Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Dziś jest 1 lipca, do zawodów zostały tylko 3 dni. Przygotowania pełną parą :-) a jako że nie możemy już dłużej czekać - lista startowa została dziś zamknięta - miała być zamknięta 20 czerwca, ale daliśmy jeszcze wszystkim czas do końca miesiąca.
Na miejscu zawodów - tak jak było podawane w powiadomieniach - nie ma możliwości ani uregulowania opłaty, ani jej zweryfikowania. Nie da się czekać i prosić w nieskończoność o zrobienie przelewu... "

• Replies 615
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kochani, czy ma ktos moze miejsce w samochodzie dla dwoch belgow (ktore sie latwo upychaja), badz bardziej korzystnie dwoch psow i ich wlascicielki? psy bezproblemowe, do benzyny sie dorzucamy, zapewniam mile towarzystwo ;)
niestety transport mi sie posypal i szukam alternatywy...

Posted

[B]Do[/B] której jest planowany piątkowy trening? Ja na pewno na 15 nie dam rady się zjawić. Ale chciałabym się z terenem zapoznać. Wolałabym jednak uniknąć sytuacji, że przyjeżdżam, a tu wszystko jest pozamykane na siedem spustów ;)

Posted

[quote name='Godelaine'][B]Do[/B] której jest planowany piątkowy trening? Ja na pewno na 15 nie dam rady się zjawić. Ale chciałabym się z terenem zapoznać. Wolałabym jednak uniknąć sytuacji, że przyjeżdżam, a tu wszystko jest pozamykane na siedem spustów ;)[/QUOTE]

ja tam będę od 11 w piątek do wieczora w niedziele :cool3:, więc trenować możesz w piątek tak długo jak długo będzie jasno.

Posted

Super! Nie mam zamiaru przemęczać sucza, zwłaszcza, że weekend pod względem pogody zapowiada się dość gorąco (na szczęście ma również troszkę wiać :) ), ale wypadałoby obadać teren. Zwłaszcza przed debiutem :)

Posted

Staram sie znalezc dokladny adres zawodow i nie moge. Czy Kozlow to taka mala miejscowosc, ze nie ma potrzeby podawania adresu, czy ja po prostu zle patrze, a adres gdzies jest?

Posted

[quote name='myriad']Staram sie znalezc dokladny adres zawodow i nie moge. Czy Kozlow to taka mala miejscowosc, ze nie ma potrzeby podawania adresu, czy ja po prostu zle patrze, a adres gdzies jest?[/quote]

Z tego co wiem Kozłów to taka mała miejscowość. Stadion nie ma dokładniejszego adresu. Organizator obiecał, iż będą odpowiednio oznakowane skrzyżowania aby dojechać bez większych problemów.

Posted

[quote name='myriad']Czy Kozlow to taka mala miejscowosc, ze nie ma potrzeby podawania adresu, czy ja po prostu zle patrze, a adres gdzies jest?[/quote]

Tutaj jest zjazd z autostrady, którym trzeba zjechać:
[URL="http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,20,18.57473,50.27778?l=f8ea3b6fb2364cfb"]Mapa Polski[/URL] (polecam z tą mapą prześledzić poniższy mój opis )

Zjazd (na drogę 408 , zjazd nazywa się Gliwice-Ostropa) jest charakterystyczny, jedzie się nim całą chwilkę;-) Przejeżdżamy nad autostradą, pod autostradą i ogólnie jest to zakręcone miejsce, więc się nie zdziwcie - ale zgubić się nie da (nie ma wyboru).
Po przejechaniu pod autostradą dojeżdżamy do skrzyżowania (jesteśmy na podporządkowaniu). Widać tam piekarnię (z której będziemy mieć świeże bułeczki ;-) ). Skręcamy (w prawo, ul.Daszyńskiego-Ignacego, która zmienia się w Gliwicką). Jedziemy ok.3 km prosto, dojeżdżamy do ryneczku (rynek Sośnicowic - śliczny!) - skręcamy na nim w prawo, w ul. Łabędzką.

