Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia pekińczyka trafiła do schroniska w Krakowie na początku stycznia. Najprawdopodobniej została wyrzucona. Jest niewidoma, jednego oka nie ma, drugie jest owrzodzone, w stanie zapalnym. W chwili znalezienia była bardzo zaniedbana: wychudzona, z obustronnym zapaleniem uszu. Po krótkim pobycie w szpitalu trafiła wczoraj do boksu ogólnego. Gdy dziś ja zobaczyłam, telepiąca się z zimna i przerażenia, musiałam ją wziąć. Foksia i dzekuś zawiozła ją do hotelu pod Wieliczką, ma ogrzewany boks. Na razie dostaje krople do oczu, ale wymaga specjalistycznej diagnozy okulistycznej i leczenia. Nie miała jeszcze sterylki. Bardzo prosze o pomoc w ogłaszaniu i jak ktos może wesprzeć sunię na hotel czy leczenie, to bardzo proszę. :loveu: Zaraz foty wyslę, tylko kto wstawi? to przeslę;)

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asior napisał(a):
ojoj.. jaka bida!!!!
nie widziałam jej.. dawno jest w schronie???

BYŁA W SCHRONIE OD 4 STYCZNIA, A TERAZ JUZ HOTELU:loveu:

Posted

Jutro rano będę u niej i zrobię jej zdjęcia . Aga , bez sensu żebyście jeździły z Krakowa do Wieliczki po nią i znów do Krakowa . Ja ją zawiozę do Arki , tylko trzeba się zorientować kiedy przyjmuje okulista .

Posted

Patia napisał(a):
Wizytę mamy umówioną na jutro na 16 , pani mnie spytała o imię zwierzaka , nie wiedziałam , więc zarejestrowałam ją jako Żużu :cool3:

Ciesze sie ,ze mala jedzie do weta i mam nadzieje ze ja dzisiaj wyglaskam bo jade z tamara i pargrafem do weterynarza wiec bede w hotelu.;)

Posted

Sunia jest u mnie , zabrałam ją już rano , bo pana Tomka potem nie będzie a ja też będę miała tylko chwilkę po pracy , żeby ją spakować i jechać do Arki .

Żużu :cool3: waży 4 ,400 . Maleństwo ! Jest wesoła , energiczna , odważna , jeśli nic nie widzi , to radzi sobie świetnie . Jest bardzo przyjazna , cały czas macha ogonkiem i nie zatrzymuje się ani na chwilę . Ma apetyt , oczko ją chyba swędzi , trze nim o wszystko i cały czas wypływa z niego jakaś wydzielina . Wzięłam od pana Tomka krople , żeby pokazać w Arce , książeczkę też mam . Wieczorem wstawię zdjęcia .

Posted

Jesteśmy po wizycie .

Opis badania:

" Po lewej stronie phtisis bulbi i drażnienie podwijającymi się powiekami ( wskazania do usunięcia zmienionej gałki ocznej ).
Po prawej stronie głęboki wrzód rogówki na granicy uszkodzenia . Zaproponowane postępowanie : hospitalizacja , badania kwalifikujące do znieczulenia , przeszczep uszypułowany spojówki i jesli stan pacjetki pozwoli , ekstyrpacja lewego oka z zamknięciem powiek .
Jeśli będzie decyzja o zabiegu proszę o hospitalizację jutro , zabieg musi być wykonany szybko ( nagły przypadek okulistyczny ) . Przewidywany koszt leczenia do 1000 zł ."

Krople ze schronu nie będą uzywane , wpiszę na wątku krakowskim , może ktoś potrzebuje .

Biedna sunia :-( Lewe oko jest drażnione powiekami , bo jest bardzo małe i powieki , które są normalnych rozmiarów zawijają się do środka .
Na prawym oczku jest wrzód , jeśli pęknie , będzie bardzo źle , oczko boli :-(

Zdecydowałyśmy z Agą , że Żużu zostanie jutro poddana operacji , to nie tylko szansa , żeby cokolwiek widziała ale także szansa dla niej na życie bez bólu .
Sunia zostaje na noc u mnie jutro wiozę ją na zabieg .

Bardzo dziękuję panu doktorowi Stefanowiczowi , który zostaje dla Żużu jutro po godzinach , pierwsze wolne terminy były dopiero w lutym ale tu nie można czekać , wrzód może pęknąć w każdej chwili .

Żużu była bardzo grzeczna , to kochany piesek , jest nauczona czystości , gdy tylko postawi się ją na ziemi robi siusiu i kupkę .
Ponieważ zauważyłam , ze saneczkuje byłam jeszcze w Arwecie gdzie oczyszczono jej gruczoły , były bardzo zapchane .

Bardzo prosimy o pomoc finansową ! Żużu prosi !

Posted

Błagamy o pomoc dla suni pekinki ..Patia dzięki.. :loveu:

Posted

o matko kochana , jaka bidusia -ślicznosia :-( , taka sama rudaska , jak mój pierwszy psiak pekinek Czikuś ....
jak dobrze , że ten zabieg już jutro -przestanie cierpieć maleńka !
a co z nią będzie po operacji ? wróci do hotelu ?

Patia , podaj swój nr konta , niewiele mogę , ale choć odrobinkę ....