Soema Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 [quote name='magda222']To ja proponuję,żeby te osoby które nie ufają wybrały się na wizyty poadopcyjne.Co Wy na to dziewczyny?[/quote] Na pewno wizyty będą. Ja ślepo tu już nikomu nie wierzę praktycznie. Z jakichś powodów tez miałaś kiedyś dosyć dogo.. Całe zamieszanie jest dziwne i choć nie rozumiem pani Ali i mam żal mały o Norkę, to zasługuje by wiedzieć co się stało z psami, za które płaciła długi okres czasu. Quote
magda222 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 [quote name='Soema']Na pewno wizyty będą. Ja ślepo tu już nikomu nie wierzę praktycznie. Z jakichś powodów tez miałaś kiedyś dosyć dogo.. Całe zamieszanie jest dziwne i choć nie rozumiem pani Ali i mam żal mały o Norkę, to zasługuje by wiedzieć co się stało z psami, za które płaciła długi okres czasu.[/quote] Martwiłam się o Norkę i małego i postanowiłam zapytać u źródła. Cały czas w postach przewijało się PiSdZ i Grzesiek,więc po prostu postanowiłam zapytać. Napisałam to co mi odpisała Weronia i za jej zgodą. Według Was miałam to ukrywać?! A to że miałam dość dogo nie jest związane z żadną z fundacji ani innych stowarzyszeń. Quote
Soema Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Madzia, ale ja nie mam pretensji. Przecież p. Ala też ma informację od nich i dziewczyny również.. Zastanawiające są te zbieżne informacje, szybkie adopcje, powrót do 'hotelu'.. Znasz ich, więc dzwonisz i ufasz. Niby jakim prawem mogą mi udzielić informacji jak zadzwonię? Poczekajmy na zdjęcia i rozwój wypadków... Quote
epe Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 To się nieźle narobiło!:angryy: Ktoś tu nieźle miesza:mad: Ciekawe dlaczego tzw.Grzesiek nie skontaktował się z p.Alą,lub Weronia -skoro tacy są zajęci- telefonicznie,aby jej powiedzieć o zmianach? Przecież wiedzieli,jak p.Ali zależy na psach,a jak padło pytanie o wywóz do Niemiec,to nagle nowa wersja pobytu? Teraz zaczynam jeszcze bardziej wierzyć w to co mówią o nich! A zdjęcia? Znowu będą takie z gazetą,jak na wątku Czarnego? Pamiętacie interwencję psa bitego w TVN? Quote
marlenka Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 [quote name='magda222']Rozmawiałam przed chwilą z Weronią. I Norka,i szczenior są w Polsce.Nikt ich nie wywiózł do Niemiec. Są w domach stałych.Norka jest u dobrej sprawdzonej rodziny.Szczeniak jest u jednej z dziewczyn z PiSdZ.Też jest to dom stały. Jak tylko będą fotki to tu zamieszczę.[/quote] Chyba zatrujesz???? Gdzie jest szczeniak????????????????? Nie w tym hotelu u Pani K????????????????? Ja pierdzielę co to ma wogóle być ???????? Quote
marlenka Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Wiecie co to sa jakieś żarty . Szczeniak miał być na stałe w hotelu u pani K ( chyba że to o ta Panią chodzi ) , jeśli nie to ja nie wiem co jest grane . Jeśli chodzi o dom Norki to dlaczego Ci Państwo nie odbierają telefonów od Ali ???? Wczoraj w nocy rozmawiałam z Alą i twierdzi że od kliku dni nie ma z nimi kontaktu . I jeszcze mam pytanie - co ze sterylką Norki ??????? Na kiedy jest zaplanowana??? Quote
magda222 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Marlenko,dowiem się co tylko mogę i napiszę. Ja też chcę wyjaśnić tą sprawę.Też chcę żeby Norka i maluch byli szczęśliwi.Też chcę żeby Norka była wysterylizowana. JA PO PROSTU ZAPYTAŁAM WERONIĘ I NAPISAŁAM TU TO CO ONA MI ODPOWIEDZIAŁA.NIE WIDZIAŁAM TEGO NA WŁASNE OCZY. Quote
marlenka Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Czy ktoś jest z okolic Krzyża wielkopolskiego , poznania chętny na wizytę poadapcyją ??? Może warto podjechać i zobaczyć na własne oczy co jest grane , bo dużo tu niejasności , krętactw , a może jest psom dobrze??? Tego się nie dowiemy jeśli ktoś nie podjedzie i nie zobaczy na własne oczy . My tu możemy sie kłócić i oczerniać ale to nic nie da . Najważniejsze żeby Norka wreszcie miała dobry dom bo dosyć jej tułaczki . Tak dla uspokojenia sumienia wszystkich którym zależy na losie Norki i jej dziecka . Kto chętny???;) Madziu bardzo proszę jak dowiesz się gdzie jest maluch to napisz . Czy on jest u pani K czy znowu gdzie indziej powędrował , a jak tak to gdzie???? Quote
