Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Toller-Fox']taaa, zawsze wszystko ginie...
Właśnie napisałam wniosek, jutro ślemy priorytetem - będzie dowód jakby co, że ZOSTAŁ WYSŁANY, heheh.[/quote]

ja elektronicznie wysłałam

Posted

[quote name='Toller-Fox']My dziś skończyliśmy dorosły Championat, zobaczymy ile potrwa czekanko :-)[/quote]
Dwa miesiące masz jak w banku; chyba, że zaczniesz działać w kierunku przyspieszenia...
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja tam wolę wysłać pocztą z potwierdzeniem odbioru lub faksem. Bo za każdym razem, jak wysyłałam elektronicznie, moje wnioski gineły...
Pzdr.[/quote]

ja poczcie nei ufam

Posted

Ja z pocztą - jak do tej pory - nie miałam jeszcze ani jednej wpadki (tfu,tfu,tfu...). I pamiętam zawsze o poleconym i/lub priorytecie.
No cóż, każdy ma jakieś doświadczenia w "tym temacie", prawda? Więcej lub mniej nerwów i oby Championaty szybciutko trafiały do naszych rąk...
pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja z pocztą - jak do tej pory - nie miałam jeszcze ani jednej wpadki (tfu,tfu,tfu...). I pamiętam zawsze o poleconym i/lub priorytecie.
No cóż, każdy ma jakieś doświadczenia w "tym temacie", prawda? Więcej lub mniej nerwów i oby Championaty szybciutko trafiały do naszych rąk...
pzdr.[/quote]

nie ufam bo wysyłałam papiery do Poznania Priorytetem i poleconym i mimo wszystko nie dosżło! Dlatego teraz poraz peirwszy coś przez neta załatwiałam ale mam zamiar zadzwonić i potwierdzić wszystko tak samo do Legionowa musze zadzwonić i spr. czy doszło ;-) (tyle że faxem)

Posted

dostałam championat:laola: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:

wielkie dzięki dla miłej pani z sekretarjatu :modla: :modla: :modla: :lol: :lol: :lol:

Posted

Mimo iz wszyscy dostali championaty zamkniete w Nowej Rudzie, do mnie jakos nie dotarl. Zadzwonilam dzis i dowiedzialam sie, ze zostal wyslany po dkoniec lutego. Rozmawialam z jakas bardzo mila mloda pania, ktora obiecala, ze juz drukuje championat jeszcze raz i wysyla go w takim razie listem poleconym! Czekam zatem z niecierpliwoscia :)

Ja tez wysylalam zgloszenie przez internet i od razu dzwonilam, aby potwierdzic, czy doszlo i czy wszystko wypelnione poprawnie.

Posted

[quote name='tufi']
Ja tez wysylalam zgloszenie przez internet i od razu dzwonilam, aby potwierdzic, czy doszlo i czy wszystko wypelnione poprawnie.[/quote]

to ja jutrozadzwonie mam nadzieje że uda mi siedo ZG dodzwonić :roll:

Posted

[quote name='tufi']Mimo iz wszyscy dostali championaty zamkniete w Nowej Rudzie, do mnie jakos nie dotarl. Zadzwonilam dzis i dowiedzialam sie, ze zostal wyslany po dkoniec lutego. Rozmawialam z jakas bardzo mila mloda pania, ktora obiecala, ze juz drukuje championat jeszcze raz i wysyla go w takim razie listem poleconym! Czekam zatem z niecierpliwoscia :)

Ja tez wysylalam zgloszenie przez internet i od razu dzwonilam, aby potwierdzic, czy doszlo i czy wszystko wypelnione poprawnie.[/quote]

Ja też nie dostałam championatu, a ukonczylismy go w Nowej Rudzie. :shake: Juz dalam za wygrana, ale chyba pora wszczac "walke" :cool1:
Zdrowko

Posted

Mam! Mam! Mam! Wlasnie odebralam na poczcie - wczoraj zastalam awizo w skrzynce:multi: :multi: :multi: Przyslano poleconym, jak obiecano :)
Tylko powiedzcie mi - młodzieżowy championat wyglada tak nieciekawie w porownaniu z doroslym? Nie ma hologramu, ladnej ramki - takie srednie wykonanie...
Data wystawienia - 20.02.2006, po miesiacu od tej daty interweniowalam telefonicznie, gdybym odebrala wczoraj, jak zaraz doszedl, to:
- od wystawienia do dostarczenia ml ch minal miesiac i tydzien
- od ukonczenia ml ch i wyslania wniosku do wystawienia dokumentu - dwa i pol miesiaca
- od ukonczenia do otrzymania ml ch do rak wlasnych - prawie 4 miesiace

Najwazniejsze, ze juz jest :multi:

Posted

Jak dostałam dypl Mł.Ch.Pl to w 3 słowach zrobili 7 błędów,a jak zadzwoniłam to mi powiedziano że pewnie "zły rodowód" przysłałam(?!).Odesłałam z powrotem i napisałam:uprzejmie proszę o prawidłowe przepisanie z rodowodu danych psa i hodowcy.Teraz są tylko 2 błędy a nr pkr i rej się zgadzają to im dałam spokój.Dobrze,że Intera za granicą wypisują....

Posted

Witam Wszystkich czekajacych na CH. Znow staje przed tym dylematem, poniewaz na wystawie w Katowicach, moj pies w wieku 2 lat (24.03.06 urodzinki) ukonczyl dorosly CH.PL. Tym razem mam nadzieje ze nie bedziemy czekac pol roku:mad: :mad:

Posted

[quote name='Toller-Fox']Jedziemy na jednym wózku- my skończyliśmy tydziń przed Tobą w Jarosławiu i czekamy. To co, obstawiamy, 3 czy 6 miesięcy?:lol:[/quote]

Nie tragizujcie - jakoś te trzy miesiące wytrzymacie ;) Tylko co tu ma tak długo trwać?
Czesi wystawiają po miesiącu, Węgrzy tak samo, a u nas jak sie uda.

Posted

Wszystko by było dobrze, gdyby nie to, że nie można jeszcze wystawiać w Championach- tak to mogłabym czekać. A tak, to przejdzie mi klubowa, gdzie chciałam już w Ch, przejdą inne, mam nadzieję że chociaż na światówkę zdążymy.:roll:

Posted

[B]Toller-Fox[/B] [FONT=Arial]nawet mnie nie strasz:mad: Jak bysmy nie musieli czekac pol roku to po Jaroslawiu tez moglabym skladac wniosek o CH.PL:eviltong: [/FONT]
[FONT=Arial]Jednak mam nadzieje, ze tym razem bedzie inaczej.:lol: [/FONT]

Posted

Ja wysłałam papiery na dorosły championat 31 marca (zaznaczę 2006 roku :D) i zaczynam odliczanie. Na młodzieżowego czekałam miesięcy kilka, na wyrobienie rodowodu 5,5 miesiąca. Ciekawe jaki rekord tym razem padnie........a i czekam od 8 grudnia 2005 na przydomek, choć nieśmiało dodam, że w spisie FCI już widziałam ten swój :D

Co do wystawiania psa w klasie championów...........nie wiem ile w tym prawdy, ale swego czasu jeden z wystawców mi powiedział, że można zgłosić psa na podstawie kart ocen. Czy ktoś się spotkał z czymś takim?

Posted

[quote name='Toller-Fox']Wszystko by było dobrze, gdyby nie to, że nie można jeszcze wystawiać w Championach- tak to mogłabym czekać. A tak, to przejdzie mi klubowa, gdzie chciałam już w Ch, przejdą inne, mam nadzieję że chociaż na światówkę zdążymy.:roll:[/quote]

Byle zdążyć przed wakacjami , bo jak przyjdzie sezon urlopowy, to aż strach mysleć.

Szczerze mówiąc to tempo zależy w dużej mierze od tego jak szybko dany oddział prześle sprawozdanie z wystawy.
Katalog z Jarosławia jest już na stronie oddziału to może i do ZG już dane poszły.