Kris79 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [FONT=Arial][SIZE=2]Ja jako pracownik Polskiego Radia rozmawialem telefonicznie z pracownikiem TVN Uwaga - dziennikarz powiedzial wprost, ze absulutnie nie interesuje go ten temat bo takich przypadkow maja mase na codzien.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Nawiazalem telefoniczny kontakt z dziennikarka Redakcji Krakowskiej TVN - ma zajac sie sprawa.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Aukcja Allegro zostanie wystawiona dzisiaj dzieki uprzejmosci Maszaberli, z moja pomoca - pokryjemy koszty finansowe aukcji w calosci.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Wysylam maila na pw do Mantineski odnosnie weryfikowania wplat za cegielki[/SIZE][/FONT] Quote
__Lara Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Ja się załamię....miałam już zrobiony cały tekst, a tu mi allegro się wylogowało...wściec się to mało :angryy: Quote
mru Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='Kris79'][FONT=Arial][SIZE=2]Ja jako pracownik Polskiego Radia rozmawialem telefonicznie z pracownikiem TVN Uwaga - dziennikarz powiedzial wprost, ze absulutnie nie interesuje go ten temat bo takich przypadkow maja mase na codzien.[/SIZE][/FONT] [/quote] no właśnie! that's the point eeeh :angryy: (fajnie, że próbowałeś :)) wczoraj czy kiedy dali jakiś niesamowicie przejmujący :razz: reportaż o jakiejś pani co teraz musi płacić 300 zł zamiast 100 za mieszkanie kurde... myślicie, że ludzi [B]TO[/B] właśnie pasjonuje? :P to o TYM sie mówi codziennie w takich Uwagach... :roll: i o szczurach w supermarketach (o maj gad!) :shake: osobiście ja przełączyłam, bo ta pani miała psa na łańcuchu przy budzie w tle :angryy::mad: Quote
Asior Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Lara, jak tak Ci się dzieje to poprostu cofas stronę i Ci wskakuje wszystko co miaaś więc kopiujesz to i na tej nowej czystej karcie po zalogowaniu wklejasz :) Quote
Monday Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='Kris79'][FONT=Arial][SIZE=2]Ja jako pracownik Polskiego Radia rozmawialem telefonicznie z pracownikiem TVN Uwaga - dziennikarz powiedzial wprost, ze absulutnie nie interesuje go ten temat bo takich przypadkow maja mase na codzien.[/SIZE][/FONT] [/quote] Szkoda...:shake: Quote
j3nny Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='mru']osobiście ja przełączyłam, bo ta pani miała psa na łańcuchu przy budzie w tle :angryy::mad:[/quote] a to niech placi nawet 600:mad::mad: Quote
__Lara Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='Asior']Lara, jak tak Ci się dzieje to poprostu cofas stronę i Ci wskakuje wszystko co miaaś więc kopiujesz to i na tej nowej czystej karcie po zalogowaniu wklejasz :)[/quote] Asior, zrobiłam tak, ale i tak wszystko znikło....no ale już nić, już jest allegro :) [B][SIZE=5][COLOR=Red]Wklejcie proszę na pierwszą stronę wątku i wysyłajcie link gdzie się da!!!!![/COLOR][/SIZE][/B] [url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=543558634]SKATOWANY PIES PRZEZ WŁAŚCICIELA - POMOC (543558634) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Quote
_ogonek_ Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Ja po 2-gim lutym mogę sfinansować tę prowizję, skoro nie jest wysoka... A jakie jest jej koszt mniej więcej? Quote
__Lara Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='AdaK']Ja po 2-gim lutym mogę sfinansować tę prowizję, skoro nie jest wysoka... A jakie jest jej koszt mniej więcej?[/quote] To zależy AdaK ile pójdzie cegiełek. Jak już będzie wiadomo co ile to napiszę tu to może się ktoś jeszcze poskłada :) Quote
_ogonek_ Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 dobrze :) Ja z przyjemnością nagłośnię sprawę w mediach. Mogę? Już ja tam sobie zaszaleję :diabloti: (nie dosłownie oczywiście,a le wymyślę coś genialnego :diabloti:) Quote
