Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Baaaaardzooooo Wam dziękuję za zmianę :-))))) Teraz rzeczywistość jest jest zgodna z prawdą :loveu:

Wyślę fotki - ale jak na zlość zacięła mi się przesłona w aparacie i nic nie mogłam zgrać ... Wczoraj wieczorem w ostatecznym akcie desperacji mi się udało go uruchomić :angryy: bo już myslałam, że nauczę go latać :lol:.
W weekend zgram i wyślę najpóźniej w poniedziałek :-)))

Pozdrawiam serdecznie :-)) kasia

• 2 weeks later...
Posted

Rozmawiałem z Kasią :cool1:
Dużo się dzieje. Nora i Bety poszły do szkoły :lol:. Regularnie chodzą na lekcje prywatne z dobrym specjalistą. Uczą się chodzić, siadać, zostawać, biegać, skakać i wiele wiele innych sztuczek.
Moja piękna Nóweczka będzie uczona:multi:
Dziewczyna nie ucieka, jest grzeczna. Ostatnio nawet jakiegoś złodzieja co się do sąsiada zakradał o 4-tej rano przepędziła :mad:. Zrobiła rumoru na całą okolicę i wszystkie psy z okolicy zaczęły szczekać, to się nieborak wystraszył:eviltong:.
Uwielbia chodzić na spacery, do tego stopnia, że jak widzi Kasię ze smyczą to zaczyna piruety kręcić. Ostatnio nawet Kasia całusa dostała w pełnym wyproście:evil_lol:.
Bety.... przerosła Norę:crazyeye: Szok!!! Panny szaleją za sobą. Nie da się ich rozdzielić, bo jedna płacze za drugą.
Noreczka przestaje reagować lękiem na podniesioną rękę człowieka:multi: za to nauczyła się prowadzić konwersacje. Rozmawiają sobie z Kasią przy porannej kawie:loveu:
Jacy my jesteśmy szczęśliwi:multi: Nóweczka ma cudowny dom:loveu: A teraz jeszcze Lupusowi się udało. Poprostu rewelacja!!!
Ponieważ życie u nich toczy się na maksymalnych obrotach, cierpliwie zaczekamy na fotki, aż dziewczyny skończą szkolenie :p

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Niedawno dzwoniła do nas Kasia :) Dziewczynki zdały maturę śpiewająco!! :multi::multi::multi: Obie po zakończeniu pierwszego etapu szkolenia dostały ocenę bdb!! Duma mnie rozpiera :loveu: ale na tym nie koniec. Nie nie! Pannice są bardzo ambitne i na maturze nie chcą kończyć edukacji! Wkrótce wybierają się na drugi stopień szkolenia :) Pan który szkoli Norkę i Betti powiedział, że obie pannice są bardzo mądre i że Norka ma bardzo dobry wpływ na młodszą siostrzyczkę :loveu: Norka na komendy Kasi szczekała nam do słuchawki :evil_lol: Strasznie się ciszę, że dotąd trudne, smutne i pogmatwane losy Nory nabrały tak pięknych barw :loveu: Norka i jej rodzina tworzą wspaniały i zgrany team :)

• 2 months later...
Posted

Halo :-) Witam po długiej przerwie :-)) Pisze żeby donieść uprzejmie, że moje panny skończyły 3 etap szkolenia i robię sobie przerwę do wiosny :-) Pan, u którego panny pobierają nauki jest z nich bardzo zadwolony :-))). Betti uczy się od starszej siostry jak pilnować posesji, a w zamian za to codziennie ma robioną przez Betti higienę osobistą polegającą na wylizywaniu jej po pyszczku ;-))) Słowem u lasek wszystko OKi :-))) Norcia reaguje na każdą kolendę - czasem mam wrażenie, że ona dosłownie wszystko rozumie :-))) Ostatnio jak graliśmy z laskami w nogę, to Norcia robiła za sędziego a Betti za obronę :-))) Smiechu jest przy tym co niemiara ! Betka skutecznie broni bramki, a Norcia jej dzielnie pomaga jak mała nie daje rady :-))) Pozdrawiam serdecznie całą ferajnę na dogomanii ;)) Kasia

