Wojenka Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Fritz napisał(a):gdy w stajni podczas szczotkowania przewrócił sie koń raptownie na bok czym mnie bardzo przestraszyl huehue,na wyścigach odsadzanie się to normalka:roll: Dzisiaj właśnie miałam taką akcję z pewną kobylastą...:diabloti: A z Dalastą możemy zrobić wszystko:loveu: ,choć ciągle robi wielkie oczy...:roll:
zadziorny Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Wojenka śliczna klacz :loveu:. To arab :hmmmm: :niewiem:
Wojenka Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Zadziorny,zgadza się:p .Ale to nie jest zwykła klacz...:eviltong: To prawdziwa królewna!!!:razz:
Fritz Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Cos cicho na tym forum..przelamuje milczenie ;) Socjalizacji Mishy czesc2,coraz wieksze postepy,coraz bardziej zaciekle boje:P ale ogolnie to bardzo mile zwierzatko z niej:
aga_ostaszewska Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Wojenka: Czy moglabys napisac cos wiecej o tej krolewnie?
Wojenka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='aga_ostaszewska']Wojenka: Czy moglabys napisac cos wiecej o tej krolewnie? Klacz hodowli SK Michałów,po Ganges od Dajana po Wojsław:p Co jeszcze mogę powiedzieć?:razz: A dzisiaj nasza Skratka-GLEN KEITH Scrato,mamusia Wojenki i Maki kończy 10 lat!!!:multi: :new-bday: :BIG: :drinking: :cunao: Tutaj Skratka w lecie.
zadziorny Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Wszystkiego najpsiejszego dla Skratki :new-bday: :BIG: :tort: :laola: :cunao: :drink1:
Fritz Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Skratka sto lat!!! Spelnienia wszystkich terierowych marzen!!!!:multi: :multi: :multi: :smilecol: :smilecol: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :new-bday::Rose: :Rose: :Rose: :knajpa:
Wojenka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Dziękujemy!:multi: A tutaj Skracianka i jej pani 10 lat temu...Kupa czasu...:shake:
Fritz Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 ile mniej wiecej ma Skratka na tym zdjeciu?bo juz taka spora a mordka szczeniaczka:) Sliczne zdjecie
bo Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 A gdzież to zawiało szkociarzy, że nic się nie odzywają :-o Wojenka świetne zdjęcia. Widzę, że wpadłaś w szkocie łapki w baaardzo młodym wieku:lol:
Wojenka Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 bo napisał(a):Widzę, że wpadłaś w szkocie łapki w baaardzo młodym wieku:lol: Oj,tak...I "choroba' postępuje...:roll: Ciągle mało tych szkotów!:lol: ;)
zadziorny Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Wojenka napisał(a):A tutaj Skracianka i jej pani 10 lat temu...Kupa czasu...:shake: Szczególnie po pani widać :lol: :cool3: ;)
Fritz Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 zadziorny napisał(a):Szczególnie po pani widać :lol: :cool3: ;) Ty Zadziorny kobietom sie wieku nie wypomina zapomniales?:P:P:P:lol:
Fritz Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 No wlasnie tez ubolewam ze tak sie spowolnila wymiana informacjii na tym pasjonujacym mnie podforum nie mam pomyslu jak to rozruszac (ah wiem doskonale jak.. ale socjotechniczne sztuczki prowokawania sa glupie w sumie:( ) ale powiem co mnie nurtuje i martwi ostatnio..Mianowicie natknelam sie na forach roznych na bardzo przykre informacje o smierci szkotow w bardzo mlodym wieku-5lat,7 lat i inne..I to wszystko byly sunie:(( Nie wiem dlaczego tak sie dzieje i sie bardzo martwie bo mam moja suczke 4 miesieczna i cierpnie mi skora jak pomysle ze ona tak by mogla wczesnie odejsc :(:(nie! hmm w kazdym badz razie chodzi mi o to by sie dowiedziec jakie sa zagrozenia ,na co trzeba uwazac itp..To bardzo wazne dla mnie bo mi sie to sni ostatnio ten lek o Mishke moja..Sama mam (choc nie zupelnie bo to jamniczka rodzicow -Misha jest pierwszym jakby samodzielnym moim psem )ale jamniczka ma 11lat ,mimo ze jest zywotna i kochana i tak sie martwie o nia..Nie wiem jak jest z terierami szkockimi -pytalam hodowcy tez nie wie ,nawet ile srednio zyja ..jedynie Skratka Wojenki mnie pociesza bo ma juz 10 lat i jest sprawna nadal i sliczna:)wiec nie musza wcale krotko zyc terierki..Pytalam na innym forum i powiedzieli ze szkoty zyja krotko:( nie chce mi sie w to wierzyc..:(Powiedzcie jesli wiecie czemu tak mlodo odchodza..bo przez to nie moge spac..