Jedziemy prosto, prosto, prosto (ok.3 km), przejeżdżamy nad autostradą, potem jeszcze ok.1 km prosto i gdy droga skręci ostro w prawo - będzie odbicie w ul.Wałbrzyską (nie wiem, czy ona jest tam tak nazwana - będzie nasze oznakowanie, i jest strzałka na KS RUCH Kozłów).
Jeśli dojedziecie na ul. łabędzią, albo co gorsza - Wyczółkowskiego - znaczy że pojechaliście za daleko ;-)

Stadion powinniście zobaczyć po prawej stronie.

Mam nadzieję, że opis pomocny. Dojazd będzie oznakowany w kluczowych miejscach, w razie czego też przecież można zadzwonić do nas (nr telefonu na stronie zawodów).
Miejsce to stadion RUCHU Kozłów (myślę, że miejscowi będą wiedzieć, gdzie to;-)).

Posted

Właśnie zbliża się burza, jutro po południu tez ma być wielka burza, w sobote słońce i do 33 stopni :mad:, w niedziele zachmurzenie ale ciepło i bez deszczu.

Takie są prognozy a co z tego będzie to zobaczymy

Posted

[quote name='IraKa']CHI dopytuje (przeze mnie, bo znowu zalogować się nie może) o współrzędne dla GPS . Macie możliwość podać?[/QUOTE]

Wafelek ma zapisane. Jak wróci do domu to wrzuci na forum.

Posted

[quote name='zibiman']Moze to przesada, ale jak by sie udalo wprowadzic dane GPS to bylo by latwiej dojechac. Jest szansa?[/quote]

Jest szansa, tylko do domu musiałam dotrzeć ;-) Współrzędne: N 50.31 222 E 18.55 609 .

Posted

Matlabowy generator liczb losowych o szumnej nazwie Mersenne Twister [SIZE=1](pod nadzorem jaśnie oświeconej komisji w osobach Przema i Wafelka :diabloti: ) [/SIZE]właśnie dopiero co rozlosował numery startowe - jeśli ktoś ciekawy - dostępne na liście startowej.
Reklamacji nie przyjmujemy ;-)

Posted

A ja mam pytanio-prośbe. Ma ktoś moze jedno miejsce wolne w aucie i przejezdża przez Zabrze? bo mój tatus obiecywal obiecywal i w koncu mnie jednak nie zawiezie :( a bardzo bym chciała zobaczyć zawody.

Posted

To ja pierwsza :D. Bardzo dziękuje za super zawody. Mnóstwo nagród, sędzie bardzo sympatyczny i torki fajne, acz zakręcone czasem
Dzielnie walczyłyśmy i stałyśmy na pudle :D Tyle karmy to pudel jeszcze w życiu nie wygała :D

Pozdrawiam Marzena i Kawa

Posted

Dotarłam o 1 do domu... Było tak fajnie, że nie chciało mi się wyjeżdżać...
DZIĘKI WIELKIE za zawody, za 2 fantastyczne dni...
Organizacja, ludzie i miejsce SUPER!!! Jednak co Agilitowcy to Agilitowcy - kochani dzięki Wam chce się żyć...
Sędzia przesympatyczny, torki takie pod moje psy:razz: (to zanaczy bardzo ciasne) tylko ja jeszcze dużo musze popracować..

