Manu Posted July 8, 2003 Posted July 8, 2003 Chciałam tutaj przekopiować z Malahuskity pewne ogłoszenie. Może się dopiszecie do zwolenników i prześlecie e-mail'a... :D >Towarzystwo Izerskie >w Szklarskiej Porębie > > > > W sprawie planowanych tras dla psich zaprzegów w Górach Izerskich > >Szanowni Państwo, > > W związku z planowanym wytyczeniem, oraz utrzymywaniem i przygotowywaniem tras dla psich zaprzęgów w Górach Izerskich prosimy wszystkie organizacje i kluby o potwierdzenie zainteresowania powstaniem tego typu tras. > > Planowane trasy miałyby przebiegać w rejonie doliny górnej Kamiennej i Czerwonego Potoku - tj. w Górach Izerskich w okolicy Jakuszyc, w rejonie pomiędzy Szklarską Porębą, a terenami narciarskimi przygotowywanymi przez Bieg Piastów. Dzięki temu udałoby się uniknąć łaczenia tras dla narciarzy i maszerów, przez co trasy mogłyby funkcjonować przez cały sezon. > > Powstanie tych tras oraz bazy dla psów i ich właścicieli w nadchdzącym sezonie 2003 /04 uzależnione jest od wyraźnych sygnałów, że organizacje skupiające amatorów psów północy i psich zaprzęgów potwierdzą zainteresowanie powstania w tym regionie tego typu tras. Jest to wymóg Nadleśnictwa w Szkalrskiej Porębie. > > Dlatego prosimy przesłać e-mail na adres, z którego wysłany jest ten list, lub o przesłanie listu na adres Nadleśnictwa w Szklarskiej Porębie, z krótką notką popierającą inicjatywę powstania tych tras w tym regionie. >(adres Nadleśnictwa: Krasińskiego 6; 58-580 Szklarska Poręba) > > Towarzytswo Izerskie kierując się chęcią rozwoju oferty turytycznej w regionie robi wszystko, aby psy północy powróciły jak najszybciej do Jakuszyc i w Góry Izerskie. Jest to najlepszy teren do rozwoju tej dyscypliny w Polsce, ze względu na ukształtowanie terenu i unikalne warunki klimatyczne. > Teraz, kiedy jest możliwe trwałe wytycznie (oraz profesjonalne oznakowanie) sieci tras, która nie kolidowałaby z narciarskimi trasami biegowymi, zrealizowanie tych planów uzależnione jest od potwierdzenia poparcia dla inicjatywy wytyczenia, oznakowania, oraz utrzymywania (ratrakowania i poprawiania oznakowania) tych tras w rejonie Jakuszyc w Górach Izerskich. > > Prosimy o szybkie potwierdzenie swojego poparcia, ponieważ decyzja o realizacji oraz o poprawieniu stanu dróg w tym regionie zapadnie w najbliższym czasie i uzależniona jest od wyrażenia poparcia dla tej inicjatywy przez środowiska związane z zaprzęgami psów północy. > > W przypadku pytań proszę kierować je na adres e-mail lub telefonicznie, na podany w podpisie numer. > >W imieniu Zarządu >Towarzystwa Izerskiego >w Szklarskiej Porębie: > vice-prezes > Wojciech Wójcik > [email protected] > 0 693 559 234 > Quote
wiosna Posted July 9, 2003 Posted July 9, 2003 a to maja potwierdzac tylko kluby czy tak pojedyncze osoby tez ? Quote
Manu Posted July 9, 2003 Author Posted July 9, 2003 Piszcie też ! Po to tutaj to umieściłam ! Na pewno głosy jednostek też się będą liczyć. Ja wysłałam e-maila na ten adres z ogłoszenia i zaznaczyłam jedynie, że należę do Klubu. Facet odpisał momentalnie, jest bardzo zaangażowany i nie wydaje mi się, żeby informacja, iż pisałam też w imieniu Klubu, była dla niego najważniejsza. Ucieszył się z samego faktu, że dostał wspierający głos. Piszcie, ludzie, piszcie ! - tam jest naprawdę pięknie ! I to są świetne tereny, aby zorganizować takie trasy na stałe. One zresztą są już wstępnie wytyczone... Quote
