ojsterek Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Oj bardzo jestem zainteresowana :lol: Szykowałam się na gryfonika belgijskiego ale dziś mnie Magnus zamagnetyzował i się zastanawiam, która rasa będzie dla nas odpowiedniejsza. Jeśli będzie to grzywek to na pewno Zbójnikowy :loveu: Próbuję znaleźć więcej informacji o rasie w internecie, bo tak ogólnie grzywki znam ale dość pobieżnie więc będę wdzięczna za wszelkie info na PW o Waszych pieskach :cool1: Quote
Unbelievable Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Mańki dwa to nawet mnie się strasznie podobają :evil_lol: Quote
Feigned Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 serio?! aaaa :loveu::loveu: rewelacyjny pomysł :cool3: Aga, nadal jest pulpeto :evil_lol: ale jesteśmy na dobrej drodze :diabloti: ja się w nim zakochuję co raz bardziej z każdym dniem, jest świetny :lol: bez wątpienia wniósł mnóstwooooo radości do naszego domu, co dwa psy to nie jeden :cool3: zresztą ja Ci już mówiłam, nie wyobrażam sobie teraz, żeby mieć jednego psa. Ojsterek, dobre, magnetyzujący Magnes :lol: dobry wybór! u mnie też na początku miał być gryfonik, jeszcze przed Axelem, ale mam swoje białe i ani troszeczkę nie żałuję :loveu: Martyna nie wierzę :o :o :diabloti: teraz to jestem wręcz dumna :evil_lol: Mańki dwa? :diabloti: Maniek jest tylko jeden :shake: :lol: Quote
Feigned Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 hej hej :) fotki będą w weekend :cool3: fajna kokardka, co? :evil_lol: Quote
Bartiśkowa_ Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Boską ma tą kokardencję, a jak mu do pysia pasuje:loveu::loveu: Quote
NightQueen Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Jaka kokarda wypasiona :cool3: On jest boski :loveu::loveu: Nie da mu się zlikwidować tych przebarwień koło oczu? My tez mamy wiecznie z tym problem :roll: cały czas taki brązowawy kolor, do szału mnie to dobija a jak dawno już Axela nie było :mad: Quote
Feigned Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Bartiśkowa_ napisał(a):Boską ma tą kokardencję, a jak mu do pysia pasuje:loveu::loveu: :loveu: smallpati napisał(a):Jaka kokarda wypasiona :cool3: On jest boski :loveu::loveu: Nie da mu się zlikwidować tych przebarwień koło oczu? My tez mamy wiecznie z tym problem :roll: cały czas taki brązowawy kolor, do szału mnie to dobija a jak dawno już Axela nie było :mad: dzięęęki :loveu: da się, ale najpierw trzeba znaleźć przyczynę i ją zlikwidować, inaczej ciągle będą zacieki. U Magnusa to jeszcze jeszcze, on łzawi tylko trochę, a to dość normalne gorzej jest u Axela, on miał mieć nawet przetykane kanaliki, ale okazało się, że ma za wąskie i teraz jest tylko gorzej :roll: ja przemywam płynem Show Techu i trochę pomaga jest jescze taki proszek, który likwiduje łzawienie, ale on zawiera jakiś tam antybiotyk, więc ja bym nie ryzykowała, chociaż podobno jest bardzo skuteczny Izuuus napisał(a):Magnus jaka panienka :cool3: ja to w ogóle mam dwie panienki :evil_lol: Quote
NightQueen Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 dzięęęki da się, ale najpierw trzeba znaleźć przyczynę i ją zlikwidować, inaczej ciągle będą zacieki. U Magnusa to jeszcze jeszcze, on łzawi tylko trochę, a to dość normalne gorzej jest u Axela, on miał mieć nawet przetykane kanaliki, ale okazało się, że ma za wąskie i teraz jest tylko gorzej ja przemywam płynem Show Techu i trochę pomaga jest jescze taki proszek, który likwiduje łzawienie, ale on zawiera jakiś tam antybiotyk, więc ja bym nie ryzykowała, chociaż podobno jest bardzo skuteczny no to faktycznie nie za fajnie masz z chłopakami :razz: U nas przebarwienia są od łez, ale nie mamy większych problemów więc tylko przemywam to w miarę możliwości, bo to troszkę jak syzyfowa praca, ja przemyję a tu znów przebarwienie, tylko Moli ma taki kolor zbliżony do sierści więc jeszcze to się tak nie rzuca w oczy jak na białym. Quote