Dziękuję za uwagi po przebiegach - zwłaszcza za jedną SUPER CENNĄ UWAGĘ... Nie powinnam mieć pretensji do Funi, że zatrzymuje się przed tunelm i patrzy na mnie conajmniej ze zdziwieniem... No bo dowiedziałam się że wołam do niej "tunel HOOPP!!!" :crazyeye: sama nie byłabym w stanie tego wyłapać, ale tak to jest jak sie ćwiczy samemu:-(

I jeszcze na koniec muszę się pochwalić...
Fakt bull - :razz: to pies inaczej, ale nie wiedziałam, że Funia aż tak lubi się popisywać... :lol:
Nie dała nam złożyć palisady (tej co w sobote tak ją kłuła w łapy...) biegała w tą i spowrotem jakby się chciała pochwalić "patrzcie jak ja pięknie ZBIEGAM obie strefy:crazyeye::lol:) - aby złożyć palisadę trzeba było bulla przytrzymać... ciekawe czy jej tak juz zostanie :razz:

Pozdrawiam i czekam na zdjęcia..
CHI & BBB

Część zawodników (w tym Organizatorów ;) ) pojechała bezpośrednio do Horni Sucha na obóz stąd pustki na necie...

Posted

No to pierwsze koty za płoty - zadebiutowaliśmy na zawodach agility [IMG]http://www.belgi.com.pl/images/smiles/001.gif[/IMG]

Chyba z całkiem przyzwoitym wynikiem. Na sześć przebiegów tylko jedna detka (z mojej winy). W klasyfikacjach łącznych, odpowiednio - 3 i 1 miejsce [IMG]http://www.belgi.com.pl/images/smiles/001.gif[/IMG]
Dodatkowo - tytuł - Najlepszy Debiut [IMG]http://www.belgi.com.pl/images/smiles/001.gif[/IMG]

A to wszystko 1,5 miesiąca od rozpoczęcia regularnych treningów i zapoznania ze strefówkami [IMG]http://www.belgi.com.pl/images/smiles/001.gif[/IMG]

Oczywiście mogło być o wiele lepiej. Suczysko biegało zdecydowanie wolniej niż na treningach, ale mój stres, brak doświadczenia i niesamowity skwar i duchota robiły swoje. Nie mam więc powodów żeby narzekać [IMG]http://www.belgi.com.pl/images/smiles/001.gif[/IMG] Ba, jestem z mojego potwora naprawdę zadowolona [IMG]http://www.belgi.com.pl/images/smiles/706.gif[/IMG]

A teraz jeśli chodzi o same zawody - wielkie brawa dla organizatorów! Naprawdę świetna robota! Fajny teren, dobra organizacja (choć jak się okazało, część moich danych, wysyłanych przed zawodami mailowo, zaginęła w akcji :P ) super atmosfera - czego chcieć więcej :)

OGROMNE gratulacje dla wszystkich zwycięzców :)

P.S. Po cichu liczę, że może znajdzie się jakaś fotka mojego czarnucha :)

Posted

Bardzo dziękujemy za roczny zapas karmy :D Na puchary Bryndzy będę musiała zorganizować pokaźną półkę ;) a dyplomy oprawić.

Generalnie, wielkie dzięki za organizację, świetnego sędziego, atmosferę i doping :) Mimo że z cieczką to udało nam się biegać naprawdę bosko. Jeszcze raz wielkie dzięki dla Zabrza!! Szkoda tylko, że tak późno skończyliśmy, bo do Wawy dotarłyśmy ok 24.

Posted

I ja także dziękuję za BARDZO FAJNE ZAWODY!! :multi::multi::multi:

Było bardzo, bardzo sympatycznie :loveu: Torki interesujące, atmosfera przednia, teren genialny, jedzonko na miejscu, tuneliada z gorącym dopingiem... Super :) Bardzo dziękuję - i organizatorom, którzy stanęli na wysokości zadania :Rose: i wszystkim zawodnikom, bo w końcu atmosfera też zależy od nas, no nie? :)

Co do zdjęć, to w sobotę wymiękłam, bo organizatorzy zapomnieli o klimatyzacji ;) a w niedzielę jednak moje problemy ostatnich dwóch miesięcy dały o sobie znać, więc tylko troszkę strzelałam. Ale za to zerówki mam chyba wszystkie :razz:

Zresztą widziałam tam sporą ekipę fotografów, więc mam nadzieję, że zdjęcia różne będą :)