Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magda222']To ja proponuję,żeby te osoby które nie ufają wybrały się na wizyty poadopcyjne.Co Wy na to dziewczyny?[/quote]
Na pewno wizyty będą. Ja ślepo tu już nikomu nie wierzę praktycznie.
Z jakichś powodów tez miałaś kiedyś dosyć dogo.. Całe zamieszanie jest dziwne i choć nie rozumiem pani Ali i mam żal mały o Norkę, to zasługuje by wiedzieć co się stało z psami, za które płaciła długi okres czasu.

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Soema']Na pewno wizyty będą. Ja ślepo tu już nikomu nie wierzę praktycznie.
Z jakichś powodów tez miałaś kiedyś dosyć dogo.. Całe zamieszanie jest dziwne i choć nie rozumiem pani Ali i mam żal mały o Norkę, to zasługuje by wiedzieć co się stało z psami, za które płaciła długi okres czasu.[/quote]

Martwiłam się o Norkę i małego i postanowiłam zapytać u źródła.
Cały czas w postach przewijało się PiSdZ i Grzesiek,więc po prostu postanowiłam zapytać.
Napisałam to co mi odpisała Weronia i za jej zgodą.
Według Was miałam to ukrywać?!
A to że miałam dość dogo nie jest związane z żadną z fundacji ani innych stowarzyszeń.

Posted

Madzia, ale ja nie mam pretensji. Przecież p. Ala też ma informację od nich i dziewczyny również.. Zastanawiające są te zbieżne informacje, szybkie adopcje, powrót do 'hotelu'.. Znasz ich, więc dzwonisz i ufasz. Niby jakim prawem mogą mi udzielić informacji jak zadzwonię?
Poczekajmy na zdjęcia i rozwój wypadków...

Posted

To się nieźle narobiło!:angryy:
Ktoś tu nieźle miesza:mad: Ciekawe dlaczego tzw.Grzesiek nie skontaktował się z p.Alą,lub Weronia -skoro tacy są zajęci- telefonicznie,aby jej powiedzieć o zmianach?
Przecież wiedzieli,jak p.Ali zależy na psach,a jak padło pytanie o wywóz do Niemiec,to nagle nowa wersja pobytu?
Teraz zaczynam jeszcze bardziej wierzyć w to co mówią o nich!
A zdjęcia? Znowu będą takie z gazetą,jak na wątku Czarnego?
Pamiętacie interwencję psa bitego w TVN?

Posted

[quote name='magda222']Rozmawiałam przed chwilą z Weronią.
I Norka,i szczenior są w Polsce.Nikt ich nie wywiózł do Niemiec.
Są w domach stałych.Norka jest u dobrej sprawdzonej rodziny.Szczeniak jest u jednej z dziewczyn z PiSdZ.Też jest to dom stały.
Jak tylko będą fotki to tu zamieszczę.[/quote]

Chyba zatrujesz???? Gdzie jest szczeniak????????????????? Nie w tym hotelu u Pani K????????????????? Ja pierdzielę co to ma wogóle być ????????

Posted

Wiecie co to sa jakieś żarty . Szczeniak miał być na stałe w hotelu u pani K ( chyba że to o ta Panią chodzi ) , jeśli nie to ja nie wiem co jest grane . Jeśli chodzi o dom Norki to dlaczego Ci Państwo nie odbierają telefonów od Ali ???? Wczoraj w nocy rozmawiałam z Alą i twierdzi że od kliku dni nie ma z nimi kontaktu . I jeszcze mam pytanie - co ze sterylką Norki ??????? Na kiedy jest zaplanowana???

Posted

Marlenko,dowiem się co tylko mogę i napiszę.
Ja też chcę wyjaśnić tą sprawę.Też chcę żeby Norka i maluch byli szczęśliwi.Też chcę żeby Norka była wysterylizowana.
JA PO PROSTU ZAPYTAŁAM WERONIĘ I NAPISAŁAM TU TO CO ONA MI ODPOWIEDZIAŁA.NIE WIDZIAŁAM TEGO NA WŁASNE OCZY.

Posted

Czy ktoś jest z okolic Krzyża wielkopolskiego , poznania chętny na wizytę poadapcyją ??? Może warto podjechać i zobaczyć na własne oczy co jest grane , bo dużo tu niejasności , krętactw , a może jest psom dobrze??? Tego się nie dowiemy jeśli ktoś nie podjedzie i nie zobaczy na własne oczy . My tu możemy sie kłócić i oczerniać ale to nic nie da . Najważniejsze żeby Norka wreszcie miała dobry dom bo dosyć jej tułaczki . Tak dla uspokojenia sumienia wszystkich którym zależy na losie Norki i jej dziecka . Kto chętny???;)

Madziu bardzo proszę jak dowiesz się gdzie jest maluch to napisz . Czy on jest u pani K czy znowu gdzie indziej powędrował , a jak tak to gdzie????