Nitencja Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Fritz a ty sie juz tak nie martw :) bo najlepszy wiek twojej sunispedzisz na zamartwianiu i nawet nie bedziesz wiedziala kiedy Ci sunia urosnie . :roll:
Murak Posted February 25, 2006 Author Posted February 25, 2006 Fritz nie zamartwiaj się na zapas!!! Wśród wszystkich psów i w ogóle żywych stworzeń są egzemplarze które żyją krócej lub dłużej.Piszesz o suczce Wojenki - myślę ,ze to najlepszy przykład na to ze pies zyjący długo to pies któremu dostarczono w jego życiu wystarczająco dużo ruchu i innych bodżców stymulujących, to tak jak z ludżmi - nie będzie żwawym staruszkiem ten co przesiedział życie na kanapie i wychodował brzuszysko:shake:, tylko jeśli chodzi o psa odpowiedzialność spoczywa na nas. A w ogóle skąd ten pomysł z krótkim życiem? Słyszał kto kiedy żeby terriery były takie "krótkotrwałe" jak chociażby dogi niemieckie:crazyeye:??? Moja westka która kończy w tym roku 5 lat(choć moze to nieco inna rasa) zachowuje się jak wtedy gdy miała rok - miała szczenięta, jest po sterylizacji i nawet by mi przez głowę nie przeszło że to już pies w pewnym wieku. nie martw sie więc bo twoja ślicznotka ( a z tego co widzę będzie z niej laska:razz:) bedzie żyła długo i szczęśliwie!
zadziorny Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 [quote name='Nitencja']Fritz a ty sie juz tak nie martw :) bo najlepszy wiek twojej sunispedzisz na zamartwianiu i nawet nie bedziesz wiedziala kiedy Ci sunia urosnie . :roll: Właśnie, Fritz nie martw się na zapas :shake:. Ogólna prawidłowość jest taka, że im mniejszy pies tym żyje dłużej :roll:, a szkoty do wielkoludów (wielkopsów) raczej chyba nie należą :cool3:. Moja starsza sunia Gaja również ma już 10 lat, a mogłaś ją widzieć jak pogoniła dwuletniego Jazona na wspólnym spacerze :mad: :evil_lol: :loveu:. Pokaż jej tylko kota, ptaka lub cokolwiek innego do "upolowania", a natychmiast "ubywa" jej co najmniej 9 lat życia :evil_lol: :cool3: ;)
bo Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Fritz Ty się ciesz szczeniorem teraz, a nie zamartwiaj się jak długo jeszcze... Carpe diem:lol: , bo nigdy już nie powtórzy się taki sam. Spieszmy się je kochać:lol:
zadziorny Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 [LEFT]Nooo :-o. Jestem pod wrażeniem :roll: :multi:. Mały CHAMPION nam tu rośnie :lol: :cool3: [/LEFT]
Wojenka Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 zadziorny napisał(a):a szkoty do wielkoludów (wielkopsów) raczej chyba nie należą Łoj,niestety,ale szkoty to duże psy w małym opakowaniu...:shake: Do długowiecznych niestety nie należą.Odchodzą nagle,niespodziewanie. Pies w dobrej kondycji,a następnego dnia-"wysiadka"...:shake: Zazwyczaj szkoty "ciągną" do 12lat...:-( :-(
Wojenka Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 zadziorny napisał(a):Dokładnie :evil_lol: :cool3: ;). 20 lat to piiięęękny wiek :multi: (ach, kiedy to było :placz:) :roll: :p Mnie do 20 jeszcze brakuje!:eviltong: :eviltong:
bo Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 [quote name='Wojenka']Łoj,niestety,ale szkoty to duże psy w małym opakowaniu...:shake: Do długowiecznych niestety nie należą.Odchodzą nagle,niespodziewanie. Pies w dobrej kondycji,a następnego dnia-"wysiadka"...:shake: Zazwyczaj szkoty "ciągną" do 12lat...:-( :-( Wojenka to straszne, co piszesz.:crazyeye: Z reguły małe psy zyją długo.
Recommended Posts