do tematu sprzed okolo 10 monitorow wczesniej :D obiecuje zawsze sprawdzac swoja karte oceny zanim jeszcze zejde z ringu! :multi: obiecuje nie obsmarowywac sedziow w internecie :multi: wszystkich zaangzowanych w dyskusje, broniacych mnie i ganiacych serdecznie pozdrawiam :D jakas nauke z tego wyciagnelam, wiele premyslalam i mam nadzieje, ze wiecej do takiego incydentu z mojej strony nie dojdzie :popcorn: Quote
Flaire Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 Lara, BRAWO! Pozdrówka dla Ciebie również i mam nadzieję, że spotkamy się w przyszłości na jakiejś wystawie (bądź egzaminie :wink: ). Quote
pszym Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce na takie wnioski ale nie często się zdarza takie podsumowanie tematu jak przed chwilą napisała LARA. Gratuluję obiektywizmu, dojrzałosci w dyskusji i wyciąganiu wniosków. Dziękuję za otwarty umysł i zrozumienie dla innych bez głupiej złości. Życzę wygrywania i mam nadzieję, że spotkamy się na niejednej wystawie. Brawo. Quote
Lara Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 hi hi, raczej na egzaminie albo na zawodach :D Mnie i suke cwiczenia jakos bardziej kreca :D ale dla kazdego cos milego :D pozdrowienia dla Misi! [size=1](w katalogu widzialam, ze wychodzi za mąż, powodzenia!)[/size] Quote
Mokka Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 Nie chcę być złośliwa, ale jest takie przysłowie - "jak sobie pościelesz" itd. Nie dotyczy to oczywiście wszystkich, którym źle się wiedzie, ale ja również znam osoby, które lubią sobie ponarzekać, ale nic nie robią, aby coś zmienić. Każdy woli rybkę niż wędkę. Znam ludzi, którym znakomicie się powodzi, zarabiają mnóstwo forsy i jakoś nie potrafię ich za to znienawidzić. Są fachowcami w tym, co robią, specjalistami wysokiej klasy i to praca ich szuka, a nie odwrotnie i w ofertach mogą dowolnie przebierać. Trochę im pewnie zazdroszczę, bo każdy chciałby mieć lepiej niz ma, ale nie mam do nich żalu. Mam też sąsiadów, którzy ledwo wiążą koniec z końcem, mają 6 dzieci, a zarabia tylko mąż, żona nigdy nie pracowała, bo ciągle w ciąży albo dziećmi się zajmowała i tak jakoś do pracy nie nawykła. I czy ja powinnam mieć z tego powodu wyrzuty sumienia, bo za dużo kasy wydaję na moje kundle A niby dlaczego? Są też oczywiście ludzie w trudnej sytuacji życiowej nie ze swojej winy, ale naprawdę sytuacje bez wyjścia są rzadkością. I nigdy nie kłuje mnie w oczy to, że ktoś dobrze zarabia, jeśli robi to uczciwie. No i oczywiście mówiąc o "dobrze zarabiających" nie mam na myśli sędziów kynologicznych :wink: Znam o wiele bardziej dochodowe profrsje. Quote
pszym Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 [quote name='Lara'][b]pszym[/b] - sie zawstydzilam :oops:[/quote] Zupełnie niepotrzebnie. 8) Quote
Mokka Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 Oooops, zanim udało mi się wysłać posta, to temat już zdryfował z powrotem na właściwe tory. To może niech ktoś coś wytnie? Lara, brawo. Mam nadzieję, że nie zrazisz się całkiem do wystaw, bo jeszcze niejedno do wygrania przed Wami. :D Quote
Flaire Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 [quote name='Lara']pozdrowienia dla Misi! [size=1](w katalogu widzialam, ze wychodzi za mąż, powodzenia!)[/size][/quote]No możnaby to tak nazwać :wink: . I to po raz drugi - toto na egzaminie to była jej córa z pierwszego "małżeństwa", jak zapewne wiesz. :D Wnusia moja. :D Ja tez chyba wolę ćwiczyć niż wystawiać. Ale nie wierzę w tzw. "hodowle użytkowe", moje psy muszą być również ładne (w znaczeniu "wzorcowe", bo oczywiście i bez tego dla mnie sa najpiękniejsze :wink: ), więc wystawiać też muszę. Quote
