Kociabanda2 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 i dwa z uszami postawionymi :) Na pierwszym se dziewoja jakoś dziwnie przysiadła i wygląda trochę jak baryłeczka :D Drugie bardzo ładne. Rozdzielczość jest niezła więc może uda mi się przybliżyć kadr. Zaraz spróbuję :) Quote
Kociabanda2 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 i filmiki :) Który będzie najlepszy do ogłoszeń? [video=youtube;15WB-tfwe_8]http://www.youtube.com/watch?v=15WB-tfwe_8[/video] [video=youtube;xO7vnb_twA8]http://www.youtube.com/watch?v=xO7vnb_twA8[/video] [video=youtube;InBgtbNuY_0]http://www.youtube.com/watch?v=InBgtbNuY_0[/video] Quote
Kociabanda2 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Pięknie się bawią dziewczyny razem, nie? :) Pewnie będą za sobą tęsknić jak już Nora znajdzie nowy domek... Quote
Kociabanda2 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Poprawiony plakat Nory: http://www.sendspace.pl/file/46c5822210d5bd6a4be86af Bardzo proszę o rozwieszanie :modla: _________________ Poprawione allegro: http://allegro.pl/piekna-sunia-w-typie-owczarka-niemieckiego-dlugowl-i1605517009.html Quote
Kociabanda2 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Cholera dopiero teraz na to wpadłam... ale może powinnam ogłosić Norę na jakiś wyspecjalizowanych w ONkach forach?? Zna ktoś takie????? Quote
Nutusia Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Owczarki w potrzebie i owczarek.pl Może trzeba napisać do jakiejś owczarkolubnej Ciotki, co ma konto na tych portalach i umie tam zgłosić. Ja miałam na owczarek w potrzebie, ale nie umiem się tam tak sprawnie poruszać :( Quote
Kociabanda2 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Nutusia napisał(a):Owczarki w potrzebie i owczarek.pl Może trzeba napisać do jakiejś owczarkolubnej Ciotki, co ma konto na tych portalach i umie tam zgłosić. Ja miałam na owczarek w potrzebie, ale nie umiem się tam tak sprawnie poruszać :( Dzięki :) Owczarek.pl już znalazłam i założyłam wątek :) To jeszcze owczarki w potrzebie :) Quote
Kociabanda2 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Dałam radę :) Fajne to forum OwP :) Wątek już ma, jeszcze ogłoszenie jej tam zrobię :) Quote
Nutusia Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Dzielna Dziewczynka! Oby Norcia miała tyle szczęścia co moja Tosina... Ona jest piękna, młoda i zdrowa - tym większe powinna mieć jeszcze większe szanse niż stara, chora i brzydka Tośka :) Quote
Kociabanda2 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 __Lara napisał(a):Nora to piękny pies, widać po zdjęciach :) jest ładniejsza niż na zdjęciach :) Quote
Nutusia Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Dzieje się coś na tych owczarkowych forach?... Może oprócz ogłoszeń, wątki tam pozakładać. Quote
Kociabanda2 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Nutusia napisał(a):Dzieje się coś na tych owczarkowych forach?... Może oprócz ogłoszeń, wątki tam pozakładać. Wątki założyłam i czasem patrzę, ale niewiele ludzie piszą... Quote
Nutusia Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Rozpacz w kratkę, żeby ludzie takich ślicznych psiątek nie chcieli :( Quote
Kociabanda2 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 ja widzę coraz więcej porzuconych lub zagubionych psiaków... zaczynają się wakacyjne wyjazdy... :( Quote
Nutusia Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Ja się - na wszelki wypadek - zbyt bacznie nie rozglądam. Choć wiem, że to nie jest dobre wyjście :( Quote
Kociabanda2 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Nutusia napisał(a):Ja się - na wszelki wypadek - zbyt bacznie nie rozglądam. Choć wiem, że to nie jest dobre wyjście :( wierz mi, ja już się boję z domu wychodzić :( Na tej naszej wsi coraz jakąś bidę się spotyka... :( Zresztą pod pracą też sporo widuję, bo to przy torach kolejowych... jakbym każdego łapała to miałabym już pokaźne schronisko :( Załamać się można :( Wszystkim nie da się pomóc :( Quote
Kociabanda2 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Nora ma obserwatora na allegro :) Może zadzwoni? Quote
Kociabanda2 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Nutusia napisał(a):O matko - człowieku, dzwoń!!!!! :) aukcja niby jeszcze 4 dni, więc może myśli i jeszcze zadzwoni :) Quote
Nutusia Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 No właściwie... przecież myślenie ma wielką przyszłość - tak?... :) Quote
Kociabanda2 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Były dziś dwa telefony o Norcię :) Jeden z choinki :roll: Pani bez żadnej gry wstępnej zapytała czy Nora jest rasowa czy jakiś mix. Odpowiedziałam, że nie ma rodowodu, a więc nie jest rasowa. Pani na to odparła "aha" i się rozłączyła :roll: Drugi telefon WARTY PRZEPROWADZENIA WIZYTY PRZEDADOPCYJNEJ! Nie ideał, bo Pan ma nieco przestarzałe poglądy na kilka spraw, ale jeśli chodzi o opiekę nad psami brzmiał obiecująco :) POSZUKUJĘ PILNIE KOGOŚ Z POZNANIA (chodzi o dzielnicę Podolany) do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej!!! Znacie kogoś takiego? To będzie chyba dość trudna wizyta, bo Państwu będzie trzeba kilka spraw wytłumaczyć (cierpliwość wskazana :) ) no i oczywiście wybadać bardzo dokładnie jak ma się ich 6-letni psiak i jakie warunki oferują Norze, biorąc pod uwagę, że Nora ma wprawę z ucieczkami z posesji :( Państwo szukają towarzyszki dla swojego (niestety niekastrowanego :( ) psa. Uprzedzając niepokoje - wiedzą, że Nora jest sterylizowana i nie chcą szczeniąt. Dwie ogrodzone posesje - jedna w Poznaniu, druga w Zakopanem. Uczuleni na ucieczki, bo mieli jeden przypadek zakończony tragicznie :( Z tego co Pan mówił odniosłam wrażenie, że rozumieją potrzeby psa (wybieganie, długie spacery, potrzeba obcowania z człowiekiem). Psiak ma normalny wstęp do domu. Deklarują chęć pomocy jakiemuś psiakowi i jednocześnie chcą zapewnić towarzystwo swojemu 6-letniemu psu, z którym ostatnio mają jakieś problemy. Wet go przebadał i stwierdził, że zdrowy, a kolega orzekł, że psiakowi potrzebne psie towarzystwo. Edit: Aha, no i Pan chce przyjechać do Nory ze swoim psem na zapoznanie i to na pożądne zapoznanie, bo kilkugodzinne i rozłożone na dwa dni (przenocuje u kolegi)! Pod tym względem mi się spodobał, bo podchodzi poważnie do tematu adopcji. Nie chce decydować pochopnie i jest gotowy odbyć sporą podróż by poznać osobiście Norę :) Pan dzwonił z bardzo konkretynymi pytaniami mając przed sobą moje (dość w sumie długie) ogłoszenie. Miał szczegółowe pytania i widać, że chce to dobrze przemyśleć :) Pod tym względem obiecujący :) Quote
Recommended Posts