Jump to content
Dogomania

czy są tu jakieś szkoty (prosimy zakladac oddzielne tematy!)??

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nitencja, Fritz Jesli dobrze zrozumialam to macie rodzeństwo miotowe?

Ja mam dla Was propozycję: Załóżcie topik pt Szkocik ma 8 tyg. i wpisujcie w nim swoje doświadczenia w chowaniu szczeniaka.
Nitencja to już profesjonalistka, ale Fritz chyba zaczyna "zabawę" ze szczeniakiem. Nitencja, pamietasz, byl taki topik o Regoniku i Lordzie na Erdelkowie. Ja, zwykly zjadacz chleba, miałam tysiące problemów do omówienia, a Zachraniarka, fachura, i inni mi pomagali.

W książkach różniastych jest tak troche wygładzone, prawie bez problemów, a jak sa, to pstryk i juz po problemie. Tylko kompleksów sie można nabawic.

Regon był i chyba jest, zupełnie nie książkowy. Olewał smakołyki, zabawę (z tym jest lepiej) na spacerki nie chcial chodzić (tez sie nauczył) taki autystyk w psim wydaniu, tylko w domciu najlepiej, świat go nie interesowal.Przez to miałam sporo problemów i taki topik mi bardzo odpowiadał.

Prosze, pomyślcie, może ktos jeszcze się podłączy z terierowym szczeniakiem.

Posted

[quote name='Nitencja']Kilka fotek :)

nitencja - taka słodycz a go zaraz za kraty.

Toż to rozbój w biały dzień;-)
Napiszę do prezydenta o ułaskawienie , uwolnil Sobotkę ,na pewno uwolni Matiśka:-D :-D :-D :-D ;-)

Posted

Wojenka napisał(a):
Ups,chyba sa za duże,co?:thinkerg:
Troszkę. A jak zauważyłaś i o tym wiesz, to czemu zostawiłaś, a nie zmniejszyłaś lub zamieniłaś na linki?

Teraz mniej już jest to wkurzające, bo tylko Twój post staje sie nieczytelnym, ale na razie przynajmniej obowiązuje nadal stary regulamin, więc dostosujmy się, proszę. :vamp:

Fritz, proszę o zaznajomienie się z Regulaminem forum, dostępnym w dziale Administracje. Maksymalny rozmiar fotki to 500 na 500 pikseli. Twóoje zdjęcie próbowałam zmienic na link już na nowym forum, ale była to moja pierwsz próba i nie wyszło mi... Przepraszam! Wstaw jeszcze raz, ale mniejsze, albo wstaw link do większego.

Posted

Ehhhh,Flaire...Wybacz.Ktróryś juz dzień z rzędu siedzę przy kompie nonstop.Nie cierpię tego i kręci mi sie w głowie,ale mam robote.Musiałam sie nastroić do zmiany tych zdjęć.Zmieniłaś je za mnie-dzieki i przepraszam;-) Moja też kiedyś taka była...:lookarou:

Posted

[quote name='borsaf']Nitencja, Fritz Jesli dobrze zrozumialam to macie rodzeństwo miotowe?

Ja mam dla Was propozycję: Załóżcie topik pt Szkocik ma 8 tyg. i wpisujcie w nim swoje doświadczenia w chowaniu szczeniaka.
Nitencja to już profesjonalistka, ale Fritz chyba zaczyna "zabawę" ze szczeniakiem. Nitencja, pamietasz, byl taki topik o Regoniku i Lordzie na Erdelkowie. Ja, zwykly zjadacz chleba, miałam tysiące problemów do omówienia, a Zachraniarka, fachura, i inni mi pomagali.

W książkach różniastych jest tak troche wygładzone, prawie bez problemów, a jak sa, to pstryk i juz po problemie. Tylko kompleksów sie można nabawic.

Regon był i chyba jest, zupełnie nie książkowy. Olewał smakołyki, zabawę (z tym jest lepiej) na spacerki nie chcial chodzić (tez sie nauczył) taki autystyk w psim wydaniu, tylko w domciu najlepiej, świat go nie interesowal.Przez to miałam sporo problemów i taki topik mi bardzo odpowiadał.

Prosze, pomyślcie, może ktos jeszcze się podłączy z terierowym szczeniakiem.

TAk Mishka i Matisse sa rodzenstwem miotowym .Chetnie bym moze i zalozyla taki topik ale jest pewne ale...ja prawde mowiac sama potrzebuje instrukcji i pomocy gdyz Misha to poldiable:P i opanowac jej sie za nic w swiecie nam nie udaje,wiec bylby to topik o silnej osobowosci terierow i naszych trudach w poskromieniu jej;) Ale warto bo wniosla tak wiele radosci w nasze zycie ,nawet telewizor ,komp ,i inne rozrywki poszly w odstawke;)
Pozdrawiam :)

Posted

Fritz Napewno dużo osób by korzystalo z tego topiku własnie dlatego, ze terierowy szczeniak to jednak inna bajka niz Raszka -OB.
Teraz jestes przez przynajmniej miesiac (dopóki nie nauczy sie czystosci) na urlopie wychowawczym:vamp:

Posted

A tak to prawda Borsaf bardzo przypomina to urlop macierzynski(chyba bo nie mam takich doswiadczen jeszcze), problem z tak zwana czystoscia az miesiac ma trwac??? o kurcze!szmat czasu:P Na razie proby z gazeta nie wypalaja gdyz zjada ta gazete i szczeka na nia ;)

