feliksik Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 trzeba to ruszyć kochani, bo inne znajdują domy a on biedaczek, taki zaniedbany czuję przez dogo już Quote
ketunia Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Allegro Cyganka [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1056333269[/URL] Quote
Freya73 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [B]Ketunia[/B], ja zalegam Cyganowi wyroznienie allegro. Czy moglabys uprzejmie podac mi namiary na przelew pieniazkow na ten cel? Quote
anna10025 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Cyganek zapomniany w schronisku:-(. Każdy piesek powinien mieć kochający dom, ale Cyganek to już szczególnie. Są jakieś fotki , ktoś go odwiedza, jak mu się wiedzie w schronisku? Może by pomyśleć o domowym DT? Quote
ketunia Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='Freya73'][B]Ketunia[/B], ja zalegam Cyganowi wyroznienie allegro. Czy moglabys uprzejmie podac mi namiary na przelew pieniazkow na ten cel?[/QUOTE] Dziękuję. Allegro już wyróżnione. Quote
Yv1958 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='anna10025']Cyganek zapomniany w schronisku:-(. Każdy piesek powinien mieć kochający dom, ale Cyganek to już szczególnie. Są jakieś fotki , ktoś go odwiedza, jak mu się wiedzie w schronisku? Może by pomyśleć o domowym DT?[/QUOTE] Tak, moze DT?? Popieram Anie. Quote
Kinia1984 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 cioteczki napiszcie do Teresy Borcz..ona ma duzo znajomosci w hotelikach...moze zebrac deklracje i dac mu namiastke domu w jakims fajnym hoteliku..? Quote
anna10025 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Tyle psiaków jeździ do DT, może i jemu się uda , niech ma namiastkę domku, stamtąd może szybciej znajdzie DS. Deklaracje trzeba spróbować pozbierać , zmienić tytuł skatowany Cyganek zbiera na DT , pokażmy mu , że człowiek nie jest tylko złem. Coś w tym stylu , powysyłać prośby o deklaracje , pozbierac cioteczki. Niech watek się ruszy, żeby Cyganek mógł pojechać najlepiej do domowego DT. Quote
anna10025 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Kiniu , widziałam , że pytałas o DT u evanki , chodziło o Cyganka? Quote
Kinia1984 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 nie...o moje 2 psiaki ktore musze zabrac z hotelu w ktorym sa... ciotki najpierw trzeba zbierac deklaracje, a hotel sie znajdzie jak bedzie kasa:) trzeba zmienic tytul watku i rozsylac..kto czasem zaglada do tego schronu gdzie jest Cyganek? Quote
Yv1958 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 [quote name='gosiulaa']Cygan jest w schronisku i ma się dobrze...[/QUOTE] O ile jakikolwiek pies moze w schronisku MIEC SIE DOBRZE:-(..... Quote
gosiulaa Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 [quote name='Yv1958']O ile jakikolwiek pies moze w schronisku MIEC SIE DOBRZE:-(.....[/QUOTE] Na pewno jest mu lepiej w schronisku niż tam gdzie przebywał wcześniej. Nie okazuje tego smutku tak bardzo jak inne psy które trafiły do schroniska wiedząc jak wygląda prawdziwy dom i rodzina. Jest wesoły i pogodny, choć dom bardzo by mu się przydał... szkoda że jeszcze do niego nie trafił :( Quote
Yv1958 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [quote name='gosiulaa']Na pewno jest mu lepiej w schronisku niż tam gdzie przebywał wcześniej. Nie okazuje tego smutku tak bardzo jak inne psy które trafiły do schroniska wiedząc jak wygląda prawdziwy dom i rodzina. Jest wesoły i pogodny, choć dom bardzo by mu się przydał... szkoda że jeszcze do niego nie trafił :([/QUOTE] Gosiula - masz racje! On ma swoj album u mnie na N.K. Dwie osoby ostatnio pytaly o niego. W lipcu ma przyjechac na wakacje z Niemiec pani, ktora chce meza ublagac, zeby Cyganka zabrac do siebie. Trzymam kciuki, a poki co, czekam...Jak beda zbierane deklaracje na Domek, to cos wplace. Quote
kaja555 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='Yv1958']Gosiula - masz racje! On ma swoj album u mnie na N.K. Dwie osoby ostatnio pytaly o niego. W lipcu ma przyjechac na wakacje z Niemiec pani, ktora chce meza ublagac, zeby Cyganka zabrac do siebie. Trzymam kciuki, a poki co, czekam...Jak beda zbierane deklaracje na Domek, to cos wplace.[/QUOTE] hej, ja cały czas robię mu allegro i właśnie chyba ta sama Pani do mnie napisała. Czy możecie jej odpisać? Bo ja jestem ze śląska, a ona pyta o odległośc od Nowego Targu... To jej wiadomość: [B]Treść wiadomości:[/B] [B]Witaj Kaja wczoraj znalałam Cygana na NK i tak po nitce doszlam tu-zakochalam się w tym psiaku,ale w Polsce będę pod koniec lipca-czy możesz mi napisać jak wygląda sprawa dalej-chodzi o adopcję-będę w Szaflarach koło Nowego Targu,czy to jest bardzo daleko do niego ,pozdrawiam i życzę powodzenia. [/B] [B][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/B] Quote