Feigned Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 smallpati napisał(a):no to faktycznie nie za fajnie masz z chłopakami :razz: U nas przebarwienia są od łez, ale nie mamy większych problemów więc tylko przemywam to w miarę możliwości, bo to troszkę jak syzyfowa praca, ja przemyję a tu znów przebarwienie, tylko Moli ma taki kolor zbliżony do sierści więc jeszcze to się tak nie rzuca w oczy jak na białym. u nas też od łez, to zawsze jest od łez ;p ano syzyfowa, dlatego ja z Axelem sobie już trochę odpuściłam.. przemywam od czasu do czasu, ale nie tak jak kiedyś bardzo dużo psów ma takie przebarwienia, tylko właśnie na białym najbardziej to widać :) Quote
NightQueen Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 wiem wiem, że zawsze od łez, źle to ujęłam :) Najlepiej kupić czarnego albo brązowego psa i po problemie :) Quote
niunka04 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 śliczny Magnusek;) Co do czarnego się nie zgodzę;) Moja Nika czarna jak węgielek a pod oczkami na brąz przebarwione... Quote
Izabela124. Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/IMG_8730.jpg śliczny Ale ja chcę więcej zdjęć Quote
mineralna_ Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/IMG_8730.jpg ale uhahany ryjek :evil_lol::loveu: Quote
Infortune. Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Aleś mu kokardę sprawiła. :cool3: Ale do pyszczka mu w niej! :) Quote
kaskaSz Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/IMG_8730.jpg jaki zadowolony, normalnie suczka w ciele psa :D Quote
sandrulka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/IMG_8730.jpg cudna kokarda! a minka jeszcze lepsza! buzka;* Quote
Dada Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Magda się nie chwali zdjęciami :placz: A jest ich troche. Zostałam zaproszona z moimi chłopakami do Magdy (czyli z tatusiem i braciszkiem Magnusa) oraz Zuza z Magnatem - też bratem. Więc było mega rodzinnie :loveu: Dzieeeeeki! Dzisiaj też był egzamin z kursu posłuszeństwa i powinna się Magda pochwalić, bo jest czym - była z Mańkiem najlepsza, bezbłędna, po prostu kujony! :multi: Proszę mi tu się nie lenić i opowiadać! Quote
Izabela124. Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Widziałam już fotki na innym forum, ale chętnie i tu obejrzę :) Quote
Kashdog Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 http://i18.photobucket.com/albums/b133/nadirandaga/wszyscy1.jpg Coraz bardziej podoba mi się ta rasa :loveu: Quote
Feigned Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Aga, dzięęęki :loveu: noo przyznaję, Magnes jest mega kujon i zdał na 100 % :evil_lol: może mi się kiedyś udzieli jego zapał do nauki :diabloti: btw, z nim szkolenie to spacer po łące :lol: ani razu jeszcze się nie zdenerwowałam ucząc go czegoś nowego, uczy się bardzo szybko i jest zdecydowanie bardziej skupiony od Axela. Axelos też się bardzo zmienił i teraz jest pies prawie - ideał, oprócz tego jego niuchania od czasu do czasu :diabloti: ale to dobrze, bo ideały są nuuudne na razie wgrałam tylko tyle :) Quote
Dada Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Moje dzieeeeci Joyosławowe i Mały onnn!! :loveu::loveu: I Joyowe dzieci Maniuś i JJ :loveu::loveu: Dzięki Magda, było boskooo i czekam na nowe foteczki!!!!!!!:multi: Quote
Smile of Red Witch Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Śliczne zdjęcia ;) a co to za śliczny Nagusek? Quote
Recommended Posts