Alex78 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Malutka sunia, szczeniak ok. 3-miesięczny, została znaleziona w lesie przez starszego pana. Jest przebadana przez lekarza weterynarii. Jest zdrowa, żywiołowa i przesłodka. Wygląda jak pies Obelixa :loveu: tylko, ze jest ciemno umaszczona. Na moje oko to mix sznaucera miniaturki, ale oceńcie sami. Dom pilnie poszukiwany! YouTube - malutka Quote
evita. Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 O boziu, ale cudeńko :loveu::loveu::loveu:. Rzeczywiście malutka jest chyba sznauciowata i to bardzo :lol: Quote
tyciaNi Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 ja małą podnoszę ;) może uciekła z jakiegoś domku lub się zagubiła? nie wygląda na zaniedbana... Quote
__Lara Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Ale piękna! mam nadzieję, że szybko znajdzie nowy dom! Co z ogłoszeniami? Quote
Alex78 Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 tyciaNi napisał(a):ja małą podnoszę ;) może uciekła z jakiegoś domku lub się zagubiła? nie wygląda na zaniedbana... Malutka została znaleziona przez takiego dziadka, który ma 200 lat i nie ma warunków i siły na zwierzaki. Szkoda mu jej było i trzymał j kilka dni u siebie. Dlatego jest zadbana. Karmił ją i pielęgnował. Przywiózł ja do naszej przychodni, bo zdrowie już nie to... On kiedyś w lesie niedaleko swojego domu znalazł dalmatyńczyka, którego przekazaliśmy do adopcji i ma się teraz super. Quote
evita. Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 A tak swoją drogą to fajnie, ze są na świecie jeszcze tacy "dziadkowie", którzy nie przejdą obojętnie obok psa potrzebującego pomocy. P.S. A ja widziałam dziś naprawdopodobniej wyrzuconego starszego ONka. Miał jakąś starą obrożę, czy pasek :shake: Biegał zdezorientowany po Mińsku. A przed chwilą widziałam go przy trasie za Stojadłami :shake: Quote
Alex78 Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 __Lara napisał(a):A gdzie teraz jest suczka? Suczka jest teraz w Mińsku Mazowieckim. Oczywiście zaznaczam, że jak znajdzie się chętny na adopcję, to podpisujemy umowę adopcyjną. Sterylizacji nie robimy, bo jest za młoda, więc to będzie warunek adopcyjny dla przyszłego właściciela. Quote
jkp Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Sunieczka mała , młoda sliczna , CUDEM OCALONA przez dobrego człowieka - szuka domu !!!!! Quote
__Lara Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Alex78 napisał(a):Suczka jest teraz w Mińsku Mazowieckim. Oczywiście zaznaczam, że jak znajdzie się chętny na adopcję, to podpisujemy umowę adopcyjną. Sterylizacji nie robimy, bo jest za młoda, więc to będzie warunek adopcyjny dla przyszłego właściciela. A gdzie konkretnie? :) w lecznicy, u kogoś w domu? Quote
rybon36 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 mła jest jak mikrob, jest wszędzie, jest wielkości dwóch dłoni czego jakos na zdjęciach nie widać, jest super, jest odważna i przedsiębiorcza, nawet Kazana poszła dziś odwiedzić pomimo strachu w maleńkim serduszku!!! Quote
Alex78 Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Malutka najpierw spała z Dziadkiem, ale chyba jego szosrstka sierść oraz chrapanie spowodowały, że zaczęła spać z Gałką, co wygląda przecudnie, bo Gałka to duzy kudłacz, a malutka jest.... malutka. Gałka cierpliwie lezy podczas, gdy szczeniak wtula się w jej ciało. Quote
__Lara Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Alex78 napisał(a):W przychodni. A dlaczego pytasz? A tak ;) co z ogłoszeniami? Quote
Alex78 Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Ogłoszenia robię, ale też nie przesadzam. Bo jak za duzo się porobi, to też nie jest dobrze. Może ktoś zrobiłby banerek, bo ja nie umiem? Byłabym wdzięczna. Malutka biega w towarzystwie 3 psów, które mamy do adopcji. Czwarty nie jest aż tak wylewny w uczuciach do innych psiaków. Quote
evita. Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Fajnie, że maleństwo się tak zadomowiło póki co ;) P.S. Wieczorem spróbuję cosik pokombinowac z bannerkiem ;) Quote
tyciaNi Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 podnoszę mala a najlepiej ogłosić ją do adopcji w jakiejś prasie lokalnej czy jest to możliwe? ;) Quote
Alex78 Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Tak, tylko przegapiłam niedzielny termin zgłoszenia do jednej z gazet, bo nie mam netu w domu do końca m-ca i nie miałam jak wysłać mail'a, niestety. W drugiej gazecie pójdzie w tę środę, ale bez fotki. Quote
Alex78 Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 A może mi ktoś przypomnieć jak się robi banerek w podpisie, bo zapomniałam. Kiedyś wiedziałam, ale to było daawnoo :) Quote
evita. Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Alex78 napisał(a):A może mi ktoś przypomnieć jak się robi banerek w podpisie, bo zapomniałam. Kiedyś wiedziałam, ale to było daawnoo :) Bannerek jest podlinkowany, wystarczy więc go skopiować, potem wejść w swój panel użytkownika --> edytuj sygnaturę--> wkleić i wsio powinno byc ok ;) Quote
Alex78 Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 Dzięki, a póki co - podbijamy do góry :multi: Quote
Recommended Posts