Jump to content
Dogomania

Zmasarkowany przez sadystę Szkielet. PIANO MA DOM. Oszedł za TM:(

Recommended Posts

Posted

Żmigród. Przed kilkoma minutami, zadzwoniła do mnie zaprzyjaźniona Pani F.Kocha zwierzeta nie mniej niż my. Była na spacerze ze swoim psiakiem i zobaczyła że lezy mały czarny piesek:( Myslała że nie żyje, ale biedak podniósł główkę. Prawdopodobnie jest ranny:( Za godzinę ma przyjśc do mnie do pracy i mamy tam pójść. Nie wiem co dalej zrobię:placz:
Nie wezmę Go do siebie:( Nie mam jak:placz:Jedyne co mogę to zawieźć psa do weta do Rawicza. Macie jakieś zaprzyjaźnione szpitaliki we wrocławiu lub okolicy?

Nie mogę Go tam zostawić:placz::placz::placz:
[I]Piano od dziś czyli wtorku 27 stycznia, dzieki Cudownej Goni P i innym wspaniałym cioteczkom przebywa w klinice w Poznaniu. Jego leczenie będzie długie i kosztowne:( ale ma sznasę żyć.[/I]
[I]Prosimy o grosiki dla zmasakrowanego Biedulka, by mógł chodzić o własnych siłach i bez bólu normalnie funcjonować:([/I]
[B]Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR"[/B]
[B]Oddział Poznań [/B]
[B]Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz.[/B]
[B]ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola[/B]
[B][COLOR=blue]80 1050 1924 1000 0023 0438 1029 z dopiskiem: "Na Piano".[/COLOR][/B]

[I]Za wpłaty serdecznie dziękuje biedny Piano, który tak bardzo chce żyć:([/I]
[I]-----------------------------------------------------------------------------[/I]

[B]Wpłaty które wpłynęły na konto Oddziału Fundacji Emir w Poznaniu od dnia 26 stycznia 2009r. do dnia 04 luty 2009r. z adnotacją "Na Piano" :[/B]

[FONT=Arial][SIZE=2]Łukasz R.-[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]10,00zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Monika K. -allegro -[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]20,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Jacek P. - allegro - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]25,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Katarzyna S. - allegro -[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]5,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Janusz K. - allegro- [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]25,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Monika P. - allegro - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]15,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Aleksander M. - allegro - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]20,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Mariola Cz. - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]25,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Zbigniew G.- allegro - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]50,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Jolanta K. - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]20,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Paweł W. - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]50,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Aneta B. - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]30,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Agata S. - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]100,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Magdalena K. - allegro -[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]10,00 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Elżbieta S.(na Piotrusia i Piano) - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]180,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Maria M. - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]50,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Halina Z. - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]30,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Katarzyna S. - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]30,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Beata O. - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]30,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Agata Z. - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]57,36 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Ewa N.(safira) - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]100,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]m-orsetti - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]200,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Magdalena S.(bico) - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]50,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Lucyna S. - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]200,00 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Jolanta W. - [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]30,00 zł[/SIZE][/FONT]

[SIZE=3][COLOR=red][B]Suma łączna: 1362zł 36gr.[/B][/COLOR][/SIZE]
Bardzo serdecznie dziekujemy!!!!!
----------------------------------------------------------

[B]Wpłaty które wpłynęły na konto Oddziału Fundacji Emir w Poznaniu od dnia 04 lutego 2009r. do dnia 07 lutego 2009r. z adnotacją "Na Piano" :[/B]
Sylwia D. - 20,00 zł
Agnieszka K. - 30,00 zł
Katarzyna M. - 30,00 zł
Aleksandra K. - 5,00 zł
Marta B. - 5,00 zł
Krzysztof B. - 10,00 zł
Ewa B. - 200,00 zł
Katarzyna S. - 20,00 zł
J.S. - 30,00 zł
Eliza S. - 10,00 zł
Iwona G. - 30,00 zł
Stefan C. - 50,00 zł
Joanna B. - 25,00 zł

[COLOR=red][B]RAZEM : 465,00 zł[/B][/COLOR]

[B][COLOR=#ff0000]-----------------------------------------------------[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][COLOR=black][B]Wpłaty które wpłynęły na konto Oddziału Fundacji Emir w Poznaniu od dnia 07 lutego 2009r. do dnia 16 lutego 2009r. z adnotacją "Na Piano" :[/B][/COLOR][/COLOR][/B]