__Lara Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='AdaK']dobrze :) Ja z przyjemnością nagłośnię sprawę w mediach. Mogę? Już ja tam sobie zaszaleję :diabloti: (nie dosłownie oczywiście,a le wymyślę coś genialnego :diabloti:)[/quote] Pisz pisz :diabloti: nagłaśniaj gdzie się da ;) Quote
sonikowa Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='irenaka']Zgadzam się, nie odpuszczajmy. Tylko prawda jest taka, że pewnie bez świadka nie będzie sprawy sądowej. Bo czy kobieta, która mieszka na wsi, która ma za sąsiada tego oprawcę odważy się zeznawać? [/quote] Dokładnie tak. Ona i tak jest dzielna, że policję wezwała. A i ci policjanci, ktorzy nie umieli sie zachować, to mogą też ją teraz źle potraktować, pt. "Po coś sie pani wtrącala, a teraz to cała wieś ma kłopoty i jeszcze dziennikarze będą...". Tym bardziej jednak trzeba sprawy pilnować, jak będą widzieli, że sa media to tej kobiecie też będzie bezpieczniej. Jak to więc w koncu jest z dziennikarzami? Było coś w lokalnej prasie? Kris, ja to rozumiem, że tv się nie udało zainteresowac, sama próbowałam kilka razy i bez wiekszego skutku, tez jestem z branży i znam ten ból. Super, że próbowałeś! A może ktoś stamtąd mógłby wykonac wlaśnie takich kilka telefonow z oficjalnym pytaniem o postępownaie? Nawet jak z tego materiału ostatecznie nie będzie... Quote
_ogonek_ Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Mam parę kontaktów gdzieś tam i da radę coś zrobić :mad: :p A mam jeszcze pytanie, jak mam umieścić sobie w podpisie bannerek Cygana? Quote
Kris79 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='__Lara']Asior, zrobiłam tak, ale i tak wszystko znikło....no ale już nić, już jest allegro :) [B][SIZE=5][COLOR=red]Wklejcie proszę na pierwszą stronę wątku i wysyłajcie link gdzie się da!!!!![/COLOR][/SIZE][/B] [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=543558634"]SKATOWANY PIES PRZEZ WŁAŚCICIELA - POMOC (543558634) - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/quote] Wyjasnijcie mi pewna sprawe - dlaczego niektore posty sa ignorowane i zabawiamy sie w przepychanki slowne Wyraznie zaznaczylem: [FONT=Arial][SIZE=6]Aukcja Allegro zostanie wystawiona dzisiaj dzieki uprzejmosci Maszaberli, z moja pomoca - pokryjemy koszty finansowe aukcji w calosci. Wysylam maila na pw do Mantineski odnosnie weryfikowania wplat za cegielki[/SIZE][/FONT] Dlaczego wiec Lara wystawia aukcje, ktorej nie mozna znalezc w Allegro (sic!), nie ma slowa "cegielka" Czy ustalila w jaki sposob bedzie weryfikowac wplaty? Przeciez nie bedzie wysylac dyplomikow bez weryfikacji od kogo (jaki login) wplynela naleznosc - zrozumiale jest ze dyplomik wysylamy po zaksiegowaniu wplaty bo kupic kazdy moze (czytaj = niech tez zaplaci [SIZE=4][COLOR=red]Dodatkowo zaznaczylem wyraznie ze pokryje wszystkie koszty a wiec wyroznienie na 1 stronie Allegro w wysokosci 99 zl ! Lub wyroznienie mniejsze za 25 zl ![/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#ff0000]To bylo najistotniejsze !!![/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#ff0000]Aukcja MUSI byc widoczna !![/COLOR][/SIZE] Quote
Paulina_mickey Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 AdaK wchodzisz na panel użytkownika potem na edytuj sygnaturę, jak sobie skopiujesz banerek który chcesz to wklejasz sobie tam w insert link? Co do tych cegiełek to można wszystkie 3(?) wersje powklejać i zawsze to jakieś urozmaicenie będzie, jeśli tak to mogę nazwać ;) Quote
Kris79 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Wchodzimy na Allegro wybieramy zakladke PSY i co mamy? [SIZE=3][B]88 stron - i mamy cierpliwosc przekopania sie przez 88 stron tak?[/B][/SIZE] [B][SIZE=3][/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Czy po to ktos poswieca czas i rozpoczyna watek cegielek zeby inna osoba rzucala sie za wystawienie aukcji?[/SIZE][/B] [B][SIZE=3][/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Wyjasnijcie mi to prosze[/SIZE][/B] Quote
Kris79 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='sonikowa']Kris, ja to rozumiem, że tv się nie udało zainteresowac, sama próbowałam kilka razy i bez wiekszego skutku, tez jestem z branży i znam ten ból. Super, że próbowałeś! A może ktoś stamtąd mógłby wykonac wlaśnie takich kilka telefonow z oficjalnym pytaniem o postępownaie? Nawet jak z tego materiału ostatecznie nie będzie...[/quote] Sprawa jest w trakcie - pilotuje ja na biezaco, na razie materialy trafily do dziennikarki z Krakowa Pierwsze co nalezy zrobic to naglosnic sprawe wlasnie lokalnie, przez dziennikarzy - policja (glownie z mniejszych rejonow) na razie nie reaguje ale wiekszosc spraw jak wiecie ujrzala swietlo dziennie wlasnie dzieki dziennikarzom Jedyne co najwazniejsze to wspolpracowac - jestem tu nowy, inne osoby tez - co nie znaczy ze watek ma sie toczyc na zasadzie towarzystwa wzajemnej adoracji - wydaje mi sie ze sprawa jest tak dramatyczna ze powinnismy wspolpracowac a nie tylko ubolewac jak Cyganek jest pokrzywdzony = dzialac WSPOLNIE Quote
