Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magda222 napisał(a):
Ja robię tak:jak ktoś zalicytuje u mnie na allegro psiaka czy kociaka to wysyłam do niego maila,że proszę o wycofanie oferty,bo to nie jest aukcja i żeby skontaktował się ze mną telefonicznie.

a ja usuwam ofertę z wyjaśnieniem że prosiłam o wcześniejszy kontakt telefoniczny(ponieważ u mnie cena minimalna i wywoławcza to zawsze 1 zł)

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wysłałam do zainteresowanego wiadomość poprzez formularz allegro:

[FONT=&quot]Witam[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Dziękuję za wykazaną przez Pana wolę zaadoptowania psa Astka.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]ASTEK jest psiakiem bardzo młodym, ma ok. 1 roku. Nie jest malutki- kłębem sięga troszkę powyżej kolan.[/FONT]
[FONT=&quot]Ma duży temperament- wymaga dużo ruchu na świeżym powietrzu- musi[/FONT]
[FONT=&quot]codziennie się "wymęczyć".[/FONT]
[FONT=&quot]Z tego powodu pobyt w kojcu jest dla niego niewyobrażalnym stresem.[/FONT]
[FONT=&quot]Jest łagodny dla ludzi. Nie wykazuje żadnych objawów agresji, wręcz przeciwnie-[/FONT]
[FONT=&quot]bardzo chce się bawić, jednak sam jego wygląd "budzi respekt",[/FONT]
[FONT=&quot]stąd byłoby dobrze, żeby w domu przyszłych właścicieli nie wychodził[/FONT]
[FONT=&quot]sam poza teren posesji.[/FONT]
[FONT=&quot]Jest to psiak bardzo młody i jeszcze nie ułożony, więc w nowym domu trzeba określić granice: co mu wolno, a czego nie (np. wchodzenie na kanapy, fotele itp.).[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Jak już pisałam w ogłoszeniu Allegro, osoba, która zdecyduje się zaadoptować Astka, zgadza się z postanowieniami umowy adopcyjnej.[/FONT]
[FONT=&quot]Jeden z punktów tej umowy mówi, że osoba adoptująca wyraża zgodę na wizytę przedadopcyjną w przyszłym domu adoptowanego psa.[/FONT]
[FONT=&quot]Polega ona na tym, że odwiedzą Pana w uzgodnionym terminie zaufane osoby, aby z Panem i pozostałymi domownikami porozmawiać osobiście, oraz zobaczyć, w jakich warunkach zamieszka nasz podopieczny. [/FONT]
[FONT=&quot]Po adopcji będę utrzymywała z Panem stały kontakt (nie natrętny). Będę Pana prosić również o zdjęcia psiaka z nowego domu, bowiem zdjęcia szczęśliwego psa motywują inne osoby do adoptowania psów szukających domu.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Warunkiem adoptowania psa jest też jego sterylizacja/kastracja. Jest podyktowana wyłącznie dobrem zwierzęcia. Propagowanie sterylizacji/kastracji ogranicza rozmnażanie psów bez rodowodu, a co za tym idzie, ma istotny wpływ na ograniczenie zjawiska ich bezdomności.[/FONT]
[FONT=&quot]Jestem przekonana, że Pan, jako osoba wykształcona, w pełni tą problematykę rozumie i sposoby jej ograniczania popiera. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Przesyłam Panu zdjęcia Astka oraz wzór umowy adopcyjnej.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Jeśli wyrazi Pan wolę zaadoptowania naszego podopiecznego, proszę o potwierdzenie oferty. Zorganizujemy wtedy spotkanie, na którym zapozna się Pan z psem, co być może ułatwi Panu podjęcie ostatecznej decyzji.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Pozdrawiam[/FONT]
[FONT=&quot].........................
[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]tel. 793 022 393[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]

Posted

Odpisał. Dostałam dziś 4 maile. Zgadza się na wszystko. I na wizyty przed i poadopcyjne, i na stały kontakt z nami, i na fotki, i na kastrację, i podpisanie umowy.

Pilnie szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej w Tarnowskich Górach.

Posted

[quote name='gosia15']Ja wysłałam PW do Ana Zbyska, Macho, San ( jagodowa ).
Jutro i pojutrze jestem cały dzień w pracy.
Jestem pod 793 022 393. Proszę o sygnał- oddzwonię.

[FONT=Arial]dałam namiary na katowickie wątki [/FONT]

Posted

[quote name='gosia15'][FONT=arial black]astek zostaje w schronie.[/FONT]
[FONT=arial black]Domek siĘ rozmyŚliŁ. [/FONT]

Coś udało Ci się więcej dowiedzieć? :angryy:

Posted

Dzwoniłam do pana przedwczoraj. Odebrała starsza pani. Była „w temacie”, wiedziała o piesku, ucieszyła się ze dzwonię, poprosiła do telefonu syna. Było wszystko OK.
Umówiłam się z Grzecho i magdą222 na niedzielną wycieczkę do Tarnowskich Gór, ustaliłam kastrację w zaprzyjaźnionej lecznicy, poinformowałam przytulisko.
Zadzwoniłam do pana wczoraj, żeby przekazać dobre wieści. Odebrała starsza pani i płaczliwym głosem powiedziała, ze syn miał w nocy wypadek wracając z pracy i trafił do szpitala w Tarnowskich Górach i w tej sytuacji nie mogą teraz wziąć psa.
Dzięki rozległym znajomościom w tej branży w ciągu kilku minut ustaliłam:
W tym regionie tej nocy był tylko jeden duży i poważny wypadek . TEN PAN nie był jego uczestnikiem.
TEN PAN nie był pacjentem pogotowia ratunkowego z Tarnowskich Gór.
TEN PAN nie był pacjentem pogotowia ratunkowego z Radzionkowa.
TEN PAN nie był pacjentem szpitala w Piekarach Śląskich, gdzie trafiają pacjenci po urazach z Tarnowskich Gór.
TEN PAN nie był pacjentem szpitala nr.3, gdzie jest Szpitalny Oddział Ratunkowy dla Tarnowskich Gór.
Nie były sprawdzone szpitale nr 1 i 2, ale nie ma w nich oddziałów urazowych, więc nawet gdyby pacjent zgłosił się tam sam, zostałby odesłany do „trójki” lub Piekar Śl.
Zdumiewająca historia…. Życzę Panu szybkiego powrotu do zdrowia… :angryy:

Posted

[FONT=Arial]..... oby pan sobie nie był złym prorokiem ..albo z takimi zdolnościami do wymyślania historyjek niech sobie zacznie romanse pisać łamiące serca a nie zawraca sobie głowy psami ....

Piesku znajdzie się domeczek [/FONT]

Posted

Ana_Zbyska napisał(a):
My w schronie mamy bardzo podobnego astka, który już na dniach jedzie do domku.
Gdyby ktoś pytał o takiego astka, będę pamiętała o Waszym.

Bardzo dziękujemy :loveu: