Paulinka10 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Ja miałam już kilka króliczków,ale jakieś schorowane mi sie trafiały i nie żyły zbyt długo,no fakt z tym gryzieniem klatki to było wkurzające szczególnie w nocy,i mi żaden nic nie pogryzł,ale podobało mi sie że biegały po domu i nie znikały,Filip mi ucieka zawsze gdzies pod łóżko a potem mamy problem i jakoś bardziej mi sie podobają króliczki,zresztą zawsze jak mi któryś gryzoń odszedł to mówiłam że już nigdy więcej a później córki mnie przekabacily,więc jak już to nie szybko bo mam nadzieje że Filip długo będzie żył.. Quote
Nati28 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Paulinka10 napisał(a):Może jak dzieci jeszcze podrosną to też tak powiem i bedzie mnie ciągnąć do pracy ale narazie nie:) Mój prosiak sie drze o 6 rano bo chce jeść i pobudka że budzika nie trzeba i jak słyszy jakieś pudełko albo worek ale tak to cichy jest:)ale chyba kiedyś jak mnie pokusi to kupie króliczka ja mialam w zyciu dwa kroliki (jednego nawet z rodowodem :evil_lol:) to bardzo fajne zwierzatka, polecam :loveu: Quote
Pegaza Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 No to sie Wam trafialy fajne kroliczki a ja mialam krolika po przejsciach niestety..i jego charakter byl bardzo zlosliwy.. a swinka znow wychodzi sobie sama i nic nie niszczy i nigdzie nie ucieka:) Quote
Doti1986 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/2139.jpg śliczna:) A do kogo ten języczek wystawiła?:) Quote
megi82 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='Pegaza']Kasia kup sobie swinke naprawde sa fajne:) moj jak na swinke jest grzeczny tzn nie wydziera sie za mocno i czesto :evil_lol:ale ma juz swoje stale pory karmienia i wie kiedy ma krzyczec o jedzenie... wiesz przez jakis czas tez mi sie to podobalo ale teraz coraz bardziej mi sie juz nudzi...tez pracowalam na pol etatu i bylo dobrze tyle ze sie zwolnilam bo za niska stawka godzinowa byla..jeszcze sie gdzies indziej dorabialam - chwilowo nie mam tam zajecia, mialam tez podjac prace (od roku na ten etat czekalam) ale wsio sie porypalo i siedze w domu...chyba bede z moim M jezdzic na remonty..;) bo ta nuda mnie juz dobija.. [quote name='Pegaza']Nasz jak mnie uslyszy to tak cichutko sobie cos gada...dopiero jak otworze drzwi to wtedy sie wydziera bo chce sniadanie..ale jak chodze cicho a wiem ze musze bo nie chce by obudzil corke to wtedy siedzi cicho..a krolika juz nie chce bo gryzie kable i tapety oraz gryzie prety klatki a jest to dosyc glosne zwlaszcza rano jak sie spi.. bo chce byc na wybiegu a wiadomo ze przez caly dzien bez nadzoru nie moze byc wypuszczony bo wtedy pokoju bym nie poznala..po 5 latach wydalam go do znajomego bo zaczal mnie gryzc po paluchach jak mu jedzenie chcialam dac..chyba mu zaczelo odbijac..:roll: jest....hura...w końcu moge cos napisać..... kochana ja miałam okazję mieć swinkę za darmo-kolezanka kupiła w zoologu samiczkę i okazało się,że ciężarna-miała malutkie...ale mój mąż mówi NIE na gryzonie-ja marzę o szczurku(kiedys miałam),ale mogę zapomnieć...to myslałam,że chociaż na świnkę zgodzi się.....no cóz-na razie z działki zbieram zieleninkę dla WYłupka jego bratanicy,no i do zoologa-tyle mam z gryzoniami któlika miałam-niestety zachorował-cos od kwiatów-pyliły i to było dla niego trujące,zmarł mi na moich rękach,nie udało mi się go uratowac http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/2139.jpg a tu wyszła ona jak malowana Quote
dysia-u Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 w tej galerii to zawsze jest co nadrabiać oh!!!!! cześć , wreszcie udało mi sie wyjrzeć na świat , zobaczymy tylko na jak długo nadmiar wody na posesji znów zaczyna nam dokuczać Quote
laurin Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Witam :) Oj Ula... kiedy ta woda sobie popłynie :( Ja dzisiaj z kotłowni 5 wiaderek wody wylałam rano... dobrze że tylko kotłownie nam podtapia... Quote
*kleo* Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/2129.jpg ona to chyba taki śpioszek jak Gracula ;) Quote
karkakarka Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Hej DE :) Cudna Pipi :) Jak mi się ta twoja kanapa podoba ;) Quote
Pegaza Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Dzien dobry czwartkowe:) wpadlam na moment potem Was poodzwiedzam.. moze i foty jakies wstawie;) dzis juz deszcz nie pada narescie!!!!! Quote
