Nutusia Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Zapraszam na bazarek dla Ciapka, który jest u Kociabanda2 i Njangu w BDT i uczy się życia od podstaw... [url]http://www.dogomania.pl/threads/213233-Zabawki-breloczki-ciuszki-akcesoria-dla-dzieci-na-dzikiego-Ciapka-w-BDT[/url] Quote
Kociabanda2 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Nutusia']Zapraszam na bazarek dla Ciapka, który jest u Kociabanda2 i Njangu w BDT i uczy się życia od podstaw... [url]http://www.dogomania.pl/threads/213233-Zabawki-breloczki-ciuszki-akcesoria-dla-dzieci-na-dzikiego-Ciapka-w-BDT[/url][/QUOTE] tak! Zapraszamy! :) Quote
Nutusia Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Przeglądam sobie subskrypcje i co widzę?... Karygodne niedopatrzenie w postaci straszącego tytułu wątku, który na szczęście nie ma NIC WSPÓLNEGO Z RZECZYWISTOŚCIĄ!!!!! :) Jak tam Dziewczyny?... Quote
Kociabanda2 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 [quote name='Nutusia']Przeglądam sobie subskrypcje i co widzę?... Karygodne niedopatrzenie w postaci straszącego tytułu wątku, który na szczęście nie ma NIC WSPÓLNEGO Z RZECZYWISTOŚCIĄ!!!!! :) Jak tam Dziewczyny?...[/QUOTE] tytuł wątku może zmienić tylko Mru, a przydałoby się faktycznie :) Quote
Nutusia Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Zawsze też możesz napisać do moderatora! :) Quote
Norka & Betti Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Witajcie :-) U naszych dziewczyn wszystko w porzadku :-)) Nie będę się powtarzać, bo musiałabym ciągle pisac jedno i to samo. Norka broni swojej posesji i nie ma prawa nikt się kręcić pod jej płotem ;-) Zaraz głośno obszczekuje i biega żeby przegonić intruza ;-) W zasadzie biegają obie z Betti, bawimy się wszyscy razem - Norka bardzo lubi biegac po ogródku a jak klaszcze się w ręce to podskakuje do góry i delikatnie dotyka nocem do wyciągniętej ręki. A już jak jest gorąco i wyciągnie się wąż z wodą no to frajda dla nich obu jest nie do opisania !!! Norka potrafi skakać w miejscu na wysokość do 2 m !!! i łapac w locie krople wody - nieziemsko jest mokra .... Ale tak zadowolona, że chyba szczęśliwszego psa to nie ma na świecie :-)) nauczyła się komendy "daj głos" i za psiego cukierka potrafi tak "dawać głos" w nieskończoność ;-)) Rozmawiałam z poleconym behawiorystą i odpowiedział, że bardzo dobrze, że sa dwa psy, bo przywiązanie jest lekarstwem na lęki. A Norcia już całkiem się czuje jak u siebie, nawet jak zamiatam, to stoi i już się nie kuli i nie ucieka tylko jak poproszę, zeby się odsunęła to odejdzie kawałek dalej :-) i jak sama zostaje w domu to idzie spać i niczego nie niszczy, nawet nieraz sama wchodzi do domu i idzie spac do kuchni lub pokoju a Betti biega sobie z nami po ogrodzie :-) no więc chyba jest OK :-) Przytulaśna jest nadal a jak coś chce to potrafi zrobić taką minę jak kotek ze Szreka ;-))). W poniedziałek byli u nas Państwo ze schroniska w Zbludowacach - dziewczyny sprezentowały im trochę karmy, misek i smakołyków dla swoich podopiecznych :-) Państwo byli zachwyceni dziewczynami !!! Pozdrawiam serdecznie Dogo ! Quote
Nutusia Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 O matko przenajświętsza - nadal czytam i uwierzyć nie mogę, że to o tej samej, niezwykle problematycznej do niedawna Suni czytam! Wszystko się raduje, nie tylko serce ;) A z zabawą wodą, przypomniał mi się mój omc ONek Oskar - też dostawał kociokwiku na sam widok brania węża do ręki. Ech, gdyś się tak domku Norki mógł sklonować, to może i Czeka by się doCzekała... Zajrzyjcie chociaż, proszę. Nie są potrzebne pieniądze, nie ma tragedii, ale domu też nie ma :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/213840-quot-Czeka-quot-pi%C4%99kna-m%C4%85dra.-Kto-j%C4%85-pokocha-kto-da-dom-[/url]! Quote
