Justa Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Galina jak miała niecały rok tez miała pełną narkozę, szwy i te sprawy. Przywieźliśm ją do domu około południa, słabiutka taka tylko leżała - serce się krajało. Stan ten trwał do około 16, gdy stwierdziła, że czas się pobawić :evil_lol: Kółko przyniosła i chyba naprawdę miała nadzieję, że zacznie sobie w najlepsze szaleć :-o :eviltong: To zaskakujące jak zwierzaki szybko dochodzą do siebie. Może dlatego, że nie mają tak naprawdę świadomości co im się stało i jakie mogą być po tym powikłania. Jak Figuśka już po meblach skacze i psy zaczepia, to tylko czekać do zdjęcia szwów i wszystko już się dobrze ułoży;) Czekamy na fotkiii ! :multi::loveu: Quote
malawaszka Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 kurcze to cholerne skakanie!!! Pas jak dasz radę to nie pozwalaj!!! Bo mnie się wydaje, że Lunkowa przepuklina zrobiłą się przez to, że ona po sterylce od razu skakała, biegała itd... jednak lepiej poograniczać niż potem ciąć drugi raz :placz: a najgorsze, że Luna teraz już też skacze i nie umiem jej upilnować :angryy: Mam nadzieję, że Figulce już nic się nie sączy tam!!! Na szczeście Luna nie próbuje się interesować szwami:multi: Quote
Pasavera Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 Justa masz rację :roll: Skakanie, skakanie, skakanie... bieganie, bieganie, bieganie... tylko to jej teraz w głowie :roll: Powstrzymuję ją jak mogę ale się nie da... Dziś zbiegła niespodziewanie ze schodów, podczas gdy ja odwróciłam się na sekundę by zamknąć drzwi :shake: Niedobra gąsieniczko-kosmitka moja :eviltong: :loveu: Byłyśmy dziś znów na kontroli i wszystko jest w porządku :multi: Ranka ładnie się goi i w sobote zdjęcie szwów :angel: na reszczie bo nie mogę patrzeć na ten klosz w którym chodzi :roll: Ściągam go kiedy tylko mogę ale zaraz brzuchol atakowany jest przez jęzor więc nie ma wyjścia i trzeba z powrotem zakładać :roll: Obiecuję, że fotki wstawię jutro :eviltong: Teraz już pora do wyrka :lol: Quote
ariss Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 No to Dobranocka i czekamy na fotki:loveu: Quote
Justa Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Passs Ty nam codziennie fotki obiecujesz - szkoda, że tylko obiecujesz :eviltong::diabloti::mad: Jejku, muszę przyznać - sznupowe galerie ostatnio zakwitły :loveu::-o Quote
LeCoyotte Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Justa napisał(a): Jejku, muszę przyznać - sznupowe galerie ostatnio zakwitły :loveu::-o sznupy sie ciesza, ze juz wiosna:cool3: a Ty Justys masz galerie? im wiecej tym lepiej:) w kupie sila:diabloti: Quote
Justa Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 LeCoyotte napisał(a):sznupy sie ciesza, ze juz wiosna:cool3: a Ty Justys masz galerie? im wiecej tym lepiej:) w kupie sila:diabloti: Ze 3 lata temu miałam :roll: Ale po czystkach na dogomanii zniknęła :diabloti: Quote
malawaszka Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Justa napisał(a):Ze 3 lata temu miałam :roll: Ale po czystkach na dogomanii zniknęła :diabloti: o masz!!! a ja szukałam i chciałam Ci udowodnić, że nie zniknęła, ale jednak zniknęła :roll: Quote
LeCoyotte Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 malawaszka napisał(a):o masz!!! a ja szukałam i chciałam Ci udowodnić, że nie zniknęła, ale jednak zniknęła :roll: tez szukalem i myslalem ze przeoczylem.. a tu zonk-ni mo a szkoda, a szkoda:diabloti: podobno skasowane posty i watki sa w archiwum i mozna poprosic administracje o przywrocenie Quote
Justa Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 LeCoyotte napisał(a):tez szukalem i myslalem ze przeoczylem.. a tu zonk-ni mo a szkoda, a szkoda:diabloti: podobno skasowane posty i watki sa w archiwum i mozna poprosic administracje o przywrocenie iii tam. nie ma co przywracać :cool1: młoda i głupia byłam, to po cóż tą żałość wyciągać :eviltong: a pozatym galina nie ma fotek, to co ja będę w taką galerię wstawiać, hę? Quote
LeCoyotte Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Bry pustawo jakos;) Justa napisał(a): a pozatym galina nie ma fotek, to co ja będę w taką galerię wstawiać, hę? swoje autoportrety:cool1: Quote
Justa Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='LeCoyotte']Bry pustawo jakos;) Pasaverka lubi nas brać na przetrzymanie :diabloti: swoje autoportrety:cool1: Buhahaha 'galeria panny jot' na psim forum :evil_lol: Quote
Pasavera Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Bry :lol: aleście czekały :oops: dziękować za zainteresowanie :calus: :multi: Ja też szukałam już dosyć dawno Galcinkowej galerii ale też nie znalazłam :-( Myślałam, że została usunięta przez właścicielkę czarnej a tu się okazuje, że przez moderatorów :angryy: a tak w niej ładnie było! Może skusisz się na nową? Teraz takie prześliczne zdjęcia nowym aparacikiem robisz, że szkoda zatajać takich piękności! Ja zastanawiam się nad kupnem nowego obiektywu ale wybrałam sobię taki że ekhem... parametry mi strasznie odpowiadają, ale cena... 3tys :placz: Co o nim myślisz Justyś? -> link. Nakręciłam się już na niego no ale żeby trafił w moje ręce czeka mnie pogodzenie przez jakiś czas szkoły i pracy, no ale czy się uda to zobaczy :roll: Już szperam w zdjęciach :cool3: hmmm a jak nie znajdę nic ciekawego to co będzie? :lol::oops: Quote
Justa Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 [quote name='Pasavera']Ja też szukałam już dosyć dawno Galcinkowej galerii ale też nie znalazłam :-( Myślałam, że została usunięta przez właścicielkę czarnej a tu się okazuje, że przez moderatorów :angryy: a tak w niej ładnie było! Może skusisz się na nową? Teraz takie prześliczne zdjęcia nowym aparacikiem robisz, że szkoda zatajać takich piękności! Hehe zdjęcia może i robię, ale czarnuch ostatnie aktualne zdjęcia mam z września :evil_lol: Chyba nie mam cierpliwości do prowadzenia fotobloga ;) A co sobie u Was nastukam tego mi nikt nie zabierze :p [quote name='Pasavera']Ja zastanawiam się nad kupnem nowego obiektywu ale wybrałam sobię taki że ekhem... parametry mi strasznie odpowiadają, ale cena... 3tys :placz: Co o nim myślisz Justyś? -> link. Nakręciłam się już na niego no ale żeby trafił w moje ręce czeka mnie pogodzenie przez jakiś czas szkoły i pracy, no ale czy się uda to zobaczy :roll: Jeśli chodzi o obiektywy Pentaxa to niestety nie jestem rozeznana. Z tego co na pierwszy rzut oka - to jasny jest - a to jedna z ważniejszych kwestii ;) Może Kojot coś powie? Quote
malawaszka Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 no to jak o obiektywach to może Justa wiesz czym się róznią sigmy ze złotym paskiem od tych z czerwonym??? oczywiście poza kolorem paska :evil_lol: bo na jednej z aukcji było: Obiektyw ze złotym paskiem - kto się zna, ten wie co to oznacza. a ja sięnie znam więc nie wiem :lol: Quote
Justa Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Ze złotym to te z serii EX - czyli profesjonalnej jeżeli chodzi o Sigmę. A czerowne - hmm ja znalazłam czerowny pasek tylko w niektórych zoomach i superzoomach (o nie najlepszych parametrach z tego co zdażyłam się zorientować), o tutaj klik Haha, waszka dobiera sobie obiektyw pod kolor paska :evil_lol: Quote
Pasavera Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Justa napisał(a):Chyba nie mam cierpliwości do prowadzenia fotobloga ;) Ja też jak widzisz mam lenia jeśli chodzi o galerię :oops: Może gdybym miała jakieś naprawdę warte pokazania zdjęcia...a tu same takie pospolite pstryki :roll: Quote
Justa Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Myślę Pas, że Twoj problem polega raczej na tym, że NIE wstawiasz, a nie że takie czy owakie te Twoje fotki :diabloti: Quote
malawaszka Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 [quote name='Justa']Ze złotym to te z serii EX - czyli profesjonalnej jeżeli chodzi o Sigmę. A czerowne - hmm ja znalazłam czerowny pasek tylko w niektórych zoomach i superzoomach (o nie najlepszych parametrach z tego co zdażyłam się zorientować), o tutaj klik Haha, waszka dobiera sobie obiektyw pod kolor paska :evil_lol: hahaha noo bo musi pasować do torebki buuahahaha :evil_lol: ten ze złotym paskiem też nie ma super parametrów: Sigma 70-300 AF APO 1:4-5,6 D Macro - światło takie samo jak te z czerwonym - więc pewnie jest jakaś różnica w wykonaniu - a o obiektywach jasnych to narazie zapomniałam - wybiłam sobie z głowy ;) Quote
LeCoyotte Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 [quote name='Pasavera']Ja też jak widzisz mam lenia jeśli chodzi o galerię :oops: Może gdybym miała jakieś naprawdę warte pokazania zdjęcia...a tu same takie pospolite pstryki :roll: etam ja tez mam w galerii pospolite pstryki, a jakos galeria sie trzyma:p [quote name='Justa'] Może Kojot coś powie? ja Pentaxy niet:eviltong: ale wyglada to to na calkiem dobre ustrojstwo-musisz poczytac na froach jakies opinie, testy itp np TU [quote name='Justa']Ze złotym to te z serii EX - czyli profesjonalnej jeżeli chodzi o Sigmę. hm mam na sigmie zloty pasek, i wcale ona nie jest profesjonalna;) chyba ze zmienili juz kolorystyke, bo obiektyw ma swoje lata Haha, waszka dobiera sobie obiektyw pod kolor paska :evil_lol: moze rozowy? :cool3: Quote
Justa Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 LeCoyotte napisał(a):hm mam na sigmie zloty pasek, i wcale ona nie jest profesjonalna;) chyba ze zmienili juz kolorystyke, bo obiektyw ma swoje lata Hm.. No dobra, to ja może zamilknę :evil_lol: Quote
LeCoyotte Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 malawaszka napisał(a): więc pewnie jest jakaś różnica w wykonaniu - lepsze szkla = mniejsza aberracja chromatyczna:p Quote
Justa Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Wasza, kup sobie złote ciuchy zamiast czerwonych to złoty pasek bedzie Ci pasował i wszystko będzie grać :evil_lol: Ej ej, ale seria EX jest profesjonalna jeśli chodzi o sigmę - a wszystkie EX mają złoty pasek ! W kanał mnie wpuszczacie :p Quote
malawaszka Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=311599139 zobacz sobie - nie widzę, żeby to był EX a ma złoty pasek Quote
Recommended Posts