Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszyskim miłośnikom czworonożnej gadziny życzymy
Wesołych Świąt i wiadra wody w Śmigusa Dyngusa

Podpisali:
Grzecho, Grazyna9915, Dawixx, dwie beagelki (Sunia i Luna), stały tymczas Yoko i futrzaki(Skarpetka, Łatka, Pinokio, Barbie, Perełka, Majka i Bethowen), i jeszcze drobna dzikuska na tymczasie - Aria.

Posted

Beryl zachowuje się okropnie!!! :mad:
Na spacerach rzuca się do innych psów, na smyczy ciągnie jak dzikus, w zakupionym przez opiekunów kantarku szamocze się jak opętany.
Uwielbia wycieczki rowerowe- wtedy jego pan nie musi się wysilać, tylko hamować, bo Beryl przekracza prędkość :diabloti:.
W drodze powrotnej zmęczony, grzecznie maszeruje przy rowerze, ale w domu siły regeneruje w ciągu 15 minut.
Podkrada jedzenie ze stołu, choć wcześniej tego nie robił. Podczas posiłku włazi na kolana! Podczas posiłków nie był przez opiekunów dokarmiany :roll:.
Gdy nie zwraca się na niego uwagi, ciągnie za rękawy i nogawki nawet przez kilkanaście minut.
Najgorzej zachowuje się, gdy przychodzą goście- to już prawdziwy cyrk z akrobatą Berylkiem w roli głównej. Goście przecież przychodzą do Berylka, i tylko jemu należy się ich cała uwaga.

We wtorek dzwonię do behawiorysty.

• 2 weeks later...
  • 7 months later...
Posted

W ubiegłym tygodniu pan Beryla dzwonił do mnie, Beryl zwiał na sppacerze w lesie. Wtedy nie mogłam odebrać, gdy oddzwoniłam kilka godzin później, wszystko było już w porządku, kanalia przylazł, ale co się jego pan nadenerwował, to jego... Poza tym wszystko po staremu, czyli w porządku, wszędzie Beryla ze sobą zabierają, nawet na wakacjach był pod namiotem. Z posłuszeństwem różnie, słucha się, ale najpierw próbuje "ćwiczyć". W domu nie niszczy, zachowuje czystość, do sypialni nie wchodzi, ale kanapę w pokoju uważa za swoją. Zapomniałam poprosić o fotki, co nadrobię przy okazji następnej rozmowy :)