Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Wysłałam linka do beki. To u niej jest ta brama, przez którą chudy pies o
wąskiej klatce piersiowej może wyjść- czekamy aż zajrzy.
A sterylizacja konieczna przed wydaniem do adopcji !

Też uważam, że należałoby ją wysterylizować. Nasz pies już jest wykastrowany, a koty idą pod nóż jutro rano. Niestety kasy na sterylizację suni chwilowo nie mamy, bo popadliśmy w małe kłopoty finansowe. Wiem, że możliwe jest dostanie od gminy skierowania na taki zabieg dla znalezionych zwierzaków. Nie jestem tylko pewna gdzie i kiedy miałabym to załatwiać - z domu strach wyjść choćby na godzinę, bo nie wiedomo co sunia w tym czasie przegryzie, a ja i tak 8h spędzam w pracy + 2h na dojazdy.

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BoUnTy napisał(a):
I jakie wrażenie zrobił Pan przez telefon? Mam nadzieję, że nie był zły za to, ze podalam jego numer? ;P

Był zdecydowanie zaskoczony i chyba nieco zdezorientowany, ale bardzo sympatyczny. :lol: A zły chyba nie był ??

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
Nie mogę się tu połapać. Co muszę zrobić, by zamieścić w tym wątku jeszcze jedno zdjęcie suni??

Może pani przesać do mnie na [email protected] - ja zamieszcze :)

:oops: Jak jutro pan przyjedzię to prosze go w moim imieniu przeprosić ;P

Posted

Umową adopcyjna, ale musi byc napisane, ze niedotrzymanie warunkow umowy grozi odebraniem zwierzęcia, lub odpowiedzialnoscia karną - bez dopisku to klops, bo nic nie grozi...

Zdjecie:

Posted

[quote name='BoUnTy']Umową adopcyjna, ale musi byc napisane, ze niedotrzymanie warunkow umowy grozi odebraniem zwierzęcia, lub odpowiedzialnoscia karną - bez dopisku to klops, bo nic nie grozi...

Dzięki za wstawienie fotki.
Umowę adopcyjną mamy oczywiście już przygotowaną, co do sterylki nie wiem czy możemy w razie czego zobowiązać do tego nową rodzinę suni.

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
[quote name='BoUnTy']Umową adopcyjna, ale musi byc napisane, ze niedotrzymanie warunkow umowy grozi odebraniem zwierzęcia, lub odpowiedzialnoscia karną - bez dopisku to klops, bo nic nie grozi...

Dzięki za wstawienie fotki.
Umowę adopcyjną mamy oczywiście już przygotowaną, co do sterylki nie wiem czy możemy w razie czego zobowiązać do tego nową rodzinę suni.

Oczywiście, że można do tego zobowiązać rodzinę - jest zainteresowana sunią tzn. że ponosi całą odpowiedzialność za jej adopcję, a to jeden z jej warunków - sterylizacja!

Suczka piękna! I młoda, powinna szybko znaleźć dom :) tzn. mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta będzie jutro udana :) proszę napisać jak już będzie po :)

Co to zdjęć to najlepiej zarejestrować się na [url=http://www.fotosik.pl]Fotosik.pl Darmowy Hosting na Fotki Zdj

Widać, że sunia lubi te koty :D tak w ogóle to piękna kicia :p:p:p

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
Od weterynarza dostaliśmy jedynie informację, że jest ona owczarkiem, ale większość owczarków jakie widuje się w Polsce wygląda nieco inaczej, więc przeszukaliśmy książkę z rasami psów, by dowiedzieć się dokładniej. Nam wydała się najbardziej podobna do owczarka holenderskiego. Jednak na forum animalii ktoś nam napisał, że to owczarek niemiecki - tyle, że długowłosy.
My się na tym nie znamy, więc nie rozstrzygniemy tego. Może ktoś z Was potrafi to stwierdzić po zdjęciach?
W każdym razie na pewno jest to sunia! ;) (teraz to błysnęłam, co?:razz:)

zapytałam TZta :)
on szkoli psy i w ogóle zna się

powiedział, że to Owczarek Niemiecki jak nic :)

Posted

mru napisał(a):

Weszlam tu z ciekawosci :roflt:
Mru Twoj TZ ma racje:lol:
To jest Owczarek Niemiecki:lol:, tu sie nie trzeba znac to widac:eviltong: Owczarek Holenderski jest podobny budowa do Malinois (Belgijski Owczarek), tylko ciemniejszy:p
dutch shepherd - Google Afbeeldingen zoeken

Ps. Przepraszam, ze sie wtracilam:eviltong:

Posted

Ja ją wezmę i poszukam domu, a przedtem wysterylizuje.
Prosze o kontakt.
0600300853
albo jeśli pan bedzie chetny to w przyszłym tygodniu załatwimy sterylkę, i pan ją dostanie po zabiegu....
Nie dajcie jej niewysterylizowanej. Błagam

Posted

BoUnTy napisał(a):
Umową adopcyjna, ale musi byc napisane, ze niedotrzymanie warunkow umowy grozi odebraniem zwierzęcia, lub odpowiedzialnoscia karną - bez dopisku to klops, bo nic nie grozi...

Zdjecie:

Sprawdziłam - faktycznie jest taki zapis :lol: i jest zobowiązanie do nierozmnażania z propozycją sterylizacji.
Odnośnie sterylki pomocy udzieliła nam Pani wolentariuszka, za pośrednictwem której wzięliśmy nasze zwierzaki z Krzyczek. Ma już wprawę w załatwianiu tych skierowań i w poniedziałek postara się uzyskać takie dla naszej znajdy :lol:

Posted

mru napisał(a):

Acha... no to ja nic nie kapuję?? Myślałam, że owczrki niemieckie to takie w typie Szarika z Czterech pancernych :chaos:Cuż... zatem mamy w domu owczarka niemieckiego! Chyba powinniśmy zmienić tytuł ogłoszenia:roll:
Dzięki za info!

Posted

beka napisał(a):
Ja ją wezmę i poszukam domu, a przedtem wysterylizuje.
Prosze o kontakt.
0600300853
albo jeśli pan bedzie chetny to w przyszłym tygodniu załatwimy sterylkę, i pan ją dostanie po zabiegu....
Nie dajcie jej niewysterylizowanej. Błagam

Wow! Może zatem poczekamy do wizyty Pana i zobaczymy. Jeśli on się na nią zdecyduje to my go już przypilnujemy ze sterylką - jest zobowiązanie w umowie adopcyjnej i prawdopodobnie będziemy mieli w poniedziałek skierowanie. Ewentualnie najpierw ją wysterylizujemy a potem zawieziemy do niego?
Tak będzie ok?
Gorzej jeśli Pan nie będzie jej chciał... :shake: Wtedy faktycznie chętnie skorzystamy...

Posted

grzenka napisał(a):
Kociabanda2 skontaktujcie się z Beka!!!!!!!

Przed chwilą rozmawiałyśmy i jesteśmy umówione na telefon wieczorkiem :multi: Zaraz po wyjćiu Pana musimy jechać odebrać koty po sterylizacji, więc nie będzie czasu.
Serdeczne dzięki wszystkim za pomoc!
Damy znać wieczorem jak się sprawy mają.

Posted

ja nie wiem, holendry i belgi maja dłuższe kufy
ale ja nie wiem :) dla mnie to też niemiecki

ale to mniejsza o to
byle domek się udał :D