monmik Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Nie wiem co sie dzieje z tymi przepisami.. ale co szukam jakis gor zeby z psem sie wybrac to wszedzie ZAKAZ, ZAKAZ, ZAKAZ.. a Wy piszenie, ze smycz+ kaganiec i no problem. Widac przepisy sie pozmienialy.. rok 2010 nie jest przyjazny psom. Czy ktos moze mi pomoc? Wiecie gdzie mozna sie tego roku wybrac z psem w gory bez problemu zeby zobaczyc to co ciekawe, polazic troche? Z gory dzieki za odpowiedzi... Quote
filodendron Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='monmik']Czy ktos moze mi pomoc? Wiecie gdzie mozna sie tego roku wybrac z psem w gory bez problemu zeby zobaczyc to co ciekawe, polazic troche? Z gory dzieki za odpowiedzi...[/QUOTE] Dwa dni temu wróciliśmy z urlopu w Beskidzie Śląskim. Złazikowaliśmy gruuubo ponad 100 km. Klimczok, Szyndzielnia, Błatnia, Skrzyczne, Skalite, Biały Krzyż, Grabowa, Kotarz, Hyrca, Beskidek, Przełęcz Karkoszczonka - bez problemu. Rok temu to samo plus Barania, Orłowa, Stary Groń - też bez problemu. Nasz psiak jest mały i nie wzbudza emocji, ale we wszystkich tych miejscach widziałam inne psy - berneńczyki, labki, goldeny, ONy i sporo innych niemałych psiaków - swobodnie korzystały z uroków górskich szlaków. [SIZE="1"](A potem pojechaliśmy w Twoje strony - do Gdańska. W ogródku restauracji nad Mołtawą, przy żurawiu, jedliśmy obiad i pani kelnerka przyniosła miskę z wodą dla pieska jak go tylko zobaczyła, sama z siebie, nieproszona. W knajpce przy Nowym Targu, blisko Neptuna, wypiliśmy piwo i też nikt krzywo na psa nie patrzył, mimo że to nie był już ogródek ale wnętrze. To było bardzo miłe - ukłony dla Gdańska :))[/SIZE] Quote
sachma Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 w przyszłym roku planujemy połazikować trochę po górach - mazury nas odstraszyły kompletnie.. chcemy miejsca gdzie można połazić po górach - oczywiście z psem, miejsca gdzie można nieoficjalnie, ale oficjalnie już nie, kompletnie nas nie interesują. Myślałam o Szczyrku.. co o tym sądzicie? są tam fajne pensjonaty przyjmujące z psami? Quote
filodendron Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Sachma, po prostu dzwoń i ustalaj warunki w wybranym pensjonacie. Startując ze Szczyrku połazicie oficjalnie na legalu aż pod korek. Nam tam jest fajnie. Z pensjonatów nie korzystamy, ale przez cztery i pół roku (a wyjeżdżamy średnio cztery razy w roku) nigdy nie mieliśmy problemu z pudlowatym - ani w restauracjach, ani w schroniskach. (Niemniej mamy nawyk ustalania telefonicznie spraw noclegowych podkreślając, że idziemy z psem). Quote
sachma Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 a ktoś korzystał z jakiś pensjonatów w Szczyrku? bo zdjęcia zdjęciami, a wolałabym coś "z polecenia" a nie przypadkowe miejsce.. Quote
Koszmaria Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 podobno po Tatrach z psem się chodzić nie da-po polskiej stronie.po słowackiej są szlaki na których można brać psa,ale ma być na smyczy.trzeba szukać,może z tym różnie być;/ Quote
sachma Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 jeśli to było do mnie, to Szczyrk jest w Beskidach a nie Tatrach... Quote
Recommended Posts