[COLOR=#ff0000][B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Marta P. - 50,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Anna T. - 5,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Agata M. - 5,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Monika D. - 15,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Marta P. - 50,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Marek O. - 20,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Edyta P. - 50,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Barbara E. - 7,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Aleksandra K. - 50,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ilona D. - 20,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Beata D. - 20,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Katarzyna M. - 20,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Daria D. - 20,00 zł ( na Plastusia i Piano)[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jolanta M. - 30,00zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jolanta K. - 20,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Artur R. - 25,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Monika F. - 10,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Katarzyna W. - 65,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Joanna D. - 50,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ewa W. - 50,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Krystyna C. - 10,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Piotr R. - 100,00 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][B]RAZEM: - 692,00zł [/B][/COLOR][/B]

[B][COLOR=#0000ff][B]Za każdą złotówkę[/B] [B]serdecznie dziękujemy[/B][/COLOR] [/B]
[B]__________________[/B]

[/COLOR]

[COLOR=black]Za pobyt w Poznaniu, faktura wyniosła 675zł[/COLOR]
Dotychczasowe leczenie w Śremie wynosi 708zł
--------------------------------------------------

[B]Wyływy na Piano od 16 lutego do 9 marca[/B]:

[B]Aleksandra S. - 40,-[/B]
[B]Aleksandra D. - 15,-[/B]
[B]Joanna R. - 150,-[/B]
[B]Iwona P. - 8,-[/B]
[B]Teresa M. - 100,-[/B]
[B]Elżbieta S. - 200,-[/B]
Bardzo bardzo dziekujemy!!!!

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images40.fotosik.pl/82/9c7868a1fdf56cac.gif[/IMG][/URL]

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Własnie wróciłam. Zamknełam sklep i pogałysmy z panią F. Przyjechał miejscowy wet na nasze wezwanie i powiedział że połamany i uspić. Nie przekonał mnie. Wziełysmy psa i pojechałysmy do Uli do Rawicza. Piesek strasznie płakał:( Jak Go wyciągnełysmy z zamochodu żeby go połozyć na materac i zanieść do Lecznicy On wstał! Uff, pomyślałam, ale to co zobaczyłam:shake:Szkielet który ledwo powłóczył nóżkami. W lecznicy usg, i rtg. Biedus ma stare złamania które się zrosły. Cos z miednicą bo jest krzywa ( był prawdopodobnie kopany) i rane na nodze od sznurka na którym był więziony:placz::placz:No i najgorsze, rana na pupie i tu gdzie był ogon:( Ktoś mu Go obciął tępym narzędziem i połozył na wysypisku :angryy:Nie wiem ile tam leżał wiem, ile wycierpiał. Dostał zastrzyki i leki oraz leki do domu. Ma wszystko oczyszone i zabezpieczone. Własnie się wybudza u Pani F w suszarni w bloku. Może tam zostać tylko dziś, bo sąsiedzi mają przeciwko....
Szukam mu pilnie czego kolwiek, by los był dla niego łaskawszy:(
Pomocy:(
Mam zdjęcia na telefonie ale nie mam kabla. Mogę tylko mmsy przsłać. Jest Ktoś chetny żeby je tu wstawić?
Proszę...

Posted

Koszmar. Nie mogę pomóc ze zdjeciami, niestety, nie bardzo wiem jak to się robi, ale najważniejszy jest teraz jakiś domek, w którym doszedłby do siebie. Może jakaś lecznica we Wrocławiu go przyjmie? Koszty, jak to często tu bywa, jakoś pokryja ludzie stąd.

Posted

o rany :-( straszne wieści..
Byłaś Edi na wątku "Spis domów tymczasowych"? Ostatnio nawet w dziale przygarnępsa ktoś pisał, że może przyjąć jakiegoś biedaka na tymczas..
Wytrzymaj biedaczku...:shake:

Posted

[quote name='Helga&Ares']o rany :-( straszne wieści..
Byłaś Edi na wątku "Spis domów tymczasowych"? Ostatnio nawet w dziale przygarnępsa ktoś pisał, że może przyjąć jakiegoś biedaka na tymczas..
Wytrzymaj biedaczku...:shake:[/quote]
Jeszcze nie zdążyłam poszukać. Wysyłałam smsy na gorąco z lecznicy, bo nawet nie miałysmy Biedaka Go gdzie zabrać:(
Sąsiedzi się zgodzili tylko na dziś. Pani F, gotuje mu jedzenie, okryła Go kołdrami. Mam nadzieję że mniej Go boli:(