Norka & Betti Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 ojojoj... Zajrzałam ... Szkoda psiaka ... Ma takie mądre oczęta ... Obiecuję, że popytam, czasami może wśród znajomych ktoś będzie chciał kupić szczeniaka to może da serce i dom żeby Czeka doświadczyła, że nie wszyscy ludzie są źli i bez serca... Nutusia, umieśćcie ogłoszenie na gumtree, tam bardzo dużo ludzi zagląda, rozmawiałam z dziewczyną ze schroniska, która do nas przyjechała i przez ten właśnie portal w krótkim czasie udały się 4 adopcje z czego dwie do Krakowa :-) może i jej się uda, bo Kraków to w końcu zaklęte miasto;-)) Oczywiście w mojej wcześniejszej wiadomości miała być miejscowość Zbludowice - coś mi się podziało ;-) Pozdrawiam, Kasia Quote
Kociabanda2 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Matko jakie cudowne wiadomości!!! :multi::multi::multi::multi: DUŻE buziaki dla obu wspaniałych dziewczynek!!! :loveu::loveu::loveu::loveu: i uściski dla kochanej Pańci oraz Pańcia :) Wiedziałam, że warto poczekać trochę na tak wspaniały domek :loveu: Quote
njangu Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Tak miało być.... Dokładnie tak miało być. Cudownie!!! Quote
Kociabanda2 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 niesamowite, że ona tak bronić i obszczekiwać zaczęła. Najwyraźniej poczuła z Wami dużą więź emocjonalną i lubi swój domek :loveu: Quote
Nutusia Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [quote name='Kociabanda2']lubi swój domek :loveu:[/QUOTE] Z którego ani myśli... uciekać!!!! ;) Dziękuję, że zajrzałaś do Czeki, Kasiu. Ona będzie miała wyróżnione gumtree, tylko na razie nie mamy kasy na wyróżnienie. Ale znajdziemy, uzbieramy, wyżebrzemy i... ZROBIMY! Bo warto! Quote
njangu Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Hi hi, jak nas kiedyś zawieje do Krakowa to nas Nóweczka przegna na cztery wiatry :) Słusznie ślicznotko. Taaakiego domu to się broni. Quote
Norka & Betti Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Nie, napewno Was nie przegoni - ona pamięta kto ją do Krakowa przywiózł:razz: A poza tym jest bardzo zrównoważona - szczeka, ale na razie nie gryzie i chyba już nigdy nie będzie agresywna - i dobrze :-) Jak widzi, że ktoś z nami wchodzi do domu to się cieszy ale tak z dystansem, a jak ktoś jest pod bramą a ja nie idę to siedzi przy mnie i patrzy się w oczy co ma robić - jak powiem "siedź Norcia, nie idź, zostań" to ani myśli się ruszyć, ale jak powiem: "pilnuj domu bo obcy za płotem" to nieraz jak wystartuje to nie wiem czy mi się wydaje, czy ona umie latać, bo jak strzała w oka mgnieniu jest pod płotem i stawia się, zeby sobie kto nie myślał, że tak moze sobie wejść na jej teren bez jej wiedzy :-)) Nutusia, podaj mi nr konta - wpłacę Wam parę groszy i wrzućcie ją na gumtree -czuję że będzie dobrze :-)) Pozdrawiam, Kasia Quote
njangu Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='Norka & Betti']....nieraz jak wystartuje to nie wiem czy mi się wydaje, czy ona umie latać, bo jak strzała w oka mgnieniu jest pod płotem i stawia się, zeby sobie kto nie myślał, że tak moze sobie wejść na jej teren bez jej wiedzy :-)) [/QUOTE] Że Nówka jest szybka to dobrze wiem. W końcu ona się do mnie przyłączyła na bieganiu :) Oj potrafi zerwać dobry sprint. Quote
Nutusia Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='Norka & Betti']Nutusia, podaj mi nr konta - wpłacę Wam parę groszy i wrzućcie ją na gumtree -czuję że będzie dobrze :-))[/QUOTE] Kasiu - najprzepiękniej dziękuję - już wysyłam PW. Mam nadzieję, że niedługo Czeka będzie się mogła równie pięknie wykazać jak Norcia ;) Quote
