Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich :)
Właśnie razem z moim chłopakiem staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami Lejli. Suczka jest wspaniała i bardzo skromna. Mamy już za sobą pierwszy spacer. Na początku była nieśmiała jednak już w drodze powrotnej poczuła się pewniej i zaczęła ciągnąć jak oszalała (mam nadzieję, że ją tego oduczymy :P). W tej chwili śpi na kanapie i nawet nie otwiera oczu jak się ją głaszcze czy mówi do niej. Mam nadzieję, że będzie jej u nas dobrze i z każdym dniem będzie nabierała pewności siebie. Poniżej fotki z kanapy zaraz po przyjeździe:

I jeszcze słowo od Krzysia:
A ja będę szczęśliwy jak zejdę rano na dół i zastane telewizor w jednym kawałku :mad:

Posted

Wczorajsze zdjęcia naszej Ciapy :loveu::

Ogólnie psina poznaje świat. Interesuje ją każdy napotkany gołąb, rybitwa, śmieć fruwający na wietrze czy starsza pani z reklamówkami. W przyszłym tyg pojedziemy z nią na RTG, bo ma problemy z bioderkami i chcemy się dokładnie dowiedzieć skąd ten uraz.

Pozdrawiam :)

Posted

Balckberry cudnie!!!! :loveu::multi: a czemu myslicie, że z bioderkami problem jest? ja bym powiedziała że prędzej jakies stare złamanie z niższej części łapy - ale to wet ocenie na pewno i mam nadzieję, że będzie dobrze :kciuki:

a Orta się dziś cudownie prezentowała na akcji Fundacji SOS dla Zwierząt w Silesii i nic :placz: dziewczyna do wszystkich się łasiła, cieszyła się, lizała po rękach - kocha dzieci, dorosłych, inne psy - i nic :placz:

ukradziona fotka :lol:

Posted

Niemozliwe żeby takie psinki szybko domu nie znalazły!!!z takimi mordkami:)
A mam pytanie, czy przekazujecie sobie dane o potencjalnych chętnych do adopcji jakiegoś psa? Chodzi mi o sytuacje gdy jest kilku chętnych, każdy "sprawdzony" tylko o wyborze decyduje np. ogród, kot lub jego brak albo jakieś inne czynniki?
Na paru forach do jakiejś bidy zgałasza sie wielu chętnych, może by tym "odrzuconym" zaproponować inne psy? Z tego co zauważylam wielu chętnych chciało adoptować Cyganka, tylko, ze to były jakieś rodziny z zagranicy.

Posted

[LEFT]Niestety mam złe wieści... Leila to pies demolka. Z dnia na dzień jest coraz gorzej. Na początku została z godzinkę w domu - skończyło się to otworzeniem szafy (mimo jej zastawienia), wywaleniem wszystkich ubrań i odgryzieniem domofonu. Wczoraj było podobnie - tylko zamiast domofonu zjadła rurę od odkurzacza, ale dziś... Wróciłam z uczelni i zastałam w domu istny sajgon. Szafa znów otworzona, wywalone z niej ubrania i odkurzacz, który przed nią schowałam. Do tego pogryzione gazety, pudło którym przykryty był TV, butelki z woda mineralną... Boję się co jutro zastanę, bo codziennie zaskakuje mnie nową "niespodzianką" :/ Nie mam już kompletnie na nią pomysłu. Zgodnie z poradnikami wszytko jest chowane, ma właczone radio, zostawione gryzaki, nie zwracamy na nia uwagi podczas przyjścia i wyjścia, wyprowadzana jest na spcery trwajace średnio 30 min. - NIC to nie pomaga. Myślałam o klatce, ale jak narazie jest to dla nas zbyt kosztowny zakup, a i tak nie jestem taka pewna czy podziała. Bardziej widze Leilę obijającą się o jej pręty niż grzcznie śpiącą i oczekującą powrotu właściciela...
[/LEFT]

Posted

o rany a to paskuda! Wy jesteście z Krakowa? trzeba spróbować z klatką - przyzwyczaić Leilę do przebywania w niej jak jesteście w domu, żeby nie wsadzić jej do klatki i wyjść - może ktoś z Krakowa ma klatkę, wiem, że weszka ma ale ona ma teraz tymczasowiczkę i klatki potrzebuje

Posted

Tak, z Krakowa. Gdyby ktoś pożyczył byłabym bardzo wdzięczna :( Najlepsza byłaby 6stka. Choć jak widzę taki obraz:

wszystkiego mi się odechciewa. Myślę, że zachowuje się tak, bo była przez całe życie na podwórku, czy to schroniskowym, czy u Missi i nie potrafi sobie znaleźć miejsca w mieszkaniu. Ona najbardziej jest szczęśliwa jak jest na zewnątrz :((( Nawet niechętnie wraca do domu mimo, że naprawdę długo chodzimy :(