Jump to content
Dogomania

HESIA i VIVA - szczeniaki PITBULLKI - OBIE W SUPER DOMACH

Recommended Posts

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='doddy']Heśka do zabawy ma rakietki od badmintona oraz akwarium z rybkami w ścianie.[/quote]
To się nie dogadają, bo Viva woli kabelki :)

Posted

Ciotka doddy mnie zabije :roll: Już sama napiszę, że z powodu przyplątywania się dziwnych chorób do psów, które mam na DT - jestem skreślona z listy :diabloti:

Ponieważ Viva zaczęła posikiwać w weekend, oddaliśmy dzisiaj jej mocz do analizy. Dzwoniłam przed chwilą i z tego co udało mi się zapisać: śladowe ilości krwi, bardzo wysokie stężenie leukocytów i erytrocytów, obecność kryształów (moczanów?).
Ogólnie - bardzo ciężki stan zapalny dróg moczowych :roll:

Posted

[quote name='doddy']Heśka do zabawy ma rakietki od badmintona oraz akwarium z rybkami w ścianie.[/quote]
ale drugi pies do zabawy na dłużej wystarczy :roll: rakietki ? a ile tych rakietek ? fabrykę mają .... akwarium w ścianie :hmmmm: czy nowi państwo Hesi planują generalny remont domu ? wraz z wyburzeniem ściany w której jest akwarium ? :evil_lol: :evil_lol:

Biedna Wiesia , majtek ciepłych jej nie ubierałaś i się przeziębiła bidula :-(

Posted

[quote name='Vectra']
Biedna Wiesia , majtek ciepłych jej nie ubierałaś i się przeziębiła bidula :-([/quote]
Najlepsze jest to, że my prawie w majtkach po mieszkaniu chodzimy, bo nie pozwalam wietrzyć :roll: Okna są otwierane jak mała śpi pod kocem, na spacery nie wychodzi, palaczy wyganiam na korytarz, żeby okna nie otwierali..

Posted

Jesteśmy po wizycie u weta. Viva dostała zastrzyki i tabletki na wynos na tydzień.
Będziemy obserwować, czy jest poprawa. Jeśli nie będzie, mocz zostanie wysłany do analizy, żeby nie dawać antybiotyków w ciemno i zrobić antybiogram.

Jest strasznym tłuściochem - waży 5 kg :eviltong:

Posted

[quote name='an1a']Najlepsze jest to, że my prawie w majtkach po mieszkaniu chodzimy, bo nie pozwalam wietrzyć :roll: Okna są otwierane jak mała śpi pod kocem, na spacery nie wychodzi, palaczy wyganiam na korytarz, żeby okna nie otwierali..[/quote]

czyli mała ma zapalenie pęcherza z przegrzania!:eviltong:

Posted

[quote name='andzia69']czyli mała ma zapalenie pęcherza z przegrzania!:eviltong:[/quote]
:mdleje: zapociła się :evil_lol::evil_lol: i chyba to lubi, bo pcha się w nocy pod kołdrę :)

[quote name='Vectra']odchudź ją :shake: toż to grubas :shake: :evil_lol: :evil_lol:[/quote]
W Etiopii pewnie by ją już wyśmiali :evil_lol:
Ale sporo podskoczyła. W zeszłą sobotę ważyła 3,80.

Posted

[quote name='an1a']Jesteśmy po wizycie u weta. Viva dostała zastrzyki i tabletki na wynos na tydzień.
Będziemy obserwować, czy jest poprawa. Jeśli nie będzie, mocz zostanie wysłany do analizy, żeby nie dawać antybiotyków w ciemno i zrobić antybiogram.

Jest strasznym tłuściochem - waży 5 kg :eviltong:

to nie jest tak zle :razz:

http://i508.photobucket.com/albums/s323/an1a1987/Viva/DSC03899.jpg jakie to jest niewiniątko :loveu::loveu:

a zdjęcie jak leży przed Nero na kanapie po prostu bowskie :loveu:
ja to bym takiej nie oddała :evil_lol:

Posted

Przypominam o Vivie, której w dalszym ciągu szukamy domu.
Mała ma prawdopodobnie skazę białkową. Przyszły właściciel będzie musiał pamiętać o wyeliminowaniu nabiału z jej diety.

Posted

agaga21 napisał(a):
ale z niej słodziak!
do tej pory nie znalazł się chętny by ją adoptować czy nikt nie był godzien?:cool3:

Pewnie to drugie :evil_lol:
Doddy ma wymagania, że hoho :diabloti:

A mała jest taka słodka :loveu: Sama bym ją chętnie wzięła, ale z tego co wiem, mój dom się nie nadaje :eviltong: :evil_lol:

Posted

Etiopczykiem bywa... jak zostawi coś na podłodze :evil_lol:
Chyba dużo lepiej się już czuje z taką wagą, bo wcześniej cały czas szukała jak największego ciepła, w nocy zmieniała się w szalik. Teraz śpi nawet w posłaniu (Nera oczywiście) i ma tam swój mały plac zabaw.
Znosi wszystkie zabawki z mieszkania, pilnuje dziewczyna porządku. Szkoda, że czasem znajduję tam dosychające pranie.

Posted

U nas ogólnie raczej zastój w telefonach. Nawet o szczeniaki nie dzwonią. Jeśli któraś ciotka ma czas by ogłosić Vivę to niech ogłasza.
Warunkiem adopcji jest sterylizacja i bliska okolica Warszawy.