Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psychika tych psów z każdym dniem się pogarsza, u jednych mniej u drugich bardziej!
W przypadku Carlosa nie jest dobrze. Odkąd do nas trafił bardzo się zmienił. Nie jest agreswyny, ale zmiane można dostrzec. Na tyle ile mogę wychodzę z nim na spacerki..

Posted

Może jestem przewrażliwiona, ale ten wątek to raj dla pseudohodowców i ludzi szukających psów do walk. Dokładnie podane miejsce pobytu psów, wiek i info, że nie kastrowane. Czy schronisko sprawdza komu wydaje psy?

Posted

Evra napisał(a):
Może jestem przewrażliwiona, ale ten wątek to raj dla pseudohodowców i ludzi szukających psów do walk. Dokładnie podane miejsce pobytu psów, wiek i info, że nie kastrowane. Czy schronisko sprawdza komu wydaje psy?

Jasne, że sprawdza. Po prostu szukamy dla nich domów tak jak dla każdych innych psów. To,że są mieszankami tych ras nie oznacza przecież,że nie zasługują na dom i nie powinny być ogłaszane, ale masz rację co do jednego - trzeba będzie pomyśleć nad ich wykastrowaniem. Wszystkie suczki i psy rasowe są kastrowane w naszym schronisku, ale inne już nie.

Posted

Są sprawdzane jak najbardziej, choć wydaje mi się, że każdy kto szuka takim psiakom domów nie ma nigdy 100% pewnośći co się stanie i czy to dobry dom.. Zazwyczaj jest tak że jest to 99%. Psy są kastrowane, ale robimy w ten sposób że jeśli wiemy, że któryś z nich ma jechać do nowego domku to kastrujemy/ sterylizujemy psine. Bo takto staramy się zaklepywać zabiegi dla suczek..

Posted

Kolejny chłopak COREY, ok roczny, sympatyczny psiak, trafił do nas ze zmianami skórnymi.

p.s.
Evra nie musisz się martwić. Suki wysterylizowane, psy (rasowe) kastrowane, szczególnie bullowate. Staramy się ograniczyć ryzyko do minimum. Przeprowadzamy równiez kontrole poadopcyjne.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Nowa bullowata suczka. Trafiła do nas 24 lutego 2009r. Wskoczyła na fotel i już tak tam została i czeka.....
Myślałam, że może znajdzie się właściciel, niestety nic z tego, sunia czeka na nowy kochający dom. Miała na sobie cieniutką obroże, bez numerka. Spokojna, bardzo grzeczna i łagodna, Nie toleruje za bardzo innych psów, choć odrazu nie odpowiada na nie agresją.. po prostu pokazuje że nie chce mieć z nimi kontaktu..

Posted

martka1982 dodaj proszę Tile, Barona i Grandziola na pierwszą, żeby ludzie je widzieli...

[SIZE="3"]Imię: Tila
Sterylizacja: Nie

Tila do Konińskiego Schroniska trafiła 24 lutego 2009r. Miała na sobie obroże, bez numerka. Łudziliśmy, że znajdzie się właściciel, nic z tego :-( Tila czeka. To grzeczniutka, radosna suczka. Nie wszystkie psy toleruje, ale nie okazuje im agresji. Uwielbia spacery. Pokochaj!

[SIZE="3"]Imię: Baron
Kastracja: Nie

Baron około 3 letni piękny pit bull. Do obcych jest bardzo zdystansowany, dla tych których już zna otwarty i przyjacielski. Do schroniska trafił w bardzo złym stanie, wychudzony, zaniedbany i przerażony. Przez dłuższy czas nie przejawiał chęci do życia, w tej chwili to już zupełnie inny pies, radosny, żywy, pełen wigoru i chęci do życia. Czeka na nowego mądrego, odpowiedzialnego właściciela. Baron jest bardzo ładnym, świetnie zbudowanym pit bullem, niestety jeszcze nikogo nie ujął swoją urodą.
Nie wszystkich jednak toleruje i na jego zaufanie trzeba sobie solidnie zapracować. Przed adopcją, jak wszystkie psy tej rasy, zostanie wykastrowany. Uniemożliwiamy w ten sposób jego ewentualne przyszłe trafienie na arenę walk psów oraz rozród, który doprowadził do tego, że psy tej pięknej ale trudnej w prowadzeniu rasy trafiają w nieodpowiednie ręce przez co potem sprawiając kłopoty właścicielowi ląduja w schronisku.
Kastracja psów czy sterylizacja suk nie wplywa absolutnie na ich charakter ani nie powoduje problemów zdrowotnych a wręcz mocno ogranicza ich występowanie.

Posted

Dziękuje!..
hmm.. nie wiem on bardziej mi przypomina jakiegoś hmm takiego mastifa albo co, trochę boksia.. taki Fąfelek;) Ale jak chcesz..

Wzięłam dziś Tilkę na 2 godz spacer po mieście. Jestem w niej wporst zakochana ..

• 3 weeks later...
Posted

A tuu ciszaaaaaaaaa totalna :-(

W schronie nowy bullek, stafford - maść biało brązowa. Jest u nas od wtorku i nikt się po niego nie zgłasza, Jutro wkleje zdjęcia. Jest przyjazny, radosny i łagodny. Nie toleruje innych psów.

Posted

Kanibal (stafford) jest w schronisku od 7 kwietnia 2009r, nikt się po niego nie zgłasza. Dla ludzi przyjazny i towarzyski, reaguje radośnie, nie toleruje
innych psów. Bardzo tęskni za właścicielami...

I tak wołam na niego BAK;) hehehe

Posted

Martka jak będziesz miała trochę czasu zmień imię Kastor na Kanibal.. tak się zwie chłopaczek...:roll:

Po za tym to: Elzucha w domku nowym. Oby drugi raz był tym trafnym! ;)
Zmień w jej opisie, że ma dom.

Dzięki!

Gdzie domki niunie?????? :shake: