Jump to content
Dogomania

Zmasarkowany przez sadystę Szkielet. PIANO MA DOM. Oszedł za TM:(

Recommended Posts

Posted

[quote name='GoniaP']Generalnie, to jeśli on jest w takim stanie jak Edi opisujesz, to powinien na cito trafić do kliniki. Macie tam jakąś sprawdzoną całodobową?[/quote]
Macie jakąś, gdzie nie trzeba z góry płacić? Nie wyrobię niestety jak z góry. Poznań to tylko 120km:roll:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Tak, przepraszam cie, pomylilo mi sie wszystko z wrażenia, Raszyn z Rawiczem i w ogóle. Jasne, że Wawa za daleko, trzeba koło ciebie szukać. Przepraszam za zamieszanie z tym postem, jakaś czcionka mi sie włączyła dziwna, matko, już tez mi się zagotowało w mozgu. Trzeba walczyć jutro od rana.

Posted

[quote name='sonikowa']Tak, przepraszam cie, pomylilo mi sie wszystko z wrażenia, Raszyn z Rawiczem i w ogóle. Jasne, że Wawa za daleko, trzeba koło ciebie szukać. Przepraszam za zamieszanie z tym postem, jakaś czcionka mi sie włączyła dziwna, matko, już tez mi się zagotowało w mozgu. Trzeba walczyć jutro od rana.[/quote]
Nic nie szkodzi. Dziękuję za chęci pomocy:)
" koło mnie"- Wrocław 50km, Poznań 120km

Posted

Znów rozmawiałam z Panią Fiedziuk, bo było karmienie. Pies nie umie pić wody:crazyeye: Nie zna jej:( Masakra. Pani mówi ze jakby się uśmiechał do niej, czyli środki p/bólowe działają i antybiotyk. I tak jej w oczy patrzy...

Posted

[quote name='GoniaP']Edi, podsumuj raz jeszcze co powiedział lekarz. Jaka diagnoza? Ile ma lat? Czy miał robione rtg? Podaj mi swój nr na pw. Co, jeśli nie znajdziemy miejsca do jutra?[/quote]
Wiek, max 10 lat:( Może mniej ale nie wiemy bo głód wyniszcza. Zęby ma starte ale kamienia niewie. Głodował bo chudy i wyniszczony. Anemiczny. Rana na łapie od sznura ( widać na focie). Ucięty ogon tępym narzędziem. Rana była paskudna, ropa krew i ból. Nie mógł robić koopy. Oczyszczone, zabezpieczone, ma się wygoić. Z rtg- stare złamanie na łapie, zrosło się samo i jest krzywe kolanko. Miednica jakby przestawiona ( od kopania). Chodził o własnych ostatnich siłach, nie kulał. Spokojny, nie gryzł. Tylko strasznie płakał przy ruszaniu.
Znaleziony w Żmigrodzie koło cmentarza, na wysypisku z gnoju ( dosłownie) Nie wiem ile tam był:(
Mój numer691699213
Mamy suszarnie do ok 15.00 ( pani Fiedziuk przypilnuje żeby Go nikt nie wyrzucił, bo sąsiedzi mają klucze) Po 15.00 mogę Go zawieźć do 150km, chwilowo na więcej mnie nie stać:(

Posted

Edi, podsumuj raz jeszcze co powiedział lekarz. Jaka diagnoza? Ile ma lat? Czy miał robione rtg? Podaj mi swój nr na pw. Co, jeśli nie znajdziemy miejsca do jutra?

Posted

Trzeba szukać we Wrocławiu. Na pewno jest jakaś całodobowa klinika z hotelikiem. Ja niedługo jestem na dogo, ale pamiętam, że na wątku sparaliżowanej Funi była wzmianka o innym psie w lecznicy we Wrocławiu . Może to byłby dobry adres?
Będę próbowała jutro coś wydzwonić, ale pewnie dziewczyny z Wrocławia maja lepszą orientację.

Posted

:placz::placz::placz:
poszukalam w googlach klinik we Wroclawiu, wyskoczylo mi co nastepuje:
[url=http://www.niedzielscy.pl]Klinika Weterynaryjna|Całodobowo|Wrocław[/url]
ekovet (ale czynna do 22:00)
nie wiem jak wyglada tam sprawa z hotelikiem...

Posted

[quote name='sonikowa']Trzeba szukać we Wrocławiu. Na pewno jest jakaś całodobowa klinika z hotelikiem. Ja niedługo jestem na dogo, ale pamiętam, że na wątku sparaliżowanej Funi była wzmianka o innym psie w lecznicy we Wrocławiu . Może to byłby dobry adres?
Będę próbowała jutro coś wydzwonić, ale pewnie dziewczyny z Wrocławia maja lepszą orientację.[/quote]
Pytałam już ulv, Niedzielscy mają, ale tam piekielnie drogo i nie da się " na termin" A ja w tej chwili, nie dam rady zapłacić z góry:(:(:(Gdyby u Uli w Rawiczu była taka możliwość, to zapewne miałabym odroczony termin płatności, ale jak nikt mnie nie zna?:( Nie ma szans:shake:

Posted

Dzwonilam przed sekundą do Niedzielskich we Wrocławiu.Jest miejsce.Doba kosztuje 35 zł , w tym jest opieka , wyżywienie.Za leczenie trzeba zaplacic dodatkowo.Miejsce na wszelki wypadek zarezerwowałam.Tylko jak długo on by mógł tu przebywa biorąc pod uwagę koszty i co potem?

