Edi100 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Żmigród. Od kilku dni to chude i obolałe suczątko błąkało się po zimnie i o głodzie:( Podejrzawam, ze uciekła od starej sadystki. Sunia ma opuchnięta łapkę, odchodzą z niej potworne gazy, ma chyba odmrozony nosek i bardzo spuchniete poduszeczki:( Dziś Pani Tosia, zabrała ją do domu ale od jutra malutka będzie u mojej koleżanki na tydzień, o ile jej suczka zaakceptuje tego szkielecika. Pusia, bo tak została nazwana jest bardzo chuda.Jeśli nie, to będzie gorzej:( Żeberka na wierzchu:( Na pysiu widać umęczenie oraz to że zasypia na stojąco:( Te biedne stworzenie pieknie chodzi na smyczy i tak strasznie się wtula w człowieka że łzy się cisną. Całą sobą chce przylegać. KropkaKropka zaraz wstawi foty. Pomózcie ogłaszać i szukac domu. Dość poniewierki i głodu. Suczyna na obolałe ucho. Oczywięscie pojedziemy do wetki do Rawicza Quote
Edi100 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Pilnie szukamy Domu. Pomózcie cioteczki. To taka słodzinka kochana, a tak już bezdomności i głodu zaznała:placz: Quote
KropkaKropka Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 I jeszcze jedno zdjęcie Księżniczki :loveu::loveu::loveu: Quote
sonikowa Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Biedna maleńka :-( Tak patrzy tymi swoimi oczyskami, że aż serce ściska.. Edi, coś trzeba zrobić coś z tą babą. Wiem, że sama walczyłaś i się nie udało, ale czy naprawdę żadna organizacja nie może nic zrobić. Co dokładnie mówi policja? Jest ustawa o ochronie zwierząt i ich psim, że tak powiem, obowiązkiem, jest walczyć z jej łamaniem. Jeśli tego nie robią, to jest to zaniedbanie obowiązków służbowych. Na wątku Cygana pojawił sie prawnik, z ofertą pomocy, może go zagadnąć, co? Jak myslicie? Quote
Edi100 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 [quote name='sonikowa']Biedna maleńka :-( Tak patrzy tymi swoimi oczyskami, że aż serce ściska.. Edi, coś trzeba zrobić coś z tą babą. Wiem, że sama walczyłaś i się nie udało, ale czy naprawdę żadna organizacja nie może nic zrobić. Co dokładnie mówi policja? Jest ustawa o ochronie zwierząt i ich psim, że tak powiem, obowiązkiem, jest walczyć z jej łamaniem. Jeśli tego nie robią, to jest to zaniedbanie obowiązków służbowych. Na wątku Cygana pojawił sie prawnik, z ofertą pomocy, może go zagadnąć, co? Jak myslicie?[/quote] Kochana, babie nie odpuścimy:angryy: To zapewne. Ale teraz musimy poszukać malutkiej domku. Bo Ona Go pilnie potzrebuje:( A na Fotce jest i Pani Tosia ( Pani F.) :) Quote
KropkaKropka Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Kochana bardzo. Dobranoc Maleńka, śpij dobrze :loveu: a ja ide sie uczyć na test z biologii :angryy: Quote
agat21 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 sonikowa, masz rację w 100%. Ile jeszcze istot ma być w takim stanie jak ta suczynka i Piano przez to babsko i jej pokroju osoby? Edi i tak sama zrobiła i robi tyle, ile może, a nawet dużo więcej.. Na szczęście do akcji "wmieszał się" także Emir, więc organizacja jest i działa. To nie jest proste, ale sytuacja na pewno będzie zmierzać do prawnego rozwiązania i wyciągnięcia konsekwencji. Quote
Edi100 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 [quote name='KropkaKropka']Kochana bardzo. Dobranoc Maleńka, śpij dobrze :loveu: a ja ide sie uczyć na test z biologii :angryy: Dziś napewno będzie spokojnie spała. Quote
Helga&Ares Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Bardzo ładna sunia, po oczkach widać, ze spokojna:-( W jakim ona jest mniej więcej wieku? Quote
Edi100 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 [quote name='Helga&Ares']Bardzo ładna sunia, po oczkach widać, ze spokojna:-( W jakim ona jest mniej więcej wieku?[/quote] Wygląda na wyniszczoną głodem, ale ma bardzo ładne białe ząbki. Max 5 latek:( Quote
Edi100 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 [quote name='Helga&Ares']Mam pomysł co z Nią dalej (napiszę na pw)[/quote] To czekam:p Quote
Helga&Ares Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Edi100']Wygląda na wyniszczoną głodem, ale ma bardzo ładne białe ząbki. Max 5 latek:([/quote] Mam pomysł co z Nią dalej (napiszę na pw) Quote
KropkaKropka Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='Helga&Ares']Mam pomysł co z Nią dalej (napiszę na pw)[/quote] hmmm... :diabloti: Dzień dobry, Księżniczko :) :loveu: Quote