Posted

[quote name='Dorothy']Edi100 Ty to masz szczescie....:shake:
biedak, wybudza sie, znaczy byl znieczulony? Jelsi tak, to dobrze ze sie wybudzil....[/quote]
Tak był znieczulony:( Bardzo płakał z bólu:( Jest bardzo wycięczony i anemia też jest. Nie wiem ile nie jadł i tak cierpiał, ale chyba sporo bo rana była zaropiała i nie mógł się załtwić:placz:i nikt zupełnie nikt się nie zainteresował:angryy: Pani Fiedziuk Go przypadkiem zobaczyła i mnie zaalarmowała.Skonał by w strasznych mekach, bo męki już były potworne:placz:
Wybudzał się już w lecznicy. Teraz wiem że pojadł rosołek z ryżem o 18.00, małą porcję bo wiadomo nie jadł wcale jakiś czas:( Dostanie jeszcze o20 i 22 jedzenie.
Ja mu też gotuję ryż i mięsko, tak na zapas, choć nie wiem gdzie ten zapas on zje:(

Posted

[quote name='Dorothy']no i co z tymi fotami.
rozumiem ze zrobili mu morfologie? cos procz anemii?[/quote]
Wygłodzenie, rana na nodze po sznurku, krzywa miednica i kolano ( stare złamania i "poturbowania" ) No i rana po urznietym ogonku:(

Posted

[quote name='Dorothy']no i co z tymi fotami.
rozumiem ze zrobili mu morfologie? cos procz anemii?[/quote]
No nie poszły. Zaraz postaram się je posłać na drugi telefon i z tamtego.
Jeszcze kilka minut:(

Posted

Z fotami jeszcze chwilkę:(
Pani Fiedziuk znów dzwoniła i biedak ma apetyt. Nie umie pić wody, popił rosołku. Troszkę się rusza, a Pani przykrywa.
Serce kobieta ma ogromne, żeby nie był sam, będzie spała na fotelu w suszarni...
Sprawdzałam DT na dogo, wszystko zajęte:(

Posted

[quote name='sonikowa']Dobrze, że nie będzie tam w nocy sam.. Tylko co dalej, co dalej? W klinice nie mogą go przetrzymać?[/quote]
Moja weta w lecznicy nie ma szpitaliku ani miejsca:(
Nie wiem, naprawdę mózg mi paruje od myslenia:(

Posted

:placz: rany co biedulek
och jak ja bym dorwała tego , tego .....sssss.....na to przyrodzenie zardzewialym , tepym nozem bym mu osobiscie uciela :angryy::mad:

Posted

[quote name='GoniaP']Generalnie, to jeśli on jest w takim stanie jak Edi opisujesz, to powinien na cito trafić do kliniki. Macie tam jakąś sprawdzoną całodobową?[/quote]
Żadnej:(
Jak pisałam dostał zastrzyki i leki. Mamy tablety na następny tydzień. Antybiotyk i sterydy:(:(:(

Posted

Na Fotach ten biedak wydaje się duży a nie jest. Głowa wydaje się większa bo jest baaaaaaaaaaaaaaardzo chudy:(
Tu na zdjęciach jest znieczulony do badań i czyszczenia rany. :(

Posted

[FONT=arial][SIZE=2][COLOR=#bfbfbf][B][COLOR=#ffffff]Pppomylil mi sie rawicz z raszynem, przepraszam za zamieszanie z adresem lecznicy, juz wykasowalam...omysl,
[/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='sonikowa']Bardzo dobra lecznica calodobowa jest Vetka na Bialolece. Maja tez hotelik... Tylko, ze nikogo tam nie znam. Mozna sprobowac zadzwonic tak po prostu, jak na pogotowie?

[URL="http://www.lecznica-vetka.pl"]Vetka - klinika weterynaryjna. Hotel, leczenie, zabiegi[/URL]

[FONT=arial][SIZE=2][COLOR=#bfbfbf][B][COLOR=#ffffff]ul. Modlińska 65, Białołęka[/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][COLOR=#bfbfbf]
[B][SIZE=2][FONT=arial][COLOR=#bfbfbf]03-199 Warszawa[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
[B][SIZE=2][FONT=arial][COLOR=#bfbfbf]tel./fax 022 6145899; tel. 022 8842472[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
[/COLOR]

[FONT=arial][SIZE=2][COLOR=#bfbfbf][B][COLOR=#ffffff]ul. Modlińska 65, Białołęka[/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][COLOR=#bfbfbf]
[B][SIZE=2][FONT=arial][COLOR=#bfbfbf]tel./fax 022 6145899; tel. 022 8842472[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
[/COLOR][FONT=arial][SIZE=2][COLOR=#bfbfbf][B][COLOR=#ffffff]ul. Modlińska 65, Białołęka[/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][COLOR=#bfbfbf]
[/COLOR][/quote]
Kochana jestes, ale warszawa ode mnie to ponad 400km, a ja muszę być w pracy przed max 11.00 dziś juz zawaliłam robotę...