Posted

taaaaaaaa male szkociki diabliki :vamp: Moj czarny aniolek o 4 rano doszedl do wniosku ze sie wyspal i wolal wszystkich do zabawy :)
Musze go dzisiaj wykonczyc i nie dac spac hihi :)
Fritz cierpliwosci i powodzenia :flasings: Trud sie oplaci i bedziesz miala slodkiego kochanego szkota..... za jakis czas ;-)

Posted

No czy taki slodki on będzie to ja nie wiem ;)
żartuję napewno będzie ;)słodki i kofany :bigok:
o 4 rano ;) to na śnieg z nim dzisiaj niech poszaleje i napewno będzie nynać :haha: no to Fritz widzisz nie tak najgorzej jeśli Mishka wstaje z twoim mężem ;)
i Fritz zdjęcia do galerii dogomaniaków!! ;) ale już :)
To jak robicie ten topic o wychowaniu diabełków????:cool2:

Posted

Nitencja, gratuluję kolejnego teriera w kolekcji. No to ile jeszcze zostało do kompletu? ;-) Amstafik, Australijczyk, Australijski Silky, Bedlingtonek, Borderek, ... :lol:

Posted

Fritz napisał(a):
A tak to prawda Borsaf bardzo przypomina to urlop macierzynski(chyba bo nie mam takich doswiadczen jeszcze), problem z tak zwana czystoscia az miesiac ma trwac??? o kurcze!szmat czasu:P Na razie proby z gazeta nie wypalaja gdyz zjada ta gazete i szczeka na nia ;)
Z moich doświadczeń wynika, że czystości można nauczyć szczeniaka w przeciągu tygodnia (maksimum dwóch). Wystarczy cierpliwość i konsekwencja w postępowaniu, czyli wychodzenie z nim po każdym posiłku oraz natychmiast jak się obudzi ze snu. Do tego oczywiście pochwały i nagrody jak się załatwi na dworze. Gazety bym sobie całkiem odpuścił, żeby małemu nie namieszać niepotrzebnie w ślicznej główce. Zauważyłem, że szczeniaczki w wieku około 2-2,5 miesiąca wykazują naturalną skłonność załatwiania swoich potrzeb poza legowiskiem. Trzeba to po prostu umiejętnie wykorzystać 8-) :lol:

Posted

Ja rowniez dolaczam sie do gratulacji, niech sie zdrowo "Muminki" chowaja - swoja droga, to chyba najlepsze prezenty gwiazdkowe jakie mozna sobie sprawic:)

Posted

Flaire napisał(a):
Nitencja, gratuluję kolejnego teriera w kolekcji. No to ile jeszcze zostało do kompletu? ;-) Amstafik, Australijczyk, Australijski Silky, Bedlingtonek, Borderek, ... :lol:

ojoj flaire dziekuje ..to trzeba było wszystkie terierki wymienić :) malo ich tylko 32 . :laugh2_2:

Posted

Nitencja napisał(a):
to trzeba było wszystkie terierki wymienić :) malo ich tylko 32 . :laugh2_2:
To teraz już wiemy, dlaczego się z bloku do domku przeprowadziłaś :-D.

Posted

Flaire oczywiscie...... jak sie chce miec hodowle to trzeba miec dom i swoj kawalek ziemi :) Nie widzialam tego w domu. Poza tym mam kilka ras ktore bardzo kocham z terierow ( wszystkie sa kooooochane , ale niektore bardziej ) Mam juz plan hodowlany na kilka dobrych lat i mam nadzieje ze wszystko mi pojdzie tak jak sobie obmyslilam. I w tym planie rowiez byl ujety szkot :-D

Posted

Oczywiście że szkocik musi być w planach hodowlanych1!!jaki to plan jak nie ma w nim szkota ;-) który pies najszybciej i najtaniej robi kabaretki - szkot oczywiscie, który pies pozbywa się szkodników z podwórka -SZKOTnik oczywiście :haha:
a będzie nas coraz więcej ;)
naszczęście ja mam dość spory kawałek "trawnika" także mogę mieć ich więcej :haha::haha::haha:
inne tez są kofane terierki ale "...Każdy pies jest dobry, każdy terier jest lepszy
ale najlepszy jest terier szkocki..." słowa
William'a Haynes:bigok:

Posted

Byłam z Małym na spacerze i przy okazji u naszego pana doktora. Powiem tylko ze szkot w obrozy i na smyczy gluchnie :) Zacial sie i nie chcial isc. Szkot bez smyczy i obrozy slyszy i pieknie chodzi przy nodze.Zaczelam mu "klikac" o efektach napisze za kilka dni :) :flasings:

Posted

zadziorny dzieki za rady:) ale by to wypalilo musialabym ja miec na oku 24h na dobe a to malo realne. Coz moze dluzej bedzie to trwalo ale ufam iz w koncu sie nauczy.

Posted

Nitencja napisał(a):
Byłam z Małym na spacerze i przy okazji u naszego pana doktora. Powiem tylko ze szkot w obrozy i na smyczy gluchnie :) Zacial sie i nie chcial isc. Szkot bez smyczy i obrozy slyszy i pieknie chodzi przy nodze.Zaczelam mu "klikac" o efektach napisze za kilka dni :) :flasings:

co znaczy klikac?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...