Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam,

Dawno mnie nie było na dogo i wchodząc na wątek Cyganka doznałam szoku. Ten biedaczek nie znalazł jeszcze domku?????:crazyeye:

O ile dobrze pamiętam to na początku,jak Cyganek walczył o życie było kilka zainteresowanych domkow????:roll:

Posted

[quote name='Agata,Sonia']
O ile dobrze pamiętam to na początku,jak Cyganek walczył o życie było kilka zainteresowanych domkow????:roll:[/QUOTE]

No własnie tez mi się tak coś przypominało... Cóż psiaku trzymaj się...

Posted

[quote name='Agata,Sonia']Witam,

Dawno mnie nie było na dogo i wchodząc na wątek Cyganka doznałam szoku. Ten biedaczek nie znalazł jeszcze domku?????:crazyeye:

O ile dobrze pamiętam to na początku,jak Cyganek walczył o życie było kilka zainteresowanych domkow????:roll:[/QUOTE]

Było, ale się "zmyło".... Cygan już dawno temu mógł być w domu, a tak siedzi teraz w schronisku. Zaraz minie rok czasu.

Posted

[quote name='feliksik']to co sięstało, czemu to przegapiono[/QUOTE]

Chciała go adoptować jedna osoba z Niemiec, która zresztą i pieniężnie pomogła Cyganowi, wpłacając 1500zł. To znana osoba, ma własną psią fundację, niestety dla niektórych dogomaniaków nie wzbudzająca zaufania, więc została jej osoba tu zlinczowana. W rozmowie obie przewidywałyśmy, że tak się właśnie stanie, Cygan nie znajdzie szybko domu po powrocie do schroniska....

Posted

[quote name='__Lara']Chciała go adoptować jedna osoba z Niemiec, która zresztą i pieniężnie pomogła Cyganowi, wpłacając 1500zł. To znana osoba, ma własną psią fundację, niestety dla niektórych dogomaniaków nie wzbudzająca zaufania, więc została jej osoba tu zlinczowana. W rozmowie obie przewidywałyśmy, że tak się właśnie stanie, Cygan nie znajdzie szybko domu po powrocie do schroniska....[/QUOTE]

Bo niektórzy dogomaniacy nie popierają wywożenia polskich psów do Niemiec i robienia na nich interesów. Dobrze się stało, że pies nie pojechał tyle kilometrów tylko po to by trafić do następnego schroniska.
Zastanów się czasem dlaczego tylu ludzi się sprzeciwia takim "adopcjom". Już wielu otworzyło oczy. Najczęściej ślad po tych psach ginie, a po drodze zarabia się ukochane euro.
W Niemczech już jest nadpopulacja psów i schroniska są pełne.
Pani dyrektor KUNDELKA to mądra i rozsądna osoba, a schronisko wzorcowe.

Poczytaj sobie trochę dziewczyno i nie siej zamętu. Nie musisz pomagać w adopcji Cygana.
Polecam:
[URL="http://fundacja-emir.pl/schronisko/forumEmir.htm"][/URL]
[URL]http://emir.eev.pl/viewforum.php?f=28[/URL]

Posted

[quote name='kahoona']Bo niektórzy dogomaniacy nie popierają wywożenia polskich psów do Niemiec i robienia na nich interesów. Dobrze się stało, że pies nie pojechał tyle kilometrów tylko po to by trafić do następnego schroniska.
Zastanów się czasem dlaczego tylu ludzi się sprzeciwia takim "adopcjom". Już wielu otworzyło oczy. Najczęściej ślad po tych psach ginie, a po drodze zarabia się ukochane euro.
W Niemczech już jest nadpopulacja psów i schroniska są pełne.
Pani dyrektor KUNDELKA to mądra i rozsądna osoba, a schronisko wzorcowe.

Poczytaj sobie trochę dziewczyno i nie siej zamętu. Nie musisz pomagać w adopcji Cygana.
Polecam:
[URL="http://fundacja-emir.pl/schronisko/forumEmir.htm"][/URL]
[URL]http://emir.eev.pl/viewforum.php?f=28[/URL][/QUOTE]

Ja nie sieję zamętu. Cygan miał mieszkać w domu P. Agnieszki, a nie być nigdzie wywożony. To Ty masz mylne wiadomości.

I nie zwracaj się do mnie jak do jakiejś smarkuli. Nie muszę uczestniczyć w adopcji i tego nie robię, co nie znaczy, że nie mam prawa wyrazić zdania. TO jest FORUM.

Posted

na tym wątku już się udzielałaś - bez rezultatu
a Twoja miłość do niemieckich "adopcji" jest znana
na tym kończę dyskusję
na szczęście Cyganowi nie pomogłaś w wyjeździe

Posted

nie kłoćcie się to ja zadałam pytanie, więc przepraszam za zamęt, myślę, że Lara chciała tyljko mi odpowiedzieć. Musimy wspólnie spróbować wyciągnąć go do DS. Przeszłość zostawmy - mnie bardzo ujęła jego historia (chyba nie tylko mnie) i dlatego chciałabym jakoś zrozumieć, dlaczego on jeszcze nie ma domku i mu pomóc

Posted

trudno zrozumieć dlaczego Cygan jeszcze nie ma swojego człowieka :-(
jemu są potrzebne ogłoszenia bo bez tego ciężko będzie kogoś znaleźć :shake:
kto może niech robi ich jak najwięcej :lol:

Posted

Cygan wygrał nie tylko ze śmiercią. Ten pies wygrał również ze strachem przed ludźmi, ale ludzie chyba w dalszym ciągu boją się go adoptować. No cóż często tak bywa, że pies szybciej się otworzy przed człowiekiem niż człowiek przed psem. Mimo to w dalszym ciągu wmawiamy sobie , że jesteśmy najwyżej postawioną istotą w hierarchii cywilizacji:-(

Posted

dziś Cygan jest znowu na Onecie - pierwszy raz mam sytuację, że wznowili artykuł (wcześniej był miesiąc temu), może tym razem się coś ruszy [URL]http://pies.onet.pl/35153,26,0,wlasciciel_usilowal_zatluc_psa,artykul.html[/URL]

Posted

To pytanie padło pewnie już wiele razy, ale jak skończyła się historia tego kogoś, kto chciał zabić Cygana?
Czy jakiekolwiek zarzuty zostały postawione
?
Na początku tej historii było spore zainteresowanie, tysiąc pomysłów - chyba jakiś udział prawników. Jak to się potoczyło dalej?
Szkoda, że Cygana nikt nie chce. Tyle osób z początku było za nim. Myślałam, że jego los poruszykogoś takiego, kto zechce dać mu dom.\ No nic...pewnie Cygan czeka na TEN dom.]Oby już niedługo, oby te swięta spędził ze swoją rodziną