Kris79 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='AdaK']Wydaje mi się, że im więcej cegiełek i pieniążków dla Cygana tym lepiej dla niego.[/quote] Naprawde uwazasz ze powinno byc kilka najrozmaitszych aukcji (kazda z innym loginem wystawiajacego)? Czy ktos przeglada 88 stron skrupulatnie? Wg mnie powinna byc jedna czytelna aukcja - sprzedane 200 cegielek, potem nastepna itp. Wyrazna, na 1 stronie, szybka i profesjonalna Quote
_ogonek_ Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Coś mi nie wyszło :oops::oops::oops: Wydaje mi się, że im więcej cegiełek i pieniążków dla Cygana tym lepiej dla niego. Quote
Kris79 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='Asior'][B]WŁAŚNIE SIE DOWIEDZIAŁAM, ŻE NIE MOŻNA ROBIĆ TEJ SAMEJ AUKCJI Z RÓŻNYCH KONT, JEŚLI ALLEGRO SIĘ DOSZUKA TO MOGĄ SIE PRZYCZEPIĆ...[/B] ja zdublowałam dwie aukcje, ale wtedy nie wiedziałam, ze nie wolno, no nic, moze przejdzie niezauważone przez allegro...[/quote] O to chodzi! Jak bedziecie tez sprawdzac kto dokonal wplaty? I za co? Tu nie ma slowa "cegielka" - przeciez Maszaberla rozpoczela dyskusje na ten temat pare dni temu. Mamy jakies przedszkole tutaj czy co? Quote
Asior Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [B]WŁAŚNIE SIE DOWIEDZIAŁAM, ŻE NIE MOŻNA ROBIĆ TEJ SAMEJ AUKCJI Z RÓŻNYCH KONT, JEŚLI ALLEGRO SIĘ DOSZUKA TO MOGĄ SIE PRZYCZEPIĆ...[/B] ja zdublowałam dwie aukcje, ale wtedy nie wiedziałam, ze nie wolno, no nic, moze przejdzie niezauważone przez allegro... Quote
__Lara Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Ludzie, to zdecydujcie się na coś, bo mnie coś trafi! Nikt tu nie pisał, że zrobi allegro, o pokrywaniu zadnych wpłat nie pisało! Wiecie co, odechcciewa mi się pomagać! Poświęciłam wiele czasu na zrobienie tego allegro! [B]Kris79[/B], a proszę bardzo, pisz sobie "cegiełka" w tytule, ciekawe czy za parę dni Ci aukcji nie wywalą, jestem ciekawa.... no cóż, jak tu są sami tacy wszystko - wiedzący to proszę bardzo. Ja coś na temat wystawia cegiełkowego allegro wiem, ale jak się nie ma pojęcia to się bedzie pisało takie bzdury, że w tytule wpisać "cegiełka". To wpisuj, powodzenia! Chcecie, to mogę zakończyć aukcję, trudno, stracę 3,15zł. Quote
Lionees Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='Kris79']A jak usuna jedna, potem kolejna - to ludzie nie beda kupowac Nie wiem na czym Wam zalezy? Na wyscigach kto pierwszy ten lepszy czy na wsparciu finansowym dla psa?[/QUOTE] Dokładnie! Aukcja ma być jedna,za to konkretna.Ludzie nie są głupi...zobaczą inną aukcję zbierającą na tego samego psa,tylko,że na inne konto i co?...pomyślą,że to przekręt.Mało było takich przypadków/przekrętów? Quote
agaga21 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='Renata5']Dokładnie! Aukcja ma być jedna,za to konkretna.Ludzie nie są głupi...z[B]obaczą inną aukcję zbierającą na tego samego psa,[U]tylko,że na inne konto[/U][/B] i co?...pomyślą,że to przekręt.Mało było takich przypadków/przekrętów?[/quote] no chyba raczej na jedno konto!pieniądze trzeba zbierać na konto jakiejś fundacji(czy to nie było ustalone?)aby było bardziej wiarygodne niż na konto prywatne. kris, nie obraź się ale nie podoba mi się twój ton...każdy chce pomóc-może z tymi aukcjami rzeczywiście dziewczyny się pospieszyły ale chciały jak najlepiej i to nie powód by je tak besztać!i nie pisz proszę że to przedszkole czy dziecinada bo każdy może popełnić błąd...większość z nich pomaga jak może od bardzo dawna i naprawdę nie zasługują na takie ostre słowa jakie są w twoich postach. poza tym jak pewnie zdążyłeś zauważyć bardzo często posty skaczą i niektóre pojawiają się zupełnie w innych miejscach niż powinny-nie trudno wtedy któryś przeoczyć. Quote
__Lara Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='agaga21'] kris, nie obraź się ale nie podoba mi się twój ton...każdy chce pomóc-może z tymi aukcjami rzeczywiście dziewczyny się pospieszyły ale chciały jak najlepiej i to nie powód by je tak besztać!i nie pisz proszę że to przedszkole czy dziecinada bo każdy może popełnić błąd...większość z nich pomaga jak może od bardzo dawna i naprawdę nie zasługują na takie ostre słowa jakie są w twoich postach. poza tym jak pewnie zdążyłeś zauważyć bardzo często posty skaczą i niektóre pojawiają się zupełnie w innych miejscach niż powinny-nie trudno wtedy któryś przeoczyć.[/quote] AGAGA21 dzięki, że zwróciłaś na to uwagę... Quote
Recommended Posts