ofca Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 Tak sobie czytam i myśle że: świat nie jest czarno biały-jest czarny. :evilbat: Jeśli ktos nie chce być sedzią to nie,jeśli ktoś nie chce być wystawcą to nie.Każdy ma wolną wole.Jeśli sedzia nie ma ochoty jechać przez całą Polskę to nie musi,zaproszą kogo innego-jego prawo. temat p.Jakubowskego rzeczywiście został ponownie poruszony.Informuję wiec że ja odpowiedzi na protest wniesiony w marcu nie dostałam,dostałam pismo ze sprawa została przekierowana do kolegium sędziów.Obiecałam informować to informuje.Tak sobie myśle że ja tej odpowiedzi to raczej nie dostanę tylko to ciekawe by było bo zapłaciłam 150zł za wniesienie protestu i napisane jest ze nie zwracają jeśli był bezpodstawny. Eh cudownie mieć rasowe psy... :-? Życze Wam wielu sukcesów na ringach oraz obiektywnych i cierpliwych sędziów. pozdrawiam iwona Quote
Asiaczek Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 [b]Lara[/b] - jesteś niesamowita z tymi obietnicami. Dla mnie, tak jak dla Orsini, 130 zł brutto to nie jest mało. Ale ja z kolei nie mam wyrzutów sumienia, że wydaję spore pieniądze na wystawy w PL i poza granicami. Przyznaję się do tego oficjalnie. Kto chce - niech mnie zgani. Flaire - ciesze się, że sprawa z wynagradzaniem sędziów została wyjaśniona. Myślę, że dla każdego z nas te informacje o finansach były bardzo istotne. [b]Ofcaa[/b] - pilotuj swój protest. Od czasu zadzwoń i pytaj. Może doczekasz oficjalnej odpowiedzi? Pzdr. Quote
ofca Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 [quote name='Asiaczek'] [b]Ofcaa[/b] - pilotuj swój protest. Od czasu zadzwoń i pytaj. Może doczekasz oficjalnej odpowiedzi? Pzdr.[/quote] taa...chyba sie doczekam odp jak moje psy beda juz w weteranach chodziły :wink: tylko sobie sie dziwie,ze na poczatku rózne skandale i skandaliki mnie oburzały a teraz normalnie się śmieję...i robie swoje...coż innego pozostaje. pozdrawiam iwona Quote
Asiaczek Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Masz do wyboru 3 odpowiedzi: - ogarnęła Cię znieczulica, - Twoja skóra stała się grubsza, - bardziej panujesz nad swoimi emocjami, - ..... Może ktoś dopisze jeszcze jakieś odpowiedzi? Bo - tak prawdę mówiąc - konkluzja Ofcy dotyczy prawie każdego z nas. Może nie? Pzdr. Quote
ara Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Ja dopiszę :D U mojego "ulubionego" :evilbat: sędziego będzie wystawiał mąż... nawet nie wiecie jak mi wesoło i przyjemnie :wink: Quote
Flaire Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 [quote name='Asiaczek']Może ktoś dopisze jeszcze jakieś odpowiedzi? .[/quote] Starsza, mądrzejsza, nie przejmuję sie sprawami nieistotnymi. :wink: Quote
Asiaczek Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 No, super!!! Widać, że rzeczywiście każdy z nas może coś dodać do tego mojego krótkiego zestawienia... Ale to też trochę smutne, prawda? Pzdr. Quote
Flaire Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 [quote name='Asiaczek']Ale to też trochę smutne, prawda?[/quote]Czy ja wiem? Ja chyba tak jestem szczęśliwsza... :D Quote
Recommended Posts