Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dynamique napisał(a):
Sorry, ale ja nie w temacie... co mu jest ? :shake:

ma problemy z nerkami, chyba zapalenie.
dzisiaj się dowiemy czy leki przyniosły jakąś poprawę. ;)

Posted

Wyniki lepiej niż poprzednio, ale nadal nie za dobrze.
Jeszcze przez tydzień ma dostawać tabletki i znowu badanie moczu, ale wg Pani po tym tygodniu wszystko powinno już być dobrze :loveu:

Posted

Feigned napisał(a):
Jeszcze przez tydzień ma dostawać tabletki i znowu badanie moczu, ale wg Pani po tym tygodniu wszystko powinno już być dobrze :loveu:

To trzymamy kciuki za poprawę ;)

Posted

Feigned napisał(a):

Będzie dobrze ;)

Posted

kaskaSz napisał(a):
A jak radzicie sobie z łapaniem moczu do badania? Bo ja Foxiemu nie mogłam złapać- to był koszmar. :shake:

raz mi się udało trochę złapać i tyle wystarczyło, ale później się okazało, że mocz był trochę zanieczyszczony i i tak było trzeba powtarzać badanie, więc teraz pani sama pobiera cewnikowo, wiem, że to dla niego nie jest ani trochę przyjemne, no ale cóż.. aż tak źle też nie jest ;)

Posted

kaskaSz napisał(a):
A nie ma żadnego zapalenia po cewnikowaniu czy coś?

zapalenie ma, ale nie od tego. ;)
a to od tego może się stać coś takiego? nie wiedziałam nawet. :oops:

jeśli mi transport nie nawali (mam taką nadzieję !) to we wtorek Axel przejdzie metamorfozę. :diabloti:

Posted

Jak czytałam o cewnikowaniu to było napisane, że może dojśc do zapalenia i pies musi brać dodatkowy antybiotyk, ale ile w tym prawdy to nie wiem... I w rezultacie nie zakładałam Foxiemu cewnika i nie zbadałam moczu w ogóle po chorobie. :oops:

Posted

kaskaSz napisał(a):
Jak czytałam o cewnikowaniu to było napisane, że może dojśc do zapalenia i pies musi brać dodatkowy antybiotyk, ale ile w tym prawdy to nie wiem... I w rezultacie nie zakładałam Foxiemu cewnika i nie zbadałam moczu w ogóle po chorobie. :oops:

Axel miał chyba 3 razy tak mocz pobierany do badania przez chyba 2 albo 3 różnych wetów i żaden nic takiego nie mówił :shake: więc nie wiem jak to jest.
jednak do następnego badania raczej spróbuję sama złapać. ;)

Posted

dziękujemy :loveu:

Iza, noo, w końcu się spotkałyśmy. :cool3: na krótko, ale zawsze to coś. :evil_lol: może będę jeszcze jutro a jak nie to będą okazje do rozmów w szkole.. :diabloti:

a propos, wiecie jakie piękne maltany były na wystawie ? :loveu: nie mogłam się napatrzeć :cool3:

a teraz dam kilka zdjęć małej suni sąsiadów, która za ok. tydzień wyrusza do nowego domu, zresztą tak jak jej siostra. ;)
uprzedzając pytania, są to kundelki o których już kiedyś wspominałam. :)

Axel chodził na około niej, wąchał i nie wiedział co można robić z takim małym, włochatym. :lol:
chciał się z nią bawić, skakał na około niej z poopką w górze, a jak zobaczył, że to chyba nie ma sensu to się położył i patrzył. :)