malagos Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 I nie jest to olbrzymi psiak, prawda?.. :cool1: Quote
Edi100 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 [quote name='malagos']I nie jest to olbrzymi psiak, prawda?.. :cool1:[/quote] Mała jest. Taki wyrośnięty ratlerek:loveu: I Bardzo przylepna, tylko patrzy jak się przytulić albo wdrapać na kolanka. Quote
Edi100 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Sunieczka jest w DT, ale nie zgadza się z rezydentką a moja znajoma nie ma mozliwości rozdzielenia sunieczek. Mam kennel, ale nie wiem czy to dobry pomysł:roll: DT nie jest doświadczony:( Chyba szukamy DT:oops: Quote
Helga&Ares Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 a możesz Edi dokładniej napisać? Co się dzieje? Quote
Edi100 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 [quote name='Helga&Ares']a możesz Edi dokładniej napisać? Co się dzieje?[/quote] Moja znajoma u której jest pusia, ma Pinczerkę która ma 7-dem miesięcy i Pusia na nią powarkuje:( Zapoznanie było na dworze, razem weszły do domu a teraz obie panny są na smyczach. Cóż to dla Puski wielki stres. Najpierw ulica, nocka u Pani Tosi a teraz inny dom. Zawiozę tak kennel, gdyby było zle. Bo cóz robić? Quote
gameta Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Żmigród to zowu gdzieś na Śląsku ? Dziewczyny, czemu nie wpisujecie skąd jesteście - łatwiej chyba o pomoc, jak się wie gdzie trzeba pomagać ? Quote
Helga&Ares Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='Edi100']Moja znajoma u której jest pusia, ma Pinczerkę która ma 7-dem miesięcy i Pusia na nią powarkuje:( Zapoznanie było na dworze, razem weszły do domu a teraz obie panny są na smyczach. Cóż to dla Puski wielki stres. Najpierw ulica, nocka u Pani Tosi a teraz inny dom. Zawiozę tak kennel, gdyby było zle. Bo cóz robić? Kiedy wzięłam do siebie sunię na tymczas to początkowo nie było lepiej (i powiem szczerze, że prawie się załamałam), strasznie warczała na Aresa (mojego psa), ugryzła go. Musiałam przez cały czas ich pilnować. Do tego mała nie chciała załatwiać się na dworze, nie jadła i bała się poruszać swobodnie po domu. Pierwsza nocka z głowy, pierwszy dzień - podsumowując masakra. Ale, kolejnego dnia zaczęłam z nią inaczej postępować. Odnalazła przyczynę tych warkotów, starałąm się rozwiązać problem. Skończyło się tak: Kiedy ona warczy? Czy np. przy misce, czy może wtedy, gdy jedna panna jest "wyżej" niż druga? Jak to dokładnie wygląda? Quote
Edi100 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Moja znajoma odwiezie Pusię do swojej babci, bo nie ma sznas na zostawienie panien samych, kiedy ich nie ma w domu. Powiedziała mi że będzie tam mogła zostać do końca tygodnia. Znajoma nie ma doświadczenia z pieskami, a bardzo chce pomóc Pusi i stwierdziła że to najlepsze rozwiązanie. Babcia mieszka tuz obok mnie i nie ma żadengo Piesia, a ma dobre serce. Co prawda babcia jeszcze o tym nic nie... ale Znajoma mówi że nie odmówi. Powiedziałam tez że gdyby coś było potrzeba to jestem obok. Jutro zabiorę Pusię do wetki. Moja znajoma liczy po cichu że babcia pokocha Pusię całym sercem i jej nie zechce oddać. A propos powarkiwania, obie warczą na siebie. My wiemy jak postępować ale osoby bez doświadczenia maja spory stres:( Quote
Edi100 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 [quote name='Helga&Ares']Kiedy wzięłam do siebie sunię na tymczas to początkowo nie było lepiej (i powiem szczerze, że prawie się załamałam), strasznie warczała na Aresa (mojego psa), ugryzła go. Musiałam przez cały czas ich pilnować. Do tego mała nie chciała załatwiać się na dworze, nie jadła i bała się poruszać swobodnie po domu. Pierwsza nocka z głowy, pierwszy dzień - podsumowując masakra. Ale, kolejnego dnia zaczęłam z nią inaczej postępować. Odnalazła przyczynę tych warkotów, starałąm się rozwiązać problem. Skończyło się tak: Kiedy ona warczy? Czy np. przy misce, czy może wtedy, gdy jedna panna jest "wyżej" niż druga? Jak to dokładnie wygląda? No cuuudnie:loveu: Quote
Edi100 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Maleńka prawdopodobnie pójdzie do nowego domku. Moja znajoma u której jest na Dt, znalazła domek i swojej cioci ( też blisko mnie). Domek na próbę bo sa małe dzieci i oby Puśka nie żarła:roll:Kciuki potrzebne! I rady:roll: Quote
Recommended Posts