basia Posted July 10, 2003 Posted July 10, 2003 Ja też napisze. Może w końcu coś się ruszy w sprawie zaprzęgów. Quote
Grześ Posted July 10, 2003 Posted July 10, 2003 Też wysłałem, ale zaznaczyłem, że jestem niezrzeszony. Będę w tamtej okolicy za ok. 2 tygodnie, to się porozglągam. Quote
ewaka Posted July 10, 2003 Posted July 10, 2003 Monia! ty gapo, w imieniu klubu wysłaliśmy już dzień wcześniej ;-) musiał się zdziwić ;-), ale jak się ucieszył to dobrze ;-) Quote
Manu Posted July 10, 2003 Author Posted July 10, 2003 Monia! ty (...) ekhm, ekhm... , w imieniu klubu wysłaliśmy już dzień wcześniej A dzień wcześniej, to kiedy ? Bo jak dziewiątego, to ja też. :wink: Cieszyć to on się cieszy na pewno, i niechby nawet każdy z Watahy osobno napisał, to i dobrze... :P Te głosy się liczą, zdaje mi się, ilościowo również. 8) Quote
Rav Posted July 11, 2003 Posted July 11, 2003 hej :) wlasnie druknalem to ogloszenie i dalem ludziom z klubu...jutro napisze maila ze popieramy calkowicie ten pomysl :) moze w przyszlosci bedzie kilka takich tras w naszym kraju :) byloby fajnie Quote
wiosna Posted July 11, 2003 Posted July 11, 2003 wydaje mi sie ze takie trasy powinny w ciagu paru lat powstac - za granica juz taklie sa, a u nas zaprzegow coraz wiecej.. ;) oby tak dalej :)) Quote
Rav Posted July 12, 2003 Posted July 12, 2003 mam pytanie czy mam wyslac ze popieramy ten pomysl na mail [email protected] ? czy na jakis inny? Quote
Manu Posted July 14, 2003 Author Posted July 14, 2003 O, Wy...!!! :evil: To czemu ja się tak późno dowiaduję ! :wink: A nawiasem mówiąc otrzymaliście też juz e-mail od pana V-ce Prezesa Wojtka :) i mapki ? Quote
Rav Posted July 14, 2003 Posted July 14, 2003 ja jeszcze nie ale wyslalem maila dopiero dzisiaj rano :) mam nadzieje ze wypali ten pomysl z ta trasa Quote
wiosna Posted July 15, 2003 Posted July 15, 2003 a ja wyslkalam zaraz jak sie temat pojawil [w ten sam dzien] i jeszcze nic nie dostalam... ;// Quote
Rav Posted July 15, 2003 Posted July 15, 2003 a ja juz dostalem :) dzisiaj rano..Wiosna jak do piatku nie dostaniesz maila to przywioze Ci mapke i maila jakiego dostalem..wlasnie sobie wydrukowalem ..papa :) Quote
Manu Posted July 15, 2003 Author Posted July 15, 2003 Wiosna, musiałaś dostać ! On wysyłał tem e-mail zbiorczo do kilku ludzi na raz i jesteśmy w tj samej grupce. :D Wśród adresatów widnieje Twój adres. Przesyłam Ci właśnie ten e-mail. :P Quote
Manu Posted July 15, 2003 Author Posted July 15, 2003 Wiosenko Ty moja, jak Ty masz tego e-maila (i inne...) otrzymać, jak Ci skrzynkę zapchało... ? 8) Quote
Agnieszka_ Posted July 15, 2003 Posted July 15, 2003 Ja też wysłałam już dawno a nie otrzymałam maila. Quote
Agnieszka_ Posted July 15, 2003 Posted July 15, 2003 Tajraga nie bój się już posprzątałam w skrzynce. Dzisiaj to dostałam tyle maili jak nigdy, coś ok. 30 i nie nadążam ich odbierać :) A monika dziękuję za przesłanie tego listu. Quote
Agnieszka_ Posted July 15, 2003 Posted July 15, 2003 Wiesz od różnych osób. I raczej większość fotki np. od Grzesia, Moniki Millian, z dwóch hodowli i takie tam . No i od maszera tesh :D Quote
Recommended Posts