Posted

[quote name='Poker']Dzwonilam przed sekundą do Niedzielskich we Wrocławiu.Jest miejsce.Doba kosztuje 35 zł , w tym jest opieka , wyżywienie.Za leczenie trzeba zaplacic dodatkowo.Miejsce na wszelki wypadek zarezerwowałam.Tylko jak długo on by mógł tu przebywa biorąc pod uwagę koszty i co potem?[/quote]
Właśnie rozmawiałam z Gonia P:multi:Jutro Biedak pojedzie do Poznania do kliniki i...:( Zbieramy na leczenie:(
Dziękuję Goniu serdecznie w imieniu Pieska i swoim

Posted

[quote name='Poker']to dobrze.A jaki będzie koszt?
Jutro zrezygnuję u Niedzielskich[/quote]
Kochani nic nie wiem na razie. Jutro jak wrócę z Poznania to powiem co i jak.
Najważniejsze że Bieduś będzie pod opieką weterynaryjną, będzie miał ciepło i cioteczki:loveu:
Bosz, jak ja się Wam odwdzięczę?

Posted

[quote name='malicja']zmien moze tytul watku..
i dorzucam sie do leczenia, na jakie konto bedziecie zbieraly wplaty?[/quote]
Myślę ze to po badaniach jutro w klinice będzie wiadomo. Na jakie konto nie wiem jeszcze, ale jak tylko będę wiedziała zaraz napiszę. Bardzo bardzo dziękuję!

Posted

[quote name='Edi100']Myślę ze to po badaniach jutro w klinice będzie wiadomo. Na jakie konto nie wiem jeszcze, ale jak tylko będę wiedziała zaraz napiszę. Bardzo bardzo dziękuję![/quote]

pospieszylam sie z emocji z tym kontem :eviltong:

strasznie sie ciesze ze biedactwo bedzie mialo opieke. no i pomocne ciotki!

Posted

W takim razie, jak mix naszych 3ech. ;) Nie dopuszczam myśli, by miał z tego nie wyjść. Qrczę, jak na złość nie przychodzi mi nikt do głowy od bazarków. Zaraz, zaraz - mru, basiapron, Lidan. Edi, napiszesz do Dziewczyn?

Posted

[quote name='GoniaP']Ze swojej strony mogę obiecać to, że będę go odwiedzać i robić fotki - to na start. Umieścimy go w całodobowej klinice, zostanie przebadany, zabezpieczony, a potem zobaczymy.

Mam fanty na bazarek, ale nie mam czasu by go prowadzić. Czy znalazłby się ktoś, kto by nas wspomógł w tym względzie? Już teraz trzeba myśleć o kosztach.

Nie mogę przestać o nim myśleć... Nie pozwolimy już go nikomu tknąć, to pewne. Byleby tylko sie wykaraskał, wydobrzał...

On wygląda jak mix moich dwóch psów :placz:[/quote]
Goniu jesteś wielka!
Nie napisałam tego wczeęniej- On ma wyciachany ten ogonek tuż przy kręgosłupie!!!!:placz:
Widac nawet na rtg pocharataną kośc tępym narzędziem. To słowa mojej wetki. Nie ma nawet kikutka:placz:Nic:(

Posted

Ze swojej strony mogę obiecać to, że będę go odwiedzać i robić fotki - to na start. Umieścimy go w całodobowej klinice, zostanie przebadany, zabezpieczony, a potem zobaczymy.

Mam fanty na bazarek, ale nie mam czasu by go prowadzić. Czy znalazłby się ktoś, kto by nas wspomógł w tym względzie? Już teraz trzeba myśleć o kosztach.

Nie mogę przestać o nim myśleć... Nie pozwolimy już go nikomu tknąć, to pewne. Byleby tylko sie wykaraskał, wydobrzał...

On wygląda jak mix moich dwóch psów :placz:

Posted

[quote name='majqa']W takim razie, jak mix naszych 3ech. ;) Nie dopuszczam myśli, by miał z tego nie wyjść. Qrczę, jak na złość nie przychodzi mi nikt do głowy od bazarków. Zaraz, zaraz - mru, basiapron, Lidan. Edi, napiszesz do Dziewczyn?[/quote]
Napiszę jutro, dziś muszę się zając moją Ślepusią i Dropsiem ( spacery).Czekają:lol:
Ja też mam "fanty" i też mogę wysłać:evil_lol:

Posted

[quote name='Edi100'](...) On ma wyciachany ten ogonek tuż przy kręgosłupie!!!!:placz:Widac nawet na rtg pocharataną kośc tępym narzędziem. (...) Nie ma nawet kikutka:placz:Nic:([/quote]
Dlaczego takim gnojom to na ogół uchodzi płazem? :angryy:

Posted

Zrobię co w mojej mocy. Obiecuję!
Wydrukuję jego fotke i będę rozpytywała ludzi, kto miał takiego Psa. Jak się dowiem złoże doniesienie na Policję. Rozpuszczę wici o draniu, tak by Go wytykano palcami i poproszę tutejszą gazetkę o artykuł z podaniem nazwiska...:angryy: