Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i dwa z uszami postawionymi :) Na pierwszym se dziewoja jakoś dziwnie przysiadła i wygląda trochę jak baryłeczka :D Drugie bardzo ładne. Rozdzielczość jest niezła więc może uda mi się przybliżyć kadr. Zaraz spróbuję :)

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i filmiki :)
Który będzie najlepszy do ogłoszeń?

[video=youtube;15WB-tfwe_8]http://www.youtube.com/watch?v=15WB-tfwe_8[/video]

[video=youtube;xO7vnb_twA8]http://www.youtube.com/watch?v=xO7vnb_twA8[/video]

[video=youtube;InBgtbNuY_0]http://www.youtube.com/watch?v=InBgtbNuY_0[/video]

Posted

Owczarki w potrzebie i owczarek.pl Może trzeba napisać do jakiejś owczarkolubnej Ciotki, co ma konto na tych portalach i umie tam zgłosić. Ja miałam na owczarek w potrzebie, ale nie umiem się tam tak sprawnie poruszać :(

Posted

Nutusia napisał(a):
Owczarki w potrzebie i owczarek.pl Może trzeba napisać do jakiejś owczarkolubnej Ciotki, co ma konto na tych portalach i umie tam zgłosić. Ja miałam na owczarek w potrzebie, ale nie umiem się tam tak sprawnie poruszać :(

Dzięki :) Owczarek.pl już znalazłam i założyłam wątek :) To jeszcze owczarki w potrzebie :)

Posted

Dzielna Dziewczynka! Oby Norcia miała tyle szczęścia co moja Tosina... Ona jest piękna, młoda i zdrowa - tym większe powinna mieć jeszcze większe szanse niż stara, chora i brzydka Tośka :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja się - na wszelki wypadek - zbyt bacznie nie rozglądam. Choć wiem, że to nie jest dobre wyjście :(

wierz mi, ja już się boję z domu wychodzić :( Na tej naszej wsi coraz jakąś bidę się spotyka... :( Zresztą pod pracą też sporo widuję, bo to przy torach kolejowych... jakbym każdego łapała to miałabym już pokaźne schronisko :( Załamać się można :( Wszystkim nie da się pomóc :(

Posted

Były dziś dwa telefony o Norcię :)
Jeden z choinki :roll: Pani bez żadnej gry wstępnej zapytała czy Nora jest rasowa czy jakiś mix. Odpowiedziałam, że nie ma rodowodu, a więc nie jest rasowa. Pani na to odparła "aha" i się rozłączyła :roll:

Drugi telefon WARTY PRZEPROWADZENIA WIZYTY PRZEDADOPCYJNEJ! Nie ideał, bo Pan ma nieco przestarzałe poglądy na kilka spraw, ale jeśli chodzi o opiekę nad psami brzmiał obiecująco :)

POSZUKUJĘ PILNIE KOGOŚ Z POZNANIA (chodzi o dzielnicę Podolany) do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej!!!

Znacie kogoś takiego?
To będzie chyba dość trudna wizyta, bo Państwu będzie trzeba kilka spraw wytłumaczyć (cierpliwość wskazana :) ) no i oczywiście wybadać bardzo dokładnie jak ma się ich 6-letni psiak i jakie warunki oferują Norze, biorąc pod uwagę, że Nora ma wprawę z ucieczkami z posesji :(

Państwo szukają towarzyszki dla swojego (niestety niekastrowanego :( ) psa. Uprzedzając niepokoje - wiedzą, że Nora jest sterylizowana i nie chcą szczeniąt.
Dwie ogrodzone posesje - jedna w Poznaniu, druga w Zakopanem.
Uczuleni na ucieczki, bo mieli jeden przypadek zakończony tragicznie :(
Z tego co Pan mówił odniosłam wrażenie, że rozumieją potrzeby psa (wybieganie, długie spacery, potrzeba obcowania z człowiekiem).
Psiak ma normalny wstęp do domu.
Deklarują chęć pomocy jakiemuś psiakowi i jednocześnie chcą zapewnić towarzystwo swojemu 6-letniemu psu, z którym ostatnio mają jakieś problemy. Wet go przebadał i stwierdził, że zdrowy, a kolega orzekł, że psiakowi potrzebne psie towarzystwo.

Edit:
Aha, no i Pan chce przyjechać do Nory ze swoim psem na zapoznanie i to na pożądne zapoznanie, bo kilkugodzinne i rozłożone na dwa dni (przenocuje u kolegi)! Pod tym względem mi się spodobał, bo podchodzi poważnie do tematu adopcji. Nie chce decydować pochopnie i jest gotowy odbyć sporą podróż by poznać osobiście Norę :)

Pan dzwonił z bardzo konkretynymi pytaniami mając przed sobą moje (dość w sumie długie) ogłoszenie. Miał szczegółowe pytania i widać, że chce to dobrze przemyśleć :) Pod tym względem obiecujący :)