Soema Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Mnie ta sprawa nie daje spokoju... googlowałam cały wieczór i weryfikowałam z wątkiem informacje. Jest pani "K' jest hotel niedaleko poznania i znalazłam to... [URL="http://www.stajennasfora.pl/?o-nas,1"]Hotel dla Psów - Stajenna Sfora - hotel dla zwierząt - stajennasfora.pl[/URL] wejdźcie w galerię.. Mnie zależy tylko na tym, żeby tym psom nic nie zagrażało, żeby nie były traktowane jak maszynka do zarabiania pieniędzy :roll: jeśli będzie dokładny adres domów, może szybciej znajdzie się ktoś na wizyty. Quote
marlenka Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 [quote name='Soema']Mnie ta sprawa nie daje spokoju... googlowałam cały wieczór i weryfikowałam z wątkiem informacje. Jest pani "K' jest hotel niedaleko poznania i znalazłam to... [URL="http://www.stajennasfora.pl/?o-nas,1"]Hotel dla Psów - Stajenna Sfora - hotel dla zwierząt - stajennasfora.pl[/URL] wejdźcie w galerię.. Mnie zależy tylko na tym, żeby tym psom nic nie zagrażało, żeby nie były traktowane jak maszynka do zarabiania pieniędzy :roll: jeśli będzie dokładny adres domów, może szybciej znajdzie się ktoś na wizyty.[/quote] o adres domków musze się dowiedzieć , bo wszystko jest utajnione:-o . Mamy tylko numery telefonów i nic więcej ... no teraz mamy hotel i jego adres więc jak szczenię jest w hotelu to mamy adres , natomiast nie znamy adresu gdzie jest Norka , Quote
epe Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Soema! To bardzo możliwe,że o ten hotelik chodzi! To rejony PiSDZ! Teraz trzeba wszystko "obadać",a najważniejsze,aby psy na własne oczy zobaczyć! Po takim kręceniu PiSDZ sam podkopuje własną wiarygodność! Ja to widzę tak: albo za dużo interwencji i gubienie się w sprawach psów przejętych pod swoją opiekę - albo celowy chaos,a jak coś to zawsze można zwalić na dużą ilość interwencji:shake: Jeżeli nie wiadomo co się z psami przejętymi dzieje- to co to za pomoc?:mad: Poza tym PiSDZ najczęściej przejmuje psy jako dowody w sprawie,więc nie ma zrzekania się -pies nadal należy do właściciela i musi być znane jego miejsce pobytu. Takie psy są na DT,a nie wyadoptowane! Do czasu wyroku sądowego -co jak wiadomo trwa długo! Quote
emilia2280 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Ladne kwiatki. Zdjécia mozna o d.. roztluc, nie takie numery widzialam ze zdjéciami. Tylko osobista wizyta wyjasni sprawe. Nie odpuszczejcie dziewczyny. Quote
marlenka Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 kochane cioteczki szukamy osoby która sprawdzi domy Norki i Korka. Kto chetny???? Quote
emilia2280 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 [quote name='tula'] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Przecież Norka w momencie oddania jej do hotelu Patti była jeszcze kilkumiesięcznym szczeniaczkiem.[B] Nie sterylizuje się suczek (przynajmniej w Polsce) przed pierwszą cieczką. [/B][/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wykonanie sterylki było warunkiem sine qua non umowy adopcyjnej i pan K zobowiązał się że zrobi to w okresie optymalnym dla suczki, po pierwszej cieczce. [/SIZE][/FONT] [/quote] BZDURA, po co takie jakies bzdury klepac? Suke mozna mlodo sterylizowac i w Polsce sie sterylizuje przed pierwszá cieczká ,jak najbardziej, od wieku ok. 6 miesiecy. Wskazana jest medycznie tak wczesna sterylka, przed pierwszá cieczka,gdyz wtedy jest najwieksza gwarancja ochrony przed nowotworem sutka, ktory u suk jest zlosliwy w 60%. Norka, od urodzenia szczeniaka juz powinna byc conajmniej dwa tygodnie temu wysterylizowana. Quote
marlenka Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 [quote name='emilia2280']BZDURA, po co takie jakies bzdury klepac? Suke mozna mlodo sterylizowac i w Polsce sie sterylizuje przed pierwszá cieczká ,jak najbardziej, od wieku ok. 6 miesiecy. Wskazana jest medycznie tak wczesna sterylka, przed pierwszá cieczka,gdyz wtedy jest najwieksza gwarancja ochrony przed nowotworem sutka, ktory u suk jest zlosliwy w 60%. Norka, od urodzenia szczeniaka juz powinna byc conajmniej dwa tygodnie temu wysterylizowana.[/quote] Masz rację można sukę wysterylizowac przed 1 cieczką to fakt . po drugie to też uważam że Norka musi być już do sterylizacji , należałoby zobowiązać Państwa Norki do jak najszybszej sterylki ( podanie konkretnego terminu) i sprawdzenie tego . Kto zatem się pisze na wizytę u Norki ???? Quote
enia Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 [quote name='marlenka']Masz rację można sukę wysterylizowac przed 1 cieczką to fakt . po drugie to też uważam że Norka musi być już do sterylizacji , należałoby zobowiązać Państwa Norki do jak najszybszej sterylki ( podanie konkretnego terminu) i sprawdzenie tego . Kto zatem się pisze na wizytę u Norki ????[/quote] jeśli to okolice Poznania to mysle ,że jest tam sporo dogomaniaków...... trzeba w tytule to wpisać:roll: Quote