FREDZIU Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Pegaza napisał(a):Dzien dobry czwartkowe:) wpadlam na moment potem Was poodzwiedzam.. moze i foty jakies wstawie;) dzis juz deszcz nie pada narescie!!!!! Cześć czwartkowo, super ze nie pada:roll:. Czekamy na fotki i zapraszamy do nas, my tez mamy foteczki:lol: Quote
dzasta Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 O to czekam na foty u Laseczki De co pewnie działku-je się :) U nas dzisiaj ładna pogoda tylko że jakoś parno duszno jakby padać chciało :D Quote
Pegaza Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Hej Fredzia J i Katie:) jesio nie dzialkuje;) u nas nie padalo ale pogoda byla pochmurna.. cos tam znalazlam..tyle ze podobne do tamtych.. no rzucaj pancia.. pancia nie krzycz..co ja moge za to ze chce ciagle aportowac..wiem wiem a ty chcesz mi fotke zrobic;) no i w swoim zywiole..;) :) Quote
dysia-u Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 cze Daria nie robią jej się kołtunki ?ma takie długaśne włoski? wróciłyśmy ze spaceru i pielegnacja zajęła mi więcej czasu niż...sobie tego czasu poświęcam hihi a tak serio to widze że coraz wiecej trudu kosztuje utrzymanie włosa w porządku Quote
Pegaza Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 [quote name='karkakarka']Hej DE :) Cudna Pipi :) Jak mi się ta twoja kanapa podoba ;) Karina sie kaplam ze zapomnialam odpisac ;) no widzisz jak to jest a mnie sie Twoja podoba taka jasna:) Quote
karkakarka Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 hehe - jasna się szybko brudzi ;) O i jest Livka :D http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/2141.jpg ta ma ładne kolorki :loveu: Quote
Pegaza Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 dysia-u napisał(a):cze Daria nie robią jej się kołtunki ?ma takie długaśne włoski? wróciłyśmy ze spaceru i pielegnacja zajęła mi więcej czasu niż...sobie tego czasu poświęcam hihi a tak serio to widze że coraz wiecej trudu kosztuje utrzymanie włosa w porządku Nie, bardzo zadko u Liv sie robia koltuny a wogole pielegnacja jej wlosa to pikus..dlatego ma te dlugie wlosy bo nie ma z nimi zadnego problemu;) a czesze ją hmm tez nieczesto;) Cze Ania:) Quote
*Jot* Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/2141.jpg jaka zamyślona :loveu: Hej ruda Daria !! Byłaś na działeczce? Wypoczęłaś? Quote
Pegaza Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 [quote name='jot11']http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/2141.jpg jaka zamyślona :loveu: Hej ruda Daria !! Byłaś na działeczce? Wypoczęłaś? Cze ruda Jola! nie bylam..nie wypoczelam;) Quote
*Jot* Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Pegaza napisał(a):Cze ruda Jola! nie bylam..nie wypoczelam;) Ruda Daria,ruda Jola.....:evil_lol: No to szkoda,na weekend pojedziesz.;) Quote
Pegaza Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 jot11 napisał(a):Ruda Daria,ruda Jola.....:evil_lol: No to szkoda,na weekend pojedziesz.;) heh rudy zarazliwy;) a pewnie ze pojade:) Quote
chrupcia Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Pegaza napisał(a):Kasia kup sobie swinke naprawde sa fajne:) moj jak na swinke jest grzeczny tzn nie wydziera sie za mocno i czesto :evil_lol:ale ma juz swoje stale pory karmienia i wie kiedy ma krzyczec o jedzenie... wiesz przez jakis czas tez mi sie to podobalo ale teraz coraz bardziej mi sie juz nudzi...tez pracowalam na pol etatu i bylo dobrze tyle ze sie zwolnilam bo za niska stawka godzinowa byla..jeszcze sie gdzies indziej dorabialam - chwilowo nie mam tam zajecia, mialam tez podjac prace (od roku na ten etat czekalam) ale wsio sie porypalo i siedze w domu...chyba bede z moim M jezdzic na remonty..;) bo ta nuda mnie juz dobija.. Zobaczymy co będzie.. może na wakacjach... może:) nie wiem czy mamusia się zgodzi, bo już się zgodziła na psa, a ona twierdzi ze króliki i świnki są brudne, bo siedzą w swoich odchodach i to takie zwierzeta nie do mieszkania.. wiec nie wiem jak z tym będzie, ale jak sie nie zgodzi to sie z tym raczej pogodze, bo zgodziła sie na Jazzia i jestem z tego powodu cała w skowronkach;) słyszałam własnie że świnki wydaja różne odgłosy:) Quote
Recommended Posts