Posted

Zaczynam się obawiać, że skończą więcej fakultetów ode mnie ;-) i o to będzie ??? Panny bedą mądrzejsze od swojej pańci ;-)) hi, hi, hi
Ale tak na poważnie jest wszystko OK i bardzo, bardzo się cieszę.
Ostatnio nawet na DT była u mnie mopsia i trochę się baliśmy, że moze panienki potraktują ją jak zająca, którego trzeba łapac, ale musze Wam powiedzieć ze się zakolegowały - najpierw ciężko zdziwione patrzyły co takiego małego plącze sie im pod nogami ale potem razem zwiedzały posesję :-) Norcia nawet mopsię oprowadzała po największych zaspach ..... a mała brnęła dzielnie za nią i nawet ją czasem wyprzedzała :-))).

Relacja będzie, a jak ! Tylko się troche odrobię z pracy (bo przełom roku to masakra jakaś jest) i wrzuce coś dla pooglądania :-)))

Pozdrawionka, Kasia

Posted

Wow :-))
Kurczę, chciałabym tez tak, tylko na razie ograniczona jestem czasowo niestety - przełom roku do kwietnia to u nas zawsze sajgon nie z tej ziemi a z takim "tymczasowiczem" to trzeba troszke pobyć, żeby mu raźniej było :-)) Będę w temacie, jak tylko trochę odepchnę robote to coś pomyślę :-)

Posted (edited)

Wow!! ale fajne wieści! :multi: Dziewczynki wyedukowane na trzech poziomach. Super! Gratulujemy dyplomów!!!!! :loveu: Grzeczne i kochane przez swoich Pańciów :loveu: Wspaniale!!! :loveu::loveu::loveu::loveu:
Na dokładkę Norcia, która sama była kiedyś tymczasowiczką u naszego Fąfelka i kotów teraz sama była wyrozumiałą gospodynią dla małego tymczasowicza we WŁASNYM WSPANIAŁYM DOMKU! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Jak tu nie płakać ze wzruszenia? :placz:
Nie wiem jak to jest Kasiu, ale jak Cię pierwszy raz usłyszałam w słuchawce telefonu to już czułam, że to koniec tułaczki Nory :D Nie umiem tego logicznie wytłumaczyć, ale tak było :D

Nutusiu, już gratuluję zbliżającej się pełnoletności ;) :D Osiemnasty tymczasowicz :crazyeye: Wow! Nie dziwota, że nadążyć za Tobą nie idzie :D Zanim znajdę chwilkę by dokładnie poczytać wątek obecnego Twojego tymczasa to już kolejny w kolejce się ustawia :D Ja zanim się dobrze rozpędziłam to utknęłam z dzikim Ciapkiem w przedszkolu :eviltong: (to nasz czwarty tymczasowicz po Norce, Stefanie i Lennoxie (kot), ale za to bardzo trudny kurcze :roll: ).

Edited by Kociabanda2
Posted

Dzięki Kamilo za miłe słowa :-)) Chyba tak jest, że człowiek czasem podświadomie wyczuwa drugiego człowieka :-)) Ja tez tam mam - to się nazywa "instynkt macierzyński" - tak stwierdził mój kolega kiedyś :-)) Nieważne jak się nazywa, ważne że działa :-)))

Pozdrowionka dla njangu ;-) i podziękowania za długodystansowe przebieżki z Norcią :-) Jest tak szybka, że naprawdę za nią zdążyć to chyba tylko samolotem :-) Kurde, a Betka się od niej szybko uczy .... :-\ i też zaczyna "latać" jak strzałka... Ostatnio chciałam ją dogonić bo zawinęła koc, na którym leżała Norka i spoglądając spod oka wystartowała tak, że aż się ziemia zatrzęsła... Dobrze, że akurat mój mąż wchodził do domu i drzwi były otwarte bo pewnie przeleciałaby jak Pluto w kreskówce przez ścianę... Ja nie miałam najmniejszych szans na to, żeby ją dogonić, ale Norka dopadła ją jeszcze zanim Betka zdążyła pomyśleć, żeby zwiewać za dom ;-)))

One dwie razem - to lepsze niz kabaret Paranienormalni "-)))

K.