emilia2280 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 tytulu nie trzeba zmieniac-jest duzo osob z tych okolic i sprawdza, tylko ADRES trzeba miec gdzie sprawdzic... Quote
marlenka Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 [quote name='emilia2280']tytulu nie trzeba zmieniac-jest duzo osob z tych okolic i sprawdza, tylko ADRES trzeba miec gdzie sprawdzic...[/quote] Jak się znajdzie osoba na wizytę to będę miała adres. Quote
enia Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 [quote name='emilia2280']tytulu nie trzeba zmieniac-jest duzo osob z tych okolic i sprawdza, tylko ADRES trzeba miec gdzie sprawdzic...[/quote] adres hoteliku jest na podanej stronie:roll: Quote
tula Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Emilia jeśli już cytujesz moje posty to czytaj ze zrozumieniem, to nie były moje słowa a wyjaśnienia koleżanki p.Ali które wkleiłam na jej prośbę i wyraźnie to zaznaczyłam - ale to tak na marginesie. Ostatnio nie wypowiadałam się na tym wątku bo mówiąc prawdę już sie pogubiłam, ani p. Ala ani p.Alina do końca nie wiedzą co sie dzieje z psiakami bo dostają tylko takie informacje jakie przekazuje Grzegorz i pani K. i kobieta u której jest Norka a ile w tym prawdy nie wiadomo. Ja również uważam że należy jak najszybciej przeprowadzić wizyty poadopcyjne, może wtedy sie czegoś dowiemy. Quote
epe Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Napisała Magda: Rozmawiałam przed chwilą z Weronią. I Norka,i szczenior są w Polsce.Nikt ich nie wywiózł do Niemiec. Są w domach stałych.Norka jest u dobrej sprawdzonej rodziny.Szczeniak jest u jednej z dziewczyn z PiSdZ.Też jest to dom stały. To szczenior jest w końcu gdzie?:crazyeye: Gdzie ma się odbyć ta kontrola? W hoteliku p.K. czy u wolontariuszki PiSdZ? A Norka? Napewno dostaniecie te adresy? Quote
marlenka Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 [quote name='epe']Napisała Magda: Rozmawiałam przed chwilą z Weronią. I Norka,i szczenior są w Polsce.Nikt ich nie wywiózł do Niemiec. Są w domach stałych.Norka jest u dobrej sprawdzonej rodziny.Szczeniak jest u jednej z dziewczyn z PiSdZ.Też jest to dom stały. To szczenior jest w końcu gdzie?:crazyeye: Gdzie ma się odbyć ta kontrola? W hoteliku p.K. czy u wolontariuszki PiSdZ? A Norka? Napewno dostaniecie te adresy?[/quote] Według Ali szczenior jest w hotelu który podała soema w Szamotułach , możliwe że "dziewczyna z PISdZ to własnie Pani K. tego nie wiemy czekamy na odpowiedź Magdy ma sie dowiedzieć , to jedna wizyta w szamotułach , druga zaś -adres do ustalenia , i myślę że damy radę to zrobic , ale chetnych brak Quote
magda222 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 [quote name='epe']napisała magda: Rozmawiałam przed chwilą z weronią. I norka,i szczenior są w polsce.nikt ich nie wywiózł do niemiec. Są w domach stałych.norka jest u dobrej sprawdzonej rodziny.szczeniak jest u jednej z dziewczyn z pisdz.też jest to dom stały. To szczenior jest w końcu gdzie?:crazyeye: Gdzie ma się odbyć ta kontrola? W hoteliku p.k. Czy u wolontariuszki pisdz? A norka? Napewno dostaniecie te adresy?[/quote] napisałam to co dowiedziałam się od weroni. Nie widziałam tego na własne oczy. Poprosiłam o adresy gdzie przebywają psy. Jak będę miała adresy podam je na pw osobie,która zgodzi się na przeprowadzenie wizyty. Quote
epe Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 A macie już chętną? Wiem,że z Poznania Supergoga jest,Donvitov,GoniaP i jeszcze trochę innych osób! Czy któraś z Was będzie koordynować akcję proszenia osób z Poznania o te wizyty? Quote
norka12 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 [quote name='epe']A macie już chętną? Wiem,że z Poznania Supergoga jest,Donvitov,GoniaP i jeszcze trochę innych osób! Czy któraś z Was będzie koordynować akcję proszenia osób z Poznania o te wizyty?[/quot WITAM WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH NORKĄ Zaadoptowałam Norkę ponieważ bardziej była nam bliska niż jej szczeniak były inne plany odnośnie adopcji miał być szczeniak a została norka zakochaliśmy sie w niej od pierwszego dnia jest bardzo pogodna były małe kłopoty na początku a teraz sie wszystko uspokoiło zapewniam pania Ale że norka znalazła już swój dom i jest jej dobrze w nim Quote
Recommended Posts