pinczerka_i_Gizmo Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Kurde, a było już lepiej :shake: Trzymam kciuki! Przy jakim imieniu zostało? Chciałabym zrobić bannerek. Quote
Dorothy Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Moze niech bedzie Luna. dziekuje za banerek. rozmawialam z lekarzem jutro z samego rana kroplowka, chyba ze w nocy sie pogorszy to jedziemy na dyzur nocny. Narazie psica lezy, ale bylo wydalanie kazda strona, az nia szarpalo :-( biedna:shake: Quote
_bubu_ Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 trzymaj sie malutka, musi być dobrze.. Quote
BUDRYSEK Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 cholera jasna co sie dzieje? Lunko trzymaj się!!! Quote
Guest mareksy Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Jak Lunka się dziś czuje, mam nadzieję że już lepiej? Co powiedział lekarz? Quote
Dorothy Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 cala noc nie spalysmy, niestety biegunka i wymioty na zmiane, kazde wypicie wody konczylo sie wymiotami, a jak nie dac wody psu ktory sie odwadnia? Biegunka sluzowata z sladami krwi co pół godziny. Cala noc wycieralam, pralam szmaty, tuliłam psice, wycieralam, pralam, tuliłam... ledwo widze na oczy. Rano pojechałysmy do lecznicy lekarz już czekał, nasz niezastąpiony, niestety sunia musiała zostać, poniewaz musi dostac trzy lub cztery kroplówki- elektrolity, glukoza, aminokwasy (dożywienie) i byc moze jeszcze raz elektrolity. Wieczorem mam ją odebrać, będą dzwonić. Niestety narazie żywienie pozajelitowe. Luna , a moze LENA? Co o tym myślicie? ide sie na chwile położyc.... Quote
_bubu_ Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Mi się podoba bardziej Lena. Lune juz mamy. maleństwo potrzebuje teraz dużo ciepłych myśli. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Bannerki dla malutkiej: [CENTER][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/uratuj-malenstwo-dt-pilnie-130224/"][IMG]http://i41.tinypic.com/25hn09s.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/uratuj-malenstwo-dt-pilnie-130224/"][IMG]http://i42.tinypic.com/sexc15.jpg[/IMG][/URL] [/CENTER] Quote
Melka Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Kurcze, niedobrze :( :( Daj znać wieczorem, co z małą. Ciotka Milenka trzyma kciuki za Lenkę :) i za Ciotkę Dorotkę, by starczyło jej sił... bo ciągle coś :shake: Quote
_bubu_ Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Z malutką bardzo zle :( ma nosówke, juz postac nerwową . Dorothy pojechała po nią wieczorem do lecznicy i po godzinie dostała drgawek i ślinotoku. Wróciła do lecznicy , jest nieprzytomna :( ma niewielkie szanse .. Quote
zachary Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Dorotko, jak Twój niemowlaczek się miewa? Quote
jolek68 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 I czemu taki bobas musi tak cierpieć :placz: Quote
psiama Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Dziewczynko walcz, proszę !!!!! :roll: Jakie wieści u Lenki ??? :roll: Quote
Melka Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Trzymam mocno za Lenkę kciuki i przesyłam całą pozytywną energię w jej stronę. Może się uda... Quote
BUDRYSEK Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 dostałam info od bubu że z Alutką lepiej!!!! Quote
Dorothy Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Bylam w lecznicy, szczerze mowiac jechalam tam w okropnym strachu. Wczoraj zabralam małą z lecznicy do domu na noc, słabiutką, lecąca przez ręce. W domu ułożyłam na kocyku, przykryłam drugim, utuliłam, bo bardzo się trzęsła, i jak zasnęła na moment wyszłam do łazienki. Stamtąd usłyszałam okropny skowyt! Wpadlam do sypialni a mała w konwulsjach padaczkowych, ze ślinotokiem, wyje potwornie :placz: tuliłam nic nie pomagało, zwymiotowała tylko, oczy wywrócone,sztywna i wyprężona, myślałam że odchodzi...:-( zadzwoniłam do lecznicy jak troszke sie uciszyła, kazali ją przywieżć, przywiozłam, cały czas w aucje skowyczała, myślałam że mi serce pęknie. Dostała przez wenflon całą masę zastrzyków, relanium, leki przeciwbólowe i jakies inne nie wiem jakie, i kazali mi ją zostawic, jak wychodziłam to mała miała cały czas drgawki i niekontrolowane ruchy łap i szkliste oczy...:shake: lekarka powiedziała ze podejrzewają nosówke, ktora zaatakowała układ nerwowy...rokowania bardzo złe...:-( Płakalam pół nocy i w ogole nie spałam, miotałam sie po domu, o 5 wstałam myc podłogi bo nie mogłam w łóżku wytrzymać. Rano pojechałam i pytam czy maleństwo żyje.. a pani mowi- tak, właśnie była na spacerze. Myślałam że się przesłyszałam, że pomyliła pieski. A jednak nie!!! Przyniosła mi Lenke, postawiła, a ta na własnych chwiejnych nóziach przyszła do mnie! Po prostu rozpłakałam sie ze szczescia. Jest chudzieńka, słabiutka, stale na kroplówkach, ale sama wstaje, chodzi, nie wymiotuje. Jedno oczko ma gluta stale i niestety dalej podejrzewają że to nosówka... Poleciłam zrobić wszystkie mozliwe testy i podać wszelkie dostepne lekarstwa, wieczorem będę rozmawiać z lekarzem. Niestety same testy będą kosztować z 200 zł , o koszt leków nawet nie pytałam, bardzo Was proszę o pomoc, dziewczyny zajmujące sie zwierzakami z Żywca mają mnóstwo zwierzaków pod opieką na któe tylko w lecznicy wydaja ogromne kwoty,widziałam rachunki, pomóżmy w leczeniu Lenki, prosze o wklejanie bannerków a twórce bannerka o napis na bannerku że wsparcie potrzebne... Quote
BUDRYSEK Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Alutko walcz!!! DS już czeka na Ciebie!!! Quote
zuzlikowa Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Budrysku...wystawiłam [SIZE=3][COLOR=Red][B]aukcję cegiełkową na Lenkę [/B][/COLOR][/SIZE]ze wskazaniem na AFN!Wyróżnioną,pogrubioną! [url=http://www.allegro.pl/item546205670_szczeniaczek_lenka_raz_uratowana_znowu_walczy.html]Szczeniaczek LENKA_Raz Uratowana Znowu WALCZY!!! (546205670) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Trzymaj się maleńka!!!:loveu: Piszcie co u niej! Quote
Recommended Posts