Norka & Betti Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Witajcie :-) parę słów od dziewczyn i o dziewczynach :-) Nasze panny dobrze się czują :-) świrują nieprzeciętnie :-) Norka pilnuje posesji - nawet mi się udało nagrać króciutki filmik jak to przegania i ostrzega, zeby jej się nikt niepowołany nie kręcił pod bramą :-) Już jej od 3 tygodni nie wiążemy - biega sobie luzem jak nas w domu nie ma i zawsze grzecznie czeka na nasz powrót :-)) mam nadzieję, że odechciało się jej już ucieczek na amen ;-) Czasem z Betti znajdą jakąś butelkę plastikową lub kawałek folii (skąd one to biorą to ja nie wiem) i wtedy dopiero jest frajda !!! Strzępki "towaru" fruwają po całym ogródku ;-)) a one są tak zadowolone jakby odkryły Amerykę ! :-)) Podzieliły się rolami i widzę, że każda jest od innych zadań. Norka wieczorem pilnuje wejścia do domu od strony tarasu a Betti "ochrania" wejście od strony drzwi do domu. Którejs nocy zrobił się ok 3.00 potężny raban, bo dziewczyny tak zaczęły ujadać, że zerwaliśmy się z łóżek bo nie wiedzieliśmy co się dzieje. Chyba się ktoś kręcił za płotem, bo Norka tak strasznie szczekała, a Betti jej wtórowała. Norcia biegała pod okno w kuchni i szczekała patrząc czy w końcu wstaliśmy. Jak tylko uchyliła się roleta to już spokojniejsza była wiedząc, że już wiemy że coś się dzieje. Ale wkurzona była nieźle. A Betti to nawet ze złości postawiło się na karku futro i wygłądała jak duży jeżyk :-) A co tam ! Nikt nie będzie sie kręcił po ich terenie !!! Niech tylko wejdzie to zobaczy na co je stać ! Norcia jak do nas przyjechała, to była taka trochę zaniedbana - teraz ma futerko piękne, przybrała panna kilka kilogramów i wygląda na mały niedźwiadek - ale jest panną dystyngowaną z gracją, jak siada, to łapka na łapke jak księżniczka. Co innego Betka - to taka wiejska dziewucha ;-)) jak nie da rady inaczej to taranem bierze wszystko - znaczy jak się nie da inaczej coś zdobyć - to idzie do przodu jak czołg - cała naprzód - i wtedy to nikt z nas nie ma szans najmniejszych - przewróci a potem zaliże na śmierć ;-))) Norcia nauczyła się rozmawiać ;-)) Siedzę sobie z nia czasami i "pijemy" kawkę na tarasie i mówię do niej Norcia co mi powiesz nowego? A Norcia "rozgaduje się" że ho ho ! Nie potrafię tego opisać, ale mruczy sobie pod nosem i patrzy na mnie czy rozumiem o co chodzi :-) Nie są to zwykłe mruki tylko naprawdę takie "psie gadanie". Jest przecudna :-) i nieziemsko mądra ! Wszystko rozumie ! Za parę dni prześlę parę fotek, to sami zobaczycie jak laski świrują ! Pozdrawiamy serdecznie, Kasia i Staszek & Dziewczyny Quote
Kociabanda2 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! ale cudowne wieści! :multi: Czekam na fotki :) Może i ten filmik uda się przesłać na maila?? Już nie mogę się doczekać :loveu: WIELKIE BUZIAKI dla cudownych panienek! No i oczywiście pozdrowionka dla Waszej rodzinki! :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: Quote
Norka & Betti Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Błagam !!!! Zmieńcie tytuł, Norka ma już swój dom a w nim WIELKIE SERDUCHO dla niej od nas :-)) Nie czeka na adopcję :-)), ma już swój domek do końca swego zycia :-)) Pozdrawiamy ! K & S & Dziewczyny Quote
Nutusia Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Słuszna racja - jak mawiał mój kolega ;) Kociabando, napisz do moda, bo mru zniknęła z wątku... Quote
Kociabanda2 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='Nutusia']Słuszna racja - jak mawiał mój kolega ;) Kociabando, napisz do moda, bo mru zniknęła z wątku...[/QUOTE] powiem szczerze, że jeszcze na żadnym forum nie pisałam do moda :P Musze napisać do jakiegoś konkretnego czy wszystko jedno do którego? ...spróbuję jeszcze wysłać Mru smsa :eviltong: Quote
Nutusia Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Wszystko jedno do którego. Ja piszę do Maupa4 - szybko i niezawodnie ;) Quote
Kociabanda2 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='Nutusia']Wszystko jedno do którego. Ja piszę do Maupa4 - szybko i niezawodnie ;)[/QUOTE] ok. Dzięki :) Już wysłane. Quote
Recommended Posts