kahoona Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Dziewczyny, błagam sprawdzcie tę panią z Niemiec. Sprawdźcie, czy ona chce psa do siebie czy czasem nie na handel albo do schronu. Na początku historii cygana uniemożliwiliśmy jego eksport do Niemiec. Pamiętajcie, że setki psów z polskich schronów wyjeżdżają w nieznane, a dogo się cieszy, że znalazły domy. Wiele z tych psów trafia prawdopodobnie do laboratoriów. Na dogo jest kilkanaście osób handlujących polskimi psami. Na szczęście szefowa rzeszowskiego Kundelka to osoba bardzo rozsądna. Sprawdźcie trzy razy zanim coś postanowicie, proszę. Quote
kaja555 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='kahoona']Dziewczyny, błagam sprawdzcie tę panią z Niemiec. Sprawdźcie, czy ona chce psa do siebie czy czasem nie na handel albo do schronu. Na początku historii cygana uniemożliwiliśmy jego eksport do Niemiec. Pamiętajcie, że setki psów z polskich schronów wyjeżdżają w nieznane, a dogo się cieszy, że znalazły domy. Wiele z tych psów trafia prawdopodobnie do laboratoriów. Na dogo jest kilkanaście osób handlujących polskimi psami. Na szczęście szefowa rzeszowskiego Kundelka to osoba bardzo rozsądna. Sprawdźcie trzy razy zanim coś postanowicie, proszę.[/QUOTE] koniecznie, bo inaczej te psy będą mieć gorzej niż teraz Quote
anna10025 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='kaja555']koniecznie, bo inaczej te psy będą mieć gorzej niż teraz[/QUOTE] Zastaniawiam się po co komu psiaki z Polski??? W Niemczech nie ma schronisk , ani psów???Moja wirtualna podopieczna trafiła do Niemiec, mam nadzieje , że jest jej dobrze. Quote
kahoona Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='anna10025']Zastaniawiam się po co komu psiaki z Polski??? W Niemczech nie ma schronisk , ani psów???Moja wirtualna podopieczna trafiła do Niemiec, mam nadzieje , że jest jej dobrze.[/QUOTE] Problem polega na tym, że nikt nie chce udzielić informacji, co się dzieje z dziesiątkami a nawet setkami polskich psów wywożonych do Niemiec - mamy podejrzenia, że kończą w laboratoriach np w Belgii. Niestety na dogo to temat tabu. psy wyjeżdżają z kilku polkich schronisk - ze Świnoujścia, Tych, Piotrkowa. Ich los jest nieznany. Więcej tutaj: [URL]http://emir.eev.pl/viewforum.php?f=28[/URL][URL="http://emir.eev.pl/viewforum.php?f=28"][/URL] I szybko czytaj, bo zaraz mój post zniknie w tajemniczy sposób. Quote
zachary Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='kahoona']Problem polega na tym, że nikt nie chce udzielić informacji, co się dzieje z dziesiątkami a nawet setkami polskich psów wywożonych do Niemiec - mamy podejrzenia, że kończą w laboratoriach np w Belgii. Niestety na dogo to temat tabu. psy wyjeżdżają z kilku polkich schronisk - ze Świnoujścia, Tych, Piotrkowa. Ich los jest nieznany. Więcej tutaj: [URL]http://emir.eev.pl/viewforum.php?f=28[/URL] I szybko czytaj, bo zaraz mój post zniknie w tajemniczy sposób.[/QUOTE] Cyganek tyle wycierpiał...też jestem za pozostaniem piesia w naszym kraju.Czy na nk Iwona nie napisała,że Cyganek jest w Rzeszowie? Jak tak Pani się w nim zakochała, to powinna zadeklarować podróż do Rzeszowa, a nie ....dziwnie pytać, czy to daleko od Szaflar...Z założenia nie jestem podejrzliwa,ale ...w tym wypadku ...jestem...Pies, niezbyt urodziwy,z bliznami na głowie,o którego nikt nie pyta od 1,5 roku, a tu...raptem pani z Niemiec, która musi ubłagać męża...A jak potem mąż nie polubi, albo będą z psem kłopoty, to co??? ...Tak sobie głośno myślę...To fakt, w Niemczech też są schrony, a więc dlaczego ktoś stamtąd nie pójdzie bliziutko i nie uszczęśliwi jakiegoś bezdomniaka??? Quote
Yv1958 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='kaja555']hej, ja cały czas robię mu allegro i właśnie chyba ta sama Pani do mnie napisała. Czy możecie jej odpisać? Bo ja jestem ze śląska, a ona pyta o odległośc od Nowego Targu... To jej wiadomość: [B]Treść wiadomości: Witaj Kaja wczoraj znalałam Cygana na NK u I.Z. i tak po nitce doszlam tu-zakochalam się w tym psiaku,ale w Polsce będę pod koniec lipca-czy możesz mi napisać jak wygląda sprawa dalej-chodzi o adopcję-będę w Szaflarach koło Nowego Targu,czy to jest bardzo daleko do niego ,pozdrawiam i życzę powodzenia. [/B] [B][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/B][/QUOTE] Zaraz wysle linka do pani, ktora jest zainteresowana Cygankiem. To dobra kobieta. Sami sprawdzcie. Jesli ktos moze zamieszczac na swoim Profilu tak piekne wiersze o psach, czy moze byc zlym czlowiekiem? Nie sadze. Wejdzcie na Jej album pt. Kochane psinki: [URL]http://nasza-klasa.pl/profile/8896993/gallery/album/8[/URL] Iwona Quote
Yv1958 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 O Jezu....przez te wypowiedzi, tez stalam sie nagle podejrzliwa:roll: Quote
Recommended Posts