Jump to content
Dogomania

HEKSA warta całego nieba. FILIP chwat i najmilsza SIENKA.

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Heksior mnie wczoraj nieźle wystraszył! 7 x wymioty żółtą mazią. Gorączka itd... Ona czasem raczy się czymś na skwerku i na podwórku (nie powiem czym...) jak jej nie dopilnuję. Może też trutkę na szczury zjadła. No nie wiem... Pani wet mówi, że hydroclorotiazyd też może dawać takie efekty (ale nie aż 7 x jednego dnia).
Przez 3 dni jeździmy na zastrzyki (i każdego dnia powinny być 3 wklucia, a dziś było 6 :angryy:, bo jakoś pielęgniarce się nieudawało...)
Za to enzymy nerkowe i wątrobowe nienajgorsze. Serducho też OK.
Heksia grzeczna, ale smutna. Nawet się ze spaceru po parku Kościuszki nie cieszyła... A już za tydzień mieliśmy jechać w góry. Nie wiem jak to będzie...

Posted

Codziennie jeździmy na zastrzyki, ale jest już OK. Dziś był nawet długi spacer po lesie i kąpiele błotne. Jutro morfologia i jeśli wszystko będzie OK, to w przyszłym tygodniu - GÓRY!!!!!

Posted

zdrowiej nam...

oby mała jak najszybciej wróciła do pełni zdrowia

bjuta..mi też ledwo udało się nauczyć psa turlania....
w końcu zaczęłam pomagać jej ręką....jakoś załapała i bez problemu wykonywała komendę sama
życzę abyś już niedługo sama mogła ćwiczyć z Heksą:roll:

Posted

Kochane! Tyle dobrych życzeń, że musiało się dobrze skończyć!

Heksior ma bardzo, bardzo dobre wyniki krwi!!!
Mocz gorzej (ten białkomocz ciągle b. wysoki), ale nie jest źle! Dostaliśmy pozwolenie na wyjazd w góry i pędzimy!

Nie wiem jak to będzie z wieściami. Nie mam tam internetu :shake:. Jak ja wytrzymam bez dogo????!!!!

Muszę! Jadę z laptopem, będę siedzieć pod chmurką i pisać, pisać, pisać! Zupełnie zeszłam na psy i mam gigantyczne zaległości.

Zresztą będę musiała co jakiś czas zejść do wsi, by powznawiać allegra, to postaram się coś tu skrobnąć....

Dziewczynki! Trzymajcie się cieplutko!!! Psy! Idźcie do domów!

Buziaki dla wszystkich!

Posted

Kochane, po tygodniu w deszczystym raju wróciłam do Katowic też na tydzień i już się nie mogę doczekać, kiedy znowu pomknę w góry!! Naprawdę jak sie człek oderwie od rzeczywistości, to mu zaraz skrzydła rosną! Dziewczyny! Ruszajcie w góry! Choćby na dzionek!

Heksa też jest b. zadowolona, chociaż stresów ma sporo.

Pachnie czymś dziwnym.

Nie ma co prawda odkurzacza, ale są inne, równie przerażające stwory..

Na szczęście są ludzie i głaszczą.

Posted

To jest strachliwy pies gospodyni, która przynosi mleko, dla kamuflażu zwany Rambem, którego H. goni bez litości :mad: I ja nie wiem jak Rambo przeżyje tę zimę, jeśli nie zgromadzi u nas potrzebnego tłuszczyku (jakoś tak zawsze we wrześniu okoliczne psy zyskują b. na wyglądzie, ale jak H. będzie tak odganiać od stołu :shake:)

Wycieczka, to Heksy lubią najbardziej!

Posted

Tu chodzimy po wodę do picia (chyba z tyły widać rurę ze stróżką wody?)

A to taki typowy zapchlony, zakleszczony wiejski kundel z jednym okiem. Filip

I kto by pomyślał, że moja Heksa to miejska pannica, a Filip sypia w stodole, jak mu się poszczęści i go wpuszczą....

Filip, zupełnie nie jest w moim typie, ale muszę przyznać, że jest przesympatycznym psem. Na ogół dwa miesiące wakacji wyglądają tak, że Filipa co 3, 4 dni, z bólem serca odprowadzamy do właścicieli, żeby zbytnio się z nami nie zżył, i przez jakieś kilka godzin on tam siedzi, a potem wraca do nas. To się powtarza już od kilku lat.
Przy czym on akurat ma w swoim domu luksus! Dostaje jeść!!! A wierzcie mi, że to naprawdę ewenement! Poza tym nie jest bity! I ma dziewczynkę, która go kocha (niestety nie przejawia się to w wyciąganiu kleszczy, czy czesaniu futra), ale i tak Filip ma się świetnie!
Uwielbia nas głównie za to, że dostaje dobre żarcie i zaproszenie na wycieczki.

Zdumiewające, ale Heksa, pozwoliła Filipowi i u nas pomieszkać i nawet spać na własnym leżanku!!! (Pewnie dlatego, że to taki mikrus)

Tylko z tym głaskaniem przybłędy, uważa, że to duża przesada!

Posted

Świetnie, napalilismy się... i co teraz?... :placz: jak ja mam zabrać całe to stado niby?... Inke, Platona, Byrona, Juniora, Liptona, Jaśminkę z trzema kociakami, Reniś i Kleksika... eeeeeeeeeeeeeeech... :shake: