Cekinka13* Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Dostałam info... W okolicach pl. Wolności we Wrocławiu od miesiąca błąka się suczka, wzrostu do kolan, przyjazna do ludzi i innych psów, ładnie chodzi na smyczy. Jest dokarmiana. Suczka nie ma gdzie się schować przed zimnem i jest narażona na potrącenie przez smochód !!! Jest możliwość dowiezienia suki do każdego miejsca we Wrocławiu !!! BŁAGAM O JAKIŚ DT NA CITO !!! ________________ Tekst do ogłoszeń: Milka - łaciate cudo szuka domu! "Miałam kiedyś dom. Tam nauczyłam się czystości, reagowania na komendy, poznałam magiczne ciepło ludzkiej dłoni. Potem pojawiła się lodowata i mokra ULICA. Czemu? Z jakiego powodu? Co zrobiłam źle?". Milka pojawiła się nagle, jako kolejny, skądinąd cudny, element wrocławskiego krajobrazu. Biegała przez ponad 1,5 miesiąca po Wrocławiu, w okolicach pl. Wolności. Potworne mrozy przeżyła dzięki swojej niezaprzeczalnej inteligencji i litości pracowników budowy, którzy dokarmiali sunię. Obecnie, Milka została złapana i przebywa w domu tymczasowym we Wrocławiu. Początkowo nieufna wobec człowieka, szybko okazuje swoje przywiązanie i pragnienie odrobiny ciepła i uwagi. Jest bardzo czystym psem. Reaguje na komendę "siad!" i "daj łapę". Pięknie chodzi na smyczy, jest spokojna lecz ciekawa świata i chętna do zabawy. Ma około 3-4 lat, więc jest młodą obywatelką. Jej niesamowita uroda w typie doga oraz oczy i ogon łudząco podobne do husky'ego sprawiają, że nie można uśmiechnąć się na jej widok. Milka szuka ciepłego, kochającego, odpowiedzialnego domku. Lubi dzieci, akceptuje inne psy i koty. Może czeka właśnie na Ciebie? Kontakt: 509759692. gg: 7522904. @: [email protected]
Cekinka13* Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 NaamahsChild napisał(a):Zapraszamy..:loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: Czyli mamy DT dzięki kochanej Naa :loveu: Dzwoniłam do pana, który zawiadomił mnie o tej suni, niestety teraz nie może jej zawieźć do Naa, ponieważ sunia gdzieś przepadła... Jak tylko się pojawi, zawiezie ją... :cool3: Karilka, rzeczywiście to eurodog :crazyeye: :evil_lol:
Wet-siostra Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Jakiś urodzaj na eurodogi na dogomanii ostatnio...:cool3:
Cekinka13* Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Oj, tak, urodzaj, urodzaj... :shake:
NaamahsChild Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Gdzie Ty się włóczysz..:-( Jest tak zimno..
NaamahsChild Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Sunia już u mnie. Powoli się przyzwyczaja i aklimatyzuje. Czeka nas jeszcze kąpiel:razz:
Cekinka13* Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Suńka jest już bezpieczna :multi: Dzięki niezawodniej Naa :loveu::loveu::loveu: Możliwe, że sunia jutro znajdzie domek we Wrocławiu. Trzymajcie kciuki! Jeżeli nie znajdzie (tfu, tfu) znaczniemy ją ogłaszać. A tak w ogóle... jak ją nazwiemy? ;)
nika28 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Jak dobrze że już bezpieczna :loveu: Trzymam kciuki za domek :kciuki:
NaamahsChild Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Domek jutro nie wypali niestety - Milka łasi mi się i domaga miziania - pięknie chodzi na smyczy, bawi się na spacerze jak szczeniak:loveu: Ładnie zjadła 3/4 puszki Belcando (1/4 oczywiście dla Blanche), wypiła wodę. Tak po ząbkach ma ok 4 latek, spróbuję wziąć ją w czwartek do weterynarza na konsultacje:loveu: Sprawdzimy czy aby na pewno nie jest w ciąży i.. sterylizujemy!
Cekinka13* Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Naa :loveu::loveu::loveu: :Rose: Szkoda, ze domek nie wypali. Czekamy wobec tego na zdjęcia do ogłoszeń ;-)
Cekinka13* Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Dziś, w szkole, na nudnej lekcji plastyki stworzę jakiś tekst do ogłoszeń :evil_lol:
NaamahsChild Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Milka - łaciate cudo szuka domu! "Miałam kiedyś dom. Tam nauczyłam się czystości, reagowania na komendy, poznałam magiczne ciepło ludzkiej dłoni. Potem pojawiła się lodowata i mokra ULICA. Czemu? Z jakiego powodu? Co zrobiłam źle?". Milka pojawiła się nagle, jako kolejny, skądinąd cudny, element wrocławskiego krajobrazu. Biegała przez ponad 1,5 miesiąca po Wrocławiu, w okolicach pl. Wolności. Potworne mrozy przeżyła dzięki swojej niezaprzeczalnej inteligencji i litości pracowników budowy, którzy dokarmiali sunię. Obecnie, Milka została złapana i przebywa w domu tymczasowym we Wrocławiu. Początkowo nieufna wobec człowieka, szybko okazuje swoje przywiązanie i pragnienie odrobiny ciepła i uwagi. Jest bardzo czystym psem. Reaguje na komendę "siad!" i "daj łapę". Pięknie chodzi na smyczy, jest spokojna lecz ciekawa świata i chętna do zabawy. Ma około 3-4 lat, więc jest młodą obywatelką. Jej niesamowita uroda w typie doga oraz oczy i ogon łudząco podobne do husky'ego sprawiają, że nie można nie uśmiechnąć się na jej widok. Milka szuka ciepłego, kochającego, odpowiedzialnego domku. Lubi dzieci, akceptuje inne psy i koty. Może czeka właśnie na Ciebie? Kontakt: 509759692. gg: 7522904. @: [email protected]
Cekinka13* Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Naa, dzięki za tekst do ogłoszeń, jest piękny! :loveu: Zaraz wklejam na 1-szą stronę. Po szkole zabieram się do ogłaszania psinki!
Cekinka13* Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Hmmm, ale przecież nie mogę zabrać się za ogłoszenia, bo nie ma zdjęć ;) ! Naa? :cool3:
Cekinka13* Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Podnoszę... Może ktoś się skusi na eurodoga :cool3:
Cekinka13* Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Zdjęcia do ogłoszeń Naa wklei już w piątek, jutro czyli :cool3:
NaamahsChild Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Dzisiaj był dzień obfity w nowiny. Milka ma chipa! Poszukiwania dokonane przez weterynarza oraz schronisko okazały się bezskuteczne - nie wiem w ogóle jaki był sens w takim razie wyrabiania identyfikatora elektronicznego - :shake: Oficjalnie uznaliśmy za porzuconą. Złożyłam wniosek o rejestrację chipa na nazwisko moje lub przyszłego właściciela. Z ciekawostek: Milka świetnie jeździ samochodem:diabloti:
Recommended Posts