Posted

Mnie ta sprawa nie daje spokoju... googlowałam cały wieczór i weryfikowałam z wątkiem informacje. Jest pani "K' jest hotel niedaleko poznania i znalazłam to...

[URL="http://www.stajennasfora.pl/?o-nas,1"]Hotel dla Psów - Stajenna Sfora - hotel dla zwierząt - stajennasfora.pl[/URL]
wejdźcie w galerię..
Mnie zależy tylko na tym, żeby tym psom nic nie zagrażało, żeby nie były traktowane jak maszynka do zarabiania pieniędzy :roll: jeśli będzie dokładny adres domów, może szybciej znajdzie się ktoś na wizyty.

Posted

[quote name='Soema']Mnie ta sprawa nie daje spokoju... googlowałam cały wieczór i weryfikowałam z wątkiem informacje. Jest pani "K' jest hotel niedaleko poznania i znalazłam to...

[URL="http://www.stajennasfora.pl/?o-nas,1"]Hotel dla Psów - Stajenna Sfora - hotel dla zwierząt - stajennasfora.pl[/URL]
wejdźcie w galerię..
Mnie zależy tylko na tym, żeby tym psom nic nie zagrażało, żeby nie były traktowane jak maszynka do zarabiania pieniędzy :roll: jeśli będzie dokładny adres domów, może szybciej znajdzie się ktoś na wizyty.[/quote]

o adres domków musze się dowiedzieć , bo wszystko jest utajnione:-o . Mamy tylko numery telefonów i nic więcej ... no teraz mamy hotel i jego adres więc jak szczenię jest w hotelu to mamy adres , natomiast nie znamy adresu gdzie jest Norka ,

Posted

Soema!
To bardzo możliwe,że o ten hotelik chodzi! To rejony PiSDZ!
Teraz trzeba wszystko "obadać",a najważniejsze,aby psy na własne oczy zobaczyć!
Po takim kręceniu PiSDZ sam podkopuje własną wiarygodność!
Ja to widzę tak: albo za dużo interwencji i gubienie się w sprawach psów przejętych pod swoją opiekę - albo celowy chaos,a jak coś to zawsze można zwalić na dużą ilość interwencji:shake:
Jeżeli nie wiadomo co się z psami przejętymi dzieje- to co to za pomoc?:mad:
Poza tym PiSDZ najczęściej przejmuje psy jako dowody w sprawie,więc nie ma zrzekania się -pies nadal należy do właściciela i musi być znane jego miejsce pobytu.
Takie psy są na DT,a nie wyadoptowane! Do czasu wyroku sądowego -co jak wiadomo trwa długo!

Posted

[quote name='tula']
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Przecież Norka w momencie oddania jej do hotelu Patti była jeszcze kilkumiesięcznym szczeniaczkiem.[B] Nie sterylizuje się suczek (przynajmniej w Polsce) przed pierwszą cieczką. [/B][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wykonanie sterylki było warunkiem sine qua non umowy adopcyjnej i pan K zobowiązał się że zrobi to w okresie optymalnym dla suczki, po pierwszej cieczce. [/SIZE][/FONT]
[/quote]

BZDURA, po co takie jakies bzdury klepac? Suke mozna mlodo sterylizowac i w Polsce sie sterylizuje przed pierwszá cieczká ,jak najbardziej, od wieku ok. 6 miesiecy. Wskazana jest medycznie tak wczesna sterylka, przed pierwszá cieczka,gdyz wtedy jest najwieksza gwarancja ochrony przed nowotworem sutka, ktory u suk jest zlosliwy w 60%.

Norka, od urodzenia szczeniaka juz powinna byc conajmniej dwa tygodnie temu wysterylizowana.

Posted

[quote name='emilia2280']BZDURA, po co takie jakies bzdury klepac? Suke mozna mlodo sterylizowac i w Polsce sie sterylizuje przed pierwszá cieczká ,jak najbardziej, od wieku ok. 6 miesiecy. Wskazana jest medycznie tak wczesna sterylka, przed pierwszá cieczka,gdyz wtedy jest najwieksza gwarancja ochrony przed nowotworem sutka, ktory u suk jest zlosliwy w 60%.

Norka, od urodzenia szczeniaka juz powinna byc conajmniej dwa tygodnie temu wysterylizowana.[/quote]

Masz rację można sukę wysterylizowac przed 1 cieczką to fakt . po drugie to też uważam że Norka musi być już do sterylizacji , należałoby zobowiązać Państwa Norki do jak najszybszej sterylki ( podanie konkretnego terminu) i sprawdzenie tego . Kto zatem się pisze na wizytę u Norki ????

Posted

[quote name='marlenka']Masz rację można sukę wysterylizowac przed 1 cieczką to fakt . po drugie to też uważam że Norka musi być już do sterylizacji , należałoby zobowiązać Państwa Norki do jak najszybszej sterylki ( podanie konkretnego terminu) i sprawdzenie tego . Kto zatem się pisze na wizytę u Norki ????[/quote]
jeśli to okolice Poznania to mysle ,że jest tam sporo dogomaniaków......
trzeba w tytule to wpisać:roll:

Posted

[quote name='emilia2280']tytulu nie trzeba zmieniac-jest duzo osob z tych okolic i sprawdza, tylko ADRES trzeba miec gdzie sprawdzic...[/quote]

Jak się znajdzie osoba na wizytę to będę miała adres.

Posted

[quote name='emilia2280']tytulu nie trzeba zmieniac-jest duzo osob z tych okolic i sprawdza, tylko ADRES trzeba miec gdzie sprawdzic...[/quote]
adres hoteliku jest na podanej stronie:roll:

Posted

Emilia jeśli już cytujesz moje posty to czytaj ze zrozumieniem, to nie były moje słowa a wyjaśnienia koleżanki p.Ali które wkleiłam na jej prośbę i wyraźnie to zaznaczyłam - ale to tak na marginesie.
Ostatnio nie wypowiadałam się na tym wątku bo mówiąc prawdę już sie pogubiłam, ani p. Ala ani p.Alina do końca nie wiedzą co sie dzieje z psiakami bo dostają tylko takie informacje jakie przekazuje Grzegorz i pani K. i kobieta u której jest Norka a ile w tym prawdy nie wiadomo. Ja również uważam że należy jak najszybciej przeprowadzić wizyty poadopcyjne, może wtedy sie czegoś dowiemy.

Posted

Napisała Magda:

Rozmawiałam przed chwilą z Weronią.
Są w domach stałych.Norka jest u dobrej sprawdzonej rodziny.Szczeniak jest u jednej z dziewczyn z PiSdZ.Też jest to dom stały.

To szczenior jest w końcu gdzie?:crazyeye: Gdzie ma się odbyć ta kontrola? W hoteliku p.K. czy u wolontariuszki PiSdZ?
A Norka? Napewno dostaniecie te adresy?

Posted

[quote name='epe']Napisała Magda:

Rozmawiałam przed chwilą z Weronią.

To szczenior jest w końcu gdzie?:crazyeye: Gdzie ma się odbyć ta kontrola? W hoteliku p.K. czy u wolontariuszki PiSdZ?
A Norka? Napewno dostaniecie te adresy?[/quote]

Według Ali szczenior jest w hotelu który podała soema w Szamotułach , możliwe że "dziewczyna z PISdZ to własnie Pani K. tego nie wiemy czekamy na odpowiedź Magdy ma sie dowiedzieć , to jedna wizyta w szamotułach , druga zaś -adres do ustalenia , i myślę że damy radę to zrobic , ale chetnych brak

Posted

[quote name='epe']napisała magda:

Rozmawiałam przed chwilą z weronią.
I norka,i szczenior są w polsce.nikt ich nie wywiózł do niemiec.
Są w domach stałych.norka jest u dobrej sprawdzonej rodziny.szczeniak jest u jednej z dziewczyn z pisdz.też jest to dom stały.

To szczenior jest w końcu gdzie?:crazyeye: Gdzie ma się odbyć ta kontrola? W hoteliku p.k. Czy u wolontariuszki pisdz?
A norka? Napewno dostaniecie te adresy?[/quote]

napisałam to co dowiedziałam się od weroni.
Nie widziałam tego na własne oczy.
Poprosiłam o adresy gdzie przebywają psy.
Jak będę miała adresy podam je na pw osobie,która zgodzi się na przeprowadzenie wizyty.

Posted

A macie już chętną?
Wiem,że z Poznania Supergoga jest,Donvitov,GoniaP i jeszcze trochę innych osób!
Czy któraś z Was będzie koordynować akcję proszenia osób z Poznania o te wizyty?

Posted

[quote name='epe']A macie już chętną?
Wiem,że z Poznania Supergoga jest,Donvitov,GoniaP i jeszcze trochę innych osób!
Czy któraś z Was będzie koordynować akcję proszenia osób z Poznania o te wizyty?[/quot

WITAM WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH NORKĄ
Zaadoptowałam Norkę ponieważ bardziej była nam bliska niż jej szczeniak były inne plany odnośnie adopcji miał być szczeniak a została norka zakochaliśmy sie w niej od pierwszego dnia jest bardzo pogodna były małe kłopoty na początku a teraz sie wszystko uspokoiło zapewniam pania Ale że norka znalazła już swój dom i jest jej dobrze w nim